Dagbok
Dagbok2011
NYÅRSAFTON 2011
Fredag 30 December 2011
På väg mot bokslut av året 2011 😀 jisses vilket år det har varit - allt ifrån största glädje till djupaste sorg, men det är så livet är.
Så nu står ett helt nytt år med nya möjligheter framför oss och jag är väldigt nyfiken på dess början 😉 förklarar mera sen .....typ nästa år hehehehe😉.
Ett litet axplock av glädjeämnen detta år:
En väldigt god och kär vän återvände till oss här i Dalarna, jag kom in på högskolan och där träffade jag min goa goa underbara J.D. *pyyyyzzzz*, vi fick ett super fint hingstföl efter Dumle loss o Kaline Wic, och älskade Diggis gick godkänd premie tack vare Stall Eskilsson på Rommetravet. Och sorgliga saker behöver man inte nöta vidare på utan acceptera att det blev som det blev och gå vidare i livet.
ha det gott alla som är här och läser och tackar för titten

Söndag 25 December 2011
God Fortsättning
JULAFTON 2011
Funderingar en lördagsfömiddag
Tankar och funderingar:
 
Jag är född med en fri vilja...& har rätt att göra alla "misstag" som jag behöver för att lära... Jag måste inte ha andra människors medgivande till detta... Jag behöver inte leva upp till andra människors regler...moral eller förväntningar... Jag får lov att vara mig själv... växa...lära...& lära ut på mitt eget sätt.... Det är en mänsklig rättighet att lyda den inre vägledningen... hellre än att följa med strömmen...& förneka mig själv för att vara andra till lags...
Torsdag 15 December 2011
😀 Gokväll

Intensivt är det nu ....livet alltså 😉
Ny kurs började i måndags och så här långt verkar det intressant, hyggligt rolig lärare, hårdkörning med föreläsningar både på för- och eftermiddag 😲, idag har vi haft hela dagen - tur att man har så jäkla trevliga, roliga och mysiga kurskamrater annars hade det nog inte varit så jätte kul kanske .......va vet jag.

Intressant det här med människor som dyker in i ens liv lite då och då av skiftande anledningar, blev glad över ett sådant häromdagen, som dessutom bar med sig en vetskap om det som komma skall utan att den människan hade en aning om det att dom kom med det budskapet ....lite luddigt kanske men jisses va spännande det blev.

Tonåringen har varit på avskedsmiddag för en lärare som hon haft fram tills nu, som ska sluta  men vi önskar henne lycka till och tackar samtidigt för ett bra samarbete 🙂, och dotter tar studenten nästa år  delar av firandet är fixat 😀.
Nähä nu får jag ge mig tackar för titten

Tisdag 13 December
😀  Trevlig Lucia till er alla 😀
Måndag 5 December 2011
😀  Godmorgon

Ny dag, ny vecka och nya möjligheter

Huset är vaket, sonen och maken är iväg redan - Revyresedax i fyra dagar på Stora Björn i Borlänge *stolta föräldrar*, tjejerna ska iväg till skolan och det ska jag med vad det lider, har redovisning idag 🙂.
Var på VC i förra veckan igen med bihålorna som inte blev bättre, men det var bara att fortsätta med kortisonsprayen ett tag till - sen ska jag visst röntga dom med 😲, det blir nog bra.

Har en kisse som är i höglöp just nu *suckar* jisses va jobbigt hon har det stackarn 😉, hon försöker flörta med hundarna men dom är ju inte så värst intresserade av henne hehehehehe, men som tur är går det ju över.

Livet går vidare och vi med det - årsskiftet närmar sig med stormsteg 😀😉.

Nu ska jag göra lite nytta - önskar alla en bra dag och tackar för titten 😀
Onsdag 30 November 2011
Godmorgon 😀

Tiden rusar och jag med den ......som vanligt.
Hinner inte med att skriva här så ofta men det händer ibland iallafall 😉.

Vi har haft magsjuka här och denna gång kom jag inte undan 🤒🤒🤒🤒 men nu e det gjort för denna gång.
Mycke plugg, mycke läsa ( tur att man har så goa kurskamrater), mycke jöja 🙂 som vanligt även det 😉.
Idag ska jag försöka få upp lite jul - förr har det alltid varit färdigpyntat till 1:a advent men iår har jag inte hunnit, meeeeeen det är ju 1:a december imorgon så helt efter  är jag ju inte  😀😉.
Nu har jag äntligen tagit mig i kragen och beställt hem windows 7 så jag kan ta bort detta jäkla skit som jag har i denna dator nämligen windows vista.........sämsta skit jag har varit med om, men räddningen är nära nu 😀😉😎.
Nya transporten har kommit hem äntligen, det var lite lång brinntid på den men men nu e den iallafall hemma och vi är nöjda så här långt, skönt att ha eget.

Snö fick vi i söndags och det blev såååå fint men idag har vi 7+ och blåst, så den snön bara försvann 😲 lite trist och klaffsandet är värre än någonsin - det sänker mitt humör ett par snäpp.
Idag e det ögondoktorn som gäller för sonen som är hemma, plupp o tonåringen är i skolan.
 Nästa vecka har Revyresan julshow på Lilla Björn (tror jag det heter) i Borlänge, men hinner tyvärr inte själv dit pga plugg men jag får ju gå till våren istället 😀😘😘😘.
Hänt lite på hästsidan med.

Näe ska göra lite nytta nu så ha en bra dag alla som är här och läser och tack för titten - tjingeling
Tisdag 22 November 2011
Godmorgon 😀 - så va den blöta yllefilten här igen och med den kom även klaffsandet åter 😠😥😲🤒.

Idag blir det en innehållsrik dag och spännande - ska bl.a. hämta "barnvakten" 🙂😉 återkommer om det.

Pluggar pluggar o pluggar- ämnet är intressant, men denna kurs var en aning "plåttrig" och i vissa delar ostrukturerad men men snart tenta i denna med .

Imorgon e det plugga på trevligt ställe med trevliga o myyyyyysiga människor som gäller 😀😘😎, och på torsdag blir det en lååååång dag - bara att gilla läget.

Tappade en lagning under sommaren och blev nu tvungen att gå till tandläkaren, och dom "nödlagade" den, han såg även att visdomstanden måste ut men eftersom den sitter illa dumt till så  remitterade han mig till käkkirurgen i Falun, och från dom fick jag en lapp att jag kommer kallas om ca 10 månader !!!!!!!!!!! man får inte ha ont då eller så får man stå ut bara *suckar*, och nu har den bestämt sig för att röra på sig och det gör j-------vligt ont.

Lördagen blir både skitkul och såååååå jäkla spännande 😀😘 och på söndag e det 1:a advent 😀😘😘😘😘, massa kul med andra ord.

Sonen hemma idag för magont "stackarn", min förkylning har inte släppt taget riktigt än men det löser sig nog 🙂, och resterande familjemedlemmar mår bra.

Nu ska jag vända näsan ner i böckerna igen - önskar alla en bra dag och tackar för titten - Tjingelingen

Onsdag 16 November 2011
😀 Godmorgon

Kallt är det - skönt för nu klaffsar det inte i hagarna längre.
Tiden går fort - men det är väl för att man har kul 😉 och umgås med människor som ger en ett rikt utbyte 😀😘.
Men igår tog väl saker och ting priset *suckar* hade fått mycket mera vettigt gjort hemma, än det vi var tvugna att göra igår..... totalt bortkastad tid, men man lär sig ju något av det med. 

Man säger att " den som väntar på nått gott, väntar inte för länge" - men detta börjar bli lite löjligt - får se hur det avlöper idag *morrar lite*.

Global care work idag 🙂🙂

Nu hinner jag inte sitta här längre - önskar alla en bra dag och tackar för titten - Tjingelingen
Torsdag 10 November 2011
Grått grått grått dimmigt och blött ute - som en blöt yllefilt eller nått .

Pluggat med J.D. på travet idag 😀 går jätte bra , och alltid super trevligt 😘, var ner och snusade o pyyyzzzade på älsklingen med 😀😘😘.

Kursen vi läser nu hade jag ju mina funderingar på men får ändra mig, den är jätte intressant 😎 och en bra lärare med, det är ju aldrig fel 😉.

Livet tuffar på och vi med den.
Händelser o människor kommer o går precis som det ska vara i livet 🙂. Det som är fel för mig kan vara rätt för någon annan och tvärt om, sånt är livet, inget fel i det.

Snart är det Tisdag 😀😀😉😉.

Nu är det annat som ska göras - tack för titten och en fortsatt bra dag 😀
Lördag 5 November 2011
Godförmiddag

Äntligen helg 🙂 och tenta nr 2 är klart och inlämnad i tid 😉 inte helt fel 🙂, har ju några helt underbara pluggkompisar, och vi har ett bra system på pluggandet och stöttningen av varandra är det inge fel på heller 😘😘😘, finns ju någon enstaka som gör livet surt för många inblandade med sitt f-bannade sätt att vara .....men men.....vi får fortsätta som vi gjort så här långt för det fungerar ju superbra 😎.
Annars då....jo var på VC i veckan för min förkylning, jag får ju inte gå och dra för länge pga lungorna *måste kolla i tid* men det är bara ett virus med symtom bihåle - öroninfl. men jag fick iallafall kortisonnäspray och den fungerar bra "det har börjat röra på sig", men utan hörsel får jag vara någon eller några dagar till , skönt ibland att slippa höra allt😉.
På måndag börjar vi en ny kurs - hoppas att den blir intressant den med - lite fundersam på den men men ....den ingår ju i utbildningen.
Grått väder och en massa plusgrader på utsidan 😲 förra året hade det varit kallt ett bra tag och runt den 9 nov kom första snön 😲 så vi får väl se hur det blir denna gång bara det fryser till innan snön kommer.
Alla hemma utom tonåringen som kommer hem imorgon igen 😀😘.
Idag ska man fixa runt lite, ska ju inte plugga nått nu iallafall, lite skönt faktiskt 🙂.

Önskar alla som är här och läser en trevlig helg och tackar för titten - Tjingelingen
Tisdag 1 November 2011
Godmorgon 🙂

Då har vi bytt månad igen - tiden går fort 🙃

Blött och kletigt ute - igår var det jätte härligt ute, får se hur denna dag kommer att bli.
Förkylningen håller på att släppa taget om mig men det går långsamt - hör inget på ena örat (gör inte ont längre) men bihålorna gör ont - fullt med nått kan jag tänka 😉, men det är bara att ta det lugnt och vila - har ju en massa böcker som håller mig sällskap 😀, så jag hinner inte ha tråkigt.
Resten av familjen verkar må bra - två av barnen har höstlov bara sonen o make som jobbar på som vanligt.
Trevligt besök får jag idag 😀😘.
Har varit upp på banan ett par ggr förra veckan - älsklingen har fått en spark på benet men det verkade lugnt, svullen men inte halt 😘😘😘😘😘, och Stall Eskilsson ser till henne på bästa sätt 😀😘.
Idag blir det lite "mangling" en hel del som ska bli klart tills på fredag 😲 men det går nog bra 😎.

Nu ska jag se till att sonen kommer iväg - han bowlar ikväll 😀.
Önskar alla som är här och läser en bra dag och tackar för titten - Tjingeling
Torsdag 27 October 2011
Godmorgon

Regn o rusk på utsidan 😥
Maken körde på ett rådjur nu på morgonen och han fick hålla det tills jägaren kom och "nattade" det - make ok vilket är huvudsaken, men nerblodad och bilen är bucklig - jajaja det är bara plåt, han jobbar ju med sånt 😎.

Då är två intensiva veckor till ända (för denna gång), har varit till Doktor lunga och det var en liten försämring i lungan som troligtvis beror på förkylningen jag drar runt på, men alla blodprover är ok 😀, sen har jag varit till handkirurgen i Örebro för bedömning och pratat med en riktig specialist, och det kommer att bli operation av handen modell större för dom måste in och se vad som hänt med nerven som blev förstörd i Falun plus att klyvningen som aldrig blev gjort nu ska bli gjord 😀 inte helt fel. Sen har maken äntligen fått sin Cpap - maskin, han håller nu på att lära "känna" den 😉 och det går bra, vi ser redan en förbättring 😀😘 uuuunderbart, ska tilläggas att den stör inte mig på natten som sover brevid 😀.


Väldigt nyfiken på morgondagen .....återkommer om det......

Pluggandet går bra - mycke läsa och skriva, möte idag, och goa människor har man träffat och lärt känna 😘.

Tänk hur det kan vara ibland - man ger någon ett finger sen tror människan att allt är ok igen.....suckar lite....tycker att det är lite respektlöst.....men vi är inte förvånade.
Men för övrigt så flyter livet på och vi med det 🙂

Önskar alla som är här och läser en bra dag och tackar för titten - Tjingelingen

Torsdag 20 October 2011
😀  Godmorgon

Kallt o alldeles vitt av frost på utsidan 🙃 

Första veckan av två intensiva är snart över - alla provtagningar o tester inför läkarbesök nr 1 är avklarade .

Fick glada nyheter på mailen igår  så nästa vecka får ett bra avslut (om planeringen håller). Det trista igår var ju det uppenbara "snoksamtalet" igår kväll, men det säger mer om dessa människor än om oss ( visste att det skulle komma så jag är inte förvånad).
Idag är det träff med människor jag tycker mycket om 😘 så det ska bli trevligt 😀.

Sonen hade framträdande igår i Leksands hemma arena, sen åkte han med "kärleken" hem 🙂😘, jag ska hämtar honom ikväll.
Tonåringen ska visst komma hem idag 😀, och maken ska göra en "sovvända" till - hoppas dom kommer på vad det kan vara nu då.......🤨.

Nu har jag en del att göra så jag önska alla en trevlig dag och tackar för titten 🙂.
Måndagen 17 October 2011
😀 Godmorgon

Ny vecka och nya möjligheter.

Helgen har glidit förbi, och som vanligt en del gjort och en del ogjort - men sånt är livet .
Har varit så jäkla yrslig i helgen (fortfarande lite yrslig) som har bidragit till att inte allt jag velat har blivit klart.

Nu ligger det två väldigt intensiva veckor framför mig - och det är bara att kavla upp ärmarna och göra.

Väntar en del spännande nyheter inom den närmaste tiden - sånt e kul 😉😀.

Maken är iväg sedan länge, sonen väntar på taxin och Plupp är i duschen (tonåringen är hos boyen) 😀 ordning o reda med andra ord 😉.

Nähä nu ska jag göra lite annat - har en bok på ca 200 sidor som ska läsas denna vecka 😲 plus lite annat smått och gott som också ska läsas.

Ha en bra dag/vecka o tack för titten 😀

Lördag 15 October 2011
😀  Godmorgon

Molnigt och en smula kallt.

Så är denna vecka nästan till ända då "igen".

Tusen tack till J.D för den jätte trevliga tjejkvällen på Rommetravet igår, god mat, trevlig underhållning och en massa fint att titta på 😀.

Tiden pinnar på - saker o ting blir gjorda.
Idag ska jag göra färdigt lite uppgifter så man slipper ha en "hög" att ta sig igenom precis innan tentan .

Var på utvecklingssamtal i veckan för Plupp ch hon har gjort ett regält lyft denna termin *stolta föräldrar* läraren va såååååå jätte nöjd med henne 😀😀😀.

Dax att göra annat - men jag önskar alla en trevlig helg och tack för titten.

Onsdag 12 October 2011
😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀

Goooooodmoooooorgon till er alla som här här och läser

Vilken underbar dag vi hade igår - fint väder dagen till ära 😀 våran superfina o duktiga unghäst Dig in Toowoomba med tränare och kusk Claes Eskilsson i sulkyn körde godkänd premie på Romme travbana 🙂.

Trevligt sällskap hade jag med av make, dotter och god vän - tur att dom var med annars hade jag nog tuppat av hehehehehe 😉.

Idag har man en del att göra förutom att plugga då 😀, så jag måste sätta lite fart på det hela önskar alla som är här en underbar dag och tackar för titten 🙂.
Lördag 8 October 2011
😀  God förmiddag

Helt fantastiskt väder ute 🙂 bara att njuta på .

Veckan har varit bra - skolan ångar på - ny kurs - super intressant ämne och som jag sagt förut - man är ute på en aha resa av stora mått och jag säger som våran lärare säger "det är så häftigt", hur som helst så trivs jag och har roligt 😎.

Familjen mår på det stora hela taget BRA - lite småkrämpor som går över.

Dax för lungkoll - det har ju gått ett halvår sedan sist......bara att gilla läget för det kommer ju vara så här till jag dör antar jag 😲.

Tonåringen o boyen är här i helgen 🙂, plupp ska iväg till kompis, och sonen har hemma helg, själva har vi en sommarhage som ska tas ner .

Spänningen stiger 🙂😀😎

Premiärveckan för Revyresan 3 är klar *stolta föräldrar o syskon* dom ska ha framträdande i Tegera arena och julshow på Stora Björn iår *mera stolt* så underbart duktiga dom är 😘😘😘😘 

Näe nu ska jag göra nytta 🙂 önskar alla som är här och läser en underbar lördag och tackar för titten - tjingelingen
Torsdag 6 October 2011
😀  Godmorgon

Tiden går och saker händer som gör att tiden går ännu fortare  men det är livet och det är bara att försöka hänga med 😉.

Nu är det spännande värre - både vill o inte vill att tiden ska gå fort 😉.

Idag ska jag träffa och umgås med folk som jag tycker mycket om 😘 ska bli roligt o trevligt 🙂.

Pluggandet går sin gilla gång,  man får en massa aha, ja just det och hoppsan -upplevelser, väldigt häftigt om jag ska vara ärlig, vilket man bör vara i denna utbildning, och framför allt sann med sig själv - har fått en hel del "förklaringar" på många saker, och det känns väldigt skönt med tanke på den process som pågår i denna familj, det stärker och "puffar" en vidare,  man kan bli en aning "skraj" när man blir varse om vad som hänt och händer och framför allt varför saker händer.
Det hjälper även till att lägga saker till vila och gå vidare som en gladare och friare individ, som ser framåt med tillförsikt, jag är den jag är och har inte blivit satt på denna jord för att vara andra till lags, mitt liv ÄR mitt liv och ingen har rätt att döma ut det, och det gäller mig med som människa - ALLA har ett värde - alla kämpar på sitt sätt, som det passar var och en, och det är inget man ska eller får "förlöjliga"titta ner på" eller föringa på nått vis, och sist men inte minst så umgås jag med vem jag vill och jag behöver inte fråga om lov eller be om ursäkt för det - människor kommer och går genom hela ens liv - det är bara att acceptera utan att göra det till något fult eller konstigt - människan ÄR social.
Så då var "djupstunden" slut för idag 😀😉.
Familjen mår bra - lite småförkylt bara - den årstiden nu - lerigt i hagarna, till och med Lillebror Bus tycker "klafset" är jobbigt.

