Dagbok 2010
Jan - Dec 2010

Fredag 31 December 2010

Sista dagen på detta år "äntligen" typ.

Sol och vackert ute - 12 grader, bara att njuta för det ska visst börja snöa senare idag.
Lyssnar på Robert Gustavssons bok " Från vaggan till deadline" - väldigt bra och rolig 😀
Nu ska jag göra lite nytta

ÖNSKAR ALLA ETT 
GOTT NYTT ÅR 🙂

***********************************************
Torsdag 30 December 2010

Godmorgon på er!
Sunniva (katten) sitter framför mig, mellan tangentbordet och skärmen och leker men pennor och pappersbitar, vilket gör att jag inte ser skärmen ordentligt och att hon "hjälper" till att skriva hehehehe 😉. Hon är förjäklig på att "snatta" mina kom ihåg lappar och dra iväg med dom som om dom vore byten eller nått hehehehe🙂 rolig lite pryl det där.
Lagom temp på utsidan "bara" 10 minus, ska ut och longera om en liten stund det ska bara bli ljust ordentligt först så man ser vart man är och gör 😀.
Tonåringen och boyen är och shoppar i Borlänge idag, maken jobbar och dom andra sover fortfarande, tvätt- och diskmaskin håller mig sällskap, jaja djuren me 😉.
Ni får ha en bra dag alla som är här och läser 😀 Tjingelingen

**********************************************
Onsdag 29 December 2010

😀 Då var det bara två dgr kvar på detta år då 😲 va tiden går fort.
Huvudvärken vill inte gå över riktigt och nu svider det i näsan igen och hostar gör jag med *suck*.
-7 grader idag och dimmigt 😲 bara det låter bli att vara så apkallt så får det både vara dimmigt och snöa .

En del att dona med , så jag säger hejhej nu 🙂

**********************************************

Söndag 26 December 2010

😀 God förmiddag på er allihopa😀
Här är det -5 grader (skönt) och snöstorm (mindre skönt) man vill helst vara inne men tyvärr så måste man ju ut eftersom man har djur *suck*, ska in och jobba en sväng med *suck igen*.
Luna har diarre - snattat mat från julbordet - jojo det är bara att skylla sig själv, Wilma mår bra, Sunniva mår bra och lever rövare som vanligt - vet inte hur många gånger jag tagit henne ur grannen denna jul *ASG* - glittret längst ned är det bara raffs kvar av hahahahaha.......
Tomten kom med en Wii - konsoll till "familjen" 😉 så det har spelats bowling,golf,tennis och massa annat 😀 roligt har dom haft iallafall och det är ju huvudsaken.
Näe nu ska jag hasta vidare ( som jag har gjort nonstop sedan innan jul - är sliten nu).
ha en bra dag och ta det lugnt i trafiken om ni ska ut i den - tjingelingen


*******************************************

Lördag 25 December 2010

God fortsättning  🙂😘


Fredag 24 December 2010


GOD JUL TILL ER ALLA!Onsdag 22 December 2010

En dag för eftertanke......
Tisdag 21 December 2010

Godmorgon

Kallt ute -16, men det har slutat snöa för denna gång iallafall 🙂
Dom som ska iväg är iväg, själv väntar jag på att det ska ljusna lite så jag ser nått ( måste ut i hagarna och dona lite innan hästarna går ut)🙂.
Nu e de "mycke jöja mycke jöja"  men det är ju som vanligt "julstress".

Vi ska nog passa på att handla idag - iallafall maten 🙂 resten får vi ta på torsdag, som vanligt dagen innan .

Nu ska jag ut en sväng - inte helt ljust ännu men det får gå ändå.

Ha en bra dag alla som är här och läser - tjingelingen

Måndag 20 December 2010

Godmorgon på er!

Snöar gör det fortfarande  minst 3 dm har kommit sedan i fredags 😲 och mer ska visst komma 😮 har sett grannen i sin traktor hela helgen plogandes 😲 pratade en sväng med honom igår när han plogade åt oss för tredje gången denna helg 😲 stackarn och jätte sjuk var han med - tyckte att han skulle hem och bädda ner sig men det går ju inte om man är sin egen 😥 och dessutom har hand om plogningen😥.
 Pepparkakor blev det igår 🙂 dom är såååå duktiga =)) och plupp gjorde egna dekorerade hjärtan som hon ska ta med sig till sin klass idag för det är sista dagen innan jullovet idag 🙂 och avslutande julspel i kyrka ikväll som vanligt.

Såååå då var alla ungar iväg och jag har varit ute och skottat 😠 inte min favvosyssla 😠 men det måste göras innan det blir för mycket *suck* men det kommer ner mera hela tiden så man får väl ut igen om ett par timmar *suckar *.
Näe nu ska jag göra lite nytta - denna vecka blir en "aning" stressad (begravning på onsdag).
Ha en bra dag och ta det lugnt i trafiken ni som ska ut i den - tjingeling

Söndag 19 December 2010
😀 Jisses vilken resa vi gjorde igår 😲 snö, blåst och inte allt för välplogade vägar 😲 men det gick jättebra och hästen fick vi med hem ordentligt 😀, tusen tack till K och A för trevligt bemötande 🙂.

Eftersom vi inte var hemma på hela dagen igår så tar vi det idag istället

STORT GRATTIS KUSIN DANIEL PÅ 30 - ÅRSDAGEN hoppas du hade en bra dag igår, många varma kramar från oss alla här 🙂😘.

Det snöar f--n fortfarande *suckar* ,  maken fick in och hämta tonårsdottern inatt på en fest som spårat ur lite så polisen fick komma 😲 men hon är hemma nu välbehållen och har sovit i egen säng 🙂.

Näe nu ska vi baka pepparkakor (går ju inte att vara ute ändå) ha en bra dag och körförsiktigt om du/ni ska ut i trafiken - tjingelingen
Fredag 17 December 2010
Godmorgon på er!

Fast jag har sovit för lite så har jag sovit så gott - jag känner mig sååå befriad, ni som var med under gårdagen vet precis vad det handlar om 😉 varmt tack till allra käraste syster och min goa goa kära vän LM🙂😘.
Helt klart är att det finns dumt folk och rena idioter 😲 och det var en sådan "ren idiot" jag kom ivägen för igår, kanske synd att säga "igår", den idioten har funnits ganska länge i min närhet och "sugit" energi och ork från oss, men igår kom det till sin spets ordentligt och jag fick helt enkelt be denna idiot att dra till något varmare ställe 😎, och det känns sååååååååååå jäkla befriande, hade nog ingen koll på hur jäkla mycket energi denna idiot tog från mig 😲 men nu är det slut på det 🙂🙂🙂,  no more mr niceguy.

Min gubbe är en duktig liten gubbe  han sliter på med stallet (ja jag gör en del med 😉), så nu är vi i slutfasen och det blir så jäkla bra - han e duktig min gubbe (när han får fingrarna ur - hehehehe), så imorgon blir det spännande värre 😀. 
Idag är det 1v kvart till julafton  jisses va tiden går fort 😲 1 julklapp har jag klar  jaja det blir väl som vanligt att man ska ut i sista sekunden 🙃🙃 hehehehe😉.

Det så kallade snöovädret blev det inte så mycket av här iallafall - jo det blåste ju f--n hela dagen men så värst med snö kom det inte, men men det finns ju risk att det blir mer idag när vädret vänder tillbaka igen 😲.
Näe nu ska jag se till att plupp kommer iväg - hon är vaken, uppe och påklädd 😀 duktig liten tjej 😘.
Ha en underbar dag och ska ni ut i trafiken såååå TA DET LUGNT 🙂 tjingeling
Onsdag 15 December 2010
Godmorgon på er!

Svinkallt IGEN - har haft ett par dagar med ca 5-10 minus men nu är det 20 igen *suck*.

Så då har sotaren varit här och det var en ispropp i skorstenen , bra men ändå inte bra - vi var ju lite rädda för att det skulle vara ett större fel så man får vara nöjd med det lilla 😉.

Hade en önskan om att elände som varit detta år ska stanna kvar på denna sida av året men tyvärr så ser vi nu att det kommer att följa med in i nästa år också *suckar*😥.
Barnen mår bra - sonen har julshow på cosmoz tis-tors i Borlänge😀.
En av bilarna har hittat ett nytt hem 😀 den har stått sedan innan vintern och startade snällt i 20 minusgrader utan att klaga 😀😉😘 sen gick den för egen maskin hem till sitt nya garage 😉😎, så nu är det bara en kvar 🙂.
Nu är det mycke jöja mycke jöja innan lördag så att allt blir klart 😲😉 *spännande*😉.
Nu ska jag upp och skyffla plupp ur sängen innan klockan blir för mycket igen.
Ha en bra dag alla ni som är här och läser - tjingeling
Söndag 12 December 2010
Sol från klarblå himmel och sviiiinkallt IGEN - men va f--n det töade nästan igår och idag är det svinkallt igen - vore väl bra om det kunde bestämma sig någongång

Gallret till sista fölboxen är svetsat, lackat och klart bara att ta hem 😀 gubben tog med sig materialet till jobbet, mycket enklare, där har han ju allt på plats redan 😀 så vi ska in igen och hämta det idag ( ska ju ändå in och jobba ju).
Tonåringen har sin bästis sovandes här i helgen 😀 alltid trevligt, och tonåringen blir så glad och skrattar mycke 😀.
Cat v.s Dogs går sin gilla gång - jag måste ju berömma den lilla kattens (sunniva) mod - jisses va kaxig hon är mot dom stora hundarna *gapskratt* dom har bjudit på ett x-antal dråpliga situationer och upptåg dom senaste dagarna *skrattar*. Mina stora tjejer (hundarna) är så jäkla snälla - idag sprang katten rakt in i deras skålar när dom åt och det hände ingenting , just matsituationen kan ju vara "lite" knivig men som sagt så fick Sunniva vara med och smaka, just nu rusar hon runt som en tok och busar precis som Luna gör ibland när hon kommer in och är blöt i pälsen typ *gapskratt*

Ska passa på och handla lite "jul" idag när vi ändå är inne 😀 får väl se vad man hittar 😀. Väntar på att ute temperaturen ska stiga lite så man kan släppa ut hästarna en stund😉.

Och bombdådet i Stockholm - va ska man säga om det ? inte mer än att det finns gott om sjuka människor - vare sig han gjort det helt själv eller om det finns en organisation bakom - sjukt är det iallafall.

Näe nu ska jag göra annat ha en trevlig tredje advent allihopa 😘 Tjingeling


Torsdag 9 December 2010
Godmorgon 🙂

Det är nog en förkylning på G igen - har haft huvudvärk i tre dagar, ont i kroppen och svid i näsan - jaja bara att gilla läget.
Igår var det -17 hela dagen och sen på ett par timmar steg det till -7 grader 🤨, så kan det vara ibland.
Idag ska allt bara tuffa vidare - gör inga större planer för dagen - det som blir gjort blir gjort resten får bli sen.
Tänk va man kan reta sig på folk ( det finns helt säkert folk som retar sig på mig med - så det jämnar nog ut sig), har gjort ett deal med mig själv - no more mr niceguy.

Handen är som vanligt ingen känsel i två av fem - sen har senorna i dom två börjat dra ihop sig ( får tala om för hjärnan att räta ut dom), eftersom det är ytterst obehagligt att använda dom så låter man bli att göra det naturligtvis.....jaja man får tänka lite extra på det....plus att opområdet är stramt och gör ont fortfarande....*suck*.
Hundar och katt funkar bättre och bättre ihop för varje dag som går 🙂😀😉😘 är så stolt över Wilma 😘😘😘.

Nu ska jag se till att plupp kommer iväg
Ha en bra dag allihopa tjingeling
Onsdag 8 December 2010
Godmorgon
Säg den glädje som varar 😥 det är 20 minusgrader IGEN - men va f-------n rent ut sagt, har fått nog av vintern REDAN *suck* och en del människor som hela tiden ska envisas med att ställa till det när jag försöker att få det hela att fungera 😠.

Äntligen har jag tagit över driften av min firmasida igen - har tröttnat lite på att betala en massa pengar för "ingenting" - då är det bättre att jag gör det själv 🙂, så för tillfället heter den nya firmasidan www.123minsida.se/toowoomba men den ska heta toowoomba.se som vanligt sen 🙂 återkommer om det, uppbyggnad pågår, ha tålamod .

Alla är hyggligt friska - cat v.s dog går åt rätt håll 🙂 det handlar ju om ömsesidig acceptans, och den blir bättre och bättre 🙂 min metod fungerar 🙂.

Dotter skulle till tandläkaren idag för att dra ut en tand ......men det gjorde hon själv igår kväll  finns ingen som den ungen kan jag ju säga 😀😘😘 mamma´s hjärta 😘😘 så det är bara att ringa återbud idag då - till dotters glädje 🙂😉.

Nyser och nyser - undrar om man kanske håller på att bli förkyld eller nått? har inte tid men är det så är det inte mycket att göra än att åka med bara 😉. Helgen 17-19 Dec blir spännande - hoppas bara att tidsramen håller.
Den 22 Dec är det begravning i Sthlm .
Näe nu ska jag se till att Plupp kommer iväg
Ha en bra dag alla som är här och läser Tjingelingen
Måndag 6 December 2010

😀 Har haft en helt underbar helg 😀 Tusen tack, kramar o pyzzzzz syrran 😀 mycke bakat blev det - men man tror ju alltid att man ska hinna med så mycket - tidsoptimister som vanligt 😉, man ska ju helt klart veta vad man ger sig in på när det gäller karamelltillverning - ingen lätt sak direkt men kul och väääääldigt gott 😀😀😀😉.

Har ögoninflamation i ett öga *suck* värk i kroppen, näsan har hyss för sig .......jaa det är bara att "gilla" läget......

Gubben iväg, sonen snart iväg och försöker få plupp ur sängen utan någon speciell framgång just nu😲.
Sunniva och hundarna börjar vänja sig vid varandra - det går framåt så att säga 😀.

Allt klart för begravning av lillamormor - innan jul .

Ha en bra dag

 

Torsdag 2 December 2010
😀 December ....... redan ....... 😲 men fasiken va kallt det varit hela veckan  imorse hade vi -22 grader  hoppas vi gör sista dygnet med denna kyla 🤨, fast det är ju sagolikt vackert ute och myggfritt 😀 så lite positivt är det ju 😉.

Ungar fortsatt sjuka men lite bättre 🙂 makens ALLA prover och undersökningar är UA 😀😘 jätte skönt

Sunniva håller på att bo in sig, Wilma har lugnat sig något och Luna ska bara leka 😀😀😀.
Helgen kommer bli såååå jätte trevlig 😀

Nu ska jag dona vidare tjingelingen


Måndag kväll 29 November 2010

Vi har nåtts av budet att makens mormor gått bort idag 

Lillamormor Rut vila nu och tack för allt 

                                   


Måndag 29 November 2010
 -20 grader imorse  nu är det -19 och kraftigt snöfall  men va i hela friden ska det aldrig ta slut?? med snöandet alltså?? det har snöat mer eller mindre sedan i tisdags förra veckan 😲 men dom två senaste dagarna så har det fallit rakt ner och inte på tvären 🙂 alltid nått att glädja sig över 😉.

