Hästliv 2011 -
Fredag 30 December 2011
😀  oj oj oj va tiden rinner iväg 😲😲😲

Jaha här händer det lite av och till - Diggis jullov tog slut den 18 Dec och vi körde henne tillbaka till stall Eskilsson för vidare träning inför kommande kval 🙂😀😎😘🙃.

Lillebror har nu skiljts helt från mamma Kaline och det har gått superbra (kors i taket), så nu går grabbarna för sig och tanterna för sig - blir skitbra tror jag 😀.  Var upp på banan och tittade på Diggans träning 😘😘😘 och som vanligt är hon jätte duktig och det var den bäste R.O. som höll i tömmarna.
30 November 2011
😀  Jaha här går tiden ser jag 😉

Hänt en del sen sist, först och främst så fick vi hem barnvakten till Lillebror Bus - en underbart söt,go och trevlig Zantos 😘😘😘 som vi lånat av A i Lumsheden. Cinderella höll på att få total spader kan jag ju avslöja , sa det till gubben " det händer för lite i detta stall " hehehehe, hon blir ju upprörd bara en kratta elle sopborste står åt fel håll hehehe.
Sen hämtade vi hem älskade Diggis i söndags för lite "jullov" ett välbehövligt sådant 😘😘😘😘 så nu kan jag snusaopussa i massor på henne varje dag *kärlek*.
Och det i sin tur gjorde att gubben fick bygga om i stallet åt getterna  *ve o fasa* stackarn hahahahaha, och sen kommer han få bygga lite till lite längre fram åt "Bruno" 😉 mer info om det senare, han har byggt en så jättefin bur till kaninen som är jätte nöjd och det är plupp med, lättare för henne att städa ur buren och sköta om Alvin, över lag 🙂🙂🙂.
Igår kväll var delar av mina hästar billiga cindy stressade upp alla i den hagen så till slut så drev hon unghingsten genom tråden så jag hade honom lös - men som tur va så stod Diggis o Zantos redan inne och portarna var öppna så han remmade rakt in i sin egna box och stannade där (jäkla flyt) för jag blev ju kvar nere i hagen med två heltokiga märrar - tur som tusan så hade jag långlinan med så den fick fungera som staket där det inte fanns staket längre 😠🤒 så jag kunde rusa upp för att se vart han tog vägen, så lagom jag kom in i stallet så gick han ur sin box men det var ju bara att vända på han igen 🙂😘. men ingen större skada skedd bara merarbete - hellre det än en påkörd häst.
Lördag 5 November 2011
Alla hemmahästarna mår bra - lillebror bor ju i egen box nu sedan 1v tillbaka och det går över förväntan måste jag säga, jämför lite med då vi separerade Diggan från mamma, så grät hon (läs gnägg -skrek) och var hysterisk i boxen länge - men lillebror säger bara hejhej (läs gnäggar) när mamma går förbi till sin box, för lillebror går ALLTID in först. Var upp på banan i torsdags och Diggan verkar ha det och må bra 🙂, tränar på och känns fortsatt fin enligt pålitlig källa 🙂😘.
Torsdag 27 October 2011
Läget är lugnt här på hemmahästfronten, Lillebror ska få egen box nu till helgen - stor kille nu - men han ska gå med tanterna i hagen på dagarna ett tag till, planeringen blev lite skev nu pga att Diggisen inte kommer hem, för hon skulle ju vara "lektant"barnvakt"osv till Lillebror - men jag får tänka ut något annat....... det lööööser sig 😉.

Ska upp på banan i helgen och titta till våran älskling 😘 ska bli kul - har inte hunnit på hela veckan pga massor att göra 😲 men nu ska det förhoppningsvis vara lite lugnare ett tag.

Vattensjuka o apleriga hagar har vi nu - börjar så smått längta efter kylan så det fryser till ordentligt så det slutar klaffsa när man går.
GODKÄND PREMIE JIIIIIPPIIIIIIII =))

Våran Älskade unghäst Dig in Toowoomba och tränare/kusk Claes Eskilsson, körde godkänd premie igår på Rommetravet på allra bästa sätt 😀😘😘😘😘.