Nu måste jag röra på mig - så jag önskar alla en härlig dag och tackar för titten hos oss - tjingelingen 🙂
Lördag 1 October 2011
😀  Ny månad igen 😲 attans vad tiden går fort - men det är väl så när man har roligt .

Har inte hunnit skriva här på ett tag nu igen - har pluggat till första tentan som vi hade i fredags (igår), och hur gick det då??? jaaaa det vet vi om cirka 3 veckor  vilken piiina 😲.......det går nog bra 😉.

Har äntligen fått träffa en bra ortoped som tyckte som vi = klantigt skött ( det är nog bara förnamnet), men jag fick ett hjälpmedel direkt så nu kan jag skriva utan att det gör ont osv, men känseln är det antagligen inget man kan fixa eftersom nerven har varit "avstängd" ett helt år, men jag ska iallafall få träffa "riktiga handspecialister" i Örebro som hon sa själv doktorn 🙂🙂.

Livet flyter på och vi har det bra - ingen räkmacka direkt men mycket stabilare, och det får man vara nöjd med, mycket är förändrat och "rensat"  och bara till det bättre, man måste släppa vissa saker och gå vidare, inte lönt att grubbla, det finns faktiskt saker som inte går att ändra och då får man låta det vara - helt enkelt gå runt eller förbi 🙂.

Trevlig lördags förmiddag har vi haft på Rommetravet idag som vanligt man är alltid välkommen till Stall Eskilsson 😀😀😘, och våran finaste av fina Diggis var super duktig idag så nu kan man ta på det *lyckliga o stolta ägare*

Nu ska jag mysa lite med familjen framför tv:n det är vi värda 🙂🙂😘😘😘

Önskar alla en fortsatt trevlig kväll och tackar för titten hos oss - Tjingeling
Onsdag 21 September 2011
Godmorgon 😀

Tiden har bråttom.............................🤨 snart har denna månad skenat förbi den också 🤨.

Skolan går bra - mycket att läsa och det finns ju vissa böcker som man bara somnar av 😉 bra att ta till om man har svårt att somna 🙂 men det är inga problem för mig just nu iallafall 😉.

Igår var vi ett x- antal stycken som var på bibblan i Falun och pluggade 😀😘 och idag sha vi vara på bibblan i Hedemora 😀😘, det går lite lättare när man är flera .

Och människan på kommun fortsätter sitt arbete med att ställa till det för oss ......dom gör det lätt för oss utan att veta om det.......men det beslutet är redan taget.

Har gjort en hel del avslut och det känns så skönt och utrensningen fortgår 😀, sen möter man en hel massa nytt som tar sin lilla runda tid att ta in och få på plats.

Fick hämta tonåringen igår, hon fick en kraftig reaktion av ett getingstick - tack och lov för snabb vårdinsats 🙂😘, hon ska ta medicinen två dagar till och det såg mycket, mycket bättre ut nu på morgonen🙂.
Som sagt så gnor vi vidare och ser på framtiden med tillförsikt.

Ha en underbar dag alla som är här och läser och tack för titten - Tjingelingen
Vi är glada att ni lever allihopa <3 <3
ÄLGMISSIL Älgen flög in genom framdörren på hästtransporten och landade i den tomma delen av transporten. Här ligger älgen bredvid tävlingshästen Solöns Rangel.

”Hästen hade änglavakt"

Plötsligt stod älgen mitt på vägen.

Den snuddade vid vänster sida på bilen – sedan hördes ett högt brak från hästsläpet.

– Den flög rakt in i transporten och landade bredvid hästen. Hon hade änglavakt, säger ägaren Annica Berg.

Annica Berg och hennes make tävlade i går med Solöns Rangel på Romme travbana. Efteråt lastade de in den 4-årige travhästen i transporten och påbörjade den 10 mil långa resan hem till Sollerön utanför Mora.

Ett stort hål

Klockan ett på natten hade paret bara en mil kvar till gården – då klev älgen upp framför bilen.

– Plötsligt stod den bara där. Den touchade i sidospegeln på bilens vänstra sida och sedan smällde det till, berättar Annica.

De stannade och gick ut och kollade.

I framdörren till hästtransporten fanns ett stort hål.

Låg bredvid hästen

Inne i transporten, i spiltan bredvid hästen, låg en blodig älg.

– Den hade flugit rakt in.

Paret larmade omedelbart polis och jägare. Men de vågade inte öppna transporten för att evakuera hästen, eftersom de inte visste hur älgen skulle komma att reagera.

– Så fort Rangel fick syn på oss blev hon lugn. Hon var helt cool, trots att hon tvingades stå där i en timme med en halvdöd älg bredvid sig, säger Annica.

Tvingades avliva älgen

Jägaren, som är den som har jakträtten i området och rings in vid viltolyckor, tvingades avliva den skadade älgen. Paret Berg fick låna en ny hästtransport för att frakta hem sin tävlingshäst.

Det enda som vittnar om den otäcka olyckan i dag är den trasiga och blodiga hästtransporten.

– Som tur var gick allt bra, även om älgen tyvärr fick sätta livet till. Men jag är glad att den inte hamnade inne i bilen, säger Annica

Tisdag 13 September 2011
😀  Godmorgon 😀

Skitvädret fortsätter idag med😥, men det ser lovande ut till helgen  inte helt fel.

Veckorna bara rusar på, skolan går bra.

Alla i vårat hushåll mår bra 🙂, livet tar sina små krumsprång ibland men för det mesta är det bra.

Börjar närma oss slutet på en del "saker" och det är bara roligt, äntligen får man väl säga 😀😉.

Var uppe på banan i lördags och hälsade på och som alltid när vi är där är det så jäkla trevligt - Diggan gick jättefint(lite småtjafs bara) och dom är fortsatt nöjda med henne.

Nu har jag lite annat för mig, så ha det bra och tack för titten 🙂.
Fredag 9 September 2011
Satte kaffet i vrångstrupen igår  hoppas det reder upp sig fort, klokt beslut.


Prince Tagg skadad
- missar Åbys storlopp

 (travnet.se torsdag 8 sep 2011 11:27)
Nästa lördag skulle Prince Tagg ha startat i Europeiskt Femåringsmästerskap på Åby. Det blir dock ingen start där då Ralf Karlstedts stjärnhäst är skadad och måste stå över det loppet.

- Vi kollade upp hästen med veterinär igår. Hästen är svullen i ett ben och vi bestämde att det ska få läka i lugn och ro ett tag, säger Ralf Karlstedt.


Prince Tagg är skadad.
Foto: Hanold, ALN
I mitten på augusti vann Prince Tagg Jubileumspokalen på Solvalla och Ralf Karlstedt upplevde en av sina bästa travkvällar. Efter det var hästen med i Sundsvall Open Trot där han slutade oplacerad. Nästa helg var det tänkt att Prince Tagg skulle ha varit med i ett stort femåringslopp på Åby, men nu sätter skadan stopp för en start i det loppet.

- Jag vet inte exakt vad som har hänt men vi tror att han trampat snett i hagen eller något sånt. Vi kollade upp hästen med veterinär igår. Hästen är svullen i ett ben och vi bestämde att det ska få läka i lugn och ro ett tag, säger Ralf Karlstedt.

Är det färdigtävlat för i år?

- Det vet jag inte ännu. Det är inget bestämt utan nu ska det här få läka ut ordentligt till att börja med. Det får ta den tid det tar. Han är lite svullen i ett ben, men inte direkt halt och jag kan fortsätta att träna honom lite lätt, men jag tar inga risker med honom, säger Karlstedt.

Det lär alltså dröja ett tag innan Prince Tagg är tillbaka på tävlingsbanan och nu får han ta det lite lugnare ett tag framöver.

- Det kan han var värd efter den fina säsongen han gjort i år. Han är trots allt bara fem år och jag hoppas att han ska ha några år till framför sig på tävlingsbanan, säger Ralf Karlstedt.

Prince Tagg har i år bland annat deltagit i Elitloppet och vunnit Solvallas Jubileumspokal en miljon kronor i förstapris. På nio starter i år har han vunnit tre lopp och tjänat över 1,3 miljoner kronor.

Torsdag 8 September 2011
Godmorgon

Igår fick vi möta riktig ondska (personifierad) nedtecknat i ett brev som är sänt till oss......... nog för att jag vet vad h*n är kapabel till, med detta var ondska på riktigt hög nivå. Tacksam att jag har den utbildning/jobberfarenhet jag har, för det är svårt att förstå detta beteende om man inte har jobbat med det, jag får hämta styrkan där för att hjälpa familjen genom detta. Det finns ett namn på denna form av "beteendestörning", men det skriver jag inte utan det får dom som läser tänka ut själva.

Idag är det dimma modell riktigt tjock, men tack o lov så är det regnuppehåll just nu iallafall 😀 alltid nått att glädjas över.
Sotarbesök idag, läsa hemma (ingen skola) och tonåring hemma med magont, gubben fick gå hem från jobbet igår pga illamående och yrsel, men imorse kände han sig bättre 🙂😘😘, och sonen ska på teatern idag 🙂😘😘.
Nu till helgen blir det myyyys - men denna gång ska vi inte ut och resa 😀 utan det blir myyyys hemma 😀.
Jag såg att det är fler som ska ha det mysigt, och ett efterlängtat möte ska äntligen bli av i helgen vilket glädjer mig mycket.

Upprensning och utrensningen fortsätter och känns fortsättningsvis mycket bra - alltså så fortsätter vi på våran väg framåt i livet 😀, man kan andas bättre nu .

Nu ska jag dona lite så det är klart tills sotaren dyker upp - önskar alla en bra dag och tackar för titten hos oss.

Onsdag 7 Sptember 2011

??¦(¯`:´¯)¦? ? ? Använd inte dagen på att se tillbaka
¦.(¯ `•.\|/.•´¯)? ?Du ska ändå inte den vägen....
¦(`?•.(?).•´¯)¦(¯`:´¯)?Lev med de beslut du tar....
¦ (_.•´/|\`•._)(¯? `•.\|/.•´¯)? ? ? Även om andra inte accepterar det ??
Livet är som en bok, du kan ändå inte ändra de ting som redan står skrivet, - men du kan starta ett nytt kapitel.. ??

Tisdag 6 September 2011
 Godmorgon

Regn regn regn - mmmmm bara att inse - hösten är här för att stanna 😥.

Tågolyckan där det var två ungdomar som fick lämna jordelivet alldeles för tidigt, var bekanta till våra ungdomar här - kärlek, ljus och värme till deras anhöriga .

Idag läser vi hemma - tyckte väll till en början inte så mycket om det vi skulle läsa nu, meeen det är inte värre än att man kan ändra sig 😉 sen har vi en lärare som gör det mesta väldigt intressant 🙂.

Nopps  nu ska jag läsa en stund igen - ha en kalasbra dag alla som är här och läser, tack för titten - Tjingeling
Söndag 4 September 2011
Godmorgon 😀

Då har vi bytt månad igen och en hel vecka har passerat sen sist- jisses va tiden har bråttom 😲.

Utanför på åkern har Tranor och olika sorters gäss samlats för den stora höstflytten - väldigt mäktigt att se alla dessa fåglar i tusental, men även att höra dom.  Det är lite vemodigt för nu är höst och vinter på väg *suckar lite*.

Då har man gjort sin första vecka på Högskolan då ........men hoppsan va med människor det var 😲, på vårat program ska vi  visst vara 60-70 stycken 😉. Det är roligt och väldigt intressant, mycket att läsa och många föreläsningar osv men som sagt väldigt intressant och spännande, klart annorlundare mot hur man har pluggat tidigare "på sin egna lilla kammare".

Var till STHLM igår lördag "igen" 😉, väldigt trevligt 😘, tusen tack till T,F och lilla prinsessan för en jätte härlig dag och gott att äta 🙂. Lämnade tonåringen kvar hos kompisen så hon tar tåget hem. Plupp åkte på kalas när vi kom hem igår och det var med övernattning i tält 😀 spännande .
Så då blev det bara jag, gubben och sonen hemma igår kväll men det var mysigt det med 😘.

Idag är det lite att göra som vanligt  så då ska jag inte sitta här längre 😉 men ha en bra dag alla ni som är här och läser och tack för titten hos oss - Tjingelingen
Söndag 28 Augusti 2011
😀  Godmorgon/Förmiddag beroende på hur man ser det 😉.

Så då har man gjort sin sista arbetsvecka denna sommar🙂😥, väldigt blandade känslor faktiskt - meeeeen jag har haft en helt underbar "arbetssommar" och jag vet vad jag gör nästa sommar 🙃.

Imorgon börjar man skolan då "igen", denna gång är det lite annorlundare än sist, lite skräckblandad förtjusning 🙂, men det kommer att bli så kul och bra, helt klart blev det när vi fick schemat för första delen, att det blir intensivit så in i h.........🙃 det var ju lite väntat, jag får säga som tonåringen "No shit Sherlock" 😉.

Igår åkte vi ner en sväng till Stockholm och gick på Gröna Lund med två av barnen (tonåringen va redan nere hos en kompis men var inte med på GL), underbart väder och så in i h.........med folk som också passade på när det var fint väder 😎, så det blev att kööööööa till ALLA åkena i minst 30 minuter - lite trist men vi hade kul ändå - och familjen är sååååå lycklig för att dom lyckades få med mamma upp i Vilda Musen , mmmmm "näradödenupplevelse" men det överlevde jag - tänkte ju att "va sjutton jag har ju varit och åkt allt vidrigt som fanns när vi va yngre så detta måste man ju överleva" och det gjorde jag 😉, och så här efteråt så var det bara roligt 😀.
Passade på att ta en sväng ut till Rocksta och kramade lite på LM - Pyyyyyzzzz o tack, ses snart igen 😘.
På vägen ner till Sthlm så passade vi på att stanna i Enköping för dom har ett "Godispalats" där med 1000 sorters godis (hade lovat ungarna)  och vi plockade LÄTT ihop 3kg godis  och då hade vi inte någon choklad med pga allergi, så det fanns mer att plocka av om man nu inte är mjölkallergisk typ dvs.
Men det är vackert i Stockholm, känner ju fortfarande en saknad (inte bilköerna då),man är ju född o uppvuxen där, så vem vet vad framtiden har i beredskap åt en 😉. Men det visar sig nog kan jag tro.

Idag har vi fullt schema som vanligt så det är inte lönt att sitta här någe längre - önskar alla som är här och läser hos oss en underbar söndag - tack för titten *vinkar*
Måndag 22 Augusti 2011
Sista arbetsveckan påbörjad - känns både ledsamt för jag har trivts så bra där och haft så roligt och framförallt lärt mig massor av trevliga arbetskamrater, och sen känns det bra för skolan börjar nästa vecka och det ska bli väldigt roligt det med - så man känner sig lite kluven 😲.

Så har tonåringen gjort sin första tatuering och den blev jättefin 😎.

Helgen var bra och trevlig - firade våran "minsting" som fyllde 12 år 🙂 så vi var bl.a. på Maserhallen o Aquanova, tonåringen och jag passade på att sola lite, sen hade hon bestämt att vi skulle på Donken så det blev en heldag i Borlänge .
Senare på lördagskvällen så var tonåringen i Säterdalen och blev vittne till misshandeln som ägde rum där, samt att hon fick ett slag i skallen själv när hon o hennes kompis skulle hjälpa dom som blev slagna *suck* men det gick bra hon kom hem i ett stycke sen på natten *tacksamma föräldrar*.

Nästa helg innehåller en del planer att se fram emot - ska bli kul.

Näe nu måste jag gå och sova ska ju jobba imorgon igen 😀. Nattinatti


"My ability to trust was taken away by people who don't have the ability to be trusted".
Lördag 20 Augusti 2011
Stort GRATTIS till våran underbara
      dotter som fyller 12 år idag.

Önskar dig en underbar dag
Torsdag 18 Augusti 2011
Ja vad mer kan man säga än STORT GRATTIS till TAGGEN O RALF + alla i kretsen runt dom 😀.

Herre jisses vilken rysare dom bjöd på igår kväll och det blev till TAGGEN O RALF´S fördel, jag kan lova er att vi hejjade,  skrek, slutade andas i väntan på domslut och sen brast det fullständigt här av lycka och glädje - vi grät tillsammans med Ralf kan jag ju säga utan att skämmas 😀😀😉😘, helt underbart sagolikt fantastiskt GRATTIS GRATTIS GRATTIS och ett GRATTIS till hans underbara mamma våran älskade CINDERELLA LEJ 😘😘😘😘😘.
Kommer nog ta ett par dagar innan känslorna är på rätt ställe igen - kan ju inte ens titta vad som står i tidningen utan att tårarna rinner av glädje 🙂.

Nu ska jag  umgås med min familj, och Plupp fyller 12 på lördag 😀😘.


Foto: FotoClaes Berglund.
Tisdag 16 Augusti 2011
😀  Livet är fullt av överraskningar 😀

Älskade maken kom hem med fina blommor och ett så underbart kort, för det är ju som så att det är idag 30 år sedan vi träffades 😘😘😘😘 och det ville han fira lite och inte mig emot - blev så glad så tårarna rann faktiskt - älskade lilla gubben 😘😘 älskar dig massor, så vi tar väl 30 år till minst 😉🙃😘.

Grattis till lilla pappa som skulle fyllt 83 år idag 😘 saknar dig massor 😘.

Jobbdagen har varit stressig men bra - kul på jobbet har man 😀.

Nu ska vi äta en jätte sen middag - tack för titten hos oss *vinkar*
Söndag 14 Augusti 2011
😀  Godmorgon 😀 och vilket härligt väder att få vakna upp till, sooooooooool och klarblå himmel ....underbart 😀.
Sovmorgon lyckades jag med idag *myyyser* vet inte när det hände sist faktiskt, det är inte ofta 😉.