Helgen har gått åt att pynta och städa samt serva sjuklingarna.
I lördags kom Mira o Janne ner för att leverera Sunniva *pyyyyzzzz å tack*(kattunge ca: 12v) men såååå jäkla söt man kan vara då 😀 Luna tycker det är ok men Wilma har en del attitydsproblem som vi får jobba hårt på *host host host* jaja vi får se hur det avlöper - hoppas på det bästa.
Jobbade i fredags - sååå jäkla kul och trevligt 😀 en aning stressigt på förmiddan men det gick det med .
Nästa helg kommer allra käraste syster - vi ska vara såååååå duktiga hela helgen 😀😉😉 baka pepparkakor,lussebullar, göra struvor och julkarameller 🙂🙂 

Nu ska här pysslas vidare - ha en bra dag alla som är här och läser tjingelingen
Torsdag 25 November 2010
😀   Låt oss alla denna jul stoppa en mistel i bakfickan så att alla som har problem med oss kan kyssa oss i röven!! 😀

Godmorgon på er

Äntligen har det slutat snöa men det blåser f--n fortfarande.
Nästan alla i huset är på G - bara plupp som blir hemma 1 dag till 🙂 hon har ingen feber iallafall 🙂.
Leder och hand är samma lika 😥 men men det är bara att kämpa vidare.
Våra tankar går till Syster med familj idag *kramar om*.
Måste sätta lite fart nu, ha det nu så bra alla som är här och läser tjingeling.
Onsdag 24 November 2010

😀 Godmorgon 😀
Redan onsdag igen 🙂 och det är BARA 1 MÅNAD kvar till JUUUUUUUULLL 🙃😎🤩😲😉😀🤨 tiden bara rusar på 🙃

Jag ska till skolan idag igen - plupp hemma, tonåringen kände sig risig så vi får väl se hur det blir för henne idag, gubben klagade på halskänning han med - ve o fasa - finns det något ynkligare än när en karl blir lite sjuk????  dom enda som inte klagar "ännu" är jag och sonen - jag har inte tid att bli sjuk nu.

Igår var vetten här så nu är allt vaccat - återbesök om 6-8 v för påfyllnad av en del samt ett ultraljud 😲.

Blåser f--n ute och snöar till och från - ingen rolig kombination direkt - men det ska visst gå över någon dag längre fram i veckan.

Nu ska jag ut i stallet ha det bra allihopa som är här och läser Tjingelingen

Tisdag 23 November 2010
Godmorgon

-5 grader nu på morgonen och fortfarande mörkt.

Fick G i kursen jag blev klar med i fredags . jättenöjd eftersom jag inte arbetade stenhårt för den .
Lederna protesterar idag med, men men det är bara att pilla i sig värkmedicinen och gilla läget.
Ska in till skolan en sväng och prata om vårterminen 😲 - blir nog bra, har ju handoperationen kvar att göra så vi får skjuta lite på saker framåt i tiden, eftersom ingen vet om och hur stor operationen blir (beror lite på vart stoppet till nerverna i handen sitter), inget jag ser fram emot direkt - jo det ska ju bli skönt att få klyvningen gjord men kommer resten att bli bra??? kommer det hända nått mera skit?? klart att man funderar mycket på det🤔🤨.
Gubben har åkt - undras just om inte han har haft en liten propp i fingret.....får hålla lite koll - men det kändes bättre imorse sa han, sonen ska snart iväg, ridskolan idag 🙂 ingen bowling ikväll tyvärr - annat att göra, plupp klagar på magont och svid i halsen *suck* är man förvånad? näe ïnte ett dugg. Tonåringen sover hos boyen men ska visst komma hem idag 🙂.

Nu ska jag se till att få fart på dagen - mycke jöja mycke jöja - tjingeling på er
Måndag 22 November 2010
😀 Godmorgon 😀

Ny vecka - nya möjligheter och en del "gammalt" att ta tag i 🤨 men sånt är livet - det löser sig lite här och där för att sedan lämna plats till nya problem - men som sagt så är "problem till för att lösas".

Helgen har rusat iväg - och som vanligt är en del gjort och en del ogjort .

Gamla soffan är historia 😉 och den "nya" (bättre beg) gör så gott den kan - får väl se hur länge den överlever i detta hus.

Tonåringen har UVI och äter medicin för det - hon hade boyen här i helgen 🙂, plupp var till kompis och lekte, sonen var på dans i Lördags - det var riktigt bra, som jag förstod det hela 😀 han var nöjd iallafall när han kom hem och det är ju huvudsaken 😀.

Idag protesterar alla leder igen *suck* handen är som vanligt= ingen känsel och gör ont vid ökad användning......ska på Nevrofys om "bara" 2 månader *suck* men man får väl vara glad att man får komma över huvudtaget.........😠.

På fredag är det jobb 😀😀😀😀 ska bli så roligt 😀😀😀😀.

Jag älskar min torktumlare 😀😘😘😘.

Näe nu har jag inte tid att sitta här - ha en bra dag alla som är här och läser 😀 Tjingelingen


Fredag 19 November 2010

😀 Godmorgon på er allihopa 😀 -4 grader på utsida och det börjar sakterliga ljusna och barnen är på G maken har redan åkt snart bara jag och alla djur hemma 😀 

Har en sista uppgift att lämna in idag sen är en kurs helt klar sköööööööööönt  ska in till skolan en sväng idag med

Idag är det soffbyte  nu ska den f-b-nn*massa fula ord* soffan uuuuuuuut, dom senaste dagarna har den börjat lukta gammalt dött djur eller nått - har vänt ut och in på den och tvättat allt som gick att få in i maskinen men icke att lukten försvann ( har räknat igenom alla familjemedlemmar och ingen saknas)  har fått tag i en bättre begagnad soffa för några hundra som får duga fram till hundarna slutar att leka *hela havet stormar* i sofforna varje dag (mest Luna som håller på)..

Glömde att köpa kaffe igår *ve o fasa* men som tur var hade vi lite kaffebönor hemma, bara att sätta igång att mala, så man får en kopp iallafall  annars blir det katastrof 😉.

Helgen är FULLTECKNAD med saker att göra, en del har att göra med en väldigt spännande och rolig sak som jag talar om senare vad det är 😉🤩 nu får ni vara nyfikna

Nähä nu ska jag ut i stallet och släppa ut lite hästar - ha en bra dag alla som är här och läser tjingeling

Tisdag 16 November 2010

🙂 Godmorgon

Huset håller på att vakna - gubben har redan åkt.
Snö fick vi igår 🙂 blev lite ljusare om inte annat 🙂 nu på morgonen är det minus 5 grader, ska visst bli kallare.

Skola idag 🙂 man kan bara hoppas att allt går som det ska nu 😲.

Idag ska sonen vara på ridskolan sen är det bowling ikväll med lss:aren 😀 och i helgen ska han ut och "stuffa" 😀 dans i Falun .
Tonåringen sov hemma inatt utan boyen 😲😲😲 wow, fast man såg ju inte röken av henne ändå eftersom hon var på sitt rum framför datorn hela kvällen *suck* 😥.
Plupp är överallt och ingenstans och har planer och funderingar som vanligt 😀🙃 "gullunge".
Jag älskar min torktumlare 😉😀🙂😎🙃.
Handen är lika som förut - äsch den får hänga med 😠 men det är så s-tans irriterande utan känsel.......
Tack o kramar till min allra käraste syster som alltid kan få mina tankar på rätt bana 😘😘😘 så den tillfälliga "urspårningen" är nu tillbaka på "rälsen" igen 😉😉😉😉 guld värt med ett "bollplank" .
 Nu ska jag se till att alla kommer iväg ordentligt

Ha en kalasbra dag alla som är här och läser *skriv gärna i gb:n* tjingeling 🙂

Måndag 15 November 2010

Saknar ord och ork - men på nägot vis måste man ta sig igenom detta 🤔🤨

Önskar alla som är här och läser en trevlig dag/vecka

Fredag 12 November 2010

😀 😘 Önskar kusin Jonatan en underbar o trevlig fördelsedag 😘😀
Griningt värre idag kan jag ju tala om 😠

Ungar på tvären - skiter helt i vad man säger - ja ja ja så är det att vara förälder finns det nog fler som säger . men det gör det inte bättre eller hjälper ett dj-vla dugg kan jag ju säga 😠🤒

Om det nu är någon som undrar hur det gick hos den så kallade "speciallisten" sä kan jag avslöja att det var det mest inkompetenta jag varit med om  bara som att han inte hade läst journalen ordentligt så han försökte tala om för mig vad jag skulle känna när inte ens den delen av operationen var gjord!!!!!!!!!!!!!🤒 sen försökte han släta över eller sopa undan att kirurgen gjort fel 😠😠😠😠 och jag försökte tala om hur det känns i handen men lyssnade idioten NÄÄÄÄÄEEEE😠🤒 utan då ska han kolla på "andra" ställen om det kan vara problem istället för att kolla där JAG säger och visar att jag har problem *suckar djupt* men va F---N det är ju MIN hand det handlar om och det  är på MIG den sitter , vem är mest lämpad att tala om hur det känns??????????? kan det vara JAG tro??????? som sagt så kan det mesta ta och dra någonstans där det är betydligt varmare än här.

Annars hade jag en supertrevlig eftermiddag tillsammans med syster och plupp i Falun tusen tack för en trevlig eftermiddag 😘😘😘😘😘😘 måste göras igen snart, med lite mera tid bara 😀😀😘.

Sen har jag en billig häst med *morrar*, men det är ett annat kapitel.

Ha en bra dag alla som är här och läser Tjingeling

Torsdag 11 November 2010

😀 Godmorgon

Datorn är så in i h-vete trög idag - man blir bara irriterad😠

Undrar just va taxi pysslar med idag - nu är dom supersena och då blir jag sen.........

Sent om sider dök taxi upp - jaja det blev nog bra i slutändan, han ska till Maximteatern idag 😀.

Nä nu måste jag sätta fart - uppdaterar om handen senare när jag vet nått Tjingeling

Onsdag 10 November 2010
SNNNNNNNNNNÖÖÖÖÖÖÖÖÖÖÖÖÖÖÖAT har det gjort i ett dygn nu .... hundar hästar och ungar bara äääääääälskar detta 😉 jodå det blir ju ljust och trevligt ute men sen vet jag inte om jag blir lika lycklig 😉.
Har en liten sjukling idag samma som sonen antagligen hade förra veckan - känner själv att det är nått på G även hos mig.... har inte tid med det bara...

Imorgon vet jag hur handens framtid ska se ut ----usch har ingen lust......😥

Har tänt i kakelugnarna - det sprakar så härligt  ska ju bli kallt inatt så dt kan ju passa bra med en brasa .

Nu ska jag försöka få huvet om böckerna en stund tjingeling
Tisdag 9 November 2010
😀 Godmorgon - mörkt och 2 minusgrader, oväder väntas hit senare idag så då får man fixa allt färdigt innan då  hoppas hinna med skolan en sväng med idag - får se hur det går.
Den ena inlämningen klar,  ska sätta tänderna i den andra idag hade jag tänkt .

Handen är samma lika som förut = ingen känsel i 2 av 5. Ska träffa speciallisten från Uppsala på torsdag............

Läste igår att dom blev bjudna 2 millar för Taggen redan innan finalen gått - hoppas verkligen inte att bara pengarna talar, men det har ju inte vi med att göra - synd bara i så  fall.

Var ute igår kväll (gubben o jag) och försökte oss på ett flytt på en bil som stått still ett x-antal år 😲, mörkt och jäkla kallt var det och bilen ville INTE flytta på sig - förvånad?? nopp inte det minsta 😉 så det blev bestämt att ta det i dagsljus och dra med en traktor, nog för att min stidsvagn (volvan) är en traktor oxå, så behövs det nog en modell större 😀🙃, men då är risken stor för "kärringstörning", för det hade vi igår IGEN 😠.

Tänk va en torktumlare kan göra en fortsatt glad 😀 allt blev så mycket lättare 😉 bara att tvätta och torka 😀😉.
Lite fnurr på tråden i tonårsvärlden 🤨 hoppas det löser sig 😘.
Sonen ska på bowling ikväll med sin lss:are🙂, han är inte helt återställd men det blir bättre och bättre.
Plupp är inte ur sängen riktigt ännu som vanligt och klockan är 07:13 🤩 jaja hon kommer väl vad det lider .
Nähä om man skulle få tummen ur och sätta lite fart på dagen 🙃 ha en bra dag alla som är här och läser tjingeling

Måndag 8 November 2010
😀 Godmorgon!!
Kallt kallt kallt -10 nu på morgonen, ny vecka och nya möjligheter plus en massa att göra naturligtvis.

Glädjen från lördagen sitter kvar idag med - man bara går och myser ( och pussar på hans mamma - som måste tro att vi har fått snurren helt hehehehe).

Plugga idag - 2 inlämningar plus ett prov om jag hinner...jaja det visar sig väl 🙃.

Alla är iväg - bara jag och djuren hemma 🙂 sonen bättre men inte helt bra - men han var så envis att han skulle gå och jobba idag så vi får prova helt enkelt om han orkar en hel dag, tonåringen och boyen sov här inatt 🙂och plupp var inte helt argsint  imorse heller 😀 blir nog en bra vecka hehehehe😉.

Nu ska jag sätta lite fart igen men ha en bra dag alla som är här och läser tjingeling
Söndag 7 November 2010
😀 😀 😀 😀 Ja vad ska man säga😀😀😀😀helt uppe bland molnen fortfarande🙃

Om nu någon inte har sett loppet eller vad tidningarna skriver idag om "skrällen" Prince Tagg och Ralf Karlstedt så kan jag ju tala om att dom slog dom allihopa i BC-finalen på Sundbyholm igår - dom bara "åkte ifrån dom" - ja det var ståpäls glädjetårar och vrål kan jag ju avslöja😉😎🙃😀 sååååå jäkla härlig styrning av Raffe o Taggen - och dom har skakat om travsverige 😎 ordentligt (fast nog förstod vi att det fanns där) ja man kan nog bara säga GRATTIS GRATTIS GRATTIS och kramar i massor till er alla runt om Prince Tagg.
Hans mamma Cinderella Lej fick en MASSA pussar av oss igår kväll 😘😘😘😘😘.

Har lagt in videon på loppet med fliken som heter "Prince Tagg" naturligtvis 😀

Vi var på en jättetrevlig middag igår 😀 hos käraste syster med familj 😘 god mat ocg trevligt umgänge och så tittade vi ju naturligtvis på travet 😎 Tack för en underbar dag och kväll 🙂😘
Här kommer lite av vad som skrivs idag

Foto: ALN

Glädjefnattet efter
storskrällen på V75 Lång segergest, en slängd piska och jubel.

Så såg det ut när Ralf Karlstedt chockade alla och vann Breeders Crown-finalen med Prince Tagg.

– Det här är fruktansvärt stort, säger han i vinnarcirkeln efter loppet.

Ett lopp som skulle stå emellan Lutfi Kolgjini, Robert Bergh och Jörgen Westholm, enligt spelarna och expertis, blev något helt annat. Mantorpproffset, Ralf Karlstedt, med 26 hästar på träningslistan serverade sin egentränade Prince Tagg ett perfekt lopp i tredje utvändigt. I slutsvängen vred den lilla tränaren på i tredjespår och fick ordentlig fart på sin häst. När hästarna svängde in på upploppet hade han redan kopplat grepp om segern, och resten blev ren defilering. Prince Tagg vann med 20 meter och kusken Ralf Karlstedt bjöd på stor show över mållinjen. Han gjorde en lång segergest, slängde piskan och skrek ut sin glädje. Efter segern kom en hes och smått chockad tränare till vinnarcirkeln.

– Jag vet inte om det går att berätta hur det här känns, säger han med stakande röst.

– Kan det ske något bättre eller? Det här är fruktansvärt stort. Jag fick ett jättebra lopp och han visade hur bra han är. Hästen blir aldrig trött och han är säkert inte trött nu heller, fortsatte Karlstedt och tackade publiken för de stora applåder han rev upp efter storskrällen på Sundbyholmstravet.

Vann med fem längder

Prince Taggs seger i finalen av Breeders' Crown för 4-åriga hingstar och valacker var värd 700 000 kronor. Hästen var inte lätt att hitta för spelarna. Han var endast streckad på två procent av de inlämnade V75-kupongerna och stod i över 33 gånger pengarna på vinnarspelet. I och med segern rusade V75-värdet iväg rejält. Från 1 169 kronor till 67 000. Till slut så landade utdelningen på sju rätt på 418 587 kronor.

