Dagbok 2018

Resan som jag inte valt själv fortsätter sin gilla gång med diverse bakslag.

Sårläkningen fungerar inte som den ska 😢 och sedan operationen har jag ätit 4 penecillinkurer det sista var en dubbelkur som gav en alergisk reaktion men ingen bättre Sårläkning. Så denna vecka blir det operation igen för att ta ut expanderprotesen som ligger bakom att opsåret inte läker som det ska och att cellgiftsbehandlingen inte kan påbörjas - vilket ger en hel del ångest/skäckkänslor vad det i det långa loppet kan innebära för återfall i cancern.

Vilar  vidare som jag ska...... lyssnar på böcker via storytel på mobilen, tittar på serier på Netflix. Just nu lyssnar jag på "På liv och död - historien om Mike Svullo Dubios", tragiskt med ohälsa som inte tas på allvar förens långt in i ohälsan. 

Längtar så efter ett "normalt liv" som inte handlar om sjukhusbesök av olika skäl och nya mediciner som jag måste ta, fast jag ska inte klaga på vården för den har varit bra utom att det tog så lång tid innan någon tog beslutet om att operera bort protesen, men nu ska det bli av och jag hoppas att det blir  en snabb förbättring så vi kan komma vidare i behandlingen.

Är så tacksam över min underbara familj , anhöriga och vänner som finns där hela tiden - ❤❤❤❤❤❤.

Nu väntar en vilostund på mig - Tack för titten 😊

 

Cancerresan fortsätter....... väldigt skrämmande kan jag säga men det känns som man sitter på ett skenande tåg utan stopp innan slutstationen och den vet jag inte heller hur den ser ut.....

Sen jag skrev sist så har det varit provtagningar innan operationen, många och en del väldigt påfrestande - men jag vet ju att det handlar om att rädda mitt liv och jag är så väldigt tacksam för allt vården gör. Operationen gjordes - bröstet togs bort i sin helhet och vi bestämde att rekonstruktionen skulle påbörjas direkt dvs en expanderprotes operades in mellan revbenen och bröstmuskeln, det blev lite merarbete och större op då bröstmuskeln inte sitter som den ska och är väldigt skör (inte förvånad alls) så den skärs av och stärks med ett nät.

Att vakna upp efter op var nog det värsta jag varit med om,  jag tål inte alla smärtstillande medel dom sprutar i, så illamåendet var ett helvete och innan det gav sig så kunde dom bara ge alvedondropp. Gå upp på toaletten vill jag helst inte tänka på😵.

Men när  jag kunde ta tabletter blev det bättre Tack och lov.

15 oktober fick vi besked om vad det var för cancer - agressiv klass 3, allt är borta och vaktkörteln dom tog bort var ren men pga agressiviteten så måste jag behandlas på olika vis  . Nästa vecka ska jag på onkologen för nu har jag ca 4 månader med cellgifter framför mig med allt vad det nu för med sig och antiöstrogentablettbehandling i 5 år då cansern  vill ha östrogen - rädd? Japp eller livrädd är nog närmare sanningen.

Hade inte klarat detta utan min älskade familj,släkt och vänner - så tacksam att ni finns där 😍❤. Till våren ska rekonstruktionen vara klar har dom sagt.

Man hinner tänka och grunna på mycket.......man blir väldigt klar över vad och vilka som är viktiga. Futtigheter har ingen plats i mitt liv, jag har inte  tid med det. Har två bekanta i min närhet som har drabbats av cancer och där det bara återstår palliativ behandling 😢😢 den ena är en bröstcancer 😢😢. Påverkar ? Japp livrädd även här 😨.

Lite mera sorg har vi hunnit med då vi fick släppa finaste Lisa till gröna ängars ö - fanns inget annat att göra för hos mig har inga hästar ont och kan inte hästen gå i hagen utan att bli halt då har den inget liv 💔.

Hur har vi det med våran fina Yoshi då? Jo tack han är helt underbar vacker rolig och helt superknäpp 😄😍❤ växer så det knakar och snart ska han kastreras 👍. Luna mår bra börjar bli lite gammal men tycker det är mysigt med en kompis igen 😃 klart att hon kan bli irriterad på den lilla ligisten men det går bra 🐕🐈❤.

Det var allt för idag - Tack för titten!

 

Livet rullar vidare med allt vad det innebär.

Yngsta dottern har tagit studenten 😀, hon har bestämt att ta ett år ledigt från allt pluggande, sen får vi se vad som händer.

Gubben har jobbat nonstop sen i våras med AC - högsäsong från april och så länge värmen håller i sig och varmt har det ju varit länge i sommar 😆.

Äldsta dotter jobbar på och hon är så jäkla duktig på det hon gör 😊.

Sonen jobbar vidare med sitt ❤.