Alla som följt oss genom åren vet att det varit mycke sorg o elände, och förstår även hur stort och känslomässigt detta är 😀 jajaja tårarna rann (när jag kom hem) men det var glädjetårar och stolta tårar och dom rinner nu med i skrivande stund 😉.

Och inom kort får jag hem henne igen - mattes pyyyyzzzunge 😀 ( men först ska handen opereras).

VÅRAN tränare =))
Claes Eskilsson och Free To Dance. Foto: ALN

Tränaren tog första
segern sedan 2010

Proffstränaren fick hjälp i TV4:s ”Hjälp på traven” – nu har det lossnat för Claes Eskilsson

Claes Eskilsson fick hjälp i TV4:s satsning ”Hjälp på traven”.

Nu har tränaren tagit sin första tränarseger sedan april 2010.

– Det har bara varit positivt att jag var med i programmet, säger han.

Rommetränaren Claes Eskilsson var en av tränarna som fick hjälp i TV4:s program ”Hjälp på traven”.

Några tränare som haft det motigt fick hjälp av Roger Walmann att vända den negativa trenden. Efter programmet har det lossnat rejält för tränaren som tog sin första tränarseger sedan april 2010. I söndags vann han med Free To Dance på Romme. I fjol körde Claes Eskilsson in 185 000 kronor som tränare, men nu har han passerat de siffrorna.

– Jag har inte haft så mycket starthästar, utan de starthästar jag har haft tidigare har inte räckt till segrar. Nu har jag fått in en hel del nytt och yngre hästar som jag tror kommer duga bra framöver.

Hästarna sjuka

Sjukdom i stallet gjorde att det gick tungt ifjol.

– Det har gått dåligt, mina hästar blev sjuka. Backar man bandet två år så körde jag in 600 000 kronor. De hästar jag hade blev väldigt sjuka när vi bytte stall. Jag vet inte vad de fick för något, men det tog nästan ett halvår att få dem friska. Sedan tar de tid att få igång dem och flera av hästarna blev inte sig själva igen. De hästarna har vi bytt ut nu, säger han.

Efter programmet har han fått fler hästar i träning.

– Det har varit väldigt positivt. Jag får köra mer och syns mer, bara publiciteten har betytt mycket. Innan programmet hade jag 17-18 hästar nu har jag 26 stycken. Det har bara varit positivt att jag var med i programmet. En stor del av stallet är yngre hästar nu som inte har startat. Men de är på gång så det ser bra ut.

Hur känns det här?

– Det känns jättebra, det är det här vi arbetar för. Att man kommer tillbaka till en nivå där man var för 10-15 år sedan. Jag har inget speciellt mål utan det är bara att det ska fungera bra och allt vi gör ska vara bra.

Tackade nej

I början ville han inte vara med i TV4:s program, men nu ångrar han inte att han till slut tackade ja.

– Det var sportchefen på Romme som anmälde mig, men jag sa nej från början. Jag ville inte vara med. Men sedan vi körde första programmet har allt varit positivt.

Har du kontakt med dem från programmet nu?

– Jag har kontakt med Stig Wiklund ett par tre gånger i veckan och Roger träffar jag när jag är på trav. Vi har bra kontakt. Stig får jag mycket hjälp av, av honom får jag en positiv bild av det mesta. Han är otroligt bra, säger han.

Nu när det lossnat tror han att det kommer bli fler segrar för stallet.

– Nu tror jag segrarna kommer att komma. De kanske inte kommer dugga tätt, men med jämna mellanrum.

September 2011
😀  Tanterna och lillgangstern är kvar uppe på betet fortfarande, blir nog där uppe ett par veckor till.

Diggisen sköter sig och utvecklas fint, har trampat av sig skor, så det kan ju kanske vara på sin plats med bots nu??? men det visar sig säkert.

Stort GRATTIS till våra vänner på ön som hade unghäst till premie igår och det gick jättebra 🙂.