Igår hade vi en sån helt underbar dag som började tidigt på travet (mer info på hästsidan), sen gick färden till Avesta Visentpark - har ni möjlighet att gå/åka ditt så kan jag varmt rekommendera det - helt fantastiska djur och underbar miljö icke att förglöma fantastisk personal o guidning, tog en fika efteråt och bara njöt av miljön, sol  o fint var det hela dagen med 😀 vad mer kan man önska 😉.

I fredags gjorde jag nått jag inte gjort på länge - bakade bullar till familjens glädje och min med för den delen - har glömt hur roligt och framför allt gott det är 😀, så nu får man hoppas att det inte tar för lång tid till nästa gång 😉.

Man kan ju bli lite förundrad över varför en del människor inte kan släppa taget när man ber om det.......finnas i mitt hjärta kommer dom alltid med kärlek, men detta fungerar inte för någon av oss, så då var dagens livsfilosofi klar.

Nu står det andra saker och väntar på uppmärksamhet så jag önskar alla som är här och läser en underbar söndag och tackar för titten 😀.
Torsdag 11 Augusti 2011
😀 Torsdag IGEN  men va f----n va tiden rusar 😉 men det är så när man trivs och har kul - himla tur att man är så lyckligt lottad att man har ett jobb som ger en så mycke glädje 🙂 man känner att man behövs och att man ingår i det "stora" maskineriet, och att min kunskap är lika mycket värd som dom andras även om vi jobbar med olika saker, men även att man inte behöver känna att man granskas eller hålls under lupp för att hitta fel - det är underbart. Härligt också när man får beröm för att man gör ett bra jobb 😀.
Så då har man skrytit färdigt för idag hehhehehehehe 😉.

Liver rullar på med en massa spännande och roliga saker - men även mindre roliga saker men sånt är livet, jag har bestämt mig för att hålla min väg och passar det inte alla så nähä då får det väl vara då 😎, jag känner nämligen som så att efter det senaste året som varit kantat av så mycke sorg,elände,skit och sjukdomar så har jag inte tid med saker/människor som bara suger ur mig all livsglädje, att man alltid ska behöva känna sig som en andra klassens medborgare som alltid måste passa sig för vad man säger och gör.
Det har tagit tid att komma hit, men nu känner jag en enorm livsglädje, mycket beror nog på den dolda lungsjukdomen jag bär på och sköter jag inte om mig så kommer den att aktiveras. Jag känner så starkt att jag fått en chans att ändra på det som är fel och då blir det på mitt vis för det är mitt liv tillsammans med min familj 😘.

Jaha så blev det lite livsfunderingar igen då 😉 hehehehe......

Helgen ser ut att innehålla en del kul och spännande saker och möten 😘 för en del av det önskar jag fint väder - fast det räcker med regnuppehåll  😀😉.

Nu ska jag fixa lite krubb till min flock som är hungrig 😀 så ha en fortsatt fin kväll och tack för titten hos oss - Tjingelingen

Tisdag 9 Augusti 2011
Arbetat klart för idag - fast inte hemma då 🙃.

Intressant detta med internet, bloggar, hemsidor och gud vet vad...(icka att förglömma mail och vanliga kuvert med diverse innehåll ), vad lätt det är att "få för sig" saker - med andra ord, man tolkar utifrån sin egna erfarenhet, känslotillstånd osv osv, man få till det ordentligt om man inte passar sig och tar ett steg tillbaka och verkligen SER/tittar vad det står, det behöver inte handla om en själv, men man kan helt klart känna det ibland när människor man "känner", behöver inte vara någon nära relation heller för att göra det väldigt tydligt, skriver saker som man kan tolka som att det är skrivet direkt till en själv.
Men hur ska man göra då?? ska man reagera med risk för att det blir duktigt fel eller ska man bara låta det passera -  man kan ju bli sårad av det som står eller rent av förbannad, varför har en del människor rätt att - ska inte säga döma men det liknar det - ha en "hel del" åsikter om andra utan att man ska få reagera, hotar det nått tro???....mmm det tål att tänkas på, och det ska jag fortsätta att göra ....fundera alltså....😉.

Annars rullar livet på som vanligt - snart snart snart 😲😉🤩.

Otyg i farten nu igen, men man är ju luttrad efter alla "turer" ids inte bry mig - inte värt det heller med facit i handen, det 30-åriga facitet ska nog tilläggas.

Nähä detta blev lite dystert men så känner jag inte 🙂 utan jag skrev bara av mig lite tankar, och är det nu någon som tar illa vid sig eller på något vis känner sig utpekad så ber jag om ursäkt för det - va inte meningen alls - bara som sagt mina tankar som kom till "tals", och det har jag ju rätt till under ansvar det vill säga.

Ha en fortsatt trevlig kväll och tack för titten hos oss.

ps det som är kursivt och svart i texten är skrivet som ett förtydligande ds
Söndag 7 Augusti 2011
😀 Söndag 😀 fortfarande lite sol men det är visst hot om regn nu igen.

Vi ska ta Doggsen tills sjön om en stund - inte lönt att vara hemma för vi ska visst ha ett "planerat" strömavbrott i 2½ timme 😲 hoppas  att dom får ordning på *mångafulaord*, för sist det gick sönder hade vi ingen ström på mellan 8-9 timmar sen hade vi ström någon timme sen blev det svart igen - vet inte hur länge det sista varade för då sov jag 🙂.

Känner mig lite förkyld - och hostar lite igen, men man få ju faktiskt vara förkyld och ha hosta med utan att det för den skull betyder att den "hotande lungsjukdomen" är aktiverad 🙂.

Nu känns det som att nedräkningen av jobb,sommarlov och även Plupps 12-årsdag tar sin början 😉.

Näe nu ska jag göra annat - tack för titten 😀.

Torsdag 4 Augusti 2011
Solen skiner och det är varmt - bara att njuta på för snart är detta bara ett minne.

Jobbar på - 3v kvar, lite tråkigt men så är det bara - men å andra sidan så ska det bli roligt att börja skolan "på riktigt" 😀, med lärarledda lektioner osv, studiebidraget är fixat 😀 - jisses va fort det gick med det nya systemet 😲😀.

Små mörka molntussar seglar runt lite på min himmel, men det är bara att fortsätta på inslagen väg med ett leende på läpparna 🙂.

Näe nu ska jag laga lite krubb - tack för titten.
Onsdag 3 Augusti 2011
😀  Då har vi bytt månad igen - tider rusar...men den gör ju det när man har kul 😀.

Blev så jätteglad igår när jag fick hämta hem min vävstol som jag fått av en arbetskamrat - pyyyzzzz o kram på dig M.O. och tusen tack igen 🙂, så nu ska jag "jaga" trasor som jag kan göra "tygbollar" av 😉 hehehe.......

Sol och varmt är det - sköööönt

Livet rullar vidare och vi med den.

Tack för titten
Söndag 31 Juli 2011
😀 Sol, fint och sista dagen i Julimånad .

Varit och jobbat i Borlänge, sen tog vi en tur upp på banan och pussade på mattes "Pyzzunge", hon såg ut att trivas 😀.

Gårdagen blev väldigt trevlig - smörgåstårta o den "vanliga" tårtan var "poppis" 😀😎.

Det fanns ju inslag av saker som vi får ta itu med vart efter - krävs mycke tanke i det.

Nu ska jag dona vidare här hemma 😀 och imorgon är det en ny jobbvecka igen 😀, 4v kvar sen börjar skolan 😀.
Torsdag 28 Juli 2011
Jisses va tiden går - snart slut på både veckan och Juli månad .

Jobbar o gnor vidare - tur man trivs med sitt jobb 🙂.

Hela familjen utom jag då, är på Leksand sommarland och har kul 😀.

Livet rullar vidare, med mycke nytt och väldigt intressanta saker - nu känns det lite roligare igen 🙂, men mycket ska man visst få höra innan öronen trillar av  ja jisses säger jag bara.

Gubben har en veckas semester kvar och jag ska jobba 4v till 😀 sen börjar skolan 😀 ska bli så jäkla roligt o spännande.

Nähä nu har jag annat att göra - ha det gott och tack för titten hos oss 😀

" Det finns människor som är så böjda för överdrifter att dom inte kan berätta sanningen utan att ljuga"
Tisdag 26 Juli 2011
Stort GRATTIS till våran älskade dotter som fyller
               18 år
               idag 

Ha en bra dag ses när jag slutar ikväll 😘😘
Måndag 25 Juli 2011
Såååå då har denna helg regnat bort - fast det kändes mörkt ändå efter vad som hände i Norge, spelade nog ingen roll om solen hade lyst - usch.....hur kan man vara så ond så man ser sig ha rätt att döda alla dessa oskyldiga ung människor ??? det övergår mitt förstånd........

Ny arbetsvecka påbörjad och det är trevligt 🙂.

Tröttheten består - känns som man aldrig kommer att bli pigg igen.........eller helt glad fast man har så mycket att vara glad för .....konstigt......

Donar runt med det jag orkar, det får bli som det blir.

På onsdag blir det en av många förändringar - rolig och spännande men ändå inte på något vis.... ääääsch jag vet inte igentligen vad jag ska tycka eller känna .....det blir nog bra eftersom det är människor jag litar på och tycker mycket om som är inblandade i det hela.

Hostar lite fortfarande men det är lite bättre - alltid nått att glädjas över 😉.

Näe nu ska jag laga mat *suck* har hela huset fullt med familjemedlemmar hemma HELA dagarna och inte kan dom göra ett dugg 😠 

Ha det gott o tack för titten.
Fredag 22 Juli 2011

Veckan har gått och det har varit bra på jobbet - 5v kvar sen börjar jag skolan - blir nog bra det med.

Mycket och många saker händer nu, på både gott och ont - min kropp och själ känns som dom blöder - trött trött trött ledsen sorgsen, och har börjat hosta igen *suck*och oro*.

Regn  mest hela tiden nu med inslag av åska 😲, inatt blev jag väckt av en hysterisk hund som är åskrädd sedan det förra dj-vla åskovädret som gick här över och slog ut det mesta den kunde hitta 😠 stackars lilla vaffan.


Hoppas på uppehåll så det blir någon racing i Borlänge imorgon och söndag - gubben, sonen o tonåringen ska dit bara det blir bra väder. Och på tisdag fyller underbara unge 18 år, lite gäster blir det nog nästa helg tror vi 🙂 - hoppas bara att ork o lust finns då.

Nu ska jag nanna dudden . Nattinatti och tack för titten."Sometimes I am just too tired to be strong anymore, I need someone to be strong for me for once"

Måndag 18 Juli 2011
Det är smärtsamt att bli sviken, men även när man inser att man lurar sig själv hela tiden............🤔


"Den som aldrig gjort ett misstag har aldrig prövat, något nytt."
Lördag 16 Juli 2011
😀  Första burken surströmming för iår är uppäten 😀
*MUMS*
Molnig men uppehåll idag 😀 varit i Borlänge en sväng 😀
Dagen har rullat på som det brukar med en del gjort och en del ogjort.

Tack för titten
Fredag 15 Juli 2011
😀 Helg😀 synd att det är sådant skitväder ute bara 😥 men glädje har det varit denna vecka bl.a. så är jag antagen till Högskolan Dalarna och börjar mina studier den 29 Aug och slutar sommarjobba den 26 Aug ingen ledighet här inte 😉.
Väntar fortfaranade på info om Cindy - men den som väntar på något gott.......osv.....😉

Sista dagen i Säter idag *suckar*lite ledsen* resten av jobbtiden blir i Avesta som ska bli en trevlig bekantskap 🙂.

Mat idag blev pizza 🙂 orkade inte hitta på något annat 🤩

Snart är det dax att sova - har massor att göra imorgon (som vanligt)

Nattinatti
Tisdag 12 Juli 2011
😀  Godmorgon 😀 snart har vi gjort halva denna månad me  tiden går fort när man har roligt 😀😉.

Sista veckan i Säter sen ska jag ner till Avesta och jobba resten av sommaren 😀 samma lika jobb utom att det är ingen provtagning där......men det överlever jag nog 😉.

Träffade en människa i helgen som jag inte sett på ett bra tag, och han såg ut och verkade må bra iallafall 🙂 det är vi glada för 😀 roligt att se honom igen.

Spännande saker ska det bli denna vecka - återkommer om det senare 😉.

Nu ska jag åka till jobbet - ha en bra dag alla som är här och läser och tack för titten - Tjingelingen.
Fredag 8 Juli 2011
😀 Go kväll ...fast man får nog säga god natt snart 😉

Ännu en arbetsvecka till ända och det har som vanligt varit super bra och trevligt 😀😘.

Köpte en pool (modell STOR) förra helgen som ungarna älskar och jag har börjat gilla den jag med 😉 så nu på kvällen tog jag och Plupp ett dopp för att "kyla" ner systemet som var en aning överhettat efter dagens värme, men jag klagar inte på det - doppet var så skönt fast vattnet är en aning kallt fortfarande 😉.

Imorgon är det extra jobb förr gubben  och jag har tagit hem alla hästarna från betet idag - dom behöver vila lite från insekter och värmen.

Nu ska jag ägna min kudde 100 %-ig uppmärksamhet - så jag önskar alla en god natt och sov gott 🙂.
Onsdag 6 Juli 2011
😀  Godmorgon

Ny dag nya möjligheter 😉

Ska som vanligt straxt åka till jobbet 🙂😘, idag är vädret grått grått grått och bara 10 grader 😮 undras just vart sommaren tog vägen????.......

Man blir lite fundersam på en del människor som har "stora" problem med att förstå, acceptera och framför allt respektera beslut osv som andra har tagit och känner sig till freds med ....*suckar* men vill man nu inte ge sig på den punkten så kommer även denna människa befinna sig "utanför", för vi har ingen ork och ingen tid med detta meningslösa tjafs som pågått i 30 år nu .

Ikväll får vi besök 😀😘 sååå kul 😀😘.

Näe nu måste jag rusa 🙂 ha en bra dag och tack för titten hos oss - Tjingelingen
Måndag 4 Juli 2011
😀 Godmorgon

Tiden bara rusar på 😲 hinner inte riktigt med att skriva här - ska straxt åka till jobbet för att påbörja en ny arbetsvecka 😀 stor trivs 😀.

Helgen har varit intensiv men bra och jätte trevlig - igår hämtade vi hem två trötta festivalsdeltagare 😀 dom har haft det bra och roligt hela veckan 😀 men fyyyyy f------n va det såg ut i Borlänge 😮😲🤨🙃 ja jisses.
Sonen gör sin sista vecka innan semestern sen får vi se hur hans vardag kommer att se ut eftersom Hedemora kommun har gjort ett grovt övertramp - får se hur vi ska gå vidare med detta eller om man helt enkelt bara ska byta kommun????.....

På onsdag får jag finbesök 😀😀😉 allra käraste syster med familj (vet inte riktigt hur många som kommer) 😀😀😀 Välkomna 😘.

Näe nu hinner jag inte skriva mer - ha en bra dag och tack för titten - Tjingeling.
Tisdag 28 Juni 2011
Godmorgon 😀

Inatt har jag fått sova lite bättre 😀 tackar för det , men det behövs mera sömn det känns i hela systemet 😲.

Hemma är det bara lugnt, sonen och hans Lss:are är ute på lite fotbollsmatcher och idag ska dom visst bada 😀.

Maken jobbar på, tonåringen är där hon är och plupp gör lite ditt och datt 😉.

Nu ska jag åka till jobbet igen

Ha en bra dag allihopa och tack för titten.
Söndag 26 Juni 2011
😀  Godmorgon

Det finns en gnutta hopp och chans till sol o fint idag 😀.
Helgen har varit lugn och trevlig 😀😘, igår körde vi in ungdomarna till Borlänge för incheckning som funtionärer på P&L 🙂 dom var nog lite spända men glada och förväntansfulla 😘🙂, var en snabb sväng till kusinens lägenhet där dom har fått lov till att duscha och äta - jättefin liten lägenhet - tackar och bockar 🙂.
Jordgubbarna har fått eget "hus" så vi kanske kan få äta dom själva istället för att mata fåglarna med dom 😉 maken sonen o plupp fixade det medans jag klippte lite gräs - ser ut som en djungel på baksidan av allt detta regnande.
Nu ska jag göra lite annat - ha en bra dag och tack för titten - Tjingeling.
Fredag 24 Juni 2011 MIDSOMMAR
😀  Godmorgon

Då har man gjort en arbetsvecka till 🙂 och som vanligt så stortrivs jag med det jag gör och dom jag jobbar med 😘🙂.

Hade visst sovmorgon i morse, men det hade nog min hjärna missat hmmm vaknade 05:30 vare sig det behövdes eller inte 😠, fördelen är att jag har fått lite gjort medans huset fortfarande är sovandes 😉.

Ska ta hem hästarna från betet idag så dom är hemma på gården inatt - man vet ju aldrig hur det är med alla som ska ut i "spenaten" och fira midsommar, och vi såg att det var mycke folk på det vanliga stället i byn redan igår, precis som förra året, då behöver vi ju ingen musik heller för det håller dom med 😲😉.

Vädret är ju som det är - man kan bara hoppas att det inte regnar mera nu och blir det lite sol är det ju en bonus 😀.

Nu ska jag göra lite annat så jag passar på att önska er alla som är här och läser en riktigt TREVLIG MIDSOMMAR - tack för titten 😀.
Söndag 19 Juni 2011
😀  God förmiddag på er alla så här på söndagen 😀

Första arbetsveckan bara försvann typ  men det har varit bra och trevlig, mycke nya människor och rutiner men ändå bekanta rutiner 😉. Första veckan var i Avesta och den kommande v + 3v framåt ska jag vara i Säter 😀 sen har jag 6v i Avesta igen 😀.

Hemma funkar det bra - dom slåss inte allt för mycket iallafall 😉, duktiga ungar 😘. Sonen har en extra semester vecka näst nästa vecka, sen jobbar har påföljande vecka, sen går han på semester "på riktigt" 😀, maken har lite senare i Juli. Veckan efter midsommar ska tonåringen jobba på P&L och får då tillgång till hela festivalen 😎 vilket har gjort henne överlycklig 😉 boyen och bästa kompisen ska också jobba🙂.