Segertiden blev 1,13,8 över 2140 meter med autostart.

Segermarginalen: Fem längder.

– Han bara flög ifrån dem, säger tränaren Glen Norman, som satt med som expert i ATG Live under dagen.

Hyllningen: ”Underbart”

Ralf Karlstedt och Prince Tagg chockade alla och vann Breeders Crown-finalen.

Bittra kollegor? Nej – tvärs om.

– Det är det här vi behöver. Vi kan inte bara ha två-tre stycken som vinner travlopp, säger Per Lennartsson som själv blev tvåa i samma lopp.

Per Lennartsson klev tidigt fram utvändigt om ledaren i V75-6. Hästen han satt bakom, Alvena Pampas, stred väldigt bra och blev tvåa i loppet. Vann gjorde Ralf Karlstedt med storskrällen Prince Tagg. Många kanske trodde att kollegorna skulle vara sura efter loppet – men var precis tvärs om. Tvåan Per Lennartsson gladdes rejält på Karlstedts framgång.

– Det är det här vi behöver. Vi kan inte bara ha två-tre stycken som vinner travlopp, vi behöver bredd. Det är alldeles underbart att Ralf fick vinna nu, säger Per Lennartsson.

”Häftigt”

Stefan Söderkvist vann sista V75-loppet med Kari Lähdekorpis Maxwell Mayday. Efter loppet fick han frågan hur han sett på tävlingarna. Även han valde att lyfta fram skrällvinnaren.

– Ralf Karlstedt och Prince Tagg slog ur underläge. Det är lite häftigt, säger han.

Torsdag 4 november 2010

😀 Godmorgon 😀
Solen är på väg upp och himlen är väldigt vacker 🙂 och det är några minusgrader - det kommer att bli en vacker dag idag 🙂.
Nya problem att sätta tänderna i igen - jaja problem är ju till för att lösa - men det kan ju vara lite lagom med dom tycker jag 🤒 men det som inte tar död på dig stärker dig heter det ju - så det är väl nog någon mening med alltihopa🤨.
Handen är som den är = fortfarande utan känsel i två av fem fingrar.
Var i skolan igår och gjorde prov - vet inte hur det gick. men det blir nog bra i slutändan.
Fick ett trevligt samtal igår 😀från en av Taggens ägare 😀 jättekul tycker vi 😀.

I helgen ska vi till allra käraste syster med familj, äta gott och umgås 😀😘😘😘😀 och även titta på BC-finalen där Taggen startar - det är ju helt otroligt att han kommit dit och vi är jätteglada för det.

Det är tyst i mitt hus fortfarande - alla sover bara gubben som är iväg.

Nähä nu ska jag ta och sätta lite fart på dagen igen - ha en underbar dag alla som är här och läser 🙂 Tjingeling.

Måndagen 1 November 2010

Då har vi bytt månad igen då 🙂 tiden rusar vidare och vi med den - bara att gilla läget 😉.

Tänk att en torktumlare kan göra en sååå lycklig  äntligen har vi en 😀 har ju funderat en läääängre tid och i fredags kom möjligheten 😘😘😘 så nu slipper jag ha tvätt hängandes överallt .
Helgen har susat förbi som vanligt med en del gjort och ogjort, men så är ju livet - man kan inte hinna med allt.
Handen är som den är = samma lika, ska träffa doktorn den 11:e (tror det var någon specialist från Uppsala) för att känseln inte är tillbaka som den ska 😥, sen ska dom väl gå igenom nästa operation av handen 🤔 vill inte - har ju precis tagit mej igenom detta h-vete så ska jag behöva göra det igen *suck*.
Flickorna har lov - sonen vaknade med skallebang modell värre idag - så han blir hemma, bara gubben som är iväg .
Va och jobbade igår i Borlänge och det gick bra som vanligt 🙂, ungdomarna kom hem hit igår och höll koll 😘 gullungar 🙂.

Glömde ju visa vad vi blev bjudna på till frukost förra helgen (bilden) - plupp bakade morotsbröd alldeles själv sen gjorde hon iordning grönsaker med dipp till *mums* jätte gott och hon är såååååå duktig 😘😘😘 båda mina flickor gillar att vara i köket *stolt*.

Nu ska jag ta tag i det hela så det blir någon ordning på det, tjingeling på er som är här och läser 😉.
P.S. en bekant melodislinga poppar upp igen....jag går och fiskar........😉D.S.

Fredag 29 October 2010

Fredag igen - som vanligt har veckan susat förbi 😉
Det har varit plusgrader hela natten men nu när solen håller på att gå upp så sjönk det till minus och det är dimmigt som f--n, se upp med väglaget alla ni som ska ut och åka🙂.

Sonen var på middag igår på Galaxen - finklädda var dom allihopa och sonen med kostym, skjorta och slips😘.

Funderat på varför en del människor ideligen ska lova runt och hålla tunt??!! Det skapar ju bara en massa irritation och en massa onödig mertid för den som blir "utsatt" för det....vad är det som gör att dessa människor inte lär sig att bara säga "jag ska se vad jag kan göra/fixa men lovar inget" då finns det ju en viss "felmarginal" och då kan man ha det med i beräkningen, men men livet är inte alltid som man kan önska.

Tonåringen och boyen har sovit här inatt, det var öppet hus igår på tonåringens gymnasium, sen får vi se hur helgen blir med sovande osv, plupp ska på disco ikväll 😀 höstlov nästa vecka.

Nu ska jag sätta lite fart, har huvudvärk igen *suck* och handen är som förut - ingen känsel i två av fem fingrar....*suckar igen*

Ha en härlig fredag alla som är här och läser tjingelingen

Tisdag 26 October 2010
🙂 Godmorgon -8 grader och fortfarande mörkt ute - ALLA barnen vakna och ur sängarna 😎
Sonen jobbar på ridskolan idag sen är det bowling ikväll och på torsdag ska Revyreseungdomarna på Galaxen och äta middag 😀 blir nog kul kan jag tro 😀,

Gubben ska till doktorn ikväll 🙂

En av två inlämningsuppgifter klar och inlämnad - ska försöka göra ett prov idag eller om det blir imorgon - får se hur det blir.

Tonåringen har öppet hus på gymnasiet på torsdag - ska hinna dit och titta med annars blir hon nog ledsen på mig 😥 och det är ju dumt.
Plupps rum ska göras om ordentligt nu så det fungerar ordentligt - fast jag tror att den lilla damen behöver lära sig ett och annat när det gäller att "hålla ordning" i sitt rum *host host host*😉.
När jag började skriva detta var det som sagt mörkt ute men nu är det ljust och det ser ut som att det ska kunna bli en fin dag med sol 😀.
Ingen förändring i handen - fortfarande utan känsel i två av fem fingrar *suck*
Nähä nu ska jag se till att få lite gjort - ha en bra dag alla som är här och läser tjingeling
Lördag 23 October 2010
😀 HELG😀

Sol från klarblå himmel -8 grader, så jätte fint ute😎

Idag står en hel del på agendan - får väl se hur mycket som blir gjort - jag har ju en sådan där figur här hemma som ägnar sig åt "mycke snack och lite verkstad"...........men en bra kvinna reder sig själv 😉.

Va på ny omläggning igår på vc och vi kan väl alla enas om att detta kommer att bli ett riktigt fult ärr 😠, ska höra av mej till ortopeden IGEN på måndag eftersom känseln inte kommer tillbaka i två av fingrarna som inte har med "tunneln" att göra överhuvudtaget 😠.

Näe nu ska jag ta och sätta lite fart på det hela ha en bra dag alla som är här och läser, tjingeling
Fredag 22 October 2010
😲 Då var denna vecka redan framme vid helg 😮 jisses va tiden går.

Lägesrapport om handen: suck, suck och suck igen, kan man nog sammanfatta det hela med...... tittade på handen igår vid omläggningen  men VA F--N rent ut sagt, det ser ut som dom använt motorsåg eller nått, hela opområdet glipar mer eller mindre.......och fortfarande ingen känsel i två av fingrarna, om man jämför den andra handens op för 10 år sedan så är den gjord av en konstnär och expert.

Så då har vi "gnällt" färdigt.......
Annars går livet vidare med det ena och det andra, pluggar på, men det tar ju lite längre tid eftersom jag skriver med fel hand - kan bara skriva korta stunder med den opererade handen, den blir fort trött.
Tonåringen sover hos boyen inatt ev. kommer dom hit och sover imorgon 😀
Plupp har haft ett par bra mornar denna vecka 😀 inte helt fel. Sonen har haft en bra vecka med bowling och teater 😎.
Gubben jobbar på som vanligt och trivs - han ska på hälsoundersökning nästa vecka - hoppas på att han ska få komma iväg på sömnlabb - han snarkar ju så man kan bli tokig på honom, ja sen ska väl en del annat kollas med han har ju blivit äldre .

Minus 5 grader och molnigt har vi idag - och finns det någon nederbörd i molnen idag så kommer det nog ner som snö är jag rädd - isch inte riktigt än tack.

Råttjakten går vidare vissa dagar sitter det en i varje fälla sen kan det gå ett par dagar med bara någon enstaka eller inga alls osv. jaja dom blir färre iallafall - för den skull kan det ju vara bra med en sträng vinter bara vi får ordentlig tjäle innan.
Undras om man ska hitta på nått - äsch det finns alltid nått att göra 🙃😀

Ha en underbar dag alla som är här och läser skriv gärna i gb:n om ni har vägarna "förbi" där
Tjingelingen
Måndag 18 October 2010
Goooodmorgon 🙂

Ny vecka och en hel massa nya möjligheter  bara att kavla upp ärmarna 😎.

Helgen har susat förbi som vanligt med både det ena o det andra gjort och ogjort, sånt e livet 🙃.
Tonåringen hade "bästisen" här fredag-lördag sen åkte tonåringen till en "kompis"😉 för att tltta på film och knoppa över, plupp var hos en kompis och lekte igår, sonen har tagit det lugnt - han missade länsdansen denna gång (hans lss:are va på kryssning), men det kommer ju flera danser som tur är 🙂.
Tog bort stygnena i onsdags - det såg både bra och mindre bra ut - glipade en del så det blev lite tejpning och nytt bandage som ska sitta tills onsdag denna vecka - det kliiiiar 🙃.

Just nu väntar jag på att ortopeden ska ringa mej - känseln är inte tillbaka i dom två fingrar som varit avdomnade sedan operationen, så får vi väl se vad dom säger/tycker om det - jag tycker ju inte om det iallafall, hade problem innan och kan ju inte påstå att det blivit något bättre - snarare sämre *suck*😥, vet inte hur pass sugen jag är på att göra detta en gång till....... men då ska dom ju "fixa" det hela men jag vet inte om jag vågar........ jaja vi får se.

Vädret ute är bläääää - typiskt måndagsväder blåst och grått med regnrisk.

Återkommer med rapport om handen när jag pratat med ortopeden, tjingelingen.

10:00  Då har jag pratat med ortopeden då - ja det är ju bara att gilla läget och ta det lugnt - det är nerver som fått sig en ordentlig körare och detta TAR TID, anledningen att jag svullnar är att jag använder handen alldeles FÖR MYCKET *suck*suck*suck* .
Tisdag 12 October 2010
😀 Godmorgon

Inatt har det varit plusgrader, men det ska visst bli kallare framöver - det är ju den årstiden 😉.
Idag ska jag prova att köra bil för första gången sedan op - körandet är nog ingen fara, växlandet däremot kan ju bli lite trasslig 🤩 men det brukar ju lösa sig 🙂.
utvecklingssamtal idag för plupp - det ska bli lite intressant - det har ju varit lite "stökigt" i skolan den senaste tiden, jaja barn är barn, bara det finns förståndiga vuxna som kan lotsa barnen rätt så brukar det bli bra.

Vi har blivit med katt 😀 ja den har ju inte kommit hem ännu men snart så 😉 och hon ska bo i stallet ( maken är ju allergisk mot katt) blir bra det så vi får lite hjälp med råttbeståndet.

Ibland undrar jag lite över en del människor, och detta med tjänst och gentjänst........så länge jag/vi inte behöver "använda" gentjänsten utan bara gör alla "tjänster" så är det helt ok tydligen - men skulle jag behöva gentjänsten så blir det helt plötsligt jätte svårt ........😠 förstår igentligen inte varför jag blir förvånad - borde vara van nu vid det här laget......men men dum är jag som gör om samma sak hela tiden i tron på att en del andra människor tar sina löften på samma allvar som vi gör.

Plupp har fortfarande inte kommit ur sängen och klockan är 07:20 och hon måste gå till bussen 07:40 *suckar*, vet inte riktigt hur man ska lösa detta😲🤔.

Just nu har dogsen lekstund - jag tror dom leker "hela havet stormar" för möblerna (framför allt soffan) är ute och rör på sig .
Nu är fröken sur och tvär = plupp, uppe iallafall.
Tittade på travet igår från Mantorp och såg att Prince Tagg gjorde ett bra jobb i DD-2 och blev 3:a i mål 😀 Grattis från oss 😘 han ser såg jäkla läcker ut när han kommer klivande i ytterspår på sitt vanliga "tuggande" sätt - han är ingen startraket men urstark 😀😘.
Man kan ju ha "åsikter" om Westholms styrning på upploppet men han är ju proffskusk så då får man visst göra lite som man vill...........

Annars går livet sin gilla gång här i Paradiset - och jag har nog nämt det förut men jag tar det igen - vi STORTRIVS här 😘😘😘😘😘😘😘😘😘😘😘 bara äääääääälskar detta hus med omnejd 😀😀😀😀😀.
Näe nu ska jag ta tag i dagen som är - ha en bra dag alla som är här och läser tjingelingen
Måndag 11 October 2010
😀 Sooool och jättevackert ute men lite kallt - jaja bara att vänja sig.

Helgen har susat förbi som vanligt med gjort och ogjort med betoning på det sistnämnda 😠, tonåringen kom hem tidigt, hon är numera singel igen - jaja dom kommer och dom går sånt är livet tyvärr.

På onsdag ska stygnen väck - tid är beställd , fortfarande utan känsel i två av fingrarna - men det ska nog lösa sig vad det lider.

Avskyr söndagskvällar och måndagmornar med delar av familjen *suck*, makens bil funkar inte nu igen så nu är jag åter utan bil - vi har fyra på gården men bara en som funkar 😠
🤒, *morrar*.
Det börjar glesa ur i antalet råttor som fastnar i fällorna nu "äntligen" - skönt det.
Nähä nu ska jag plugga lite och plocka lite - det är ju ingen här som kan ta bort efter sig iallafall *morrar* - *surkärringsvarning*.

Ha en bra dag alla som är här och läser tjingeling
Fredag 8 October 2010

😀 Godmorgon

Äntligen fredag
Opområdet kliiiiiar  och det är ju bara bra 🙂 och det lunkar på i maklig takt - bara att gilla läget.

Tonåringen åker till boyen i helgen - själva ska vi se till att få lite gjort 🙂 fint väder ska det bli sägs det - det ser vi fram emot.
Ska fixa stallådorna i helgen - kommer att bli såååå fint, återkommer med kort när det är klart 😀.

Plupp sköter tvättningen av öronen (tog ju hål för några veckor sedan) jättebra *duktig flicka* men morgonhumöret är lika dåligt som vanligt och ur sängen kommer hon ca 25 min innan hon ska gå till bussen *suckar* börjar väcka henne straxt före 06.00 🤨.

Mulet och fuktigt ute idag men regnet och blåsten har upphört 🙂 inte helt fel.

Näe nu ska jag göra annat - ha en bra dag alla som är här och läser tjingelingen

Torsdag 7 October 2010

Godmorgon

Regnar gör det idag . vinden har mojnat ÄNTLIGEN får man säga .

