Hästliv 2013

Söndag 24 November 2013

Jag har dom mest otroligt duktiga hästar man kan tänka sig ❤ dom bara finner sig i det matte säger och gör 👍. Dom stortrivs nu - vilket dom inte har gjort det senaste året , det kan vi se nu när vi tittar tillbaka på det år vi stått inhyrda på det förra stället, men det är över för dom ialla fall tack o lov.

Stona blir bara RUNDARE o RUNDARE 🙂❤, nyfiken så jag kan gå av på mitten 😋.

Måndag 4 november 2013

Alla mår och har det bra

Tisdag 15 October 2013

Diggan under sadel på Romme

Diggan har kommit hem 🙂❤ underbara häst, vi tog med henne i samband med en av Ploppträningarna och stackars Plopp blev så rädd för henne så han stod blick stilla i transporten hela vägen hem, han vågade inte äta höet heller lilla plutten 💋. Och Ploppen har gått sin premie på ett lysande sätt ❤, (se hans sida).

Torsdag 3 October 2013

Vi har våra hästar i ett dårhus tyvärr men snart är det över 🙂.

Storasyster kommer hem då hennes plats behövs till andra hästar, och lillebror ska gå sitt premielopp denna sista månad 😀 och vi är såååå jätte tacksamma för att Jocksson har rättat till allt som vi inte kan göra här hemma då underlaget är under ALL kritik, skulle vara så himla kul om dom två gossarna klarade detta ❤👍, det är dom värda. Sen ska jag nog ha hem nästa lillebror med men det får bli när vi flyttat 🙂.

Lördag 21 September 2013

Läget är lugnt på hästfronten, stona har börjat gå in på nätterna till jojo´s stora förtret ....hon vill inte stå inne alls......😋 men det får damen finna sig i bara. Ploppen är duktig går framåt så fort nu så man funderar lite på hur han ska bli som stor pöjk 🙂❤, Stora syster Diggan har tävlingsuppehåll och provar lite nytänk som jag tyckte gav ett riktigt bra resultat 👍. Tack för titten - kärlek och värme ❤

Söndag 1 September 2013

Diggan & Jocke på Gävle

Tiden går fort när man har kul 😀. Hästarna gör framsteg, Diggan är ute och tävlar frekvent nu och är jätte duktig - galopperna är inte lika många och ofta ❤, lillebror är på banan ett par ggr per vecka och körs av Jocke som vanligt och han utvecklas han med, plopp alltså. På stallhemmaplan så är det lugnt - stona frodas och mår bra dom ska snart börja gå in på nätterna igen. Även här så blir det en super spännande höst 😀, kärlek och värme 

Söndag 14 juli 2013

Då har vi varit uppe med Ploppen på banan igen igår lördag 🙂, han skötte sig jätte bra och var lite säkrare igår, för han börjar förstå att det är detta han är skapt för 😋, Jocke satt bakom som vanligt men denna gång hade han en träningskompis med sig och det gillade han 🙂. Här hemma så är märrarna hemma igen och DRÄKTIGA båda två *myyyyyyysss* ❤, blir så sagolikt spännande.

Söndag 7 Juli 2013

Jocke selar ut Ploppen på Romme travbana

Såååååå jäkla stolta är vi över våran lilla plutt Plopp - var upp på banan igår och Jocksson gjorde ett jäkligt bra jobb med honom och bemötandet av oss var väldigt trevligt 😋. Och jocksson vill se Plopp på mera kontinuerlig basis - så jäkla glad för det ❤👍.

Fredag 5 Juli 2013

Underbaraste älskade kaksmulan Diggan blev 4:a på Fornaboda igår torsdag - inte ett galoppsteg tog hon och fick en fin tid - helt underbart att se henne så stabil....det var länge sedan och tårarna rann.....mattes underbara "unge" och som vanligt satt Claes Eskilsson i sulkyn och styrde  på ett jätte bra sätt ❤ - nu orkar man blicka framåt igen 👍.

Imorgon har vi en date med Jockson på banan - han ska köra Diggans lillebror Plopp 👍 ser fram emot det - hoppas vi slipper ändringar 🙂.

Körde upp Jojo till station igår för dräktighetskoll idag på morgonen - och det finns en fosterblåsa men lite för liten så det är ny koll på måndag igen - bara hoppas att det vuxit till sig - så det inte är på G att resorbera - tumme och tå hålles här ❤.

Söndag 30 Juni 2013

KALINE ÄR DRÄKTIG ❤ Diggan & Plopp ska få ett syskon ❤ så nu inväntar vi fredagens resultat av dräktighetskollen på JOJO ❤ tumme och tå hålles 😀👍.