Litet axplock ur våran vardag - det händer massor utöver detta men man behöver ju inte redovisa allt 😉😀 - Ha nu en underbar söndag alla som är här och läser och tack för titten - Tjingeling.
Lördag 11 Juni 2011
Stort GRATTIS till "Puttron" som fyller 18 år idag - önskar dig en underbar dag.
Fredag 10 Juni 2011
😀  Godmorgon

Soooooooooooool och fint nu på morgonen - vi ska inte klaga det är snart vinter , mörkt o kallt igen - sååååå njuuuut av solen o värmen.

Avslutning för plupp igår och idag har tonåringen avslutning, sonen och maken går inte på semester riktigt ännu och jag börjar jobba på måndag 😀😀😀 ska bli så kul 😀😀😀.

Onsdagen gick bra trots allt, obehagligt var det och en erfarenhet rikare är vi, man blir sorgsen över hur saker och ting är och framför allt kan bli när det börjar gå snett för unga människor. Men det var inte inte vi som gjort något utan blev utsatta och domen talar sitt tydliga språk. Så nu ska vi gå vidare i livet och se framåt.

Näe nu ska jag dona på lite innan det blir för hett igen - ha en underbar dag alla som är här och läser, tack för titten 😀 Tjingeling
Tisdag 7 Juni 2011
😀  Godmorgon

17 grader varmt vid 05:25, sol och tunna skyar - blir nog en fin dag idag med 🙂.

Helgen har varit bra - hunnit en del ( ett altandäck håller på att ta form) och en del har vi inte hunnit med.... som vanligt med andra ord .

Gubben är iväg, sonen ska snart iväg han med, tonåringen gör sin sista praktikdag idag, för denna termin, boyen kommer ikväll (ska vara med som stöd imorgon) och Plupp har inte vaknat ännu fast jag har varit uppe och "tjoat" på henne.

Nu ska jag göra annat så ha en bra dag allihopa som är här och läser o tack för titten.
Måndag 6 Juni 2011
😀  Sveriges Nationaldag 😀 Grattis på oss svenskar 😀

Sol och vackert dagen till ära, så ut och fira och framför allt sjung nationalsången - det är INTE rasistiskt - utan va stolt, för det får alla andra nationaliteter vara 😀😘.

Ha en underbar dag allihopa - Tjingeling
Fredag 3 Juni 2011
Stort GRATTIS till maken som fyller år idag 🙂😘😘😘 önskar dig en underbar dag
Onsdag 1 Juni 2011
😀  Godmorgon

Då har vi påbörjat den första sommarmånaden nu  härligt.

Igår åskade det nått helt fantastiskt, så skönt - blev lite klarare luft, för det var riktigt kvalmigt igår på eftermiddan.

Idag är schemat lite pressat - bara att hålla tungan rätt i munnen och köra på.
Men vi har ju en riktig långhelg framför oss upptäckte jag igår 😲😉, har jag visst missat helt 🤩😉.

Tonåringen åker till kompisar och boyen i helgen så det blir bara Plupp och sonen hemma - ja och maken också 😉, som fyller år på fredag 😀😘.

Nu har jag att göra så jag önskar alla som är här och läser en härlig dag och tack för titten - Tjingeling.
Tisdag 31 Maj 2011
Godmorgon 😀

En vanlig dag med en hel del att göra som vanligt 😉
8 Juni kommer bara närmare o närmare😲🤨😥😠 meeeen det måste bara göras nu ingen återvändo.

Ha en bra dag och tack för titten hos oss 🙂 Tjingelingen
Måndag 30 Maj 2011
😀  Godmorgon på er!

Trött kan man ju lugnt säga att man är idag 😉 men så jätte nöjd och glad.

Först vill jag säga tack för en jätte trevlig lördag med god mat och trevliga människor, va ju så "kalas" bra alltihopa 😀😘.

Sen var det ju Elitloppsdax igår , åkte hyggligt tidigt, men herre jisses va det regnade på vägen ner - men det gav sig fram på dagen tack o lov. Att befinna sig på Solvalla på Elitloppet går inte att beskriva med ord det måste upplevas 😎😉😀 alla dessa människor och alla tävlingsekipage, mycket fint att titta på - hästar alltså 😉😀 ja och en o annan kusk me 😉.
Men vi var ju där för stjärnornas stjärnor PRINCE TAGG o RALF KARLSTEDT, och jag lovar dig att när dom kom in på banan och blev presenterade, visade på storbildsskärmen och hälsade på publiken ja då rann tårarna av glädje och stolthet - så enormt mäktigt - ja näe det finns inte ord. och känslorna är inte under kontroll riktigt än - och vilket lopp han gjorde - inget att klaga på kan jag säga, fort gick det med men det räckte inte ända fram, men att bara ta sig dit dom gjort är så stort så stort, det är bara den som inte fattar trav,som inte förstår hur stort detta är, håller med det K.Gains skrev på Prinsens blogg.

Vi satt med den Norska klacken, och det måste jag ge norrmännen att dom är glada, trevliga och "sportsliga", ett fyyyy till en del svenskar som förpestade en del med sitt "sätt", är man där kan man vara trevlig tycker jag annars kan man titta på det hemma på tv:n😠.

Jättestort tack till LM,KS o C för en kanontrevlig dag 😘😘😘😘😘.

Nu ska man försöka göra nått idag om man orkar 😉🙂
Ha en bra dag och tack för titten - tjingeling
Lördag 28 Maj 2011
Allra kärast käraste Syster Moster Svägerska

Stora och Varma Gratulationer på Högtidsdagen

Önskar dig en underbart fantastisk dag.


Ses om ett par timmar 🙂😘
Fredag 27 Maj 2011
😀  Godmorgon

Det blåser IGEN 😠 och regnar *suck*, meeen det passar ju till humöret som inte är det bästa idag 😥😠.

Men imorgon ska jag vara på bra humör 😀 ja och på söndag med 😉.

Stress stress stress..........

Ska hinna få in tre dagars görande på en dag 😲🤨🤔 bara att hålla tungan rätt i munnen eller "i rätt mun" *asg* som en människa sa som jag kände för länge sedan.

Hela huset är vaket och på G, maken har åkt för länge sedan och sonen ska snart åka, sen är det bara tjejerna som ska iväg 🙂.

Nu ska jag susa vidare

Ha den bästaste av dagar allihopa och tack för titten - Tjingeling.
Onsdag 25 Maj 2011
Godmorgon

Men va konstigt - DET BLÅSER idag med 😠, lite trött, det har blåst mer eller mindre i över en vecka  *suckar*.
Undras om det är askmoln som gör att solen inte lyser ordentligt..... för det är "tunna skyar" idag, och det känns lite kyligt eller om det är blåsten som gör just den biten - det kyliga alltså!!??.

En hel del att pyssla med idag - maken har åkt, resten av husets invånare försöker vakna med skiftande resultat.

Nu ska jag göra annat - så jag önskar alla som är här och läser en bra dag - Tjingelingen
Tisdag 24 Maj 2011
Godmorgon

Så har man landat "lite" i gårdagens väldigt trista och ledsamma besked, men livet går vidare och vi med det.
Har  en "sorgkänsla" i hjärtat - man undrar ju NÄR det gick galet..........vi lär aldrig få något svar på det.

Maken är iväg och resten av familjen håller på att vakna, tonåringen är hemma och boyen ska visst dyka upp imorgon.

Snart stundar en väldigt trevlig helg - på lördag fyller allra käraste syster år 😘😘😘 då blir det "kalas" 😉 sen ska vi ju ner på Elitloppet på söndag och hejja fram Prince Tagg och Ralf Karlstedt😀.

Näe nu ska jag fixa på lite här - ha en bra dag och tack för titten hos oss - tjingeling.From The Secret Daily Teachings

"You are receiving thousands of messages from the Universe every single day. Learn to become aware of this communication from the Universe, who is speaking to you and guiding you in every moment. There are no accidents and no coincidences. Every sign you notice, every word you hear spoken, every color, every scent, every sound, every event and situation is the Universe speaking to you, and you are the only one who knows their relevance to you, and what the communication is saying.

Use your eyes to see! Use your ears to listen! Use all of your senses, because you are receiving communication through them all!"
 
May the joy be with you,
Måndag 23 Maj 2011
Godmorgon

Regn och ruggigt ute idag - eldar i kakelugnarna *myyysigt* 😀.

Lite kris på hästsidan igår kväll, men det gick bra till slut. Vetten idag?

Har försökt väcka Plupp hela morgonen (började 06.06) och lyckades få henne ur sängen 07.36 och bussen går 07.48 *suck*.

Tonåringen kommer hem idag hoppas jag 🙂, och nu är alla iväg och jag ska fortsätta med mitt - ha en bra dag och tack för ditt besök hos oss 🙂 Tjingeling
Söndag 22 Maj 2011
Godmorgon

Sagolikt underbart ute 😀😘 kaffet klart, försöker få lite liv i gubben men det verkar vara lite svårt med den saken 😉.

Tankarna maler och maler................"saker har börjat rör på sig"...........och tankarna maler vidare..................

Ska försöka sticka tidigt till Borlänge idag så vi får så mycket tid här hemma som möjligt...........

Ha en underbar söndag och tack för titten - Tjingeling
Fredag 20 Maj 2011
😀  Godmorgon

Dom flesta i hushållet är på G i någon form utom plupp som inte kommit ur sängen ännu, som vanligt.

Sol o 5 plus på utsidan 😀 och blåsten har lugnat sig, kan man då inte anklaga dom små djuren för  lever rövare som vanligt.

Nästa helg gäller det 😀🙃 isch man börjar ju bli lite nervös  om vi är nervösa hur ska då inte kretsen runt Taggen må  speciellt Ralf som ska styra det hela 😉 men det kommer bli så bra så bra 😘.

Måste ringa vetten idag, dels om Wilma och sen en hästkoll med...........🤔

Näe inte lönt att sitta här o häcka längre - ska dona på som vanligt ha en bra dag och tack för titten - tjingelingen.
Torsdag 19 Maj 2011
Godmorgon 🙂

Ny dag nya möjligheter och problem - som vanligt med andra ord.....

Varför ska det komma bra erbjudanden när man inte kan *suckar* lite irriterande 😠.

Idag är det sol, moln, blåsigt o 10 plusgrader, blåsten kan ju vara lite bra för det torkar upp fortare då, men mitt humör blir inte bra av blåst 😠.

Maken o sonen är iväg, tonåringen har sovmorron och Plupp har som vanligt inte kommit upp ännu 😠.

Förkylningen är på väg till bihålorna, men kors i taket o peppar peppar så har lungorna klarat sig så här långt - man får vara glad för det lilla 🙂, vill inte göra en sån där "resa" en gång till .

Nu ska jag försöka få Plupp ur sängen  så hon inte missar bussen 😉.
Tack för ditt besök hos oss 🙂 ha en bra dag - Tjingelingen
Tisdag 17 Maj 2011
😀  Godmorgon

Grattis Norge på nationaldagen 🙂.

Sol just nu - hoppas det håller idag - lite för blött nu - aldrig är man nöjd 😉.
Efter jag skrev klart igår om att det slutat regna så öppnade sig himlen igen och det bara vräkte ner hela förmiddan *suck*.

ALLA barnen uppe och på G - händer inte så ofta 😀, maken har åkt för länge sedan.

Själv ska jag försöka vila lite idag - första förkylningen efter att lungorna pajjade,  då ska jag visst vila så det inte går ner och sätter sig igen, lika bra att göra som doktorn säger 😉.

Annars rullar livet på som vanligt och vi med det - ha en bra dag och tack för titten - Tjingeling
Måndag 16 Maj 2011
Godmorgon!

Äntligen har det slutat regna 😲 men jisses säger jag bara 🤨 prick hela dagen regna det med undantag för ett par timmar på kvällen, sen avslutades med ett åskväder modell kraftigt .

Äntligen (igen) så har jag fått upp rullgardinerna i sovrummet 🤩 har bara bott här i tre år så det är snabbt iallafall *asg* 😉.

Eldar idag - känns lite "urrigt" inne och bara 5 plus ute och gormblött överallt - ute alltså 😉.

Tonåringen kom hem i lördags - hon hade ingen lust (eller va det nu va) att vara med på LAN resten av helgen, så kan det vara ibland.

Nu ska jag se till att ungarna kommer iväg ordentligt - ha en bra dag och tack för att ni tittade in hos oss - välkommen åter - Tjingeling
Lördag 14 Maj 2011
😀  God förmiddag !

Tog en liten sovmorgon (blev lite sent igår) sååå skönt.

Idag ska det donas vidare, lite beroende på om det ska regna eller inte, om vi ska vara på utsidan eller insidan och dona, för det finns att göra på båda ställena 😉, molningt, 10 plus och uppehåll just nu iallafall 🙂.

Idag ska sonen till Stjärnsund "till kärleken" som han säger själv 🙂😘 och sova över, tonåringen är hos boyen, så det blir bara jag, gubben och plupp hemma .
Livet rullar på och vi med den - ha en trevlig lördag alla ni som är här och läser hos oss - Tjingelingen.

Torsdag 12 Maj 2011
😀 Godmorgon

Åska o regn nu på morgonen 😀 "kalasbra" behövs verkligen regn, får hoppas på stillsamt regn och inga skyfall 😉.

Tonåringen och boyen sov hemma inatt ska visst det i natt med 😀, plupp är så jättehes (kan knappt prata) så hon är hemma idag så vi får kurera henne lite 😘, maken är iväg och sonen har två teaterföreställningar i Vansbro idag 😘😀😎, stort tack till kära Marie som fixar och donar😘😘😘.

Idag kommer allra käraste syster och svåger hem från England - ska bli såååå kul att höra om ALLT 😀😉😘.

Nu ska jag fixa på lite - ha en bra dag och tack för att du är här och läser, det går bra att lämna ett avtryck i GB:n 😉😀.
Tisdag 10 Maj 2011

Den vita sagohästen
är pappa till Prince
Taggs första syskon

 (travnet.se tisdag 10 maj 2011 16:46)
Hos Lotta Mannerstedt i Dala-Husby i Dalarna finns en mycket intressant häst. Det är ett tolvårigt sto vid namn Cinderella Lej. Hon är nämligen mamma till Elitloppshästen Prince Tagg som är hennes enda avkomma, så här långt vill säga.

Cinderella Lej är Prince Taggs mamma.
Bilden är hämtad från www.hogisland.se
- Men vilken dag som helst ska Cinderella Lej föla och då kommer det ett syskon till Prince Tagg, säger Lotta Mannerstedt till travnet.se.

Cinderella Lej (e. Tamin Sandy) gjorde själv 14 starter på tävlingsbanan med en tredjeplats som bästa resultat innan skadebekymmer stoppade upp henne från fortsatt tävlande. Då i Hans och Erling Lejons regi.

Cinderella Lej födde 2006 Prince Tagg som är hennes enda avkomma så här långt. En häst som nu som femåring ska vara med i Elitloppet om drygt två veckor. Och nu finns hans mamma Cinderella Lej hos Lotta Mannerstedt, som förstås är väldigt glad över det.

- Ja, det är jag är naturligtvis väldigt stolt över. Det är väldigt roligt och vi gläds verkligen över Prince Taggs och Ralf Karlstedts framgångar, säger Lotta.

Hur kommer det sig då att Prince Taggs mamma finns hemma hos dig?

Prince Tagg och Ralf Karlstedt.
Foto: Micke Gustafsson, ALN
- Vi var intresserade av att köpa en häst och la ut en annons på en internetsida. Sen hörde Erling Lejon av sig och vi tyckte att det var en intressant häst eftersom vi var ute efter ett sto med Zoot Suit linjer. Erling behövde sälja hästen och vi slog till. Så gick det till när vi köpte henne. Det var i slutet på 2008 och då hade Prince Tagg bara gått premielopp ännu, säger Lotta.

- Cinderella Lej är väldigt trevlig att ha att göra med. Hon är stor, men snäll, säger Lotta.

Ännu har Cinderella Lej bara lämnat Prince Tagg i aveln, men nu är ett föl på gång.

- Jag räknar med att hon ska föla vilken dag som helst. Det är bara hoppas att allt fungerar som det ska.

Pappa till det blivande fölet är Majesty of Rock.

Majesty of Rock är pappan till Cinderella Lejs andra avkomma.
Foto: Mats Hansson, ALN
- Den vita sagohästen. Det passar väl bra. Jag är god vän med Majesty of Rocks ägare Lotta Mossberg och det passade bra att para ihop de här två hästarna. Det är ju en spännande och fin hingst, säger Lotta Mannerstedt.

Åker till Solvalla

Men efter att Cinderella Lej har fölat så är det inte säkert att det blir någon ny betäckning i år.

- Nej, det blir nog inget av med det i år. Inte som vi har planerat i nuläget. Man ska ju hinna med alla djur man har också.

Snart stundar Elitloppet på Solvalla och där ska Prince Tagg delta. Då kommer även Lotta Mannerstedt att vara på plats och heja fram honom på Solvalla.

- Ja, det är självklart. När det blev klart att han skulle vara med där så bestämde vi oss att vi ska åka ner och hälsa på och heja fram honom på Solvalla. Det ska bli väldigt kul och spännande. Han har ju en härlig utstrålning den hästen, säger Lotta Mannerstedt.

Och vill det sig riktigt väl har kanske mamman Cinderella Lej fött en ny guldklimp till världen före Elitloppshelgen.

Lördag 7 Maj 2011
😀  Godmorgon

Bara jag o djuren vakna än så länge 🙂, skönt när det är tyst o lugnt så man kan dricka kaffet i fred 😉.

Första natten på ett tag nu som vi har haft plusgrader hela natten 😀 så idag ska "lillprins bus" och hans mamma ut 🙂.

Har tonåringen hemma i helgen 🙂 utan boyen 🙂 lite mysigt att få ha hennes för oss själva 😉 absolut inge fel på grabben för han är jätte trevlig osv men det är endå "min unge" 😉.

Idag blir det att göra - körledigt för Diggan idag - kan hon behöva "duktiga lilla hästen".

Syrran o svåger åkte till England härom dagen *lyllosar* 😉, pratade med henne igår och flygandet hade gått bra 🙂 tycker det är så jäkla kul att dom kom iväg äntligen 😘.

Näe nu ska jag ta tag i saker så det blir nått gjort 😉
ha en jätte bra dag allihopa som är här och läser - Tjingelingen
Fredag 6 Maj 2011
😀  Då var man tillbaka igen - drabbades av datahaveri sent måndagskväll men nu är det fixat för denna gång - hoppas det håller 😀.