Så summasumarum så är det lugnt 😀
Söndag 14 Augusti 2011
Förra helgen var vi upp på travet och hälsade på och tittade på träningen av Diggan och det gick kalasbra och vi hade trevligt, och vi var uppe igen igår och tittade - vilken skillnad det var  så jäkla fin och utvecklas massor och då har det bara gått en vecka  och dom är jätte nöjda med henne *stolta ägare är vi* och R.O. och Diggan trivs ihop och tycker om varandra 😘.

Det är så jätte trevligt att vara hos Stall Eskilsson för hela stallet är trevligt och man känner sig alltid välkommen och väl omhändertagen, med andra ord "människo-häst" vänligt.

Hade Luna med oss till travet för lite bil och socialträning, hon var sååå jätteduktig - skötte sig galant *stolta ägare igen* 😀.

Och i fredags hämtade vi hem våran älskade mamma häst 2 från seminstationen och det ser bra ut så här långt 😘😀 och nu är dom på betet igen tanterna och lillgangstern 😉.

Tjingelingen
Onsdag 3 Augusti 2011
😀  Läget lugnt - pratade med C.E. igår om Diggis som numera står uppe på banan, för vet o etikett mm träning😀 och hon är snäll och trevlig, en hel del kvar men det visste vi - för vi har ju dåligt om möjligheter att "fartträna" här ute - men det ska det snart bli ändring på 🙂. 
Cindy är omseminerad och nu väntar vi bara på att det ska bli BRA denna gång.

Hoppas kunna åka upp och titta på träningen någon dag - såååå jäkla nyfiken 😀.
Fredag 22 Juli 2011
Jaha då hade hon resorberat iallafall *suck* - men C.E. tyckte att dom fick göra om det igen - så hon kommer inte hem än *suckar djupt*.

Men dom andra mår bara bra uppe på betet.
Lördag 16 Juli 2011
😀 Diggan, mamsen o lillebror har gått hemma hela veckan och vi har kört Diggan som vanligt, men nu måste vi nog få omskott snarast 😀.

Cindy är dräktig men fosterblåsan var väldigt liten så dom vill ha en koll till om det nu är så hon resorberar detta foster - håller tummen för att det vuxit till sig tills på måndag då den nya kollen är - vill ha hem henne snart *längtar*.

Annars är det bara lugnt på stallsidan 😘😀
Lördag 9 Juli 2011
😀  Sooool och fint idag 😀 Tog hem hästarna igår - dels skulle Diggan köras (superduktig som vanligt), sen för att dom ska få vila lite från både insekter och gassande sol 🙂.

Snart kommer Cindy hem igen 🙂 läääängtar 😘.

Annars händer det inte så värst mycket - livet går sin gilla gång och vi åker med 😀.

Allt från hästarna
Måndag 4 Juli 2011
Hästarna mår bara bra  - Diggan tränar på bra och snart är det bandax 😀, goda nyheter om Cindy fick vi av C.E här om dagen 😀 bara roligt.

Allt för nu
Fredag 24 Juni 2011
Hästarna har det bra, ska ta hem dom idag så dom är på gården under natten - det är ju midsommar och mycke folk i farten.

Körningen går bra och Diggan sköter sig exemplariskt som vanligt 😀😘, nu har hon gjort en sänkning i tiderna igen 😘😘😘 mattes pyyyyzzzzunge. Men det är lång väg kvar och det kan hinna hända mycket innan vi är "framme".  Goda vänner var ute och startade sin märr igår och dom vann - så stort GRATTIS från oss här och ett litet "äntligen" 😉, nu har det lossnat ska ni se 😉.

Körning av Diggis idag så det är inte lönt att sitta här och häcka då 😀😉 Tjingeling.
Söndag 19 Juni 2011

Jaha här har det gått en del tid ser jag 😉 Kaline, Bus och Diggan är uppe på stora betet ett par dagar, Diggan behöver vila lite innan vi går in i nästa fas av träningen 😎, hon är sååå jäkla duktig.