Handen läker på - men för sakta fortfarande 😥 lill - och ringfingret är fortfarande utan känsel  och fingrarna påminner lite om prinskorvar.

Intressant detta med "vänner/bekanta och kompisar" - jag då som vanligt ställer upp och framför allt "finns till hands" för alla runt om mig - men nu när det blev som det blev med handen så inträffade något spännande - det är INGEN som hör av sig..............inte ens för att höra hur det gick 🤨 förvånad???? näe igentligen inte - men man blir ju fundersam, tur man har familjen (inkluderar syster med fam) som verkligen bryr sig 😘 jaja nog om det.

Idag händer väl inte så mycket om handen får bestämma ..... meeeen det är ju frågan om den får det..........hmmmmmm.......vi får se😉.
Pluggar hemma eftersom jag inte fixar växelspaken ännu - men snaaaart kan jag.

Nu ska tjejerna snart iväg - sonen och maken är redan iväg.

Ha en bra dag alla som är här och läser tjingelingen

Tisdag 5 October 2010
🙂 Godmorgon

Jaha åter en ny dag  handen läker på som den ska men det tar för lång tid om ni frågar mig 😥 men men det går åt rätt håll 🙂 kan fortfarande inte köra bil då jag naturligtvis inte kan hantera växelspaken än😠 med andra ord kommer jag inte till skolan och får göra hemma istället.
Fnular på med det jag kan fixa med vänsterhanden (gamska så mycket faktiskt) men det tar längre tid än normalt .
Hösilage fixat - för hela vintern *glädje* och torrhö + halm har jag redan så nu känns det lugnt.

Fick hem så vansinnigt vacker ljung igår som min käraste syster köpt åt mig pyyyyyyzzzzzzz o tack 🙂 så nu ska jag jaga ut gubben å fixa lite gran o tall + annat fint från skogen så jag kan fixa mina fina stallådor som svågern tillverkat mmmmmmmm myyyyser 😘 blir ju sååååå fiiiint.
Blåser apa gör det fortfarande men framåt torsdag ska det visst kunna mojna - tack o lov, blåst är inte min favorit direkt.

Nä nu ska jag pyssla på lite här men ha en bra dag alla ni som är här och läser tjingelingen 
Måndag 4 October 2010
Då var helgen till ända.

Lägesrapport av handen: bättre men ont, lite beronde på om jag vilar den eller använder den.......lite förmycket........, alla ni som känner mig VET att jag vid det här laget klättrar på väggarna av att VILA *suck o stön*😠 men men, det är bara att gilla läget.
Annars är det luuuugnt (lite för lugnt för min del hehehehe), kommer att bli jäkla bra på att göra allt med vänsterhanden innan detta är klart 🙃
Alla utom plupp och jag är iväg - plupp hostar hmmm men det går ju en massa förkylningar nu har jag hört.
Råttjakten går sin gilla gång det sitter mellan 3-5 råttor i fällorna varje dygn är ju ett bra resultat ändå tycker jag (äckliga kryp), den mista imorse var 15 cm och då har jag inte räknat med svansen 🤒.
Lämnat in lite skolarbete idag *duktig* nu ska min hand och jag vila lite igen
Ha en underbar dag alla som är här och läser tjingelingen
Lördag 2 October 2010
Godmorgon

Nu är man inne på dygn 3 efter handoperationen *Carpeltunnelklyvning*CTK* och alla ni plus jag själv som har gjort det förut vet att detta är en snabb, rutindagoperation när anatomin i handen ser ut som den ska............nu förstår ni säkert att min hand hade INGEN normal anatomi 😲😮🤨🤔😥😠, bl.a. så har jag vener i handen som normalt inte finns där - som doktorn beskrev det "ett nät av vener" som naturligtvis låg placerat där dom går ner för att klyva bandet 😮 - och vad händer då ......... jo dom lyckas ha sönder en ven som inte vill sluta blöda , åter igen ni som gjort denna op vet att stasen som sitter på för att göra handen blodfattig är ytterst obehaglig - man klarar ca 30 minuter med stas innan det börjar göra alldeles för ont det tog 20 minuter innan dom fick stopp på blödningen  när dom släppte på stasen hade den suttit på i 1 timma och 2 minuter UTAN NARKOS.
Det gjorde så fruktansvärt ont, så det går inte att beskriva i ord.
Så jag får göra om detta om cirka 5 månader (vävnaden måste läka lte först) men då ska jag sövas istället pga att min hands anatomi är så komplicerad och det är en handspecialist som ska göra den.
Dom senaste dagarna har varit lite "luddiga" typ lite "sammanflutna" 🙃 men idag känner jag mig hyggligt pigg - visst det gör ont men tar jag bara tabletterna i tid så står man ut, orkar vara uppe lite mera med (hyggligt yr i mössan) - jaja det går över 😉.
Pussar och tack till familjen som har hjälpt till på alla sätt dom kan - puss o kram till syster som bryr sig om 😘 och tack till kollegan i byn som ryckte in och hjälpte till med hästarna 🙂 (det är ju högerhanden som är satt ur spel så allt måste ske med vänster och det blir lite fnuligt,klumpigt,avigt osv).
Tonåringen åkte till Borlänge igår för att klippa sig så nu väntar vi bara på att hon och boyen ska komma hit idag - dom sov hos honom inatt 😘 jättenyfiken på hur det blev i håret 🙂 sen ska man väl försöka göra något iallafall idag tror jag annars får jag sätta andra i arbete 😉.
Ha en trevlig helg alla som är här och läser tjingeling
Måndagen 27 September 2010
😀 Godmorgon

Ny vecka nya möjligheter 😉

Denna vecka ska handen ääääntligen opereras 😀 ska bli så jäkla skönt att få det gjort.
Helgen har som vanligt susat förbi - skitväder var det i lördags så då fick det bli att göra på insidan 😀. Ladugårdsväggen går framåt sakta men säkert, råttjakten likaså - fyyy äckliga djur 🤒.
Vi var till Borlänge en sväng och jobbade igår och när vi var nästan hemma höll vi på att krocka - det var bara centimeter som skiljde - blir såååååå j-vla förbannad på folk som ska titta på djur och natur när dom kör bil 😠  han var helt över på min sida av vägbanan tittandes bakåt in i skogen  så jag fick satsa på diket (behövde dock inte ända ner i det)  satte en hand på tutan för att få honom att reagera, och som sagt så var det bara centimeter som skiljde 😠.
Tonåringen har haft boyen här i helgen 🙂 trevlig kille, plupp har varit och lekt hos kompis🙂.
Tankarna går till goda vänners son som ligger på sjukhus och är ordentligt sjuk - hoppas på snar bättring 😘. Nähä nu ska jag se till att plupp kommer ur sängen ha en bra dag alla som är här och läser tjingeling
Onsdag 22 September 2010

😀 Hellooooooooooo gott folk  det blir lite glest mellan varven 😲 men men det blir när det blir 😉.

Skolan rullar på i maklig takt, ja hela livet rullar på i maklig takt med en det ena och en det andra.

Har lyft den ladugårdsdel som sjunkit, äntligen går portarna till loftet att öppna , nu ska en del virke i byggnaden bytas och  allt ska säkras, sen är det bara att sätta tillbaka ytterväggen och isolera, då  är "fikarummet" och diverse andra utrymmen klara för användning😀.
Bilaffären avslutad 🙂 så nu har min kära Volvo gått i pension .

Minstingen ska ta hål i öronen på fredag 😀 hon fick ett presentkort av sin storasyster när hon fyllde år sist 😘, tonåring ska ha boyen här i helgen och nästa helg ska vi på marknad och umgås med människor vi tycker mycket om - med andra ord "Kära syster med familj" 😀😘.
Vädret är det si o så med sol/regn och kallt på nätterna.

Imorse fick vi se en syn som vi inte har sett på dom 2½ år vi bott här en "ÄLG" ute på åkern påväg upp på våran tomt  en jättefin tjur 😀 såååå jäkla vacker 😘, fick vänta med att släppa ut Diggan tills han "travat" vidare ut på nästa åker över vägen, men hon kände nog hans doft iallafall för hon blev spänd som en fjäder ju närmare hagen vi kom - hon ville gärna att jag skulle stanna en stund, läskigt tyckte hon 🙃.

Köpt nya fällor till stallet - och dom funkar bra - han ju bara ladda dom igår och vända ryggen till så satt det en i  bra bra, tre har vi haft sen igår 🙂.
Nu ska jag plugga lite igen - men ha det bra alla som är här och läser tjingelingen.

Fredag 17 September 2010
😀 Freeeeeeeeeeeeeedag 😀😎 

Mycket har hänt denna vecka både bra och dåligt - men livet kan ju inte vara en räkmacka hela tiden 😎.

Bilaffären är ääääääntligen klar till våran fördel  får nog hem den i nästa vecka 😎🙃 såååååååååå nu ska min kära gamla Volvo gå i pension med hedern i behåll - nja helt slut lär det inte bli, många delar av henne ska följa dotter på Dragracingbanorna framöver 😀😘  känns bra, och kul.

Alla ska vi iväg på olika saker idag och på olika tider  ska leverera sonen till Kupan för Revyreseframträdande kl 17:00. Imorgon är det länsdans och sonen får med sig nattgäst hem, på söndag ska jag jobba som vanligt en stund i Borlänge sen är det ju röstning som gäller 😀.

Nähä nu måste jag susa vidare, ha det gott alla som är här o läser och trevlig helg.
Måndagen 13 September 2010
😀 Måndag - ny vecka - nya möjligheter 😉

Helgen har susat förbi och vi hade en helt underbart trevlig lördag tillsammans med människor som vi tycker mycket om 😘 trevligt umgänge, god mat och revyresantitt 😎 såååååå trevligt.

Dom ska (revyfolket)  göra ett framträdande på fredag i kupan - ska bli sååå kul att se 😀.
Pluggar hemma idag - tar en dag i taget och en uppgift i taget inte lönt att stressa på, gör som pappa alltid sa: "gör det ordentligt från början annars får du göra det två gånger"!!!!! och det har alltid stämt .

Imorgon är det sotardax 🙂

Håller tummen att bilaffären snart ska vara klar oavsett hur det blir för nu tycker jag det är segt - inget bestämt *suck*.

För övrigt är det lugnt i paradiset - tack för att ni tittade in hos oss tjingelingen
Fredag 10 September 2010

😲 Godmorgon *jäspar stort*😲

Nu är pullorna äntligen iväg - 01:30 åkte dom härifrån  men vi ska inte klaga, kvinnan som hämta dom (den nya ägarens syster)hade redan åkt någonstans mellan 60-70 mil, för att efter stoppet här åka ca 32 mil dit hönsen ska bo ( såg nu på morgonen att hon kommit fram ordentligt) där ska hon "knoppa" en stund för att sedan åka resterande 50 mil hem  det är bra jobbat - lyfter på hatten 😉. Men fyyy va tomt och tyst det blev imorse .
Alla är snart iväg - har bara plupp att få iväg kvar - sen ska resten fixas innan jag ska åka till skolan ett par timmar ( har skallebang).

Igår var jag chaufför åt en kollega som mår skit (behövde proviantera lite) inför nästa veckas stora prövning - och man kan ingenting göra än att finnas till, lyssna och stötta 😥.


Ja det är bara att grejja på för sakerna blir inte gjorda av sig själva.

Trevlig helg på er som är här och läser tjingeling

Torsdag 9 September 2010

😀Godmorgon

Regnuppehåll har vi haft ett par dagar nu  inte helt fel 🙂 helt underbart att kunna vara ute utan att bli dyngsur rakt genom allt 😎 
Skolan går framåt i sakta mak  vem har bråttom?😎

Ser fram emot helgen då syster med familj dyker in för en heldag av umgänge 😀 härligt .

Tonåringen ska ha herrbesök i helgen 😉 blir spännande 🙂.

Nu ska jag ta minstingen till bussen sen är det djuren som gäller 😀

Ha en bra dag alla ni som är här och läser *vinkar*

Måndagen 6 September 2010

😀 Så har vi lagt ytterligare en helg till handlingarna 😀 intensiv men bra  mycke häst har det blivit 😎

Plupp sjuk så hon blir hemma idag, sonen och tonåringen är iväg och även gubben.🙂.

Tonåringen hade "bästisen" här fred - lörd sen åkte dom hem till "bästisen" i Borlänge på lördagen, sen var dom på "Granny go street" eller va det nu hette i Falun 😎 och dom hade haft jätte kul - mycke folk och musik 🙂, vi hämtade henne i Borlänge efter man jobbat klart på söndagen.

Har haft en bil hemma på prov för att kolla om det är den vi vill ha eller inte, och betyget är gott - så vi får väl se hur det blir 😎.
Äntligen har vädret blivit bättre = inget regn 🙂 dimma varje morgon och 0 till +5 grader, men fram på dagen ca +15 grader och sol 😀 så underbart helt enkelt.
På onsdag är det planerat att mina "pullor" ska bli Timråpullor  blir kalasbra🙃, sen får vi se hur det blir med "bocken" som vi ev ska införskaffa (vet inte hur jag vill ha det).

Näe nu måste jag sätta lite fart igen ha det gott tjingeling och tack för titten

Fredag 27 Augusti 2010
😀 FREDAG igen 😉 veckan har bara susat förbi  och som vanligt är en del gjort och en del ogjort 😎...... regnat f--n har det gjort nästan hela veckan 😠 nu kan det väl vara bra med regn ett tag tycker jag iallafall 🙂.

Besök i helgen, plupp ska på pyjamasparty med övernattning 😀 och sonen börjar teatersäsongen på söndag 😎 tonåringen ska hjälpa till med ponnyridning imorgon 😀😘 så det blir lite att göra som vanligt i helgen.

Mycket i rörelse nu igen både bra och mindre bra men det är bara att gilla läget och åka med det 😀 i slutändan så är det ändå jag som bestämmer hur mycket som ska angå mej 😎

VC har ringt och hört om jag kan jobba lite längre fram i höst och självklart kommer jag .
Pluggar lite också - men inte så många ämnen - det blir mera sen 😀.

Näe nu ska jag ta tag i dagen - önskar alla en trevlig helg.
Söndag 22 Augusti 2010

😀 Idag har vi sol för en gångs skull 😀

Såå då har man jobbat klart för denna sommar då 🙂😥 har haft det så jäkla bra och lärt mej massor som jag har stor nytta av i vidare utbildning 🙂, och krisar det så ringer dom 😘😀 och jag kommer som ett skott 😀

Vi var ner till stugan i Falkenberg ett par dagar efter att jag slutat - jätte skönt, kunde väl önskat mer fint väder men det gjorde inget - var bara skönt att byta miljö och när det regnade så åkte vi till Ullared bara 3 mil därifrån så nog fanns det att göra, den tid det fanns sol var vi nere vid stranden, knappt 100 meter från stugan och badade 😀😎 så jäkla skönt - sista doppet vi gjorde var det lite brännmaneter i vattnet den ena såg jag inte men den såg både mej o plupp 😥😠 satan va obehagligt det kändes i hela huden, som man rullat sig i brännässlor eller nått 😥 men det gick över hyggligt fort, helt symtomfri dagen efter 🙂.

Skolorna har börjat igen för alla inblandade, sonen jobbar och maken likaså .
Anmälan av olaga hot är överlämnat till åklagaren och vi ska på förhör imorgon.
En del av mina leder spökar nu igen *suckar lite* så det är bara att börja med medicinen igen - jaja det hjälper ju iallafall och det får man vara glad för 🙂.