I tisdagsnatt kom föla nr 1, en liten fin hingst efter Dumle Loss och Kaline Wic, allt gick kanonbra och mor o son mår bra - väntar bara på att kunna släppa ut dom en stund - hoppas det blir idag 😀😘, har haft snöfall och isbjörnsvindar ett par dagar nu.

Nu ska jag fixa på lite men jag återkommer snart med mera foton på den lille prinsen, som av naturliga skäl är gårdens lilla kelgris 😘😘😘😘.
Söndag 1 Maj 2011

Godmorgon
Ny dag nya utmaningar.
Inga fölisnyheter.
Fick bekräftat igår vad jag misstänk ett tag och det är bara att gilla läget, men ibland blir man fundersam på hur saker o ting bara kan bli som dom blir 😲🤨, igentligen ska man ju skratta åt det men just nu kan jag inte, men det kommer nog.

Trött som F------N men det är inte något att göra åt för tillfället.
Blåser och är kallt ute *suck* man vänjer sig fort vid värmen, inte så konstigt efter den vinter som varit.

Kaffet klart så nu ska jag frulla lite sen drar denna dag igång på allvar.

Önskar alla en bra dag, tjingelingen


Lördag 30 April 2011
Trött trött trött - inget händer på fölisfronten 😥🤔🤨😲😮, det blir när det blir.

Sol, blåst och hyggligt varmt ute.

Maken o barnen åker ner och tittar på brasa ikväll medans jag blir hemma och har "span" 😥, det är ju såååå jätte fint nere i Fäggeby med stora eldar utmed ävlen och ett stort stort fyverkeri som inte går av för hackor....men men det kommer flera tillfällen att se det för min del (får man hoppas).

Så då önskar jag alla en trevlig valborg, Tjingeling

Fredag 29 April 2011
😀  God förmiddag 😀

Det har inte hänt nått inatt heller men endera dagen blir det nog - "tröttmössa" - om inte annat så behöver jag få sova en hel natt utan att springa ut i stallet 😉 så på denna punkt får jag återkomma om när det är klart 😘.

Stort GRATTIS till Fiffelin som fyller år idag - önskar dig en superbra dag många varma kramar från moster & co.

Sol och vackert väder är det idag - tonåringen o bästa kompisen har sovit här två nätter men idag drar dom vidare på nya äventyr 🙂, gubben slutar lite tidigare idag, sonen jobbar han med och jag o plupp får dona på bäst vi kan - plupp är ju så jäkla duktig - hon håller på med Alvins nya utebur, jag o pappsen ger bara råd och hjälp när hon vill ha den 😀😉, förövrigt gör hon allt själv och det blir jätte fint o bra 🙂.

Näe nu ska jag masa mig ut igen - ha en bra dag all som är här o läser - Tjingelingen
Torsdag 28 April 2011
Godmorgon

Trött men så på G iallafall så att säga - ska bli skönt när det är över.

Kallt har det varit hela natten o nu på morgonen är det sol o 4 minusgrader 😲.

Återkommer med mera info när det händer nått 😉
Onsdag 27 April 2011
😀  Godmorgon

Jätte stort och varmt GRATTIS till gudsonen "TIAS" som fyller år idag - önskar en underbar dag 😀😘

Steg 3 är inledd - spännande.

Fortfarande lite omtumlade här efter gårdagens fantastiska nyheter om att Cindy's son Prince Tagg ska starta i Elitloppet i maj iår 😘, så underbart kul - stort grattis till alla i kretsen runt honom 😀.

Idag blir det en del att göra - hålla sig upptagen så nerverna håller sig i ordning *suck* samma sak varje gång 😉.

Ha en bra dag allihopa - tjingeling
Jaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa =))
• Tis 26 apr 2011 
Ralf bröstade upp sig
Nu väntar Bönsöndagen


Igår bröstade Ralf Karlstedt upp sig lite. Det gjorde han rätt i. Ralf ville ha besked från Tore Fyrand, Karlstedt ville ha ett besked för att kunna förbereda Prince Tagg på bästa sätt inför Elitloppet – om han nu skulle vara med.

Prince Tagg, en folklig underdog.
Foto: Hanold, ALN
Det får Prince Tagg vara, idag kom det självklara beskedet. Därmed kan Ralf Karlstedt börja nedräkningen – och planeringen – inför Bönsöndagen den 29 maj.

Här om dagen jämförde jag Prince Tagg med Ego Boy. Tydligen finns det dom som gärna ville missuppfatta den jämförelsen. Därför förtydligar jag mig nu: Jag påstod inte att Prince Tagg är en lika bra häst som Ego Boy. Istället var det företeelsen jag ville belysa; den lilla tränaren med sin uppstickare som kommer till Elitloppet.

Jag vet inte om Ralf Karlstedt äger en keps, framför allt inte en brun-vit-rutig keps som är inköpt i Malung. Det var iklädd en sådan som Ingemar Olofsson lite försynt gled in på Solvalla stallbacke, söndagen den 23 maj 1973. Och som några timmar senare tog med sig stora delar av svenska folket in i travets värld.

Dagen efter elitloppssegern hade Göteborgs-Posten denna rubrik:
Ego Boy gör det omöjliga möjligt
Mästare med mänskliga egenskaper

Träffande och vackert. Precis som det där skiljeheatet mot Flower Child var. Vackert alltså.

Jag vet inte hur Ralf Karlstedt bor. Förmodligen inte lika spartanskt som Ingemar Olofsson bodde på den tiden. Ett litet hus, med ett rum och kök, 20 meter från stallet på Rättviks stallbacke var Olofssons hemvist. Men en sak förenar Olofsson och Karlstedt: den lille tränaren som kommer från små förhållanden och kliver fram i rampljuset.
Då var det Ingemar Olofsson, nu är det Ralf Karlstedt. Då var det Ego Boy, nu är det Prince Tagg.

”Det är som en saga”, sa Ralf Karlstedt i TV tidigare idag. Jag tror han också han lånade ordet ”pojkdröm” från Stefan Hultman. Men medan Hultman har stjärnor att välja och vraka mellan så gott som varje år får Ralf Karlstedt fram en sån en gång i livet.

Tores landsman Trond Smedshammer fick äntligen sin Elitloppsbiljett.
Foto: Adam Photo - www.stalltz.se
Tänk om någon hade yrat om Elitloppet i höstas. Säkert hade en lätt sinnesundersökning rekommenderats. Nu behövs inga sådana undersökningar; Prince Tagg är klar för Elitloppet.
För Solvalla kom Prince Tagg och Ralf Karlstedt som en skänk från ovan. Fyrand tog emot denna skänk med öppen famn. Något annat hade varit galenskap.

Men vad Fyrand var gladast över, att hans landsman Smedshammer kommer med Arch Madness eller att Karlstedt kommer med Prince Tagg får vi nog aldrig veta.

Tisdag 26 April 2011
😀 Godmorgon

Helgen har varit såååå jäkla bra rakt igenom 😀😘.

Idag ska det visst bli regn och det kan ju behövas - synd å säga 😀.

Lite samtal ska ringas idag igen.

Nu ska jag göra lite nytta - tjingeling
Måndag 25 April 2011
😀

Karlstedt väntar på
en Elitloppsinbjudan

 (travnet.se måndag 25 apr 2011 13:21)
Glad miner efter Prince Taggs triumf på 10,7 under långfredagen på Färjestad.
Foto: Micke Gustafsson, ALN
En ny sagohäst föddes i fredags då Prince Tagg dundrade till med seger på 10,7 på Färjestad. Nu lämnar Ralf Karlstedt dörren öppen för Elitloppet – men väntar ännu på en inbjudan.

Efter fjolårets överraskande seger i Breeders Crown-finalen klev Prince Tagg fram som en av landets mest spännande hästar. Med en obefintlig stam men en oerhörd kapacitet har den östgötska femåringen tagit sig an femårssäsongen på ett sätt som ingen hade anat.

– Det här känns fantastiskt naturligtvis. Som en av ägarna sa, det är knappt att man tror det är sant. Allt är som en saga och man går omkring i halvchock hela tiden, säger tränaren Ralf Karlstedt till travnet.se.

Måste få frågan först

Den verkliga bomben slog ner i fredags då Prince Tagg, i årets tredje start, klämde till med en sällsynt imponerade seger mot tufft motstånd i Prins Carl Philips Jubileumspokal på Färjestad. Segertiden skrevs till mäktiga 1.10,7a/1640 – årets snabbaste vinnartid.

Med ens sattes spekulationer igång om femåringen inte därmed skulle vara given i Elitloppet. Nu lämnar Ralf Karlstedt dörren öppen för att det ska besannas.

– Det är inte omöjligt i alla fall. Men vi måste få frågan först, det är mest det som det beror på. Jag vill inte vänta för länge för att bestämma mig.

Aldrig slut på krafter

Prince Tagg är ännu helt oprövad mot världseliten men Ralf är inte direkt tveksam på att han har en häst som verkligen kan matcha de allra bästa.

– Visst, det är naturligtvis svårt att säga men han är inte dålig den här, det såg vi i fredags. Han har aldrig kört slut på krafterna i någon gång och i ett lopp som Elitloppet kan han nog gå ännu fortare. Jag har vetat att det här funnits i honom hela tiden och när han vann Breeders Crown tyckte jag det var en enorm utvecklig, men det var inte slut då. Jag blir förvånad varje gång han startar.

För Prince Taggs del leker livet. Långfredagens kraftmätning har han tagit på bästa sätt.

– Ja, det är inga bekymmer alls för honom. Han går runt i hagen i dag och tittar på sina flickor. Han mår som en kung, fast han är Prince, avslutar RalfSka Prince Tagg få
en plats i Elitloppet?

 (travnet.se måndag 25 apr 2011 12:53)
I fredags lattjade Prince Tagg med sina kullkamrater när han vann på 1.10,7.

Det fick travnets krönikör Lennart Persson att genast föreslå Prince Tagg som en elitloppshäst. Så här skrev Persson:

"Efter en lång och hård vinter är det Prince Tagg som får våra sinnen att vakna till ordentligt. Igår, på långfredagen, fick Solvalla ett PR-vapen till skänks.

Nu gäller det för Tore Fyrand att utnyttja detta vapen, att tända det i alla ändar. Utan att betala en enda krona till en konsult eller en PR-byrå kom Prince Tagg och Ralf Karlstedt som en skänk från ovan."

Vad tycker du själv, skall Prince Tagg bjudas in till Elitloppet? Var med och rösta på vår förstastida, (travnet.se).

****************************************************************************

Även om han inte är våran häst så är vi jätte stolta ändå - vi har ju "leverantören" så att säga 😀😎😘 som snart ska bli mamma igen 😀😘.
Söndag 24 April 2011
😀 Gomidda 😀

Sååånt underbart väder ute - inne bara för att äta lite ibland 🤩 🙂

Tjingelingen
Lördag 23 April 2011
GLAD PÅSK till er alla som är här hos oss och läser 😀
Fredag 22 April 2011

Färjestad 22 april:

Prince Tagg var helt
överlägsen på 1.10,7

(travnet.se fredag 22 apr 2011 17:29)
Prince Tagg slog igenom med buller och bång när han vann Breeders´ Crown-finalen för fyraåringar i höstas. Nu har Ralf Karlstedt gjort en topphäst av sin femåring som imponerade stort när han idag vann Hertigen av Värmland, Prins Carl Philips Jubileumspokal.

Prince Tagg segerdefilerar efter vinsten på Färjestad.
Foto: Micke Gustafsson, ALN
Det blev en tuff öppning på loppet. Alvena Pele tog programenligt ledningen och fick Leonas Yannic på utsidan.

Björn Goop ville ner i rygg på Alvena Pele och tryckte på en bit till för att skapa sig en lucka. När Dont Wear PJS, som satt på innerspår galopperade i första sväng, kunde Goop gå ner bakom Alvena Pele och öppningen första halvvarvet blev 1.08,9 med Alvena Pele i ledningen.

Då laddade Ralf Karlstedt med Prince Tagg mot ledningen.

- Jag trodde väl aldrig att jag skulle bli släppt till ledningen, men de hade öppnat hårt där framme så jag chansade och tryckte till. Per släppte välvilligt och det var bra för vår del, säger Ralf Karlstedt.

Prince Tagg vann överlägset.
Foto: Micke Gustafsson, ALN
Karlstedt kunde sedan dra ned på tempot något och man varvade på 1.11,6 innan det blev full fart igen till slut.

- Det kändes bra när vi fick överta ledningen men han tar inte i så värst mycket där. Det blev bra när Kolgjini tryckte på lite och när jag drog tussarna på min häst så försvann han bara ifrån, säger Karlstedt.

Prince Tagg blev helt överlägsen på upploppet och Karlstedt kunde i god tid före mål sitta och göra segergest till publiken. Dessutom behövde han aldrig dra för det norska huvudlaget på Prince Tagg.

- Det är säkert en halv sekund att ta på även där, säger Karlstedt.

Segertiden blev 1.10,7a/1640 meter och på frågan om en eventuell Elitloppsstart så kunde inte riktigt Karlstedt svara på det idag.

Prince Tagg och hans gäng i vinnarcirkeln.
Foto: Micke Gustafsson, ALN
- Man har ju alltid drömt om Elitloppet, men äh, jag vet inte vad jag ska svara på det nu. Först måste vi se hur han tar det här loppet. I Elitloppet så möter man eliten och två lopp samma dag kan knäcka honom. Kanske finns det andra lopp den dagen också. Vi får se, säger Ralf Karlstedt.

Förstapriset idag var 250.000 kronor och Prince Tagg har vunnit i två av årets tre första starter. Totalt har han nu vunnit i nio av 33 starter i karriären och tjänat över 1,7 miljoner kronor.

I Won´t Dance, som satt i tredje par utvändigt, spurtade mycket bra till slut och hann strax före mål ifatt Alvena Pele och lade beslag på andraplatsen medan Alvena Pele fick nöja sig med tredjepriset.

Torsdag 21 April 2011
😀 Godmorgon

Intensiv men trevlig dag hade vi igår 😀😘, var på ett möte på hab i Borlänge först, sen stressade vi i oss lite lunch för att sedan gå på teater "Revyresan" såklart 😀 och man går därifrån med en sådan underbar lycko/kärlek/värme -känsla, helt underbart. Sen var det järnet hem och fixa lite för det var vårshow i plupps skola sen på kvällen och dom är ju sååååå jäkla duktiga, det blev mycke skratt och myyyyys även där 😀😘, en väldigt sen middag och till slut nattinatti, men det var såååå trevligt, synd bara att orken inte är som den ska än.

Idag står en hel del på agendan, plupp o son lediga tonåringen o boyen har sovit här och har denna dag kvar innan påsklov 🙂 och gubben jobbar troligtvis halvdag - ska möta honom i stan för påskshopping 🙂.

Mötte en gammal "bekant" igår som jag inte sett på över 3 år - va ju trevligt, synd bara att det ska "pratas" om sånt man igentligen inte vill vare sig höra eller veta något om men jajaja bara att slå dövörat till och leeeeeeee.

näe nu ska jag ringa lite samtal sen ska det donas vidare - tack för besöket hos oss här - ha en bra dag - Tjingelingen.
Onsdag 20 April 2011
26 - årig bröllopsdag firar vi idag 😘
Måndag 18 April 2011
Ny vecka att ta sig igenom 🤔

En del nytt på G, men vet inte vad jag ska tycka om det🤨, kanske är det positivt i slutändan men just nu var det enda beslutet som kunde tas, ansvar kallas det visst för 😉.

"I tell myself that I'm OK, I tell the others, "I'm fine." I tell myself I'll make it through the day. Is that the truth; am I lying?"

Fick höra en grej igår som fick mig att småle (lite elakt), synd bara att inte hela klabbet var inkluderat men men man kan ju inte få allt och man får vara nöjd med det lilla heter det ju 😉.

Fint väder har det varit hela helgen - skönt - en del gjort och en hel del ogjort.

Näe nu har jag inte tid längre - ha en bra dag - tjingeling
söndag 17 April 2011
😀 Godmorgon

Vilken helt underbar dag det var igår - strålande sol och varmt 😀 fick en hel del gjort, hoppas det blir lika fint idag 🙂.

Gubben var äntligen upp och satte nät på skorstenen, och vad gör dom jäkla djuren då ...... jooo då får dom för sig att dom ska ha bort nätet..... halv 6 på morgonen 😠😠😠😠😠😠, och ljudet tar sig naturligtvis ner i skorstenen och det låter som dom är nere med nätet i kakelugnen i sovrummet *morrar* kanske dax att lösa ut jaktlicensen 😠.

Vi var bara tre stycken hemma igår, maken, jag o Plupp - sonen var på teatern hela dagen igår, 2 föreställningar på raken  så han kom hem straxt före 23.00 igår 🙂 och tonåringen är hos boyen o ska visst komma hem imorgon - lugnt o skönt med andra ord 😉.

Forfarande bara jag vaken i huset, fått fart på en tvätt, en disk, eld i kakelugnen, hästarna är ute o hundarna är rastade så nu ska jag frulla lite innan jag sätter fart på resten av dagen.

Ha en bra dag alla som är här o läser - Tjingelingen
Fredag 15 April 2011
Godmorgon

Sol och kallt idag igen, men det blir nog varmt fram på dagen🙂.

Premiären gick bra 😀 och det är föreställning i kväll igen 😀😘.

Allt rullar vidare och vi med det.

trevlig helg önskar vi - Tjingeling
Onsdag 13 April 2011
Godmorgon

Grått väder och 4 plusgrader just nu.

Sovit dåligt efter gårdagens pulshöjare som heter Cindy som vanligt 😠🤒, och lederna värker - måste kanske få en doktor att titta på knäet som fick sig en riktig smäll sista gången vi skulle köra Limen.....snart 2 år sedan....skulle nog ha gått direkt då det hände men jag är ju som jag är - inte till doktorn i onödan 😉🤩🙃.

Tvätt av alla mina fönster är påbörjad, och jag har MÅNGA fönster 🙃 så det tar ju en stund.

Tonåringen o boyen sov hemma natten till igår, hon kommer visst hem på torsdag igen - måste väl hem för att byta kläder och få smutstvätten tvättad 😉.

Make o son är iväg, sonen har teater hela veckan - PREMIÄR imorgon 😀.