Plopp jobbar på bra - det är bara min tid som inte räcker.....men till veckan ska vi upp på banan så Jocksson får köra honom lite, hoppas på ett bra utlåtande inför premien ( om vi ska fortsätta jobba åt det hållet). Till veckan är Diggan startanmäld igen, men eftersom jag jobbar så kan jag inte vara med och det är första gången hon startar utan mig vid staketet 🤒👎, men springer gör hon nog vare sig jag är med eller inte 👍. Zante har nu heltäckande "strumpa" på sig för att slippa  "kryp" och jag tycker det ser bättre ut nu men det är långt kvar. 

Lördag 15 Juni 2013

Vi var på Romme travet igår och hejjade på våran älskade kaksmula Diggan. Hon hade Sören Eriksson som kusk och han kan köra henne på ett bra sätt, även om hon nu vare sig fick poäng eller pengar med sig så fick hon en godkänd prestation och en tid, har varit lite mycket d och ug i hennes rad på sista tiden. Hon hade förvisso 2 galopper igår men Sören gjorde det bra i alla fall. Det blev lite körning om täten och när han skulle ta upp henne lite i första sväng så var ju galoppen där och ställde till det men han fick ner henne på ett lysande bra sätt och hon kom igen, hon gick sitt första långlopp och det var  inte bara "kattskit" hon mötte så för våran del så är det godkänt - hon såg så jäkla fin och framför allt lugn ut, Sören var nöjd med henne och tyckte att hon kändes fin 🙂❤ så nöjd får man vara, även om andra inte är det - men vet ni vad ....det skiter jag i för i min värld är hon den bästa och hon gör alltid så gott hon kan ❤. Det är bara att blicka framåt. Kärlek och värme till alla.

Söndag 2 Juni 2013

Märrarna är på seminstationen så nu har jag bara grabbarna hemma 😋. Var på trav i fredags bland annat för att titta på S.K.Steel som är en son till Majesty of Rock som kvalade och som han kvalade, dunder fin tid: 19.5. Vi betäcker ju med Majesty of Rock iår på Jojo Girl som har en fäderneslinje som funkar bra med "Rocken", så nu blir det spännande ❤, och Kaline Wic går till Uptown Yankee, vi har ju en avkomma efter honom och Cinderella Lej: Mad Max Toowoomba som är en dunder fin individ på alla sätt, så detta blir även det super spännande.

Vi jobbar på med Ploppen - satt upp i vagnen igår för första gången och han är ju så jäkla duktig min lilla kille ❤, hmm lilla är väl synd att säga 😉, men han är mattes lilla godisbit ❤. Och Zantos är familjen gos"vante" 😉 sicken härlig liten individ ❤.

Torsdag 30 maj 2013

🙂 Mitt hjärta är tillbaka på Romme ❤, härligt då kan jag titta till henne lite oftare 🙂, helst vill jag ha henne hemma i mitt stall men vi får se vad framtiden har att ge, ja jo jag vill ju ha Maxen hemma med men han ska få gå premie först sen får vi se hur vi gör.

Har tröttnat på skitsnack så nu går jag min egna väg och känner att om jag slipper höra skiten så kanske jag blir gladare i själ och hjärta 👍.

Tanterna ska på station snart sen blir det bete - Ploppen och Zante får tyvärr bara beta dagtid (Zante ska nog inte beta alls) dels för träningens (plopp) skull men även eksemen (zante). 

Kärlek och värme till alla som behöver

Söndag 19 Maj 2013

Duktigaste Ploppen och husse <3

Tänk va det är underbart ute och sen att vara i stallet tidigt är helt underbart 😀❤👍.

Så jätte stolt över våran unghäst "Plopp" - cool som få och ja helt underbar ❤❤, lika klok som sin mamma och syster - lite bökig kanske men han är ju pojke så det bryr jag mig inte i så mycket 😋. Men nu är han i vagn äntligen efter diverse problem för oss människor (hälsa/skador/tidsbrist), men nu är vi på G i alla fall, sen är det Zantos tur 👍. Kärlek och värme till alla ❤

Lördag 11 Maj 2013

Det går lite långsamt pga sjukdom hos människorna i stallet 👎, men hästarna mår bara bra - alla väntar på att få gå på bete 👍.

Onsdag 8 maj 2013

Goa goa Ploppen som undrar vart han hamnat, står i samma box som syrran brukar stå i när hon är på banan.