Nähä nu ska jag ut en sväng och dona vidare igen Tjingelingen på er alla

Fredag 20 Augusti 2010
😘 😘 😘  STORT GRATTIS😘😘😘IZABEL 11 ÅR IDAG
😀😀😀😀😀😀😀😀😀😀😀😀😀😀😀😀😀😀😀😀😀😀

Pyyyyyyyyyyyyzzzzzzzzzz älskling och ha en bra dag
Torsdag 19 Augusti 2010
😀 😀 😀 😘 STORT GRATTIS  till en liten "stumpa" som blivit stor 😘😀😀😀

Idag fyller Emelina 20 år och vi önskar dig en underbar dag många och varma kramar från moster & co


Stort grattis till Elin som fyller 18 idag, önskar en bra dag,  kramar från oss alla här  😀😘
Söndag 1 Augusti 2010
😀 Jaha gott folk då har vi bytt månad IGEN - frågar mej igen om vart den föregående tog vägen??😲 jaja sånt är livet

Nu har jag bara 2v kvar att jobba *suck* trivs så jätte bra men vad hjälper det när det ska sparas och skäras ner över allt - man kan ju undra vem som ska sköta vården, och alla underskötersker ska bort ??????? ALLA kan ju knappast bli sjuksyrror eller?? och innan alla dom är färdigutbildade då???? näe jag vet inte hur detta ska sluta, men vi blir nog varse det vad det lider eller hur? Det blir skolan för mej igen *suckar lite*

Vad händer här då i paradiset - jo något hela tiden 😀😉 tonåringen var till moster o morbror i förra veckan och imorgon ska hon åka till stockholm för att sammanstråla med farmor o farfar för vidare transport neröver och hon kommer hem på torsdag för på fredag kommer bästisen och ska sova över - sen kanske det blir Parken Zoo på söndagen om vi hinner. Sonen ska på partaj på tisdag 😀.

Regn har vi fått så det räckte men det ska visst bli lite till av den varan dom närmaste dagarna.
 Dom var ner till badhuset i Avesta i fredags, det var kul tyckte dom 😉. Passade på när dom skulle till polisen för att göra en anmälan om olaga hot, så nu får vi väl se vad som händer framöver 😠🤒.

Näe om man skulle sätta lite fart igen och göra lite middagsmat - imorgon jobbar man igen 😀

Ha det bra alla som är här och läser - tjingelingen
Måndag 26 Juli 2010
 😀😘GRATTIS MATHILDA 17 ÅR IDAG 😀😘
Lördag 24 Juli 2010
😀 😀 Helg 😀😀

Jobbat - trevligt som vanligt 😀

Solen skiner genom tunna slöjmoln idag ganska skönt faktiskt 😎
Bara jag o plupp hemma idag resten är på Dragracing 😎 så hon o jag får skrota på lite här hemma själva - sköööönt.

Maken gick på semester igår o 2v framåt 😎 skönt för honom - tonåringen ska till moster ( 😘 o tack) i veckan sen ska hon till Karlsborg i nästa vecka - funderar på att åka till stugan i Falkenberg ett par dagar efter jag slutat jobba i Augusti innan skolorna börjar igen - jaja vi får se hur det blir med den saken.
Annars går livet sin gilla gång här i paradiet - stortrivs här fortfarande 😉.
Näe nu ska jag fixa på lite - ha det gott och skriv gärna i db:n om du har vägarna förbi den fliken 😉 Tjingelingen
Lördag 17 Juli 2010
😀 Men va tiden går fort  har ju inte varit inne på två veckor nu ser jag  men men sånt e livet 🙃
Jaha vad har hänt hos oss då........🤨 jo livet har susat vidare.....Sonens resa till Tandådalen var en succé 😀 dom hade bra väder och jättekul😀, förra helgen var vi på konfirmation i Rättvik - såååå fint och trevligt  vi blev bjudna på Italiensk buffe efter, sååå jäkla gott - syrrans äldsta är ju kock och enormt duktig på det där med mat 😀😘 sen fick vi träffa det nyaste tillskottet i släkten 🙂 sån fin liten kille 😘😘 och vädret var bra "lite" varmt bara. Sen i söndags så åkte maken med plupp till Örebro för att möta upp Farmor o Farfar, så nu har hon varit hos dom en vecka och haft det sååååååå jäkla bra 😀 men nu har hemlängtan kommit så idag ska maken åka till Örebro och hämta henne *längtar* 🙂😘.
Hade besök i söndags eftermiddag av en go "gammal" vän med familj som har flyttat tillbaka till Dalarna - så jättekul att ses och det kommer bli mer av det 🙂😘 .
Senare samma söndag så fick jag huvudvärk av den värre sorten och mådde allmänt jättedåligt och fram på natten sa magen ifrån på skarpen 🤒🤒🤒🤒troligtvis värmen, så det blev till att anmäla sig sjuk på måndagen det 😥 men var piggare på tisdagen 🙂.
Igår gick dom flesta på jobbet (som jag jobbat med i 5v) på semester - så på måndag kommer övriga tillbaka , dom flesta har jag ju redan träffat, det är nog bara en som jag inte träffat ännu 🙂, stortrivs fortfarande och det är inte tråkigt en enda stund 😎.
Min äldsta dotter är en riktig pärla - hon är sååååååå jäkla duktig pyyyyyzzzzz mamma´s älskling 😘. Har en underbar syster också pyyyzzzzz på dej med 🙂. Idag ska man försöka gör en del och hoppas att det inte blir för "hett" så man inte kan vara ute - för så har det varit en del dagar - jaja då får man i och för sig nått gjort inne med 😉 
Nähä nu ska jag sätta fart på dagen. Tjingelingen på er alla - skriv gärna i gb.
Söndag 4 Juli 2010
😀 Vilket fantastiskt väder det är 😀 bara att njuta på 😎

Då har det gått ytterligare en vecka - stortrivs på jobbet, det funkar ok hemma (tonårsdottern är en pärla) plupp är på fritids tre dagar i veckan - ev. åker hon ner till farmor och farfar v.28 - inte riktigt klart med det ännu  maken har semester två veckor (äntligen) v.30 och 31 😀 och idag åker sonen till Tandådalen 1v med sin lss:are 😎 sen har han semester. Det är bara jag som kör på som vanligt - jobbar fram till 13 Aug men som tur är så jobbar jag bara vardagar och dagtid 😀 annars hade det blivit lite jobbigt med det hela 😉.
Igår fick vi äntligen iväg hösilageplasten till återvinningen 🙃 två års användning blir ju "lite" plast 🙃 men nu är det väck.

Vi fick lov att ta in kaninen Alvin i stallet igår p.g.a. värmen, 30 grader hela dagen - tar hårt på djuren, i stallet var det svalare och nu på morgonen var han mycke piggare och allertare än han var igår (var rädd att han skulle lämna in - lilla kraken).

Nähä nu måste jag packa vidare, snart ska vi skjutsa sonen till bussen 🙂

Ha det underbart i det vackra vädret *lämna gärna en hälsning i db:n*
Söndag 27 Juni 2010
😀 Helgen har varit sååå lugn och trevlig - skönt efter en vecka med ganska så mycke cirkus .
Nu har jag jobbat i två veckor och trivs - mycke nytt men såååå jäkla kul 😉 och framför allt super trevliga arbetskamrater .

Dotter var iväg (ja vi var med allihopa) och tog hål i näsan i torsdags, en liten pärla och det blev sååå fint - men jisses va nervös hon var 🙃.

Systersonen kom på besök igår - såå jätte kul att se dej kom snart igen 😀😘.

Har jag sagt att jag har den bästaste av syrror?? annars säger jag det igen, syrran du e bäst 😘

Wilma fick totalspader härom dagen och gjorde ett idiotutfall mot hallfönstret så det krossades 😮😠 tur att hon inte skar tassarna av sej 😲 så igår fick maken sätta i ett nytt glas, blev bra det - hade besök av kollegan med igår 😉 eftersen han klarnat till ordentligt *asg*.

Nähä nu skiner solen så nu ska jag sätta fart på det hela igen

Ha en underbar dag alla människor som är här och läser *skriv gärna i gästboken*
TREVLIG MIDSOMMAR 2010
Tisdag 22 Juni 2010
😀 😀 Midsommarveckan😀😀underbart😀😀fast tiden går så foooort😲🙃

Jobbar och stortrivs familjen mår bra och det mesta är ok - finns saker som inte är ok meeeeen det får vänta till en regning dag för nu är det soool o fint

Tjingelingen 😘😘😘
Söndag 20 Juni 2010
Se häst sidan
Lördag 19 Juni 2010
😀 GRATTIS säger vi till kronprincessparet Victoria & Daniel 😀

Sååå jättefint och så mycke kärlek - helt fantastiskt att vi fick se allt detta som inte är så vanligt att vi får se 😀 All lycka till dom nygifta 😘
Torsdag 17 Juni 2010
😀 Hej å hå vad tiden kan gå  mycke nu  Har börjat nya jobbet denna vecka så huvet är FULLT kan jag ju säga 😎 men det är ju jätteroligt - trodde att det skulle vara mera otäckt, men det är helt ok. Idag har jag mött och tagit prover på människor som man bara läser om i tidningarna😮 men det gick bra - dom är ju människor dom med.

Tack syrran du e bäst 😉, tror jag måste smälta allt innan jag går på nästa del 🙃 
På söndag blir det spännande kan jag lova - återkommer om det .....

Hänt saker runt omkring - människan som ställt till det för andra har krypit till korset och erkänt men det friar inte helt men ändå - lite bättre blev det iallafall. Men det skulle behövas en ofentlig förklaring för att en del människor ska fatta 🤒 men så långt lär det inte komma men vi som VET hur det ligger till - kan ju släppa och gå vidare meeen det finns en del som inte vet vart gränsen går tyvärr🤒😠 men men det finns folk till det mesta....

Nu ska jag laga lite mat till min flock - så ha det så bra alla som är här och läser tjingelingen
Fredag 11 Juni 2010
😀 GRATTIS GRATTIS GRATTIS till Patrik idag 😘

Vi önskar dig en underbar dag kramar från moster & co.
Tisdag 8 Juni 2010
 Funderar på om "Hinhåle" är lös på nått vis 🤨😮😠 för att bara nämna några saker - så brann en NÄRA släktings bil upp i söndagskväll och tur hade dom som kom ur i tid, sen har en NÄRA bekant råkat så jäkla illa ut, och den person som orsakat detta och i sin tur kan ställa saker och ting till rätta har dragit och kommer troligtvis inte att göra rätt för sig 😠🤒😥 man blir ju spyfärdig..........sen är det andra småprylar som hänt men dom lämnar jag därhän, för dom löser sig.

Väntar på att få klartecken att göra dom två sista proven denna vecka - får svar idag (hoppas på att det är ett bra besked bara). Mycket att "sy" ihop nu innan man börjar jobba nästa vecka  men det blir så bra iallafall tror jag.
Sol idag och såååå vackert här i vårat paradis 😀 och saker finns att göra 😉
Nu ska jag upp igen och "purra" plupp som inte vaknat ännu 😲 blir grinigt antagligen men hoppas på att det inte blir det

Ha det gott alla som är här och läser Tjingelingen
Fredag 4 Juni 2010
😥 Nu är det lite för mycket att göra igen - sluttampen på skolan BARA en MASSA prov 🤒 hästar, ungar, hundar, getter, höns osv *suck* men det är sol och vackert väder så man ska inte klaga - sjuka är vi fortfarande meeeen det går över typ
Maken fyllde år igår -  GRATTIS älsklingen 😘

Gräddar pannkakor för tillfället så vi hörs sen eller nått

Ha det gött i sola alla som är är och läser  tjingelingen


Senare.........

Då var pannkakor färdiggräddade och uppätna *mums*när vi var ute med hundarna passade vi på att gå upp till hagen och smörja in hästarna för natten - det var ju så jäkla skönt ute och blåste gjorde det med - höll undan mygg o flugor 🙂
Nu sitter gubbe och son och tittar på AC/DC konserten på tv, jag lyssnar på håll har lite annat för mej. Nästa helg åker gubbe och son ner till Sthlm för kizz konserten på stadion (lite avis hmm) men det ska bli sååå jäkla kul för dom *lycklig* så då blir jag och tjejerna hemma och den 14:e juni börjar jag jobba t.o.m. 13:e Aug och inte i Falun utan nu ska man ut på NYA äventyr 😀😎 ska bli kul.
Näe nu är det annat som ska göras  Nattinatti
Onsdag 2 Juni 2010
😀 Första sommarmånaden myyyyyyyysigt 😎 sol och fint nu på morgonen, håller på att fixa så alla kommer iväg - ska till skolan jag med idag 🤩 skulle kanske ligga och vila idag pga förkylningen som håller en i ett järngrepp 🤒- men vem har tid med det??

Återkommer.......
Måndagen 31 Maj 2010
 förkyld, hostar som en tok och om detta gör huvudvärken vet jag inte men ont gör det 🤒 skulle ha gjort prov idag men får nog göra det imorgon istället 😠 men men det blir nog bra.

Helgen har varit intensiv som vanligt, sommar hagen klar  fick hem mina efterlängtade  havtornsplantor i fredags så nu är dom planterade alla 4:a 🙂 fick tag i 10 st jordgubbsplantor från Finnerödja *lycklig* ger som "jag" tycker dom godaste jordgubbarna 😎.
Plupp donade åt mej igår på morsdag - hon är såååå duktig 😘😘 ja dom andra var ju med dom också men det var Plupp som donade o planerade 🙂

Grattis till Tyskland - duktig tjej 🙂
Och ett jätte grattis till Tarzan, Takter och Iceland - vilken kanonprestation och inte minst hög rysfaktor 😀😎🙃

Vi har sooooool och vackert här sååååå skönt bara njuter 😎😎😎😎😎😎

Näe nu ska Plupp ur sängen - tjingeling
Fredag 28 Maj 2010
😀 Idag fyller min "allra käraste syster" år 😀

Stort GRATTIS från Lillasyster & co - önskar dej en underbart trevlig dag idag 😘

Onsdag 26 Maj 2010
😀 Så har tiden rusat och susat vidare ser jag  "igen" 🤩 meeeen jag har lite annat för mej så jag hinner inte sitta här varje dag 😉

Resan till Sthlm gick bara bra och dom hade trevligt, sonens framträdande i Stora Tuna Kyrka (ja det var ju inte bara han) blev bejublad som vanligt *skryt* 😉 och det var fyllt till bristningsgräns (så kul) och dom hade det sååååå jäkla bra på Åland med 😀 och till helgen ska han på avslutningsbowlingen - säsongen avslutas ju alltid med en tävling 😀.
Maken jobbar sent idag (AC-säsongen har ju börjat lite smått) jag ska en sväng till skolan hoppar över provet idag, gör det i nästa vecka istället, blev klar med en kurs igår ska göra en annan klar på Fredag, sen är det "bara" en viktig kvar *pustar*🤒, och tjejerna är i skolan dom med.

Solen lyser från en klarblå himmel men det är kallt + 8 grader 🤨

Nähä nu ska jag skeppa iväg den minsta lilla fröken sen drar dagen igång igen ha det bra alla som är här och läser Tjingelingen
Fredag 21 Maj 2010
😀 Jaha så var det fredag igen - veckan har bara susat förbi 🤩 
Igår var det så klibbigt, kvavt och varmt så det var nästan obehagligt, men på eftermiddan kom så åskan och regnet ganska skönt med lite luftrensning 😎 vi fick en skopa till av det inatt med så idag är det friskt men blött ute 🙂.

Ikväll kommer sonen hem 😀 har inte hört ett ljud så då har allt gått bra (utgår jag ifrån).
Tonårsdottern sover hos kompis inatt dom ska på teaterföreställning i morgon i stan, skrevs om den i tidningen såg jag - intressant tema.

På söndag åker valda delar av familjen till Stockholm för att fira en dam som fyller 90 år 😀😘 och den andra delen av familjen ska på teater typ eller vad man ska kalla det🙂.