Plupp är vaken och uppe , hon är på hyggligt bra humör 😀.

Lyssnar på Johan Theorin´s böcker - ganska så bra faktiskt.

Näe nu ska jag se till att dagen kommer igång och Plupp kommer iväg - ha en bra dag alla som är här och läser - Tjingeling.Söndag 10 April 2011
Godmorgon

Molningt idag men det blåser inte som f----n iallafall, fläktar lite bara 😀😀😀😀

Elden sprakar så mysigt i kakelungnarna - mest för att hålla fågelskrällena borta ur skorstenen.

Idag blir det att göra som vanligt - det man hinner, det finns ju en morgondag med 😉.

Ska till Borlänge o jobba en sväng och ändra lite med bilarna, Missy ska ju få på sig sommardäcken bl.a 😀.

Ha en bra dag alla som tittar in här - Tjingelingen.
Lördag 9 April 2011
Godmorgon

Nu är vi inne på dygn 3 med denna helvetiska blåst - den enda trösten är att det torkar upp fortare, men man får ha tyngder i skorna så man inte blåser i kull eller iväg 😠.

Tonåringen är hos boyen i helgen på LAN 🤩 vet inte hur mycke hon är delaktig i det men hon är där iallafall.
Lilla Plupp är på sitt solskenshumör *inte* idag *suck*, med andra ord på skithumör och det smittar av sig på alla till slut *suck*.

Något som är positivt är att solen strålar och det är 5 plus just nu.😀

Limens halvsyster var duktig i torsdags och vann, Grattis från oss 🙂.

Nu ska jag ta vara på denna dag, med andra ord lyfta baken från datastolen 😀😉 ha en bra dag allihopa - Tjingelingen.

"Draw your lines in the sand, set your standards high, refuse to settle and never let people take you for less than you are worth..."
Fredag 8 April 2011
😀  Godmorgon

Sol o kallt, 2½ minus nu på morgonen.

Allt och alla finns kvar på gården 😉 ingen/-t som blåste iväg(som jag vet om iallafall), det var noga fastsatt, men jisses va det blåste igår, hästarna stod fast förankrade i leran i hagen och maten är ju i form av hösilage så den blev också kvar 🙂.

Donade runt en del igår och det blev bra 😀, sen var jag ju på samtal i skolan och Plupp är sååååå duktig😀 😘och proven gick bara bra 😘😀 sen ringde tonåringens lärare och var helt lyrisk över henne upphämtning dom senaste 2v 😀 😘😘😘😘😘.

Alla vakna men inte uppe riktigt ännu.

Idag ska jag försöka hinna med lite till som har blivit lite efter 😉.

"I may be a VERY tolerant and patient person, but everyone has their breaking point, and you best watch out when I reach mine ".

Ha en underbar fredag alla som är här och läser - Tjingelingen.


Torsdag 7 April 2011
Godmorgon

Hade visst strömavbrott inatt 😲 
Grått och duggregn nu på morgonen, igår eftermiddag så sprack det upp och blev så jäkla fint så vi tog en promenad med div djur i släpptåg på kvällen 😀.

Nu när jag var ute en sväng på morgonen så hör man tranorna trumpeta, åkrarna är fulla med dom och svanar samt gäss av olika slag - denna tid älskar jag som mest, finns få saker som kan fylla mig med en sådan underbar lyckokänsla som att höra och se tranorna komma om våren 😀😘.

Tonåringen har sovit hemma inatt  och ska visst komma hem ikväll med 😮 😀.

Va till doktorn igår - lungorna har hämtat sig till 81% så dom var nöjda, men det är ju som det är - bara att lära sig leva med det och försöka komma undan känslan av att det vila ett "dödshot" över huvudet på en, och inskränkningar blir det ju automatiskt pga det, men det visste vi ju redan, fast det känns lite hårt.

Ska på utvecklingssamtal idag med Plupp 🙂 ska bli intressant och höra hur det gått med dom nationella proven dom har fått göra - fast personligen tycker jag att det är rena vansinnet att ha det för så "små" barn, tycker det räcker om dom börjar med det på högstadiet.

Ha fått en ny tid till ortopeden för handen - vad dom nu ska hitta på med den *suck* - någon operation blir det inte innan hösten iallafall. Så mycket som jag har varit i kontakt med sjukvården sen i höstas har jag inte varit i hela mitt liv, om man tittar efter - vilket jag naturligtvis har gjort 😉, helt sant faktiskt.

Nu är snart alla iväg utom jag som är hemma och tar det lugnt *fnisshostfniss*.

Nu ska jag göra annat - tack för besöket hos oss och ha en bra dag - Tjingeling.

Tisdag igen del 2 =))

Maria Thunell, Stefan Mannerstedt och Richard Kullander rockar loss, liksom alla de andra som är med i Revyresan, till The King av Playtones. Kicki Bergsten ger instruktioner och inspirerar. FOTO: MARIA SVENSSON

Borlänges "Glada Hudik-gäng" laddar för Revyresa

Publicerad: 2011-04-01 05:50

Best of eller favorit i repris.
Revyresan i år blir inte en helt ny föreställning.
I stället har producenten Kicki Bergsten tillsammans med ensemblen saxat lite ur de senaste årens föreställningar.

– Det blir sådana här populära snuttar som Robert Gustafsson, Gabriellas sång och Sång om vänskap, säger Kicki Bergsten.
Under torsdagen var det repetitioner på Maximteatern.
Revyresan i år har lockat väldigt många deltagare, ett fyrtiotal ungdomar från bland annat Ljungbergs särskolegymnasium, daglig verksamhet och Ornäs skola är med.
Ensemblen är stor och ger ett mäktigt intryck.
Repetitionerna i Maximteaterns Dahlbergssal är i full gång.
I mitten av april är det premiär för Revyresan, som i år är något bantad när det gäller antalet föreställningar för allmänheten, bara fyra stycken.
Men skolföreställningarna är kvar.
– Förberedelserna är många. Nästan alla gör sina egna kläder och affischer och program gör Handelsprogrammet på Ljungbergs gymnasiet. Det som verkligen är unikt med oss är att vi har specialskriven musik, av Marie Lindén och Johan Boding, säger Kicki Bergsten.
Hon lovar mycket schlagers, som vanligt, i årets föreställning. En del är helt nytt, till exempel ett nummer med låten The King av Playtones.
– Vi är Borlänges svar på Glada Hudikteatern. Den beskrivningen tycker jag är bra. Det är kanske inte så många som vet om vad Ljungbergsgymnasiet här i Borlänge är för något, förklarar Kicki Bergsten.
Hon poängterar att personalen, som är med under alla de veckor av förberedelser och repetitioner, är fantastiska.
– Alla i det här gänget är så bra. Så mycket glädje och kärlek som jag får här har jag aldrig i mitt yrkesliv varit med om förut. Det är så speciellt, som en familj, säger Kicki Bergsten.

Tisdag 5 April 2011
Godmorgon 🙂

Hade total "härdsmälta" igår kväll och somnade jätte tidigt, men likt förbaskat sov jag över imorse - så dj-vulskt trött, måste bero på stress, press och oro för lungorna och allt som kommer i dess kölvatten så att säga.

Hur det gick med kollen av lungorna får jag veta imorgon då det är doktorsdax - ska sanningen fram så är jag en aning skraj för vad dom ska säga, men det är inte lönt att gräva ner sig för det - löser inga problem direkt.

Fick mina äppelträd beskärda igår av en lite gullig farbror som for runt som en ekorre i trädena, så nu är dom fina igen 🙂 tack så jätte mycket.

Nopps nu ska jag inte sitta här och häcka längre finns annat att göra 😉 tack för titten hos oss och ha en bra dag - Tjingeling

"When I'm shouting, your fine. It's when i go silent you need to be worried."
Måndag 4 April 2011
🙂  Godmorgon

Fortfarande tidigt i mitt hus.

Nu är det plusgraderna som regerar - skönt - det har tagit på snötäcket ordentligt fast än så länge har vi lite snö kvar 🙂 men den blir inte kvar värst länge till om det får fortsätta så här 😀 och det får väl hoppas att det gör 😀, det kommer nog en snödämp till innan detta är över för denna gång. Ösregnet vi fick igår tog nog tjälen med sig för allt smältvatten har sjunkit undan, men i och med det så kommer ju lerans glada tid 😀😉😲😥😠🤒🙃 - varje årstid har ju sin tjusning 😉.

Igår åkte Regina Box till sitt nya leasinghem, önskar denna jätte fina och goa häst all lycka i världen, vi saknar dig redan .

Ibland kommer en stark känsla av att vara utnyttjad över en, lite jobbigt.

Idag är det lungkoll - ska man vara ärlig så vill jag inget veta, men det är ju nödvändigt att veta *suckar djupt*, om inte annat så vill ju doktorn veta, och den ska jag träffa på onsdag, bara att hålla tummen för att det ser bra ut.

Helgen har varit lagom - en del gjort och en del ogjort, som vanligt. Startade forden efter vintervilan och den startade då så snällt, likaså motorcykeln som ska säljas eftersom han vill ha en annan cykel nu 🤩.

Tonåringarna har varit hemma i helgen, boyen gjorde högskoleprovet i lördags och fick 1,3 - duktig pojke 🙂, plupp har varit hos kompis och sonen på teater.

Eldar vidare i mina fina kakelugnar 🙂 och fågelskrällena sitter och väntar på att jag ska sluta elda - jäkla odjur 😠.

Klockan var tidigt när jag börja skriva men det är den inte längre - det kommer saker emellan hela tiden, barn som ska väckas, leta kläder,göra matlåda, lägga fram frukt ja å så vidare......

Nähä nu ska jag göra annat - återkommer kanske efter lungkollen idag annars finns imorgon.
Tack för besöket hos oss och ha en bra dag - tjingeling

Söndag 3 April 2011
...wish i could delete people from my head like i can from my friends list...
Lördag 2 April 2011
😀  Godmorgon har det varit lääänge så det får bli godförmiddag istället 🙂.

Läget är lugnt här efter gårdagens pulshöjare
Vädret är som en våt yllefilt, just nu iallafall.

Inte riktigt alla är vakna ännu - fast jag tycker mig höra att den sista är på G över golvet på övervåningen 🙂, eller om det är hundarna som är där uppe  - det visar sig nog.

Saker att göra idag som vanligt - får se hur mycket jag/vi hinner, håller tummen för att hämtningen blir gjord imorgon.

Nu ska jag ta lite mera kaffe - önskar alla en underbar dag och att solen skiner någonstans i vårat avlånga land 😀 Tjingelingen
Fredag 1 April 2011
😀  Godmorgon

Fick vi inte lite mera snö igår kväll och under natten....😠, nu på morgonen har det gett sig och det är 0-gradigt ute.

Tonåringen har sovit hemma inatt 😀, dom ska vara här i helgen, hon och boyen 🙂.

Allt gick bra igår - lite stressigt bara men men sånt är livet 😉.

Fortsätter att samla in info,fakta osv - har pratat med så mycke kunnigt folk och framför allt trevligt folk som verkligen vill dela med sig av både kunskap och erfarenhet 🙂😘 och har fått så mycke tips och råd hur vi ska göra, så nu känns det mycket lättare - men det är en stor "operation" som kommer att ta tid samt kosta en del 🤩😉, men man ska icke glömma att detta är både allvarligt och i det långa loppet livshotande om man inte tar det på allvar och agerar.

Huset har vaknat - sonen väntar på taxi, tonåringen stressar på som vanligt med att blåsa håret,sminka sig, klä sig osv - plupp har jag inte sett till ännu .....ska upp och kolla - vänta.......så då var det kollat då 😉 och hon är "på väg" - lång brinntid på henne 😀😉.

Ooooo shit.....katten har lagt en kabel 🤒🤒🤒 fyyyy undras just vilken kyrkogård hon har varit och ätit på  måste byta....kommer straxt igen......sååå då var det fixat med 🙂 klädnypan får sitta en stund till 😲.

Nu ska jag göra annat tack för att just du tittar in hos oss 🙂 Tjingelingen

  "There comes a point when just being "family" is not enough..all the lies, gossip, backstabbing and pain make being family with you intolerable. We are letting go"
Torsdag 31 Mars 2011
😀 Godmorgon

Huset är vaket - morgonbestyr: Tandläkaren med Plupp sen ska jag till VC för provtagning så lite bråttom blev det nu på morgonen , jag återkommer senare kanske om jag hinner annars finns det ju alltid en morgondag 😀.

På återseende *vinkar*
Onsdag 30 Mars 2011
Godmorgon
-9 grader nu på morgonen - det ser ut som att det ska kunna bli sol idag 🙂, igår snöade det *piiiip* till och från hela dagen *suck*.

Plupp jobbar stenhårt på att missa bussen idag inte ur sängen än och klockan är 07:27 😠.

Humöret är kasst idag så det är nog lugnast att jag håller mig inne och för mig själv 😉.

Blev förbannad direkt jag vakna - ibland är min gubbe så s-tans löjlig eller kanske barnslig/bortskämd eller rent av alla, och det är inget jag tål på morgonen -  j-vla fjantande, vuxna människan *morrar*.

Och nu har lilla fröken glad och trevlig *inte* kommit upp och beter sig som värst och mitt humör va redan i botten så nu är det "skitet i det blå skåpet så att säga".

Tur man har djuren som kan förgylla dagen med sina tokiga upptåg (mest katten) så man får skratta lite 😘 dom är iallafall inte otrevliga eller skyller ifrån sig för det dom ställer till.

Eldar i kakelugnarna varje dag nu för att hindra fågelskrällena från att bygga sitt jäkla bo i skorstenen iår igen, gubben har ju "lovat" att fixa galler till skorstenarna, har två till , en på "slakthuset" till röken/pannmuren sen en på "sommarhuset" men men men det är låååååång brinntid på det hmmm......kanske går snabbare om man gör det själv, haken där är att jag är ju så s-tans höjdrädd 🤩.

Annars är det lugnt än så länge 😉 ska på provtagning imorgon.

Ha en bra dag och tack för titten hos oss - Tjingelingen

Tisdag 29 Mars 2011
😀 Godmorgon

Mmmmmm vad ska man säga om nervfunktionstesterna igår då????? AJ räcker inte, Obehagligt som f---------n, men man överlevde iallafall och klart blev det att jag har haft rätt hela tiden - att det är operationen som gick galet i höstas som gör besvären i handen, och att operationen måste göras om.
Tusen tack till syster och systerdotter för en jätte trevlig eftermiddag - synd att man inte hade mera tid, men man får njuta av det lilla
🙂😘.

Har sett årets första tranor 😀😀😀 då är våren helt klart på väg 😀😀😀.

Idag blir det en del ringande och fixande - ska på VC för provtagning denna vecka och nästa vecka ska jag på lungtest och senare i samma vecka återbesök hos doktorn och det handlar om mina lungor och deras framtid, ja min med 😉.

Det blev ingen tid till prommis igår med Diggan - får se om man kan klämma in det idag istället🙂.

Nu måste jag se till att Plupp kommer ur sängen - ha en bra dag och tack för att ni tittar in här - Tjingelingen
Måndag 28 Mars 2011
😀  Stort GRATTIS till älskade "lilla" sonen som fyller 24 år idag - HURRA HURRA HURRA HURRA 😘

Har gjort smörgåstårta nu på morgonen 😲😉 det blev ingen tid över igår 🤩 som vanligt typ

Ska slänga mig i duschen nu för att sen åka till Falu Lasarett - syrran kommer och möter 😀😘 och Plupp är med hon oxå 😀😘

Undras om man hinner med att ta Diggis på en nix senare idag hmmmm........får se vad det blir 😉

Ha en kalasbra dag alla som är här och läser - Tjingelingen
Söndag 27 Mars 2011
Godmorgon

Klart och kallt på morgonen - fortfarande tyst i mitt hus och kaffet är precis klart med andra ord en lugn morgon.

Äntligen "sommartid" - jag bara älskar detta - mera ljus på kvällen framför allt 😘😀.
Då var det klart för Regina nu då 🙂 skönt för henne, så nu får vi bara hoppas att det blir lika positivt för Diggan, vill hellst inte tänka på vad det blir annars - synd på ung och felfri häst, men den dan den sorgen.

Imorgon fyller sonen år, och jag ska på nevrofys med handen och göra alla dom där testerna äntligen och förhoppningsvis träffa allra käraste syster 🙂, plupp ska med för hon har studiedag.

Nu ska jag göra annat ha en bra dag tjingelingen
Lördag 26 Mars 2011

Stort GRATTIS till svåger idag - hör du nått i luften som surrar så är det bara vi som hurrar - Ha en underbar dag .


Godmorgon

Kallt men soligt - man får sova men vaknar likt förbannat 04:45 och kan inte somna om trots att man är så trött så man kan både spy och gråta *suck* humöret är det lite skit med idag.

Luna fyller 2 år idag grattis våran lilla glädjespridande hårboll 😀.

Ändringar för hästtittandet idag i sista sekunden som vanligt - skit samma bara hon får det bra i slutändan.

En hel del ska göras idag, tonåringen är hemma igen😘 och om jag inte har hört helt fel så ska visst bästa kompisen komma idag 🙂.

Nu ska jag göra lite annat

"
do you really want the truth? OK then, I AM NOT OKAY! i haven't been okay in a while, i just fake a big smile, and its becoming harder to fake it lately "

Ha en bra Lördag allihopa tjingelingen

fredag 25 Mars 2011
Godmorgon 😀

Lite kallt men en strålande sol är på väg upp 🙂

Har fått tid för lungfunktionstest - ska bli skönt att få det gjort och samtidigt få lite pejl på hur pass dåliga/bra lungorna är nu - men det är skrämmande också. Denna känslomässiga berg - och dalbana man befinner sig i är jobbig för att säga något över huvudtaget.

"Lugnet före stormen"

  "No matter how hard times get, always keep your head high and continue to be strong because there are people who would kill to see you fall."

Drar ihop sig till födelsedagar 🙂 svåger o Luna fyller i morgon och sonen på måndag 🙂.

Huset är vaket, även Plupp ,  maken är iväg och jag har en del att göra idag, imorgon kommer människor och tittar på en av hästarna *håller tummen*.

Näe nu har jag inte tid att sitta här längre - önskar alla som är här och läser, en underbar fredag TjingelingenOnsdag 23 Mars 2011

Godmorgon 😀


Lite kyligt nu på morgonen men det blir en solig dag iallafall 😀.