Cindy är på annat håll ett tag (har hänt så jäkla mycket så det bara snurrar i huvet), hoppas att hon kommer hem snart 😘 saknar henne massor .

Tjingelingen

Måndag 6 Juni 2011
Då har det gått nästan en hel vecka sen sist  tiden går fort.

Beteshagen är nästan klar nu - bara två stolpar som ska bytas sen kan tanterna och Bus gå upp, för nu är det bestämt så att Cinderella INTE ska betäckas om (vi har bestämt det) utan båda stona betäcks om nästa år igen av oss.

Diggan jobbar på bra - igår va  vi ute på en massa tok - kalla det mental träning om man vill 😉- men hon skötte sig superbra, pyyyyzzzzungen, men idag känner hon av gårdagen, tog en annan väg och det var en backe där som sög fett och jag hade rockarden eftersom vi körde sönder ett däck på speedcaren häromdagen så HELA däcket (fälj o allt) får kasseras.
Men idag har hon ledigt, blir nog lite massage ikväll me 🙂.

Allt från hästarna för idag - Tjingeling
Tisdag 31 Maj 2011

Diggan e duktig 😉 lite tjatigt kanske 😉 hehehhe..... men va ska man annars skriva ??? hon är ju duktig .
Ändrade om lite i träningen igår så nu får vi se vad som händer 😎, hoppas på att det blir bra 🙂.

Mamma mu och Lillprins Bus ska snart upp på bete, ska bara fixa staketet så det passar till Bus, Cinderella ska betäckas om men inte av oss,  Kaline ska inte betäckas om iår utan nästa år, pratade med en väldigt trevlig människa om allt detta igår 🙂 tack för råd och tips.

Det var allt för nu från hästarna 😀

Fredag 27 Maj 2011

😀 Diggan är så duktig *stolta ägare*, lite "nojjig" blir man ju, för när jag har fått denna känsla i träningen så har det hänt något som i slutändan har gjort att vi fått slakta den, "Bubblan" Bubbles Toowoomba bröt bäckenet i en halkolycka  och "Limen" It´s A Lime blev påkörd av en bil, dom andra har jag hunnit sälja innan (tack o lov) så dom lever iallafall 🙂.

Så det är bara att be en stilla bön (är inte troende) att det går bra.

Torsdag 26 Maj 2011
Man bygger upp hästens självförtroende genom att förstärka positivt beteende istället för att bestraffa misstag.
"Vill man ha en stjärna måste också hästen behandlas och känna sig som en stjärna."

Onsdag 25 Maj 2011
😀  Jag har en sån jätte duktig unghäst 😀😎 *stolt*.

Vi var ute igår och körde trots att det blåste stormvindar och det gick kalasbra - men det är klart våra hästar är ju vana att det blåser för jämnan här ute - kanske inte storm jämt men ändå 🤨😲.

Ökat farten lite på träningen av Diggan nu och hon svarade bra på det, alla som "verkligen" känner mig vet också hur jag tränar mina hästar - Vi tar det lugnt, ser ju att hon kan långt mycket mer än vad vi kör idag men allt måste hänga med och "gå i takt" annars blir det bara "kattskit" av det hela, det är min tro om det hela.

Hingstungen som Kaline fick ser jätte fin ut i kroppen och han växer så det knakar - en aning kaxig då men  det blir nog bra - sötast och finast i världen är han iallafall 😀😘 *stolta ägare är vi*.

Fjärilarna i magen blir bara fler och större ju närmare söndan vi kommer🙃 jisses säger jag bara 😲.
Måndag 23 Maj 2011
Så då var det klart att jag hade rätt igen (inget jag gillar direkt) CINDERELLA LEJ är INTE dräktig.

Har haft en aning/känsla av det den senaste tiden (ca 1½ månad) att hon inte var dräktig - hon har varit rund och fin men det där sista har inte kommit, så idag tog vi ut veterinären och hon konstaterade vad jag redan "visste" innerst inne .