Nähä nu lär jag puffa lite på plupp igen så hon kommer upp

Ha det gott alla människor som är här och läser Tjingelingen
Onsdag 19 Maj 2010

Vaknade med skallebang av värre sort vid 04.30 🤒😥 eller om det var gubbens väckarklocka som väckte mej 🤔 han skulle åka tidigare idag för han skulle fixa en bil (på gamla stället han jobbade på) innan han åker till sitt andra jobb 😲, men jag skulle ju upp tidigt iallafall för sonen och teaterfolket ska ju till Åland idag och imorgon har dom föreställning på Åland med Ålands motsvarighet 😀 såååå jäkla kul 😀 så jag skjutsade upp honom till korset och där blev han upplockad för vidare frakt in till stan därifrån går bussen ner till färjan 07.30 och dom kommer hem igen på fredag 🙂 hanhade nog lite resfeber innan han kom iväg - jaja jag med 😉.

Provet jag gjorde i förra veckan gick bra - ett ämne som inte ligger mej så varmt om hjärtat så att säga, men som är ett MÅSTE (avskyr de ordet) så godkänt i den kursen är helt OK 😀.
Har räknat ut att jag har 5 prov kvar sen är jag klar med tre kurser sen är det bara en kurs kvar 😎 och den läser jag nara för att den är kul, den behövs inte så att säga .

Nähä nu ska jag se till att plupp kommer iväg - ska nog till skolan jag med idag om bara huvet ger sig lite (otäckt att köra bil med denna värk).

Ha det bra alla som är här och läser 😀 skriv gärna i gb:n om du har vägarna förbi

Måndagen 17 Maj 2010
😀 Ny vecka med nya möjligheter och Norges nationaldag, grattis till alla norrmän 🙃

Mmmmmm det har gått ett tag nu igen sen sist - har haft lite fullt schema på ALLA fronter så att säga  utan att gå in på detaljer, men mycket är nu löst tack o lov till det positiva 😉
Helgen har rusat förbi med både regn och solsken - lördagen var ju helt underbar, sol och 22 grader i luften men det märks att marken inte är lika varm som luften riktigt ännu, men det kommer 😀😉
I lördags gjorde vi iordning garaget som har varit på tapeten i *host* 2 år nu *host* 😎 men nu är det som inte ska vara där uppe på vinden, så nu kan maken få arbetsutrymme i garaget "äntligen"  och söndagen som inte var så solig men bra ändå gick åt till att sätta upp dom nya lysrörsarmaturerna  i stallet, 2 av totalt ca 7 är på plats, sen var det storstädning hos hönsen, provisoriska beteshagar på vissa gröna ytor, så man slipper ta gräsklipparen .

Man blir bra förundrad över en del människor som får härja precis som dom vill utan att förstå att för det första gör bort sig så till den milda grad, men även förstör för sig själva och andra utan att ens blinka........eller för den skull ens tänka tanken att man faktiskt gör andra människor VÄLDIGT illa....fy och skam säger jag bara🤒😠.

Snaaart klar med två kurser till *pust pust* nu börjar det bli "lite" drygt, men har du tagit faan i båten så får du ro också.

Ett stort och speciellt tack till min allra käraste syster som hela tiden finns till och stöttar i alla lägen *puss o kram*, livet blir lite lättare när man bryr sig om varandra 😀😉😘.

Make, son och minstingen är/ska iväg men tonåringen är hemma med m-värk idag 😥 stackarn men det går över 😉
Nähä nu ska jag se till att minstingen kommer iväg ordentligt sen ska dagen donas vidare ha det bra alla som är här och läser Tjingelingen


Tisdag 11 maj 2010
" Allt svek i livets bana är helt enkelt inget utom en lögn reducerat till handling och falskhet som passerat från ord till realitet."


Lördag 8 Maj 2010
😀  Idag är det teaterdax för oss 😀 ska bli såååååå jätte kul 😀 nyfiken så jag håller på att smälla av 🙃

Det var en bejublad föreställning igår kväll med igen (stolt)😎 

Sol och fint hoppas det håller i sig hela dagen  Nu ska jag fika lite sen ska jag ut i stallet och fixa *mycke jöja mycke jöja*🙂 så nu susar jag vidare.

Ja visst ja.... man fyller visst år idag 😲 grattis på mej då 😉

Tjingelingen
Tisdag 4 Maj 2010
 Sol, moln, och inte så varmt men vi klarade oss från snö fick "bara" regn

Förkylning har flyttat in här IGEN 🤒😠 bara att gilla läget......

Mycke plugga denna vecka två inlämningar och ett prov 🙃 går nog bra skulle jag tro

Dom nya hyresgästerna - som är ett gäng slakthöns, som vi skulle ha slaktat men minstingen Plupp tyckte det var så kul med dom (plocka ägg ca 8-12 st per dag) så hon ville ha dom över sommaren *suck* så vad gör mamma då?? jooo faller till föga och säger OK (kan ju inte vara riktigt klok) men vi hade också "sommarhöns" på landet när vi var små, så varför inte 😉.
Höhämtning avklarad  så nu är det bara retsen kvar 😎 
Nu är det dags att gå till bussen snart så ha en jätte bra dag alla som är här och läser.
Måndagen 3 Maj 2010
😀 Ny vecka nya möjligheter 😉

Helgen har rusat förbi som vanligt med en del gjort och en del ogjort som vanligt  sånt e livet 😎 växthuset är påbörjat  blir jättefint när det är klart.

Veckan blir en sväng "mycke jöja mycke jöja" 😲 bl.a. höhämtning, vårshow, besiktning av lilla bilen, teater osv osv.... hinner inte ha tråkigt iallafall 😀😉

Trött blir jag på en del människor😠

Näh nu är det fingrarna ur som gäller
Ha en kalasbra dag alla som är här och läser 😀
Fredag 30 April 2010
Torsdag 29 April 2010
😀 Grattis på födelsedagen Fiffelin 15 år idag 😀 önskar en bra dag moster & co.

Onsdag 28 April 2010
😀 Godmorgon

Tänk va skönt det är att gå med hundarna tidigt,tidigt på morgonen (04.40), tyst och lugnt men en massa fågelsång myyyyyyyysigt 😀

Sommarjobbet är i hamn  så nu ska det finslipas vad barnen ska aktiveras med i sommar 😎

Försenat GRATTIS till gudsonen som fyllde år igår kram från moster & co😉

Alla barnen är uppe och snart påväg till skolor och jobb, hästar ute, hyresgästerna i gammelstallet utfodrade, så då är det bara att göra lite inomhus nu då

På fredag är det "tjejinvation" tonårsdotter ska ha kompisar här (sovandes) jaja det blir nog kul 🤩
Sonen har teaterföreställning ons,tors 😀 igår va han och bowlade med sin lss:are 😀

Nähä  dax för fingrar ur 😉 tjingeling alla som är här och läser hos oss (skriv nått om du har lust)
Lördag 24 April 2010
😀 Såååååååååååååååååååååååå in i (något bra ord) stolta över våran son är vi - dom är helt fantastiska - har du/ni inte sett Revyresan 2 ännu gör det med en gång om ni kan 😎
Vi ska gå den 8:de maj sista föreställningen - jag läääängtar 🙂😎 dom är med i tidningarna titt som tätt med stora lovord 😀 såååå kuuuul .

Annars knallar vardagen på med sina bestyr 🙃 lite nytt och allt annat 😀
Det enda som är lite irriterande nu (senaste veckan) är att värken i kroppen har varit lite "elak" igen, men det är bara att ta värktabletterna igen (klarat mej ett tag utan nu) och vara glad 😉 slut på klagandet.

Ska in till stan och hämta tonåring som sovit hos kompis - maken kom hem nu vid 10 (jobbat sedan igår eftermiddag med bilen) sova lite sen ska han in på besiktningen i eftermiddag 😲

Ska planera lite för växthuset  satt frön som kommit upp redan 😀 sen ska resten fixas bara värken släpper lite.

Ha en bra tjingeling
Torsdag 22 April 2010
😀 Premiären över 😎

Det har gått kalasbra enligt informationen vi fick sent igår kväll när han kom hem 😀 Tack M o U för skjutsen 😘 
Idag får han sovmorgon och blir hämtad efter lunch, föreställningen börjar 19.00 lika imorgon och 15.00 på lördag - vi ska gå vid ett senare tillfälle 😎🙂😀 såååå jäkla nyfiken 😎
Mycket att göra nu igen har vi men man ska inte klaga 😉

En kurs till klar nu VG 😀 så nu har jag "bara" 4 kurser kvar - 2 som redan pågår och två som ska påbörjas sen ska jag ha sommarlov - fast då ska jag nog jobba lite 😀 kan bli skönt att göra något annat ett tag - för till hösten är det väl plugg igen kan jag tro 😉
Det snöade igår 😠 men det blev inget kvar iallafall 🙂 men det blir visst bättre framåt helgen  😀 
Nähä då ska jag se till att dom barn som ska iväg kommer iväg sen ska jag ut i gammelstallet och fixa lite åt dom nya hyresgästerna som bor där nu 😀😉

Ha en bra dag alla som är här och läser Tjingeling
Tisdag 20 April 2010
😀 Firar silverbröllop idag - jisses vart tog dom 25 åren vägen då tro? 😘😀

Grattis till oss och bra jobbat

Nu ska vi susa vidare allihopa - sonen har genrep ikväll och premiär imorgon 😀, maken fixar bil denna vecka återbesök på besiktningen på lördag senast  plugga och skola för mej och tjejerna ska till respektive skola dom med så vi drar snart 😉

Ha en underbar dag alla som är in och läser hos oss Tjingelingen


Lördag 17 April 2010
Stort GRATTIS till Ralf o Taggen , det blev som han sa att dom skulle ta dom i finalen 😀😎😘 bra jobbat 😀

Idag har det varit minst sagt blandat väder, men behaglig temperatur - inte helt fel 😀
Nu är det på G igen så jag susar vidare igen

Ha en kalas bra helg allihopa tjingelingen på er
Tisdag 13 April 2010
Ny dag i Paradiset 😀 Grattis mamma som skulle ha fyllt 80 år idag 😘ikväll får jag besök😉spännande.
Har lite inlämningsuppgifter att göra denna vecka  men det är roliga ämnen så det går nog bra 😉 har inte fått svar på mitt prov i förra veckan (dom menar på att dom inte fått det - men det är skickat härifrån) men den skolan har ju "slarvat" förut så förvånad är jag inte *suck*😠

Massor av teater för sonen nu (extra alltså) premiär den 21/4 😀 så imorse åkte han med gubben in på morgonen lär väl bli lite så nästa vecka med kan jag tro  ska bli så kul att gå och se dom iår igen ska visst vara nya saker 😀.

*kolla på sidan - lite om mycket*asg*

Ska ta och gå med Plupp till bussen nu - ha en kalasbra dag och skriv gärna 😉 

Tjingelingen
Söndag 11 April 2010
😀 Det är såååå tyst i huset bara jag och jyckarna vakna 🙂 solen skiner och det är 2 minusgrader ute.
Utanför har jag ett tranpar som tjoar *myyyyyser* när dom har kommit ÄR våren på G  och i hallen nere har jag en pratsjuk brandvarnare *suck* nytt batteri ska fixas. Själv känns det som jag gått ett par ronder i boxning, huvudet är ömt nacken stel och ryggen likaså ......var och gjorde mej en ny bekantskap igår mellan 08:15 - 16:10 tillsammans med över 60.000 andra svenskar mmmm just det Högskoleprovet   ja om man nu har det behovet så var det väl ok, men jag rekommenderar det inte om du har migränliknande huvudvärk 🤒, men nu har jag gjort det iallafall och tvivlar på något bättre resultat pga huvet  men men gjort är gjort, och det går ju att göra igen 😉.
Kaffet är klart och "tuppjucken" likaså så nu ska jag ta lite frukost och hoppas på att tabletterna ska göra sitt, sen drar dagen igång med saker att göra här i paradiset 😘

Ha en underbar söndag alla ni som är här och läser, skriv gärna i gb 😉

Tjingelingen
Torsdag 8 April 2010

😲 jisses vart blev denna vecka av då hmmmmmm😲
Pluggat pluggat pluggat 🤒 lite trött i huvet men inlämningsuppgifterna för denna vecka är klara iallafall  skööööööönt 😎

+11 grader ute men ingen sol  men vem klagar ? ja inte jag iallafall 😀

Nu ska det donas lite så ha det bra alla människor som är här och läser Tjingeling

Tisdag 6 April 2010
😀 Påsk slut 🙂 Våren är på G😀 sååå jäkla härligt 🙂 lerigt o skitigt överallt men det kan jag ta bara "lappmöglet" försvinner

Myser fortfarande av travet i Lördags  man ser ju många av dom på tv men att se dessa fantastiska hästar och kuskar på riktigt är nått helt annat - Nu Pagadi är ju så jäkla läcker och Järvsöfax .....ja du "ståpäls" räcker inte.....känslan är häftig iallafall .

Helgen har varit lugn o skön med bra väder - ja utom igår då det snöade igen 😠 men men det måste ner innan det blir vår på riktigt 😉 
Pluggade hela dagen igår inför provet idag - slutprov i en av kurserna - ska bli skönt - ämnet är ju helt ok men det är ju synd att läraren är så blåst bara - har haft många lärare (olika i varje kurs) och dom flesta har varit jätte bra men denna tar priset tyvärr - jaja skönt att det är klart senare idag iallafall 😎
Dimma och 5 minusgrader nu på morgonen hoppas det blir bättre på dagen iallafall

Nähä nu ska jag göra mej iordning *skriv gärna i gästboken* Tjingeling
Söndag 4 April 2010
😀 Vilken helt fantastisk dag vi hade igår på Rommetravet - sol hyggligt varmt och mycket fina hästar att titta på , och kuskar . Tusen tack Claes för biljetterna som gjorde det möjligt för oss att få träffa och klappa på Cindy´s son Prince Tagg och prata med hans kusk/tränare, Ralf Karlstedt, sååååå jätte vacker och trevlig häst, hemskt roligt och han blev 2:a Grattis från oss 😀. Sen att jag stod ett par centimeter från Erik Adielsson gjorde ju inte ont heller 😎😘 det enda som var lite synd var att barnen drog sig ur (ville inte åka med) men men det är sånt som händer 😉. Känns lite som en "vitamininjektion" 😀 
Idag har vi sol och vackert med så idag blir det att vara på utsida 🙂 om inte annat så har vi en unghäst att jobba med 😘🙂 
Nu önskar vi er alla en god fortsättning på påsken  tjingeling
Påskafton 3 April 2010
😀Ha en underbar dag alla som är här och läser😀
Onsdag 31 Mars 2010
Livets berg o dalbana susar vidare och vi med den
Söndag 28 Mars 2010

😀 Grattis till sonen som fyller 23 år idag 😘

Lördag 27 Mars 2010
😀 STORT GRATTIS Daniel till dit körkort 😀😘 vi är sååå jätte glada för din skull 😀
hoppas vi får se dig "lite" oftare nu när du kan "åka" när du vill 😉 här är dörren alltid öppen 😘

"Susar" vidare sonen fyller imorgon ju massor att göra som vanligt
Varit i Borlänge o hämtat tonåringen, sen en sväng till city gross i Falun sen hem osv osv jaja det blir nog bra - regnat har det gjort med  och det regnade ordentligt med

Ha en bra lördag alla som läser
Fredag 26 Mars 2010
😀 Har en 1-åring idag 😀 GRATTIS hjärtat 😀 se Luna´s sida😘

Igår var vi på äventyr och jag har en otrolig liten unghäst "fröken Diggan" hon skötte sig exemplariskt, kanonduktig på ALLA sätt - skönt att se resultat på allt slit så det är ju med beröm godkänt även på mig *skryyyyt*😉 

Annars går livet sin gilla gång som vanligt, alla ska iväg idag utom jag som har MASSOR att göra som vanligt här hemma 🤩
Klart impad av plupp denna vecka som har varit ur sängen o påklädd INNAN 07:00  inget bråk 🙃 skönt 😀
Vädret är skit tråkigt men det snöar inte just nu 😀 men det skulle visst kunna komma "lite till" i helgen *suck* men det blir ingen vår innan ALLT har kommit ner *suck* jaja det blir nog vår någongång 😉

Nu ska vi till bussen ha en bra dag alla som är här och läser (skriv gärna nått i gb)
Onsdag 24 Mars 2010
Godmorgon eller nått

Sååååå grinig idag efter gårdagens *fulaord* snöfall som höll på HELA dagen för säkerhets skull 😠🤒 blötsnö dessutom 😠🤒 ........."Lappmögel"

Jaja nog om det nu - vad händer annars då?! jo imorgon ska vi ut på "äventyr" återkommer om det, börjat två nya kurser denna vecka 🙂 spännande.
Till helgen kommer "svärisarna" eftersom sonen fyller år 🤩 jaja det blir nog bra.