Nu är det "saker" i farten igen så vi får väl se hur detta avlöper 😠.

F - bolaget har äntligen fått tummen ur, skönt att få det ur världen 🙂.

Var till specialisttandläkaren igår med Plupp - hon ska dra lite mera tänder med början imorgon torsdag, sen ska hon tillbaka till specialisten om ett år igen - för det blir tandställning för henne  stackarn, men det blir ju fint och bra när det är klart 😘.


Hälsoläget: hostar nästan inget alls nu, tar inte så mycket medicin heller 🙂, ska på lungfunktionskoll vad det lider framöver, sen är det återbesök och diskussion om framtiden som gäller, har väl ingen större lust men jag måste. Handen är samma lika ingen känsel i två av fem fingrar osv osv.....börjar bli lite tjatigt och segdraget.

Sommaren med jobb är fixat - ska bli såååå jäkla kul 😀.


Stor blisnartbrahoppasattdetintegörförontkram till kusinen från oss alla här😉.


Nu ska jag se till att dom som ska iväg kommer iväg - ha en bra dag och tack för att just du är här och läser😀 Tjingelingen

Tisdag 22 Mars 2011
Godmorgon

Sol o skönt ute 😀

Ha en bra dag
Lördag 19 Mars 2011
Sol och helt underbart vackert ute 🙂 10 minus på morgonen sen har det varit några plussisar på dagen *myyyser*.

Tog en sväng till sopstationen med lite *skit* - skönt att få väck det .

Kan inte påstå att vi har landat i allt som varit men vi är på väg iallafall 🙂 - känns ju lite lättare när det går mot ljusare tider 😘🙂.

Tonårsdottern är sjuk IGEN 😠 och boyen är här i helgen 🙂 helt ok.
Idag har vi ätit våfflor,glas,sylt o grädde på dagen *mums*, och till kvällsmat blir det kassler, tunnskivad potatis i ugn och aromsmör *mums igen*.

Låt oss sjunga om livets fest
när som hårdast vi prövas
Knappt vet man
vad man älskar mest
förrän man allt berövas
Hjalmar Procopé

Tisdag 15 Mars 2011

When things change in our life, often we have resistance to the change. But if you understand the structure of the Universe, life, and creation, then you will understand that life is change, and nothing ever stands still. Everything is energy, and energy is in continual motion and change. If energy stood still you would be gone, and there would be no life.

Change is always happening for the good of you and for everyone. It is the evolution of life.
 
May the joy be with you,
Måndag 14 Mars 2011
Godmorgon

Efter att ha blivit "placerade" i det mörkaste o djupaste av avgrunder i torsdags eftermiddag, så har vi så sakterliga börjat skissa på en plattform som ska gå att stå på och framför allt att kunna bygga upp något som gör att man orkar vidare i livet, men det blir tufft, stort och det varmaste tack till mina kära systrar, ni är guld värda, och våra underbara hyresvärdar som ställer upp så vi kan göra dom enormt stora förändringarna som behövs, och goa vänner för stöd och stöttning, tusen tack.

"So never mind the darkness we still can find a way"

Huset är snart helt vaket - maken har redan åkt och sonen åker snart, ska väcka tjejerna straxt för vi ska på Barnmedicin i Avesta idag för hälso/medicinkoll och provtagning.

Ha en bra dag
Lördag 12 Mars 2011

LIKT FÅGEL FENIX RESER VI OSS UPP UR ASKAN.


Torsdag 10 Mars 2011
😀 Godmorgon

1 minus och molnigt - äntligen har blåsten mojnat 🙂.

Huset är på G - maken har åkt, sonen ska snart med taxi till Maximteatern i Borlänge, snart, snart, snart är det premiär 😀.

Som vanligt så har inte plupp vaknat ännu - blir nog som dom flesta mornar - runt 07:20 och hon måste gå till bussen 07:40 😲😮 den ungen, den ungen - men jag var likadan = ej väckningsbar före 12:00 på dagen 😀😉.

Hon hade jätte kul i backen igår - hon provade snowboard för första gången och tyckte det var såååå kul men hon hade ont i baken när hon kom hem - så vi får väl se om det utvecklas till ett intresse eller om det bara var kul just då 😀😉.

Idag ska äääntligen kompostkärlet tömmas - glömde bort den förra gången *hosthost*, så nu är den knökafull 🤩......

Försäkringsbolaget har inte hört av sig än heller *suck* så det blir lånebil ett tag till då😥, aja det löser sig nog.

Näe nu ska jag göra annat ha en bra dag alla ni som är här och läser Tjingelingen
Onsdag 9 Mars 2011
😀 Godmorgon

Blåser *piiiip* ute idag och det är 5 minus - isch kallt.

Igår hade jag en massa bra telefonsamtal 🙂 och på fredag ska ett av dom "knytas" ihop *lycklig*😀.

Pratade med doktorn igår (hon ringde) och jag förstod på henne att jag nog skulle vara friskare i lungorna nu än vad jag är, sen visade det sig att ett av proverna visar en reaktion på stallmiljön *suck* så nu ska det utredas - jo visst är det bra att det ska göras men man får ju "lite" ont i magen av det med tanke på min stora hobby - hästar. Men det finns ju mediciner för sådant och även "skydd" speciellt när det gäller hö och halmdamm, så det ska nog gå bra 😀.

Idag ska jag "ånga" vidare med saker som ska göras men det får gå i "maklig" takt - dumt att stressa 😉.

Idag har plupp friluftsdag typ dom ska till slalombacken och hon ska prova snowboard för första gången  tur inte jag är med där 🤩.

Nu har jag annat att fixa med så ni får ha en bra dag alla som är här och läser Tjingeling


Tisdag 8 Mars 2011
😀 Godmorgon    o - gradigt och sol på väg 😀

Alla i huset är på G - sonen till ridskolan och tjejerna till skolan - maken är nog på jobbet redan.

"From The Secret Daily Teachings

When a big change occurs in your life it forces you to change direction. Sometimes the new path may not be easy, but you can be absolutely certain that there is magnificence for you on the new path. You can be absolutely certain that the new path contains things that you could not have experienced otherwise.

When we look back at a negative event that occurred in the past, we often see how in fact it transformed our life. We see how that event directed us toward a life that we would not change for anything.
 
May the joy be with you,"  *tack syrran*

Idag ska det ringas lite samtal .

Ha det bra idag alles!

TjingelingenMåndag 7 Mars 2011
😀 Godmorgon

Igår hade vi kalasväder men idag är det molnigt, snöfall😠 och 3 minusgrader, men det är ju som mamma sa: allt måste ner innan det kan bli vår 😉 så det är väl bara att gilla läget.

Sjukläget: det blir bättre och bättre 🙂, lägger in mer och mer "göra" saker för att se hur mycket man orkar, och det blir bättre och bättre det med 🙂, får passa sig bara så det inte blir för "mycket" på en gång .....*hosthost*.

Helgen har rullat på i lagom takt typ  en del gjort och en del ogjort som vanligt 😉, rensar, rensar o rensar lite till 🙂 så snart kan man "andas" igen 😉.

Snart är alla iväg - bara plupp kvar att få iväg.

Ha en bra dag Tjingeling
Lördag 5 Mars 2011
😀Godmorgon

Underbar sooooool har vi idag 😀 1 minus, men det blååååser *piiiip* ute 😠 men men man kan inte få allt här i världen så man får vara glad för det lilla 🙂.

Äntligen har uvi-besvären lagt sig men jag ska äta hela ut annars kommer det igen(vet allt för väl) 🤩.

Dotter lite bättre efter påbörjad penicillinbehandling 😉 visste väl att det behövdes 😎, och idag kommer boyen 🙂.

Nu är det frukost i paradiset 🙂

Önskar alla som är här och läser en underbar lördag Tjingelingen
Fredag 4 Mars 2011
😀 Godmorgon

Det är halvljust ute 06.06 🙂 bara älskar denna årstid när ljuset kommer tillbaka 😘😘.
Var på VC igår med tonåringen som är dålig - men det är "bara" en vanlig halsinfektion som läker ut själv, och jag har lyckats dra på mig en UVI *muttrar* så det blir en vända med sulfa....."ur det ena i det andra" *suck*, jag vill bli frisk nu .

Gubben och hans ena chef åker till Stockholm idag för att hämta en bil som firman köpt in 🙂, sonen jobbar och vi andra har sportlov ett par dagar till .

Funderar funderar och funderar..........🤨 

Önskar alla som är här och läser en trevlig helg 🙂 Tjingeling


Onsdag 2 Mars 2011
😀 Godmorgon

Samma lika väder som igår dimma och 15 minus.

Vaknat tidigt av hostan, maken är iväg och snart sonen med, plupp sover och alla djuren har fått sitt, ska nog snosa en stund när sonen åkt 🙂.

Tonåringen kommer hem idag och boyen kommer hit i helgen 🙂.
Hade en väldigt vacker rovfågel i äppelträdet igår 😀 troligtvis en falk av något slag, kunde inte komma tillräckligt nära för en bra bild och tonåringen har ju sin kamera (systemkamera) med sig till boyen.

Lite att dona med idag 😉 i mån av ork 🙂 men nu kan jag iallafall gå upp på övervåningen utan att låta som en blåsbälj i halva trappen 😀 det går framåt 😉.

Nu ska jag se till att sonen kommer iväg
Ha en bra dag alla som läser här Tjingeling
Tisdag 1 Mars 2011
😀 Godmorgon
FÖRSTA VÅRMÅNADEN  🙂🙂🙂😘
14 minusgrader och dimma 🙂 jätte vackert ute med allt klätt i ett krispigt vitt lager frost 🙂.

Livet rullar på och krafterna kommer så sakterliga med betoning på sakterliga 😉 och det har jag ju sagt förut att tålamod i detta är inte min starkaste sida, hjärnan vill göra massor men kroppen vill/orkar inte 😠.

Gubben är iväg, sonen är snart iväg, plupp sover och jag ska eventuellt "snosa" en stund när sonen åkt - har inte bestämt mig riktigt ännu 😉, ingen bowling idag.

Upptäckte en intressant detalj med antibiotikan jag åt - ledvärken var helt borta under hela tiden jag åt, men nu är den tillbaka - värken alltså. Ska nog prata med doktorn om denna detalj........🤨.

Idag blir det lite fixa o dona efter hur det är med den berömda orken 😀, måste nog ta och byta gardiner i köket *hosthost*julgardiner*hosthost*, bättre sent än aldrig.

Nu ska jag skicka iväg sonen

Ha en bra dag alla som är här och läser Tjingelingen

Måndag 28 Februari 2011
😀 Godmorgon

Sportlov - maken iväg, sonen snart iväg, tonåringen ska till boyen idag och plupp sover, hostar fortfarande men bättre och ingen feber längre 🙂 så långt får man vara nöjd.
Själv hostar jag vidare, tryckandas och inhalerar - tycker att det blir bättre fast det går låååååångsamt 😲.

Var och jobbade igår, hämtade lånebilen och en rulle mat till hästarna. Sonen var på dans med "kärleken" i lördags pyyyzzz o tack Marie 🙂. Och igår var han till teatern i Hedemora.

Väder: 5 minusdrader och molningt, skulle vara trevligt med sol någon dag 😉 svinhalt ute 😮.

Det "pyser" lite i omgångar från barnen om vad som blev sagt när "ondskan" var på besök - stackrarna, dom förstår ju inte varför denna människa är så elak, att ta ut det på barnen är oförlåtligt - människan är ju sjuk, och lögnerna som vi fått höra, som helt lätt går att kontrollera som just lögner 😲😮. Om ni undrar vad det är för sjukdom jag pratar om så heter den ALKOHOLISM, en förklaring men INGEN ursäkt. Till detta hör att jag har känt denna människa i nu 30 år och detta är inget nytt överhuvudtaget, men nu har det blivit så grovt att det inte går att vara tyst och "lägga locket på" längre. Att gå på mig är en sak, men att ge sig på våra barn är en helt annan sak och då ska man ha helt klart för sig vad man ger sig in på. Ska tilläggas även att jag har inga som helst åsikter om folks dryckesvanor - vuxna människor få ta sitt egna ansvar för det, men drabbar någon med dåliga dryckesvanor mig och min familj då säger jag ifrån. Så då har vi gjort detta lite klart då.

Näe nu ska jag få iväg sonen sen ska jag nog "snosa" lite tror jag 😉

Ha en bra dag alla som är här och läser Tjingelingen

P.s. Va nyfiken jag blir syrran 😀 måste få komma och se någongång😉 D.s.Lördag 26 Februari 2011
Godförmiddag

Inatt har jag blivit väckt ett par gånger - dels av min egna hosta sen Plupps hosta men även 2 ggr av slagsmål i granhäcken på baksidan - vi har ett grävlinggryt där 😠 ska få låna fällor - tycker inte om att ha dom så nära inpå huset, barnen och djuren.

Alla ni som läser här måste titta under fliken " Lite om mycket" och läsa varningen där och sprida informationen vidare - viktigt för att flera djur inte ska behöva lida.

Väder: 1½ minus, moln och lite blåsigt 🙂

Fortsätter på inslagen väg och hoppas och tror att det kommer att gå bra 🙂.

Önskar alla som är här och läser en trevlig lördag Tjingeling
Fredag 25 Februari 2011
Godmorgon 🙂

Äntligen fredag 😀, sista dagen innan sportlovsledighet
Endast 8 minus nu på morgonen *yes yes yes* 😀

Jag tror att *meddelandet* till slut gick fram, och vi kommer nu förhoppningsvis bli lämnade ifred.

Huset är vaket och bitvis iväg, tonåringen sov borta inatt, men blir hemma i helgen enligt uppgift 🙂, plupp ska iväg till kompis efter skolan idag 🙂.

En del att fixa med nu - tar det lugnt jag lovar😉 

Ha en bra dag alla som är här och läser Tjingeling
Torsdag 24 Februari 2011
Godmorgon

27 minus - mer behövs väl inte sägas 😠..............

Gubben är iväg, sonen är på G - teater idag - premiär i april😀, tonåringen är oxå på G sen är det plupp som inte har vaknat ännu, men snart så 😉.

Sjukläget är samma lika, lite tråkigt men men man blir ju låååååångsamt bättre och det är ju huvudsaken, vilar,funderar, lyssnar på böcker, funderar lite till, läser och plockar lite här och där och funderar ännu lite till.
Lite läskigt när man ska vila "lite" = helt utslocknad i 3 - 4 timmar 😲😮🤨 - men man läker bäst när man sover/vilar.

Varför kan inte människan som inget förstår, ta och greppa att vi vill bli lämnade ifred?????????😲 Men hur svårt kan det vara???? Tydligt har vi talat om vad som gäller, men förstår människan ??? NEJ - ytterst respektlöst.

Annars är det lugnt i paradiset 🙂 - bara dom vanliga världsliga problemen som nog dom flesta brottas med - så vi ska inte klaga, för vi bor i det underbaraste av underbara hus, fryser inte ( inne iallafall), svälter inte och är inte ensamma,  vi har det med andra ord bra 🙂, resten får lösa sig vart efter.

Väckningen av plupp går inge vidare 🤨 men det är bara att tjata på 🙂.

Nu ska jag göra annat - ha en bra dag alla som är här och läser Tjingelingen


Onsdag 23 Februari 2011
Godmorgon 🙂

Sååååååå vad det kallt igen minus 25 grader endast *piip*piip*piiiiiiip* så jäkla trött på denna vinter som vi har haft nu sedan October förra året 😠🤒.

Sjukrapport: fortsätter med mitt, har börjat "träna" lite - inget allvarligt utan bara att följa med på en kort prommis med hundarna varje dag - jätte skönt 🙂 bara det inte är för kallt.
Plupp och gubben hostar lite hmmmmmmm det gillas inte - sjuka har vi väl varit så det räcker nu.

Funderar och funderar och nu vet jag att det kommer ta väldigt lång tid om jag över huvudtaget gör det igen - att be om hjälp alltså, för det smakar bara illa och gör ont, men en erfarenhet rikare är jag iallafall. Hoppas nu bara att vissa samtal upphör.

Kliandet på hundarna har börjat lugna sig lite 🙂 skönt för dom stackrarna.

Försäkringsbolaget tar tid på sig - lite irriterande eftersom vi bor på landet så måste vi ha två bilar och just nu är jag utan - jaja det går ju bra nu för jag  orkar inte just något, men det kan ju vara skönt att ha en bil hemma om man nu skulle behöva iväg på något, men gubben kunde visst få låna bil på jobbet i nästa vecka 😀 tur att han jobbar på ett så bra ställe 🙂.

Lääääängtar efter vår, sol och värme

Kom på att det börjar dra ihop sig för mina "tanter" 🙂😘 späääääännande 🙂.

Nu ska jag se till att ungarna kommer iväg
Ha en bra dag alla som är här och läser TjingelingTisdag 22 Februari 2011
😀 Godmorgon på er!

06:15 och det finns en antydan till att ljusna ute 😀 inte helt fel.
Gubben är iväg och resten av huset håller på att vakna lite sakterliga🙂.

15 minus nu på morgonen och snöfall 😠.

Hostar och tryckandas vidare, men nu ska jag inte ta någon antibiotika längre 🙂 alltid något.
Har börjat behandlingen av hundarna nu *suckar* men som vetten sa ska vi vara glada för ett utbrott om året.
Hösilagebalarna är på plats i hagarna med hjälp från våran goa granne och tillika hyresvärd 😘 o tack 🙂.

Mycke blir det funderat på nu när man ska vila - och det är bara nyttigt för man kommer fram till vad saker igentligen står för och hur man ska hantera och gå vidare, och det kommer vi att göra helt klart - det är bara en som har lite svårt att förstå vad vi säger men men det säger mer om den här personen än om oss, och tar det inte slut så får det bli skarpare ordalag.
Börjar få ordning på det maken hade med sig hem från Sthlm - blir jätte fint🙂.
Dvd:n sa upp sig igår 😠 saker håller inte numera som dom gjorde förr hmmmm lite irriterande är det.
 Näe nu ska jag skyffla plupp ur sängen
Ha en bra dag alla som är här och läser Tjingelingen
Idag firar vi 3 - års frihet 😀😀😀😘
Måndag 21 Februari 2011
Godmorgon

10 minus och kraftigt snöfall 😠 vill inte ha mera snö nu 😠.