Vi var upp på travet med "Ploppen" igår för första gången och han skötte sig galant ❤ och han åkte transport själv för första gången med och även det fixa han utan problem - förutom att han hade ner hönätet men det gick bra det med 🙂. Jätte tack till Jocke som hjälpte till när vi var på plats, trevligt bemötande av både häst och oss sen en trevlig vända på området som gick kalas bra 🙂, kommer att bli en bra fortsättning 👍. Sol och värme ute ..... underbart ❤. Och inom kort ska vi upp och diskutera upplägget för Diggan 🙂. Kärlek och värme till er alla Tjingeling

Måndag 6 maj 2013

Man kan bli ledsen för mindre - Diggan fick ug och startförbud i 10 dgr, hästen är såååå JÄVLA fin och går som tåget men så har vi situationerna när kusken ska ta tag i henne som idag för att komma ner i rygg ledaren, hon tappar helt fokus går över i passgång sen är galoppen där och förstör alltihop - ja man kan vara hur efterklok man vill det hjälper ju inte, men det kan vara bra att ha med sig till nästa start om det nu blir någon -  att ta hem henne igen är nog inte lösningen på detta problem, men som han sa själv kusken dom har nu gjort allt och ingenting hjälper, då känns det JUST NU som att det inte blir någe bra för alla inblandade att envisas med att hon ska träna och tävla/ göra bort sig - stackarn för det spelar ingen roll att vi ser hur fin och duktig hon är,  andra ser ju bara att hon galopperar bort sig men alla gånger är det nog inte bara hennes fel. Får nog sova på saken och fundera ett varv till. Detta är MINA tankar om vad som hände idag - och det får den som läser respektera. Och imorgon är en ny dag med nya möjligheter och då ser vi nog klarare på saken. 😀.

Fredag 3 maj 2013

Tiden går - händer både bra och mindre bra saker även här, men samma känsla ...har inte lust eller ork att skriva ner det. Till er som umgås med oss vet vad som händer 😉.

Tisdag 23 April 2013

Våren har gjort sitt intåg, sol och lite värme - inte helt fel 🙂. Men med det kommer pälsfällning grand deluxe - jisses säger jag bara, får ut en häst extra i päls från varje häst varje dag....kommer att bli en massa hästar i mitt stall innan det är över 😲😉😋. Diggan har varit anmäld till start två ggr sista två månaderna och blivit struken båda gångerna förra var det otjänlig bana och denna gång är hon dunderförkyld ❤ mattes hjärta - nu blir det vila tills snoret har gett sig. Men annars är det bara bra med henne, hon tränar på fint och gör livet surt för min namne där uppe som sköter om henne så jäkla bra 🙂❤ och även Maxen - tackar och bockar för det. I mitt stall går utvecklingen framåt om en lite långsamt men det blir så när man jobbar, finns ju bara 24 timmar på dygnet ( hade behövt det tredubbla). Stona har kommit igång med brunsten så snart ska det väl vara dax för lite seminäventyr 😀.

Söndag 7 April 2013

Livet rullar vidare, men sorgen är närvarande hela tiden och den enorma saknaden 💔, imorse så stannade Kaline till vid Cindys box och tittade in och snusade lite på hennes täcken sen tittade hon på mig med sin frågande blick " nå matte vart har du gjort av min bästa kompis" 💔, usch det gör ont.

Men jag har ju mina goa goa grabbar som gör det lite lättare att vara i stallet, löslongering med massor av bus ❤, tömkörning och promenader gör livet lite roligare, idag har vi presenterat vagnen för dom och dom är så jätte duktiga båda två ❤. Det är skönt att vara där ute tidigt, då är det bara vi och den vaknande naturen mmmmm underbart ❤, bara att jobba vidare.

Måndag 25 Mars 2013

Har så jävla svårt att greppa detta med att jag aldrig mer får se henne när jag öppnar stalldörren, höra hennes brummande när hon tyckte att vi var sena på morgonen och att jag aldrig mer får titta n i hennes varma tålmodiga bruna snälla blick - det gör så JÄVLA ONT 💔💔💔

Lördag 23 Mars 2013

I stallet har vi sorg allihopa - Cinderella Lej har gått ur tiden 💔- underbara älskade vän och framför allt "Husses tjej". Tacksam för den tid vi fick och att vi har fått ett så vackert hingstföl efter henne, så nu får sönerna hålla mammas minne högt ❤❤

Söndag 10 Mars 2013

Här svänger det och svajar det till och från - men på det hela taget så är magkänslan åt det positiva hållet - får säga som min goda vän säger: Vad gör vi? Nu kör vi 😀 👍.

Onsdag 27 Februari 2013

Hoppsan här var det ett tag sedan jag skrev, men nu är jag här igen.

 

Va har hänt här då hmmmm jo Maxen har flyttat till sin "pappa" uppe i Björka för vidare äventyr och träning - kommer bli kanonbra 🙂. men innan vi kom dit så kunde han ha dött men som tur var så fanns ju hans "pappa" på plats så allt avlöpte väl tack o lov.