Nu ska jag se till att alla barn kommer iväg - ska till skolan jag med idag 🙂

Ha en kalas bra dag tjingeling
Måndagen 22 Mars 2010
😀Sooooooool😀 men svinkallt igen -14 imorse 😠

Helgen har varit intensiv om man ska beskriva den med något ord   men trevlig 😀 i lördags så var det såååå jäkla härligt ute med sol hyggligt varmt, takdropp och fågelsång 😎😘 men igår var det KungBore som regerade 😮 två decimeter nysnöööööööööö  kom det på ett par timmar - jisses och det var ju ett "litet" h-vete att köra bil i och värre om man har lastat släp med sig dessutom 🤒😠 men det gick det med 🙂.

Tittade på Avatar i fredags och det var ju en av dom bättre filmerna  vi sett på länge, sen gjorde vi dumheten att se 2012 i lördags kväll - men vilken fullständig skit 😮 rakt igenom......

Sonen var på dans i lördags  M körde in dom till bussen; vi hämtade på natten och S sov över hon sonen 🙂😘 sen var tonåringens boy här hela dagen igår - trevlig pojk 😉 

Nu är det så jäkla skönt - alla är iväg och huset är tyst mmmmm bara njuter 😉 nu ska jag bli färdig med boken så ha en bra dag tjingelingen p.s skriv gärna i gb:n
Fredag 19 Mars 2010
Det regnar idag  🙂 gjort provet nu äntligen och det gick "sådär" tycker jag men vem vet😉 konstigare saker har väl hänt hehehehehe....

Två ungar hemma snoriga och hostiga
Imorgon är det dans och sonen får nattgäst med sig hem😀 kuuuuuuuul
Nu ska jag till Långsta (apoteket) och hämta ut lite mediciner sen ska jag läsa vidare har en bokresension att göra och ett slutprov i en annan kurs att läsa på till.

sen ska allt annat göras för det gör sig inte själv *suck* men men inte klaga nu för jag har gärna att göra än att sitta o bara glo 😀

Så nu har jag glott färdig på datorn för en stund iallafall 😉

Ha det gott och lämna gärna en hälsning om du vill  Tjingeling
Onsdag 17 mars 2010
😠 F--n så j-vla trött jag blir på tonåringar *suck* hon gasar igång ett bråk VARJE morgon numera över ingenting *suck* och förvränger vart enda ord man säger, dom andra i familjen ser till att äta innan hon kommer ner för dom orkar inte lyssna - vilket jag inte heller gör 🤒
jaja det går säkert över det här med.

Plupp har ont i halsen och är varm - så hon blir hemma idag, jag skulle ha åkt in till skolan men det går ju inte.

Sol och fint ute - kallt på nätterna mellan 12-15 minus varje natt, men inatt var det "bara" 6 minus 🙂 nu vill jag att snön försvinner bara 😠.

Gubben meckar grannbil idag 🙂 så vi får väl se hur sen han blir ikväll 🤔.
Planering inför våren på gården är i full gång 😀 kuuuuuul mycke jöja mycke jöja 😀
Nähä nu är det tummen ur som gäller ha en bra dag och glöm inte en hälsning i gb:n Tjingeling
Lördag 13 Mars 2010
😀 Godmorgon

Solen skiner från en klarblå himmel, det är minus 8 grader nu på morgonen och det är tyyyyyyst i mitt hus  ja förutom Wilma och Luna som håller på 🙂 tänk va lyckligt lottade vi är som får bo här - denna harmoni som finns här är helt enorm och det finns det fler som säger det som varit här 😀 mmmmmm bara njuter 😉

Var i skolan igår och gjorde ett prov som gick jätte bra bara 4 fel 😀 nästa vecka blir det dessto fler prov, slutprov i två kurser 🙃

Snösmältningen går sin gilla gång nu väntar vi bara på det sista takraset  och det är mycket snö där 😲 jaja det har gått bra trots allt och det får man vara nöjd med - kunde ha varit värre 😎
Gubben meckar idag, besiktning snart 🤩 det går säkert bra som vanligt 😉 nähä nu ska jag ta lite kaffe och en macka sen drar dagen igång

Ha en trevlig dag alla som är här och läser Tjingeling
Onsdag 10 Mars 2010
😀 Det är sååååå ljuvligt ute på dagarna nu *myyyyser*😎 allt bara smälter bort - ja det tar ju en stund med all denna snö men den minskar, men baksidan på töandet är ju att nu blir man varse om vad kylan ställt till med 😠

Det gick bra att köra bil igår 🙂 fick bara ta ur all snö ur motorrummet först 😉 och det var ju en del hehehehe....

Tonårsdotter hemma idag - ledsen - men jag varnade henne för detta - så nu får vi se vart vi ska ta detta till för nivå .

Plupp är vaken, ur sängen och klädd och klockan är inte 7 ännu 😲🤨 duktig unge 😀

5 minus nu på morgonen och sooooool 😀😘🙂 nu ska jag fixa vidare ungar ska iväg och jag ska till skolan senare tror jag 😲😉

Ha en bra dag (skriv gärna i gb)  Tjingeling
Tisdag 9 Mars 2010
Idag är man en aning mör i kroppen efter att man provade halkan igår och körde av vägen😥 men men allt gick bra trots allt - sen att man har så underbara "hustomtar" 😘😘 som alltid finns i närheten när jag trasslar till min vardag 😀 så M fick "rädda" mej igår IGEN - ja får han inte bogsera mej hem så får han se till att jag kommer ur diket 😎 kram o tack 😉 och det lustiga  igår va att jag han inte ringa ens förens han dök upp  🤨😲, fick blommor av maken igår när han kom hem hmmmmm...kanske ska köra i diket lite oftare 😉.
Idag ska jag åka till skolan  ska köra försiktigt jag lovar 😉.
Igår hade vi +5 grader 😀 sååååååå härligt mmmm myyyyyser. Nähä nu ska jag skyffla liten unge ur sängen annars missar hon bussen.

Ha en bra dag tjingeling (skriv gärna i gb)
Måndagen 8 Mars 2010
 har haft lite problem med internet - det har inte gått sååå där jätte bra att komma in på hemsidan men idag går det 😀

Jaha vad har hänt på sista tiden då???......en hel del, hinner inte dra allt.

Fått lite rolig information om människor från "förr" - och jag får ju säga som jag brukar - "vad va det jag sa", det kommer en tid i alla människors liv.

Travkollegan/bygranne ringde härom dagen och frågade om jag kunde hjälpa honom med att byta dragkedja i köroverallen......okej okej okej för den här gången då 😉 

Har haft lite problem med isen på taket - så dom har grejjat hela helgen så nu ska det väl sluta komma in vatten iallafall  
Sen blev det klart igår att maken och sonen ska få gå på Kizz konsert i sommar beställt/bet/klart 😎
Snart dax att beställa biljetter till  revyresan 2 😎😀🙂😘 ska bli sååååå jäkla kul 🙂

Nähä nu ska jag dyka i böckerna igen - ska hämta jourtelen senare(har jour) denna vecka  jaja det får gå det med ..

ha en bra dag alla människor (skriv gärna i gb)
Tisdag 2 Mars 2010
Jahapp då har vi bytt månad igen  och slutat snöa har det också gjort äntligen 🙂-10 grader nu på morgonen, ser ut att kunna bli en fin dag med sol 😎

Barnen har sportlov det är bara sonen och maken som ska till jobbet som vanligt

Förkylningen biter sig kvar, men i något försvagad form 😥...........värken hålls på mattan 🙂 så på det hela taget är det ganska så bra

Idag ska jag göra klart en inlämning som ska vara inne senast imorgon sen har jag en inlämning den 7:e och 8:e 🤩
Igår morse hade vi ett rävpar på tomten 🙂 brunsten är igång nu när det blivit lite varmare 🙂 men några rådjur har jag inte haft på tomten på ett tag nu 😥 det är nog  många som har strukit med i vinter😥 jaja så är naturen

Tonåring skulle ju åka in till stan igår och gick upp till bussen - men det kom ingen buss hon stod i 1 timme och 40 minuter - ringde och kollade om den överhuvudtaget skulle komma - jodå den var på G den hade bara kört i diket så den var "lite" sen, men dom kunde inte säga hur länge till hon skulle behöva vänta men hon gav upp så hon gick hem igen - så tio minuter efter hon kom in så dundra bussen förbi 😠 "surt sa räven" gissa om hon var arg. Men hon tog en senare buss så det blev ju bra till slut iallafall 😉 så idag ska vi hämta henne och två kompisar och dom ska sova här - dom ska visst på möte i Borlänge på onsdag om jobbet 🙂
Annars är det lugnt här ha en bra dag alla som är här och läser

Tjingeling
Söndag 28 Februari 2010
Igår hade vi plusgrader och takdropp och det lilla som sjönk ihop blev  raskt påfyllt då det har snöat sedan igår kväll 😠 idag har vi -4 grader och fortsatt snöfall.

Det har väl sjunkit in ordentligt nu efter läkarbesöket att livet kommer att handla om att "göra allt lagom", och smärtlindra så långt det går 😥 fick bra värktabletter som man kan fungera på.
Men känner jag mej själv så lär jag väl hålla ångan uppe som vanligt  det får lov att fungera bara.......sen ska jag äntligen få min "klyvning" i den andra handen 😀 skulle väl ha gjorts i samband med den första jag gjorde men men, är huvet dumt får kroppen lida 😎.

Dansen var trevlig, tonåringens boy är trevlig - lite tyst men helt ok 😀.
Plupp har sovit i sin nya säng inatt och hon har sin tv med - det vart såååå jäkla bra bara *tack syrran*😘 ska fixa vidare idag - ska "bara" skriva klart inlämningsuppgifterna först.
Gubben ska upp på stegen och knacka bort iskanten på taket så att det lossnar snabbare nu när det "lenar" på ute  tycker väl att det är lite otäckt att han ska stå "framför" det eventuella takraset, bara att hålla tummen att det inte släpper medans han står där .

Nähä nu ska jag dona vidare ha en underbar söndag alla som är här och läser hos oss och skriv gärna i gästboken 🙂 Tjingelingen
Torsdag 25 Februari 2010
Minus 19 och molnigt..............

Huvud,pann och kindbensvärk.........trött😥 men men det går över -  en aning irriterande bara för man måste ju plugga på ändå😥

Eldat klart för dagen, tvätt o disk klara  minstingen hemma med magont 😲 hoppas det inte är någon ny förkylning bara *suck*.
Sonen på maxim idag och på lördag är det dans 😀 snart är det teater premiär igen 😀 *stolta föräldrar*😘
Fick inbjudan till bröllop 🙂 alltid trevligt - men det är ett tag tills dess....

Nähä om man ska ta och dona vidare nu då 
Ha en bra dag alla som är här och läser  tjingelingen

P.s glöm inte att skriva i gästboken D.s 
Onsdag 24 Februari 2010
😀 Soooooooool 😀 men kallt -19  grader.
Jag ska inte klaga för det är kallare norröver  41 minus någonstans minns inte vad det hette
Men det ska visst komma lite varmare luft nu i veckan 🙃 ska bli skönt 😎 det var + 19 i Frankrike igår 🤩 mmmmm verkar skönt, förstår att du trivs K.
Säger välkommen hem till K som kom hem igår, och ska vara hemma o jobba ett tag, hoppas resan gick bra🙂.

Disk o tvätt klart, kakelugnarna färdig eldade, djur matade o rastade, så nu ska jag sätta mej igen o plugga.

Ha det bra alla ni som är här och läser 😀 glöm inte att skriva något när ni ändå är här 😉

Tjingelingen
Måndagen 22 Februari 2010
😀 😀 😀 😀  2 - års jubileum idag 😀😀😀😀

😀😀😀😀 Lyckliga😀😀😀😀
Söndag 21 Februari 2010
Det snöar....  massor .....🤨 ....blåser inte lika mycket som igår 🤨 men det snööööööööööar......fortfarande......😠 nu får det räcka va?!

Ja ja det finns ju annat att bry sig i bara jag slipper ut i detta väder....men sån tur har man inte om man har djur 🤩 så ja ja slutgnällt för nu 😎
Förkylningen "bor" kvar, mitt ena öga är rött och gör ont *lite gnäll* 😉

Annars så sover huset fortfarande 09:08, hundar och hästar har fått sitt och tänt i kakelugnarna har jag gjort med så nu är det bara kaffe/frukost och pluggandet kvar 🤩

Ha en bra dag alla som är här och läser - varför inte lämna en hälsning när du ändå är här 😉

Tjingeling
Lördag 20 Februari 2010
 Jisses va med snö det vräker ner 😲 det har snöat mer eller mindre sedan i torsdags 😮 i kombination av hård blåst sedan igår 😠 
Förkyld är jag med feber o huvudvärk😥 bara att hålla sig inomhus - myseldar
Pluggar vidare inlämning imorgon igen 🙂.  Nu har jag bromsar i min bilen igen 😀 puss o tack älskling 😘 
Barnen mår bra, lite tråkigt att inte dom kan vara ute - hoppas det går att släppa ut dom imorgon en stund

Nu ska jag titta vidare i böckerna igen
Torsdag 18 Februari 2010
Nu börjar nog pluggstressen ta överhanden 😲 drömmer till och med om det t.ex. att jag måste till skolan men blir förhindrad hela tiden eller att jag läst på till FEL prov 😲🤨

Gå in och läs artikeln på "lite om mycket" man kan ju börja fundera på vad som är fel på mänskligheten  allt detta hat och illvilja, vi ska tillhöra en civiliserad ras!!!!! MY ASS gäller inte alla och detta är bara toppen på ett isberg, finns många fler som blivit hotade, fått däck sönderskurna osv - SJUKT SJUKT SJUKT.............. ska det vara så här i ett civiliserat samhälle??

Har snöat här sedan i Tisdags och nu ska det visst komma ännu mera inatt och på Lördag minus 10 nu på morgonen.

En inlämningsuppgift skickad (via mail) och två kvar att göra ska vara inne senast imorgon😲
Barnkrisen är utredd för denna gång 🙂 får se hur länge det håller 🙃 
Nähä nu ska jag skjutsa plupp till skolan tjingeling på er
Onsdag 17 Februari 2010
Mera snöööööööööö *suck* 7 minusgrader, fasa när detta ska töa bort  och när det släpper från takena 😲 jisses jisses...............
Fick elräkningen igår 😲 nu får vintern GÄRNA vara slut.......
Inlämningsuppgifter idag, skola på eftermiddan.
Sura ungar (döttrar) som sätter prägel på hela vardagen *suck* jaja det går väl över.