Men det är bara att ta nya tag - det är ju några som vill ta föl på henne så vi får väl se vem o vad det blir, men först ska vi ner och hejja på TAGGEN o RALF 😀.
Elitloppsförsök 2011

Elitloppet är lottat
-vinstlotter för Arch
Madness och Brioni

 (travnet.se söndag 22 maj 2011 17:47)
Oslo Grand Prix-vinnaren Arch Madness fick ett prima spår två i sitt Elitloppsheat.
Foto: Tommy Andersson, ALN
Elitloppsförsöken är lottade. Spekulationerna är igång. Festen kan börja.

I sedvanlig anda lottades spåren i de båda försöken till Elitloppet i direktsändning i TV4 under söndagens eftermiddag. De två sista platserna i loppet gick, som väntat, till titelförsvararen Iceland och det norska hoppet Yarrah Boko.

I det första försöket lottades franske giganten Rapide Lebel till innerspår, ett läge som för honom nödvändigtvis inte är fullt så lyckats som för de flesta andra. Olympiatravssegraren Brioni fick en närmast perfekt lottning med bricka tre. Däremellan hittade Per Lennartsson en fullträff med ett andraspår för Year In Review.

Om Arch Madness bedömdes som favorit i Elitloppet innan dagens lottning har nog inte oddsen försämrats efteråt. Oslo Grand Prix-vinnaren inleder från ett perfekt andraspår. Från innern återfinns Yarrah Boko medan Iceland inleder från en trevlig bricka tre.

Fabrice Souloys oflyt med fru fortuna fortsätter. Commander Crowe går ut från spåret längst ut bakom vingen. Inte heller Lisa America hade någon vidare tur i lottningen då hon får finna sig nöjd med sjundespåret.

I TV4-sändningen bekräftades att Örjan Kihlström är tilltänkt på bakom Iceland medan Ulf Ohlsson får förtroendet bakom Yarrah Boko.

Elitloppet, försök 1:

1 Rapide Lebel
2 Year In Review
3 Brioni
4 Define The World
5 Reven d´Amour
6 Wishing Stone
7 Lavec Kronos
8 Libeccio Grif

Elitloppet, forsök 2:

1 Yarrah Boko
2 Arch Madness
3 Iceland
4 Oyonnax
5 Rakas
6 Prince Tagg
7 Lisa America
8 Commander Crowe

Tisdag 17 Maj 2011
🙂  Jaha vad händer här då?? Nja inte så värst mycket måste jag tyvärr säga.... vi väntar o väntar men Cindy är hemlig hemlig hemlig.
Alla tänkbara nojjor har satt in som t.ex. "hon är INTE dräktig" osv...........men men ........det blir när det blir 😉.

Diggan är såååå jäkla duktig - mattes pyyyyzzzzzunge, måste ha hit Claes någon dag snart, för nu sliter hon lite väl mycket och snabbt på fötterna.
Vi brukar inte möta andra hästar i vagn men det gjorde vi igår och hon skötte sig jätte bra - fick ett väldigt luftigt steg och hög svansföring *asg*.

Det är bara att vänta vidare.....................
Måndag 9 Maj 2011
Varmt å skönt ute 😀 önskar lite regn så betet kommer igång ordentligt 🙂.

Lillprins Bus o mamma Kaline är ute från tidig morgon till runt 18-19, sååååå skönt tycker dom 🙂.