Mamma Cinderella blev ju naturligtvis ledsen men klok som hon är så fogade hon sig snabbt i att han var borta, nu går hon och äter "upp" sig inför kommande betäckningssäsong, ska bli kul då alla våra märrar (3 st) ska betäckas, om allt går som det ska - man måste tro på det bara 😉.

Tisdag 29 Januari 2013

Mad Max Toowoomba med sin mamma Cinderella Lej

Älskade kaksmulan Dig in Toowoomba gjorde godkänt kvallopp på Romme i fredags ❤, skorna satt kvar på under hela loppet.

Märkning av Maxen ska göras inom kort och samtidigt  så ska han flytta hem till sin "pappa" (vi har delad vårdnad) för vidare utveckling, blir nog bra 🙂.

Kommer att göra mig av med lite hästar framöver då allt går kräftgång och jag har inga medel till att stoppa det, detta gör mig ledsen och stärker tanken på vad meningen är och just nu ser jag ingen mening alls. 

 

Onsdag 16 Januari 2013

Så blev det då en repris av föregående start - tappsko och galopp = diskad 😲. Blir ledsen för Diggans skull då hon är så fruktansvärt fin och i sin livs form och så får hon inte visa va duktig travare hon är - men det går nya lopp som min goa vän sa igår 🙂- Bara att blicka framåt och tro att denna otur eller vad det nu är går över. Stallet fick lite fina placeringar så GRATTIS till det 🙂.

Övriga hästar i mitt stall mår bra - har en boxplats till övers om någon behöver plats 😋.

Söndag 13 Januari 2013

På hästfronten är det ganska så lugnt - aktiverade ponnyn igår i ridhuset - den lilla hulliganen 😋, lite för mycket stridsvilja för min smak.....och för dotters säkerhet. Men det går att råda bot på och det gjorde vi igår kväll som sagt och han är ju jätte duktig när han väl lyssnar.

"Ploppstimuli" blir det idag 😉. "Jossan" mår bra, Kaline mår bra, Stora C mår bra och Mackan lika så, han får bara mindre och mindre "tuttetid" nu och det går hyggligt bra.

Diggan ska göra omkval på tisdag pga senaste fjaskot, bara att hålla tummarna att hon är fortsatt lika fin som innan avtrampning av skon och trampningen på senan - hoppas verkligen att det kommer på senskydd nu.....vilket borde varit på för länge sedan, men men, min kunskap räknas ju inte - så då fick jag det sagt också, blir lite grinig ibland när jag tänker på allt klappande på huvudet, suckande, menande blickar och kommentarer osv osv. Så då har jag muttrat klart för idag, men vad jag glömt säga är att vi har alltid trott på vad som sagts, och tagit det som sagts och det som inte sagts. Men vi fortsätter med siktet framåt och hoppas att det blir bra. Ska bli så roligt att se henne igen på banan och på sin hemmabana som hon verkligen gillar, vi är fler som sett skillnaden på henne när hon springer på andra banor än hemma 🙂❤.

Tisdag 8 Januari 2013

Som jag skrev i dagboken så är jag så jätte nöjd med min älskade kaksmula som gjorde så gott det gick men vi blickar framåt och hoppas på snabb läkning 💋.

Allt är bara bra med övriga hästar, Jojo (Jossan) har äntligen blivit "frisk" lite otäckt när vi inte vet vad som orsakade det hela men nu är hon pigg och frisk igen.

Vi trivs i stallet, finns väl "saker" som stör men det tänker jag inte gå in på här, för har jag något att säga i detta så tar jag det direkt med den det berör och INTE  "förklätt" via sociala medier PUNKT.

Plopp gör sina små framsteg, Zantos likaså, och det drar ihop sig till separation av Cindy och Mackan, blir nog spännande, hoppas att han kommer att trivas med sina nya kompisar  Plopp och Zantos.

Skriv en kommentar: (Klicka här)

123minsida.se
Bokstäver kvar: 160
OK Skickar...
Se alla kommentarer

| Svar

Senaste kommentarer

30.06 | 17:49

Hästhimlen har blivit rikare på en busponny till. ❤️

...
30.06 | 17:31

Zantos hade en bra läromästare o uppfostrare av min gammel fjording. Zantos blev välomhändetagen o älskad av min fjording. Nu kan de umgås o ta hand om varandra

...
09.06 | 15:02

Äntligen! Tack Lotta - håller med i allt! En fantastisk dag, otroligt trevligt! Lycka på alla sätt och vis! Kram till er allihop från svär- far o mor!!!

...
21.09 | 22:38

Vilken är din häst då?

...
Du gillar den här sidan
Hej!
Prova att göra en egen webbsida precis som jag.
Det är enkelt och du kan prova helt gratis.
ANNONS