Snart 2 års jubileum 😀😘 ( en del utvecklas aldrig har jag hört )

Nu ska jag se till att surkartet (minstingen) kommer till skolan

Ha en bra dag alla ni som är här och läser 😀
Söndag 14 Februari 2010
Lördag 13 Februari 2010
😀 Heeeeeeeeeeeeeeeeelg 😀

Minus 18 igår kväll, minus 15 imorse och nu vid 10.00 är det minus 14.
Undrens tid är inte förbi ännu  när gubben kom hem igår så hade han en fläkt med sig till min bil ÄNTLIGEN 😮😲 och den sitter i redan och fungerar 😀 så nu behöver vi inte hoppa hopprep för att hålla värmen i bilen 😎 Dutti gubbe får stanna en vecka till *asg* nääärååå puss och tack min älskling 😉😘.
Kära syster kommer idag 😘😘😘😀 och hämtar sin del av slakten 🙂
Dogsen har varit ute, stallet är fodrat,frukost avklarad så nu ska resten av dagen göras 😀😉tonåring i stan hos kompis, plupp förkyld, sonen ska på teater i Hedemora imorgon ,han var och badade igår med sin LSS:are.
Ska plugga på lite idag ilämningsuppgift imorgon igen  

Ha en bra helg tjingelingen
Torsdag 11 Februari 2010
😀 *njuter*hästsidan* 😀 

Jaha då var provet över (sju sidor) det gick bra men svaret på detta tar visst ca 2v innan det kommer *suckarlite*nyyyyyyyyyfiken*

Idag ska plupp åka skidor, sonen är på teatern o tonåringen är i skolan trots kraftig förkylning 😲 maken på jobbet o jag ska plugga, har en HEL DEL att skriva klart idag 😉
06:35 började det ljusna 😀😘 ääääääälskar detta 😘

Nu ska jag skjutsa ner pluppen o skidorna till skolan 😉

Ha det så trevligt alla ni som är här o läser
Söndag 7 Februari 2010
😀 Det har varit sagolikt vackert väder idag 😀 synd att man inte hinner med att vara ute så mycket som man vill, pluggar pluggar pluggar 😲 stort slutprov i en av kurserna nästa vecka
Vi har haft ca 3-4 minus dag som natt senaste veckan 😀 sen blev det -16 helt plötsligt 😲 hmmmm vill ha vår snart nu ( man kan aldrig vara nöjd hehehehehe)

Idag är sonen på hockey och tonåringen+ kompis tog lillsyrran på bio så det är bara gubben jag och alla djuren hemma

Igår var vi ÄNTLIGEN iväg och köpte den där länge tänkta platt-tv:n (ca 2års tänk) en LCD på 37" kalasbra bild/ljud äntligen ( här är nämligen tjocktv:ns himmel har 4st) nööööööööjd 😀

Nu ska jag göra annat

Tjingeling
Onsdag 3 Februari 2010
  Mmmmmmmm nu har tiden gått ser jag 😉 

jaha vad har hänt sedan sist då..........🤨 sjuka sjuka sjuka....helgen gick åt till magsjuka........jaja men nu är vi hyggligt återställda och tillbaka i farten 😉 
Pluggar vidare gör jag, maken jobbar, tjejjerna är i skolan och sonen jobbar.

Pinblåser idag usch men inget snöande än så länge (behöver inte mera snö nu)

Livet går sin gilla gång här i paradiset (man kan se lite "fula" saker/folk ibland), men men sånt som händer......allt kan inte vara perfekt hela tiden 😎

Nähä nu ska jag sätta mig vid böckerna igen - skola i eftermiddag 🙂

Bye bye
Torsdag 28 Januari 2010
 Det har kommit mellan 20-30 cm snö, det slutade snö fram på småtimmarna i natt 🤩 fast nu ser jag att det snöar igen 07:40, ska gå till bussen nu med Plupp så jag återkommer straxt 😉

Så då var man tillbax då, det snöar kraftigare nu än det gjorde när vi gick till bussen 🤨 men men det blir ju så fint - men f--n att skotta allt detta sen *suck* jaja bara att gilla läget 😉

Två av tre ungar är iväg till skolan 🙂 alltid nått, gubben är iväg till jobbet (finns inga vilda hästar som kan hålla honom därifrån), själv ska jag skriva klart en del inlämningsuppgifter idag, prov imorgon bitti oxå 😀.
Undras just om man kanske ska ta och dra ner lite på kaffedrickandet och stressa lite mindre, magen mår inte såååå bra, lite illamående🤒.

Nähä nu ska jag sätta fart och skriva allt som ska vara klart till den 30:e

Tjingelingen
Onsdag 27 Januari 2010
 Det snöööööööar här - precis som i resten av sverige (troligtvis) 😲 men vilket jäkla skit att köra bil i då 🤒😠 jaja men det gick det med 😎

Skolan och annat smått och gott har man hunnit med idag 🙂

En välbekant "låtslinga" dyker upp nu igen .....jag går och fiskar, fiskar fiskar.......*små sjunger vidare*
Tänk att antingen ska man vara med i "klubben" eller så får man inte vara med i densamma.....frågan är väl vill jag vara med????? NEJ jag vill inte (har aldrig velat) och det kan man faktiskt ta och respektera, jag är en vuxen människa och jag tar mina egna beslut och andra med mej 😉 vi fixar det här ska du se 😘 vägen jag har valt för länge sedan går framåt och inte bakåt, har inte tid med bakåtsträvare, så nu syrran är det framåt som gäller 😉😘 ses på Söndag 😀 
Och nu har gubben kommit hem ordentligt också så nu ska jag laga mat 😀

Ha det bra och kör försiktigt 🙂
Tisdag 26 Januari 2010
ALLA ungarna hemma  sonen är jätte snorig = dålig nattsömn, dansen var trevlig och bandet var tydligen riktigt bra denna gång 🙂 sen lyckades väl Samres tabba sej som VANLIGT - förvånad??? näe inte speciellt *suck*.

Plupp har ont i kroppen.....får väl se vad detta blir😲

Tonåringen är hemma för huvudvärk och ont ett öra mmmmmmm😠 jojo man får skylla sig själv......förklaring: blev uppringd på mobilen igår kväll (dotters egna mobil), det är en kompis som ringer och är väl lite upprörd och talar om att dotter har svimmat.......ok sånt kan ju hända men till saken hör att anledningen till svimningen är att hon fått en håltagning i örats övre del (brosk) av en "kompis" som ska vara utbildad(????) och efter ca 10 minuter så svimmar hon (spänningen antagligen) och innan hon slår i golvet hinner hon tydligen med att "träffa" två spikar som sitter i väggen som gör hål i ögonbrynet och i pannan, hon har tydligen landat på den sidan som piercingen sitter i, som slås ur örat (tur att den inte slets ur), så nu har hon ett onödigt hål i brosket,ögonbrynet och pannan plus huvudvärk 🤩 jojo man  lär så länge man lever heter det visst.

Ikväll är det slakt 🙃blir nog bra 🙂

Pluggar på - gjorde näst sista provet i en av kurserna igår och det blev godkänt 😎 så imorgon (om vädret tillåter) ska jag görs sista diagnosen i den kursen, för att förhoppningsvis kunna göra det provet på fredag 😀 sen ä det två inlämningsuppgifter denna vecka plus lite annat smått och gott 🤩 *hoppas på besök imorgon* 😉😘

Nu ska jag sätta lite fart på allt *mycke jöja mycke jöja*

Tjingelingen på er alla som är här och läser
Torsdag 21 Januari 2010
Nu är veckan nästan slut igen 😲

Plugga plugga plugga

3-5 minus grader både natt som dag 🙂 helt ok

Maken iväg till jobbet, sonen åkte precis till Maximteatern - dans i helgen 😀

Allt för nu tjingeling

Måndagen 18 Januari 2010
😀 Ny vecka ny dag nya möjligheter 😀

Helgen kom och gick - minus 3-5 helt ok 🙂 Falun idag 😀

Tjingeling
Fredag 15 Januari 2010
😀 Japp japp japp - det är bara 10 minus på utsidan nu på morgonen 😀😀😀

Alla vakna, maken har redan åkt men han slutar tidigt idag  

Behövde bara tända kakelugnen nere nu på morgonen den där uppe är fortfarande regält varm *underbara ugn*😘
Luna fick spader över något inatt och satte igång att vrål skälla - vet inte om hon sett "Bambi" eller nått - f--n att vakna av sånt 😠 men efter lite "bannor" så kröp hon ner hos husse och fjäskade 😉 sen sov hon resten av natten *duktig hund*😉

Plugga ska jag göra idag - har en diagnos på tisdag - bara 2 prov kvar i den kursen sen är den klar 🙂 började med två nya ämen igår  blir nog bra 🙂

Hoppas det gick bra hos doktorn igår *Kramar om*vinkar*

Nu är det tummen ur som gäller

Tjingeling
Torsdag 14 Januari 2010
16 minus och nu ska visst högtrycket vara på väg väck "äntligen" - skvallrar väl lite om att det är varmare luft påväg - vi har dimma idag 🙃.

Alla är iväg, kakelugnar färdigeldade,disken diskad,tvätten färdig och hängd,djuren fodrade och rastade och ny hösilage rulle öppnad - så nu är det plugga som gäller 😎😀 ska nog ta en kopp kaffe med mej upp det går lättare att plugga då 🙃

Sen ska jag se på film på datorn som min kära syster va snäll och skickade till mej med snigelpost😘😘😘😘 - min dvd fick spader igår och på nått skumt vis lyckades den/jag lägga in en lösen på skivan *suck* jaja det går det med 😀😉

Läget lugnt med andra ord, Tjingeling på er alla som är här och läser
Tisdag 12 Januari 2010
😀 Det har "bara" varit 18 minus inatt 😀 hoppas att det blir lite varmare idag på dan så man kan vara på utsidan en stund utan att lungorna "ruttnar" fullständigt 😠

Pluggar på, ska till skolan tor-fre  ungarna är iväg, sonen till jobbet, Tonåring på praktik och plupp till skolan 🙂 maken är på jobbet så det är bara jag  och alla djuren hemma *skönt*tyst*myser* 😉

Råbocken har vi inte sett efter att han var här i söndags morse - den såg lite klen ut så man börjar ju fundera lite🤔 

Nähä om man ska se till att få tummen ur nu då som min goa vän Mira säger  och göra lite nytta 😉
Ha det bra idag alla som är här och läser Tjingeling
Söndag 10 Januari 2010
Sol vackert och fortsatt svinkallt -25 grader idag med *suck*😥 sliter på allt tycker jag denna kyla.

Elden sprakar i kakelugnarna *myyyyyyyyyyysfaktor* varmt blir det med 🙂 ska nog basta ikväll - har oooooooooooooooont i lederna.

Imorgon börjar skolorna igen jiiiiiiiippiiiiiiiii äntligen - ungarna börjar bli rastlösa - bara gnabbas nu tycker jag.......

Ha det gott alla människor

PS det är bara att trycka på gröna "spela upp" knappen på filmsidan så startar filmen även fast bilden är vit 😉 DS
Lördag 9 Januari 2010
Ny dag med strålande vackert väder ute men KALLT, 23 minus.
Nu får det vara bra med kyla 😠 tröttsamt är det man kan ju inte vara på utsidan 😠 mer än korta stunder 🤒 men men ............

Blir att plugga mycket iallafall 😉 inget ont som inte har nått gott med sig heter det ju

Råbocksfilm la jag ut på "filmsidan",  han hittade nått att tugga på.
Ha det bra i kylan tjingeling

Fredag 8 Januari 2010
😀 Fredag igen arbetsveckan är över (tyckte den precis började) 😉

Skumt med kylan tycker jag - igår kväll hade vi "bara" 15 minus, var hygglig temp hela dagen igår men under natten droppade det till 25 minus igen nu vi lunch är det 20 minus och strålande sol 🙃 synd att man inte kan vara ute några längre stunder - hela familjen astma håller sig inne mest - mina lungor får totalspader när det är så här kallt.

Imorse hade vi besök i trädgården (pekar på bilden), då är det kallt när dom kommer i dagsljus - stackars satar.

Har en extra tonåring i huset - mmmmmm....dom där två tror visst att det är ett hotell * my ass* dotter kommer ner nu vid 12 och klagar på att dom andra syskonen låter för mycket där uppe för dom vill sova - jojo då kan man gå och lägga sig istället för att sitta uppe hela natten å uggla 😠 så jag sa ifrån ordentligt 😠 nu får det vara bra med "fasonerna"😠.

Nu ska man göra lite nytta då 😀 Tjingeling på er i kylan
Torsdag 7 Januari 2010
😀 det har bara varit 19 minus här inatt 😀 vet att det bara är tillfälligt så det är bara att njuta 😉

Plugga ska jag göra idag - får åka in på måndag, har ingen lust att ha bilen ståenda i stan och bli kall - det ska ju bli varmare nästa vecka "säger dom" hoppas det är så, det behöver ju inte bli plusgrader men 10 minus kan jag stå ut med 🙂 vet inte hur ni andra känner för det men så känner jag 😎

Varit ute och hämtat lite ved som ska "tempereras" lite innan vi sätter fyr på det till kvällen 🙂

Nu ska jag plugga lite tjingeling på er i kylan
Onsdag 6 Januari 2010
- 28 Grader ute 😲 isch lite för kallt tycker jag iallafall, "Tant Berg" promenader med hundarna - fryser tassar direkt.
Solen lyser - vackert som bara den ute 😀

Nu är det hårt åt djuren på utsidan - speciellt rådjuren, tur att jag inte hade tid över till att kratta bort fallfrukten i höstas, det fick ligga kvar så nu har dom lite att äta på, välbesökt trädgård kan jag säga 🙂.

Gubben ledig idag, sonen ska in på hockey ikväll, vi andra donar väl vidare som vanligt 🙂.

Tjingeling
Tisdag 5 Januari 2010

- 23 grader  kallt kallt kallt ute, men inne är det skönt 😀

Livet går vidare som vanligt med saker att göra och saker som är gjorda 😉

Igår fick vi "finbesök" äntligen hehehe närå bara sotaren - provtryckning av kakelugnar som "tydligen" inte var gjort hmmmm😲 men men det är det nu och med strålande resultat
 båda kakelugnarna var täta där det skulle vara tätt 😉 

Tonårsdottern såg lite skum ut när han var här och när han gått hoppade hon runt som en hjort och undrde om jag visste vem han var!!!! näe skulle jag det???
Jo det var tydligen pappan till en av hennes klasskompisar 🙂 världen är inte såååå stor (jaja byn då). 😀

Maken är tillbaka på jobbet igen efter julledigheten  tur att han trivs annars kan det bli jobbigt att åka 9 mil varje dag.......

Nu ska jag ta lite frukost............... tjingeling

Lördag 2 Januari 2010
😀 Jaha då har vi bytt årtionde 😀

Vi är inne på dygn 3 med snöfall "nonstop" men inte sååå fasligt kallt iallafall 😀
Förkylningen bara "vägrar" att ge med sig börjar bli lite trött på den  nu 😠
Men det finns dom som har det värre.........*kramar om* du ringer när du har koll på allt 😘

Det händer en del så jag känner att jag inte har ro att sitta här såååå länge, men ha det bra för det har vi 😀 *lycklig*

Tjingeling

Skriv en kommentar: (Klicka här)

123minsida.se
Bokstäver kvar: 160
OK Skickar...
Se alla kommentarer

| Svar

Senaste kommentarer

30.06 | 17:49

Hästhimlen har blivit rikare på en busponny till. ❤️

...
30.06 | 17:31

Zantos hade en bra läromästare o uppfostrare av min gammel fjording. Zantos blev välomhändetagen o älskad av min fjording. Nu kan de umgås o ta hand om varandra

...
09.06 | 15:02

Äntligen! Tack Lotta - håller med i allt! En fantastisk dag, otroligt trevligt! Lycka på alla sätt och vis! Kram till er allihop från svär- far o mor!!!

...
21.09 | 22:38

Vilken är din häst då?

...
Du gillar den här sidan
Hej!
Prova att göra en egen webbsida precis som jag.
Det är enkelt och du kan prova helt gratis.
ANNONS