I fredags kväll var vi på travet och fick träffa och mysa med den vackraste av vackra 😘 och hans ägare 😘 *lycklig*. Tog en hel del på krafterna men det var det helt klart värt 🙂 tusen tack🙂😘.

I lördags var maken i Stockholm och hämtade lite saker efter "lillamormor", bilen fick för sig att inte funka när han skulle åka hem ......😠men det löste sig tack o lov.
Sonen var och gjorde ett teaterframträdande i Falun i lördags, och dom var jätte duktiga har jag hört, sedan blev han hembjuden till "kärleken" och övernattning 😀😘 så han kom inte hem förens igår kväll 🙂.

Idag tar jag sista antibiotikan (21 dgr) 🙂, hostar vidare och tryckandas, önskar att orken kommer åter snart - lite trött på att INTE orka något, men det var tydligen en låååååååååååång återhämtning på denna sjuka *suck* tålamod är inte min starka sida tyvärr 😲😥😠.

Alla är iväg så jag ska ta och vila lite nu

Ha en bra dag alla som är här och läser Tjingeling
Fredag 18 Februari 2011
Godmorgon

Nästan hela huset på G 😀, natthostat typ hela natten - men men det ska ju upp så det är ju bara att hosta på det 😉.

Snöar gör det nu igen 😠 så skit trött på detta *piiiiip* lappmögel.

Har en fyrfotad  "macktjuv" nu igen 😠😠 lite irriterande.....

Ser fram emot kvällen 😀 hoppas att LM kommer med 😉 bara det inte blir så jäkla kallt - lungorna gillar inte det riktigt.
Imorgon ska maken ner till Stockholm en sväng och sonen ska på teaterframträdande i Falun om jag inte är felinformerad, snart dax för ännu en Revyresepremiär *stolta föräldrar*.

Nu ska jag skicka iväg Plupp till bussen
Ha en bra dag allihopa Tjingelingen
Torsdag 17 februari 2011
Godmorgon

Dagarna går sin gilla gång - och jag håller på att bli tokig av att göra ingenting.........😲
Lägesrapport: Hostar på, mest på nätterna då naturligtvis 😥, tryckandas och tar medicinerna duktigt varje dag 😉.
Fick avbeställa nevrofys tiderna och optiden - får icke operera innan lungorna är helt 100 %-iga igen. När dom skulle ta blodgaserna på mig när jag låg inne så kollar dom blodtillförseln i händerna för att se att det är ok, och den felopererade handen blev utdömd 😠 dom kunde inte ta provet i den handleden  pga  dålig blodcikulation till handen 😠 förvånad?? näe inte direkt bara förbannad att det finns cykelreparatörer som opererar människor 😠.
Gubben är iväg och sonen ska iväg snart till teatern 😀, tjejerna har inte vaknat ordentligt ännu .
Var ute en kort stund i stallet igår kväll och pussade lite på mina älskade hästar och getter 😀 har inte klappat på dom på två veckor nu 😲 men det var såååååå mysigt 😘, och imorgon ska vi få träffa den vackra vita sagohästen *lycklig*, blivande pappan till Cindys kommande föl 😀.
Krya-på-sig kramar till syster som är jätte sjuk - kan bara säga att jag vet hur du mår 😥, hoppas på snar bättring för oss båda 😘.
Nu måste jag kolla så att tjejerna kommer upp ordentligt.
Önskar alla som är här och läser en bra dag - Tjingeling
Tisdag 15 Februari 2011
Godmorgon 😀

21 minusgrader  är en aning trött på detta nu 😠

Huset har delvis vaknat - gubben är iväg, sonen är snart på G han med och tjejerna likaså.

Sjukdomsrapport: hostar, tryckandas,tar medicinerna,vilar -med andra ord så sköter jag mig 🙂 vågar inget annat kan jag ju avslöja.

Skickar en hel massa krya-på-sig kramar till allra käraste syster som är jätte dålig och fick uppsöka akutsjukvård igår 😥, och en massa Krya-på-sig till en svåger som är sjuk och ligger på sjukhus.

Livet börjar sakterliga ta sig tillbaka till normalt (va nu de e för något?) men det tar tid och det får det lov att göra.
På fredag ska vi äntligen få träffa en vacker varelse som ska starta på Romme *lycklig* hoppas även att ägaren hinner komma upp med 😀, bara denna kyla kan ge sig - blir jobbigt att vara ute annars.

Näe nu ska jag vila lite igen

Tack för att du är här och läser ha en bra dag allihopa
Söndag 13 Februari 2011
En liten uppdatering är nog på sin plats tror jag 😀

I förra inlägget den 31/1 hade jag varit till doktorn efter att ha suttit  och sovit med hosta och feber i 10 dgr, och det var ju dubbelsidig lunginflammation och jag syresatte mig ganska så dåligt 89-90 %, och doktorn sa att om jag skulle bli sämre så MÅSTE jag åka till sjukhuset.
Och på tisdagsmorgonen var jag mycke riktigt sämre så vi åkte in , syresättningen var då nere på 83% och jag orkade INTE ett dugg. Hela dagen gick åt till undersökningar och provtagningar, framåt 17 tiden blev jag inlaggd på Avesta lasarett och har legat där tills igår då jag ÄNTLIGEN fick komma hem igen, på bättringsvägen men svag.
Tusen tack och varmaste kramar till er alla som hjälpt till och brytt sig om. Det finns bara en människa i detta som inte ska ha vare sig tack eller något annat, kommer inte att skriva vem eller vad för denna människa är en  "sjuk" människa som bara vill göra andra illa och nu är övertrampet så grovt att det inte går att backa eller reparera (detta har pågått i många år men inte varit så grovt som denna gång - kastade ut vederbörande för ett par år sedan och hoppades att h-n skulle ha lärt sig något men tydligen inte).
Maken och dotter råkade ut för en bilolycka i måndags - bilen är det lösen på men min älskade make och dotter mår efter omständigheterna bra - det andra är "bara plåt" som maken säger😘😘😘😘, så det blev ett besök på akuten för dom men det var "bara" musklärt, tack o lov.

Ha en trevlig söndag alla som är här och läser.

Grattis till Lisa som fyller år idag - ha en bra dag 😀
Måndag 31 Januari 2011
Dubbelsidig lunginflammation har jag lyckats med 😲 det är väl f--n att man ska vara så envis innan man kommer iväg till doktorn.
Torsdag 27 Januari 2011
Jo jag lever -  om inte annat så vet jag att jag lever, jisses vilken vecka och "sjukan" är inte över för fem öre *suck*, febern trivs och hostan likaså, verkar som dom tänker stanna ett tag till.
Plupp hemma i detta med stackarn.
Meeen det som inte dödar stärker heter det visst, fast man blev lite fundersam om man var på G att kasta in handduken i veckan..........
Återkommer när jag orkar lite mera

Tack för titten tjingelingen
Lördag 22 Januari 2011
Jösses vilken h-vetes natt det har varit - hög feber, svårt att få luft så jag har suttit i sängen och försökt sova, inte skönt alls😠🤒 sen hosta till det som är vidrig. Just nu sitter jag med en kopp rykande te i ett försök att lugna det hela, sprayerna hjälper hyggligt bra men jag får ju sån h-vetes kramp i ben och fötter av dom, vet ju att det ger sig efter ett par dagars användning men det är jobbigt fram tills dess, så då var det färdigt med gnället då 😉.
Gubben verkade trivas bra på mässan 😀😉fick ett gäng sms av honom igår när dom "minglade" innan middan och han verkade nöjd😀😉. Det var en underlig kväll igår kväll på många sätt.....
Fick ett samtal igår kväll som var ett bra samtal - vart det sen leder till vet jag inte men det var ju faktiskt skönt att någon ville höra vad jag tycke och kände och förstod känslan "utanförskap" och som jag förstod det kunda ta det till sig - men som sagt vet jag ju inte vart det leder, ingen vet hur lång den "utstakade" vägen är, så vi får fylla den med sådant som är bra - jag har vare sig tid eller framför allt ork för uppslitande bråk, så min förhoppning och bedjan är att det måste pratas och då med öppna kort och det gäller alla inblandade även MIG, någon "sitta i knä relation" lär det inte bli - (kan ju bara svara för mig själv) eftersom vi är i så olika faser och utvecklingar i livet vilket är helt naturligt, och att prata med varandra måste också kunna fungera även om man bara pratar någon enstaka gång då och då eller om man pratar ofta - men respekten måste vi visa varandra, för vi är alla olika och med olika syn. Så då var den fördjupningen slut för denna gång då 😀 återkommer säkert.
Måste berömma mina underbara ungar som fixade så fint igår med middag och allt puss på er mamma älskar er😘.
Nu ska jag försöka göra nått vettig - typ ta lite febernedsättande + en del andra medicamenter.
Önskar alla en trevlig lördag och tack för att just du är här och läser hos oss Tjingeling.
Fredag 21 Januari 2011
-13 grader och fortfarande mörkt, feber och hosta har slagit sig ner hos mig *suck* men men alla andra har ju haft detta så det är bara att "åka" med 🤒.

Gubben åker till Göteborg på mässa idag (bussen går 07:30) åter imorgon 🙂.

Sonen ska på dans imorgon 🙂, jag kör in honom sen får har skjuts hem efter 🙂 det tackar vi för 🙂.

Tänk va mycket man kan hinna "tänka igenom när man väl sätter fart" 🙂 det som slog mig var att det finns människor som tar sig rätten att "sitta" på andras historia, minnen och totalt vägrar att lämna det ifrån sig *det övergår mitt förstånd och uppfostran*, kanske hoppas dessa människor på att vederbörande ska upphöra att existera om man inte lämnar det ifrån sig eller låtsas att det inte finns rent av..... mmmm man undrar ju ibland,  men det säger mer om dessa "småpåvar" än dom drabbade iallafall.

Ikväll är det myyyyys som gäller - bara jag, ungar och alla våra djur hemma 🙂.

Nu ska jag se till att plupp kommer iväg, hon var uppe redan 06:30 😲😮🤨 dutti unge 😀😘

Tack för att just du är här och läser, ha en bra dag och trevlig helg till er alla Tjingelingen
Torsdag 20 Januari 2011
Mörkt o kallt -11 grader, väntar på sonens taxi - teater idag 🙂

Va till Borlänge igår och fixade "pjuck" till kusarna, när vi ändå var där så passade vi på att köpa nya skor till Plupp - så nu ligger hennes "UGS" i soptunnan (hämtning idag), men vilket j....*piiiiip*fult ord* skit rent ut sagt - att det får säljas något dylikt förstår jag inte.....och jag protesterade när dom införskaffades ska jag nog lägga till, meeeen nu e dom väck 😀.
Min kropp fungerar inte idag - tar mina piller som en snäll "patient" och hoppas att det släpper så pass att man kan få nått gjort under dagen - har en hel del idag 😀 mest roliga saker faktiskt.
 Sonen har åkt så nu ska jag se till att plupp kommer iväg ordentligt.
Tack för att just du är här hos oss och läser 🙂 ha en bra dag
Onsdag 19 Januari 2011
Ska in och köpa skor till hästarna idag 😀

Blir så förundrad ibland av människor - fast jag får ju skylla mig själv att jag gång på gång ställer upp, borde veta bättre - näe bättring på denna front NU (sagt detta flera ggr) - ensam e bäst .

Min goa syster ska med den 31 - pyzzzz på dig syster 🙂😘

Nu har jag lite att göra innan jag ska iväg - ha det gott alla ni som är här och läser 😀

Tisdag 18 Januari 2011
1 plusgrad nu på morgonen - men va härligt det var ute igår *mööös lite* 4 plus och sol hela dagen 🙂, får se hur det blir idag då.
Gubben har fixat det ena Zeldaspelet som inte ville starta - fick tips om att man kan "slipa" lite på den så att reporna slätas eller jämnas ut - sagt och gjort så tog han med sig skivan till Game i Kupan, meeen dom kunde inte hjälpa till för deras maskin tar inte dom mindre skivorna så då provade han själv på jobbet istället eftersom den redan var "död" så kunde det ju inte bli speciellt mycke sämre iallafall 😉 men "dutti" som han är "ibland"😉 så fixade han det, och nu funkar skivan igen 🙂 och plupp är lycklig.
Undrens tid är visst inte förbi - har fått kallelsen till nevrofys ÄNTLIGEN - ska vara där den 31 Jan, så här står det om undersökningarna: Två delmoment med paus emellan undersökningarna. NEUROGRAFI - undersökning av nervernas funktion fästes små metallplattor på huden över en eller flera muskler, nervstimulering med elektriska stötar som ger en liten muskelryckning (helt ofarlig) "vilken tur man har", och tar ca 1 timme.
EMG-undersökning inom 1-2 timmar efter Neurografi undersökningen: Undersökningen av musklerna funktion utföres av läkare "jippiiiii", vid den här undersökningen sätter man in en fin nål i muskeln som ska undersökas (medför obehag som vid blodprovstagning). Via nålen registrerar man den elektroniska aktiviteten i muskeln och tar ca 30 minuter. Riktigt mysigt eller hur!!! jaja bara det blir gjort.
Nopps nu ska jag se till att plupp kommer iväg till bussen - hon är uppe och klädd *gör vågen*. Ha en bra dag och tack för besöket på min hemsida - helt ok att lämna "avtryck" i gästboken.

Måndag 17 Januari 2011
Godmorgon

Halt så in i ............ bara att hålla rätt på tungan i munnen idag så man inte slår ikull.
Har varit ute och grusat och sandat så sonens taxi kan ta sig in och sonen inte behöver slå ikull.
Regn o plusgrader igår och plus även idag men inget regn just nu iallafall.
Läget i kroppen är samma som igår - bara att ta det lugnt.
Näe nu ska jag se tll att ungarna kommer iväg.
Söndag 16 Januari 2011
Ur led är vädret, det har varit mellan 16 och 20 minusgrader dom senaste dygnen men idag regnar det och är nollgradigt....det kommer att bli haaaaaalt som f--n 😲,
passade på att jobba igår när vi var inne för idag körs det inga bilar ............
Tonåringen har "bästisen"😉 sovandes här sen i fredags 🙂 plupp ska visst leka idag om det var här eller hos dom vet jag inte riktigt ännu.
Själv har jag fixa det mesta med djur osv medans dom resterande familjemedlemmarna trynar fortfarande som vanligt - men det är så jäkla skönt med denna tysta och lugna morgonstund så jag klagar inte.
Huvud- och ledvärk som vanligt och handen samma lika, ingen känsel och fortsatt värk, har INTE fått någon kallelse än heller till nevrofys.....förvånad ??? näe inte ett dugg men man undrar ju hur länge man kan vänta innan nerverna är helt förstörda........
Men nu är "skadan" anmäld iallafall.
Nu ska jag ta en kopp kaffe i lugn och ro innan alla surmular intar nedervåningen.
Fredag 14 Januari 2011
Tänkte bara rekommendera två böcker jag lyssnat på :
Marianne Fredriksson's  Den som vandrar om natten, samt Anna Hanna och Johanna.

Önskar trevlig helg
Tisdag 11 Januari 2011
Gjort apelsin och citron marmelad - blev gott

Tappat fokus så jag återkommer en annan gång
Onsdag 5 Januari 2011
😥 😠kan bara komma på en sak att säga: SKIT SKIT SKIT😥😠

Ha en bra dag
Tisdag 4 Januari 2011
😀Godmorgon   13 minusgrader nu på morgonen.

Tre av fem näsor rinner 😥 och det hostas 😥 mmmmmmm.... den säsongen nu.......

Make iväg och snart är sonen iväg med - tonåringen ska visst till boyen så då blir det bara Plupp och jag hemma om hon inte ska iväg och leka idag .....jaja vi får se.

Ska plocka bort lite jul idag hade jag tänkt, iallafall grannen som föll som en fura igår med hjälp av katten 😠.....odjur......

Lederna värker, handen är sammalika - ingen känsel och värk i opområdet 😥

Nu ska jag se till att få snurr på dagen - önskar alla som är här och läser en bra dag tjingelingen
Måndag 3 Januari 2011
😀 Första arbetsdagen för gubben och sonen detta år😀 just nuär bara jag och djuren vakna tjejerna sover sött fortfarande 😉.
Minus 13 och klart nu på morgonen - ska snart ut en sväng som vanligt 🙂

Nyser hostar och snorar - lite irriterande meeeen det går över 😉.

Näe nu ska jag sätta lite fart igen ha en bra dag alla som är här och läser tjingelingen
Lördag 1 Januari 2011
😀 Nytt år och nya möjligheter 😀

Sol/moln, blåst, 3 minusgrader 🙂 helt ok - nja blåsten kan jag vara utan.

Idag är det lugnt och stilla här hemma *skönt* ungarna spelar div spel på datorer och spelkonsoller och har kul 🙂 låter det som 😀.

Själv har jag varit ute och donat med hästar + annat 🙂.

Näe om man skulle fixa lite lunch eller nått nu kanske

Ha en underbar nyårsdag alla som är här och läser tjingeling

Skriv en kommentar: (Klicka här)

123minsida.se
Bokstäver kvar: 160
OK Skickar...

Tina Reimi | Svar 25.05.2011 16:42

Hej Lotta! vilken fin sida du har. Är jätte roligt att titta på alla bilder av barna och se hur stora dom blivit. Och jag måste säga att ni bor fantastiskt.

anneli | Svar 20.01.2011 16:40

hejsan hur är det? allt bra? här är de fullt ös nu med en ny ligen valp i flocken. en papillontik ifrån **Lotte**, har henne på foder. Kram anneli

Se alla kommentarer

| Svar

Senaste kommentarer

30.06 | 17:49

Hästhimlen har blivit rikare på en busponny till. ❤️

...
30.06 | 17:31

Zantos hade en bra läromästare o uppfostrare av min gammel fjording. Zantos blev välomhändetagen o älskad av min fjording. Nu kan de umgås o ta hand om varandra

...
09.06 | 15:02

Äntligen! Tack Lotta - håller med i allt! En fantastisk dag, otroligt trevligt! Lycka på alla sätt och vis! Kram till er allihop från svär- far o mor!!!

...
21.09 | 22:38

Vilken är din häst då?

...
Du gillar den här sidan
Hej!
Prova att göra en egen webbsida precis som jag.
Det är enkelt och du kan prova helt gratis.
ANNONS