Cinderella Lej har gått över 8 dgr nu hmmm......🤩

Diggis ska på "prommis" idag 😉.
Lördag 7 Maj 2011
😀  Nu har det hänt grejjor 😀

Kaline Wic har fått ett hingstföl efter Dumle Loss, han kom i tisdagsnatt den 3 maj och är såååå fin 😘😘😘😘, mor o son mår bara bra 😀.
Cinderella ska ju ha snart hon med, och det hoppas jag verkligen för en knasigare häst får vi nog leta efter *asg*, hon kan inte slita sig från kalines boxvägg hon har bara ögon för "bebisen" - ja jisses så det kan bli hahahahaha....
Diggan som då har blivit storasyster bryr sig inte så väldigt - undrar nog mest vad det där lilla skrangliga är för nått hahahaha.
Livet tuffar vidare o vi med den.
Söndag 1 Maj 2011
Inget nytt att rapportera tyvärr...."den som väntar på nått gott"....osv, ja vet inte jag om jag vill hålla med om fortsättningen på den ramsan, just nu är jag bara trött, men det går väl över - snart sitter det väl på rutin att sova ca 50 min, (i soffan) upp, på med kläder o ut i stallet, tur att det inte är långt 😉, fjärde natten nu *suck* och det lär bli fler .
Cinderella är en snäll tjej, hon står troget vid Kalines boxvägg och håller sällskap medans "huggormen" Kaline bara som sagt hugger efter henne, men dom gillar varandra iallafall sen får "häxansurtant" säga vad hon vill 😀😉.
Fredag 29 April 2011
Inget ännu men det blir väl inom sinom tid typ, inatt har jag haft sällskap av två övertrötta tonåringar och dom har inte kommit i säng ännu...........

Sen ska man vänta in Cindys fölning oxå 😲, hoppas hon inte tänker gå över så länge som hon gjort med "Taggen", äsch det löser sig nog, är så in i bänkens trött nu bara............
Torsdag 28 April 2011
Fortfarande ingen föla, men den kommer inom sinom tid 😀.
Plupp höll mig sällskap fram till 03.00 ungefär sen somnade hon "lilla gumman" 😘😘😘, har remmat mellan soffa o stall hela natten som sig bör 😀, man är ju lite trött i båda ögonen. Återkommer.............
Onsdag 27 April 2011
😀 😉  Det rör på sig, steg 3 - vilket innebär att kalken har fällt ut, så då handlar det om 24-48 timmar, gör hon som sist (Kaline Wic) så är det 24 timmar - men som vi vet så är ingen fölning den andra lik, det är ju bara att vänta vidare.
Hon är ute i hagen men går i den som är närmast så jag kan se henne snudd på hela tiden - att man aldrig vänjer sig - fölnerverna är på bristningsgränsen SOM VANLIGT 😉😀. Återkommer när det händer något 🙂.
Tisdag 26 April 2011
😀 Det går framåt 😀 spännande spännande spännande 😀.
Söndag 24 April 2011
😀  Steg 2 😀 inledd *spännande*
Måndag 18 April 2011
Läget lugnt på tanterna - magarna växer på, och Kaline är fortfarande på "steg 1" - ca 323 dygn avverkade🙂.

Diggis pysslas det med så gott det går "sötnöt".
Onsdag 13 April 2011

Då har vi haft en riktig pulshöjare igen som heter Cindy - som vanligt 😠🤒.

Denna gång kunde det gått riktigt illa - hon passade på att dra  eller pressa sig förbi när jag skulle ta in Diggan *piiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiip*, detta är ett nytt beteende hon har börjat med - så där stod jag med Diggan i grimskaft som undrade va f--n som hände, en nojjig Kaline i hagen och en fullständigt GALEN Cindy LÖS........denna gång var hon ut på vägen (vilket jag slapp sist hon drog) två gånger, sista gången höll hon på att bli överkörd av bussen, tacksam tanke till busschauffören som hade sinnesnärvaro så han fick stopp på bussen innan det kunde gått riktigt galet, men med hjälp av Diggan, som inte fattade ett smack av vad som hände kunde vi driva in galningen i stallet till slut *piiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiip*piiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiip*piiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiip*, nu blir det snart korv av den hästen😠.

Annars händer det inte så mycket - ja dom växer ju i omfång hela tiden och jag är såååååååååå nyfiken på hur "bebbarna" ser ut - snart är det dax 😀.

Måndag 11 April 2011
Diggan måste vara det knäppaste som någonsin gått på denna jord *ASG* tur är att hon är snäll mitt i allt knäppt hahahahahahahhahahaha...........................