Själv har jag haft en h-vete resa, diabetesen som jag har haft full kontroll på , spårade helt plötsligt ur med förhöjda värden och läckande njurar, den inre stressen är tydligen boven, och stress har väll varit min följeslagare under tid, både i privatlivet och jobbet, utmattningssyndrom och sjukskrivning. Och sen dök en knöl upp i bröstet som ja just det är CANCER elakartad. Just nu har det varit massor av koller och provtagning, och i veckan som  kommer ska jag träffa kirurgen och då får man väll veta hur resten av resan ska bli. Inte annat än att man känner en skräck och sorg över det hela😢😱😵.

Men vi har äntligen fått hem våran efterlängtade familjemedlem - Maine Coon kattungen YOSHI ❤ en helt underbar individ och han och våran älskade Luna håller på att bli kompisar ❤.

Ha en fortsatt bra dag och tack för titten.

 

 

 

Ett bland det värsta år vi varit med om var 2017.

Död sorg och allmänt elände kan man säga kort och gott.

Började redan i Januari med dotters nya kanin Astrid dör på mindre än en timme, vi vet fortfarande inte vad som dödade henne, sen förstördes Wilma öga som fick opereras bort akut den 24 mars, allt gick bra och hon kom hem på lördagen, på tisdagen efter har vi inbrott i bilarna källaren och uthusen. På fredagskvällen sent hittar vi Sunniva konstig och som vi förstod senare svårt sjuk, bara att åka med henne, men det fanns inget dom kunde göra och vi fick låta henne somna - har fortfarande svårt utan dig min vackra nattfasa. I maj blev Luna akut sjuk och vi fick åka in  igen och hon opererades akut för livmoderinflammation och allt gick bra. 

Sen var det lugnt en stund tills i augusti då dotter äldsta och bästa vän Alvin The teddy  bestämde sig för att kasta in handduken på hennes födelsedag av alla dagar - stor sorg.

Vi har under våren och sommar försökt att få etapp 2 av stallet klart - pga en massa sikt och strul så tar det TID.

I september kommer våra hyresvärd och säger att han ska bosätta sig i huset så vi måste flytta..............man kan tappa förståndet för mindre.

Allt tid och pengar vi lagt ned på stall osv.........och inget får vi igen, en del kan brinna i helvetet.

Då tar en helvetes stressig tid sin början, 4 hästar och en get måste få tak över huvudet, tur som tokar så hittar vi ett stall med 4 boxar lediga i Nisstäckt  med hjälp från en god vän men geten var inte välkommen. 3v innan flytt så hör vi med stallet om  vilken helg som passar bäst för flytt och får till svar att han har hyrt ut våra platser till någon annan. Snart slår jag ihjäl någon. Letar i panik får tag i 2 boxar bredvid travet men måste hitta 2 till och det ser mörkt ut, så slakt beställs till 2 och då ska man välja vem som ska få leva och vems som ska dö, ångest???? Ja det var nog bara förnamnet.

Precis innan vi behöver lasta för att åka till slakt så ringer en vän och säger att hennes hyresgäst i stallet kan tänka sig att ta hand om våran Woopsi och hon har en lösdriftsplats till Lisa, så glad jag blev och vi kunde andas ut lite.

Själva flytten blev en total katastrof mycket på grund av vädret , det snöade hela tiden och det ramlade ner minst en halvmeter snö med alla problem som det förde med sig. INFLUENSA fick vi oxå mitt i flytten. Sen blev det att åka med älskade  fina Nicke på slakt - sorg.

Mitt i allt detta staxt  före jul blir Wilma akut sjuk och hon är så dålig när vi kommer in så vi bestämmer att det är dags att låta älskade Wilma få somna in, hade det inte varit för att jag behövdes här så hade jag följt med henne till gröna ängars ö för sorgen är grym. Och på självaste julafton så får vi bud om att systers man har gott bort, nu tycker jag att året kan vara Slut. 

Hoppas att 2018 blir ett lugnare år, det har ju hunnit med skit redan men det kan jag skriva om en annan dag.

Det hände en massa sikt på min arbetsplats under detta år med men det kan jag inte skriva om.

Tack för titten 

 

 

 

Senaste kommentarer

30.06 | 17:49

Hästhimlen har blivit rikare på en busponny till. ❤️

...
30.06 | 17:31

Zantos hade en bra läromästare o uppfostrare av min gammel fjording. Zantos blev välomhändetagen o älskad av min fjording. Nu kan de umgås o ta hand om varandra

...
09.06 | 15:02

Äntligen! Tack Lotta - håller med i allt! En fantastisk dag, otroligt trevligt! Lycka på alla sätt och vis! Kram till er allihop från svär- far o mor!!!

...
21.09 | 22:38

Vilken är din häst då?

...
Hej!
Prova att göra en egen webbsida precis som jag.
Det är enkelt och du kan prova helt gratis.
ANNONS