Dumleavkomma nr 3 2011 har kommit, den 9/4 kom ett sto och mamma heter Jennifer Lopez. Grattis 🙂
Söndag 10 April 2011

På denna front händer just inte så mycket för tillfället - vi "bara väntar" allihopa 😉, en aning nervpressande, men roligt o spännande - skräckblandad förtjusning typ 😀.

Torsdag 7 April 2011
Läget lugnt och dom dräktiga tanterna växer vidare, det märks på Kaline att det börjar dra ihop sig - *mattes stora kärlek* jojo jag älskar HELA min familj av barn, make o djur 😉 - men Kaline är något speciellt 😘😘😘😘.
Lilla fröken Diggan går nu med tanterna och äter "rulle", kanske inte den bästa lösningen men så är det bara.
Återkommer när det händer något 🙂.
Måndag 4 April 2011
😀  Dumle avkomma nr 2  2011 har kommit,
den 3/4 föddes ett sto och mamma heter Sicken Kvicken.  Grattis säger vi 🙂.
Söndag 3 April 2011
Jaha då har Regina Box lämnat oss idag - hon har  åkt till ny leasingtagare i Stockholmstrakten.
Önskar dom alla lycka till 😀

Fölboxarna är klara - så nu är det bara att invänta dom små livens ankomst då 🙂😲🤩🤨🤔🙃 vet inte riktigt vad jag ska känna............men roligt ska det bli att få se, känna och klappa på dom 😘😀.
Lördag 2 April 2011
Läget under kontroll - inga katastrofer så här långt men nog har hon haft lite jobbigt under natten - nu är hon ute med alla dom andra i hagen och hoppas att hon blir kvar i den HELA dagen 🙂
Fredag 1 April 2011

😠 När jag började skriva detta så var det lugnt men jag skulle precis skriva att Cinderella nog börjat sätta juver så ser jag henne lös här utanför - så nu har hon rusat och då MENAR jag RUSAT i mer än 5 minuter i djup tösnö  bara att hålla tummar och be en bön att det inte går på tok med fölet 🤨🤔

Lördag 26 Mars 2011
😀 😮 🙃

Kaline har börjat sätta juver nu på morgonen  - så nu börjar det bli spännande igen 😀😉
Cinderella blir nog lite senare misstänker jag - men det gör inget bara att allt går bra i slutändan 😀.

Den första Dumleavkomman för iår har kommit: ett litet sto den 24/3-11 och mamma heter Bowlerina - Grattis =))
Fredag 25 Mars 2011
🙂 Cinderellas "lilla" pojk vann i årsdebuten igår på Örebro 😀 Grattis från oss här 🙂.
Kommer människor imorgon och tittar på Regina *håller tummen*.

Annars lunkar det på bara.........

Lite skvaller:

Prince Tagg på
väg mot eliten

(travnet.se fredag 25 mar 2011 09:05)
Prince Tagg vinner.
Foto: Mats Hansson, ALN
I november ifjol vann Prince Tagg Breeders’ Crown-finalen för fyraåringar som loppets minst spelade häst. En knall alltså, men också ett genombrott för Ralf Karlstedts häst.

Prince Tagg gjorde sedan ytterligare två starter innan det blev vintervila, han vann i båda. Därmed kunde hästen fira jul och nyår med ett årsfacit på nästan 1,3 miljoner kronor.

Igår gjorde Prince Tagg come back. Och vilken come back det blev. Under slutvarvet dundrade den nyblivne femåringen ifrån konkurrenterna till en överlägsen seger på 1.12,6a/1609 meter. Efter loppet berättade Ralf Karlstedt att hans häst var 20 – 30 meter bättre än vad han hade räknat med.

Nu väntar några femåringslopp för Mantorps hjälte och utan tvekan har Ralf Karlstedt en häst som kan ta klivet upp i eliten.

- Jag har sagt det hela tiden, han är underbar. Det ska bli roligt nu när han börjar ta i, han är inte trött nu heller, helt otroligt. Det ser onekligen bra ut, sa Ralf efter segern igår.

Mantorpstravet skriver:

Lysande årsdebut av Prince Tagg!

Mantorptravets bästa 4-åring i fjol, och en av dom bästa 4-åringarna i landet, Prince Tagg gjorde årsdebut igår kväll på Örebrotravet.
Och som han gjorde det!

En lugn start från andraspår innebar en position i 3-4 par utvändigt.
Ledande Räser Sune-D Olsson fick inleda på relativt lugna 1.14 första halvvarvet och när 700 m återstod attackerade Karlstedt med Breeders Crown-vinnaren.
Prince Tagg tog sig snabbt fram utvändigt om Räser Sune och runt slutkurvan fick Karlstedt mana på sin stjärna lite.
Inpå upploppet lade Mp-hästen i överväxeln och "sablade ned" en tapper Räser Sune. Segermarginalen blev drygt en längd och vinnartiden finfina 1.12,6a/1640 m, detta sedan sista varvet avverkats på 1.10,8 av Prince Tagg!
Tränaren Ralf Karlstedt var förstås nöjd och även lite överraskad efter loppet.
 - Han hade bara gått 1.27 som snabbast inför årsdebuten och denna insats var nog 20-30 m bättre än vad jag trodde innan. Han känns inte trött heller, vilket är fantastiskt. Nu siktar vi mot Kjell P Dahlströms Minne på hemmaplan måndagen 11 april meddelade Ralf efter segern!   

Publicerad: 2011-03-25 09:17:39

Lördag 19 Mars 2011
Det börjar dra ihop sig så sakterliga för tanterna eller ska vi säga "slagskeppena" 😀, runda o goa är dom iallafall.

Många och STORA förändringar är på G, både på gott och ont (hjärteont) , men det måste göras tyvärr, ibland sköljer en så svart och stor sorg över en så man inte vet hur man ens ska kunna klara av att andas vidare, men det heter ju "inget ont som inte har något gott med sig" så det MÅSTE jag ha för ögonen så jag orkar vidare, skönt att man har alla underbara människor runt sig som är ett så enormt stort stöd - älskar er allihopa 😘😘😘.

**************************************************AKUT*****************************************************

Med hopp om att någon kan hjälpa ...
Hästamma sökes AKUT till 2dagar gammalt stoföl. Stoet dog idag 18/3 på operationsbordet på strömsholm.
Snälla sprid detta vidare!
Ring Rävdansens Stuteri 0705510993
Måndag 7 Mars 2011
Funderar o funderar hur det igentligen förhåller sig med Cindys dräktighet........tycker inte att det följer det mönstret vi är vana vid....men jag har ju aldrig tagit föl på henne förut så jag vet ju inte hur hon ser ut - men känslan kan jag inte komma ifrån att det inte stämmer.........hoppa ju att jag har fel.😥🤔🤨😲🤒
Onsdag 2 Mars 2011
😀 Har gjort en del 2 i hästarnas liv - den första sidan har blivit så stor, svår att ladda upp, men det försvinner info från allra första början av sidan med.

Var ute och kollade juver, men det är lugnt än så länge och det är vi glada för, alla mår bra kanske är "ungdomarna" lite uttråkade av ledigheten men det får vara så nu.

Skriv en kommentar: (Klicka här)

123minsida.se
Bokstäver kvar: 160
OK Skickar...
Se alla kommentarer

| Svar

Senaste kommentarer

30.06 | 17:49

Hästhimlen har blivit rikare på en busponny till. ❤️

...
30.06 | 17:31

Zantos hade en bra läromästare o uppfostrare av min gammel fjording. Zantos blev välomhändetagen o älskad av min fjording. Nu kan de umgås o ta hand om varandra

...
09.06 | 15:02

Äntligen! Tack Lotta - håller med i allt! En fantastisk dag, otroligt trevligt! Lycka på alla sätt och vis! Kram till er allihop från svär- far o mor!!!

...
21.09 | 22:38

Vilken är din häst då?

...
Du gillar den här sidan
Hej!
Prova att göra en egen webbsida precis som jag.
Det är enkelt och du kan prova helt gratis.
ANNONS