Cindy "Stora C"

Stora C som hon kallas =) Tyvärr måste vi meddela att Stora C har gått ur tiden 2013.

😀 Vem är då denna tjej - jo hon heter igentligen Cinderella Lej född 1999, E: Tamin Sandy (N), U:Cindy Lej, UE: Zoot Suit, en stor varmblodstravare på 170+ i strumplästen, som inte fick chansen att visa vad hon kunde pga en ganska så stor bakbensskada i unga år.
Har en avkomma som vi följer med spänning och glädje - Prince Tagg E: Prince R.S. som vi hade den stora äran att få träffa när han startade på Romme i påskas 2010, lika stor och lika vacker som sin mor🙂 och lika snäll. Så i år ska hon betäckas med Majesty of Rock som vi tycker är en spännande och fin hingst och lite oprövad, hans första kull föds nu iår 2010......så fortsättning följer........
Dräktig och beräknad fölning är i maj 2011😘OBS OBS!! Efter en vetkoll så visar det sig att det gått galet i dräktigheten så det kommer inget "Rockeföl" iår,  men vi får göra om det år 2012 hoppas vi.

2012 fick Cinderella sin sista avkomma en jättefin hingst efter Upptown Yankee som heter Mad Max Toowoomba 😘.

Hennes duktiga son =)

Prince Tagg årets häst på Mantorp!

Igår höll Mantorp sin årliga travgala och det blev Ralf Karlstedt som dominerade stort tillsammans.

Ralf Karlstedt blev årets manliga kusk i Mantorp samtidigt som hans Breeders Crown-vinnare Prince Tagg blev både årets fyraåring och årets häst. Dessutom tog Ralf Karlstedt hem årets treåring med Kross Cut.

Mantorps alla pristagare på gårdagens gala:

Årets ponnytravkörsven: Jesper Björling
Årets morot: Jakob Smith
Årets lärling: Filip Lejon 
Årets komet: Michael Sandström 
Årets hästskötare: Maura Jovanovic
Årets amatörtränare: Nils Enqvist
Årets kvinnliga körsven: Åsa Svensson
Årets manlige körsven: Ralf Karlstedt
Årets tränare: Jan Hellstedt
Årets 3-åring: Kross Cut
Årets 4-åring: Prince Tagg
Årets äldre häst: Pinepower Rose
Årets montéhäst: Poison Composite
Årets montéryttare: Åsa Svensson
Årets häst: Prince Tagg
Mantorpsprofilen: Tommy Wrigsjö

 

******************************************


Ralf Karlstedt skickar körspöet mot den mörka nobvemberskyn när Prince Tagg lämnat medtävlarna duktigt på efterkälken.
Foto: MICKE GUSTAFSSON/ALN

Prince Tagg överlägsen

[101106]: Bara två hästar hade tjänat mindre än Prince Tagg i Breeders Crown-finalen för fyraåriga hingstar och valacker. När det blev upploppsdags spelade gamla meriter ingen roll. Prince Tagg och Ralf Karlstedt lämnade medtävlarna med 20-talet meter!


Mantorphästen var förstås en praktskräll när han tog sin karriärs klart största seger och mer än dubblade sin tidigare prissumma. Ralf Karlstedt vevade högerarmen över huvudet i en vild segergest när mållinjen skars och i segerintervjun ett par minuter senare hade han knappt någon röst kvar.

- Jag har redan skrikit så mycket...

Europaderbytvåan Sebastian K. tog ledningen och då valde Robert Bergh att ta rygg ledaren med Sprintermästaren You Bet Hornline. På första långsidan blev det ett smärre positionskrig om vem som skulle sitta utvändigt ledaren - eller snarare inte sitta där - och det slutade med att Alvena Pampas fick dödens och att Derbytrean Never Again (BC-vinnaren One Too Manys storebror) hamnade helt hopplöst på det som utsvarad i tredjespår utan rygg.

Ralf Karlstedt fick i tredje par utvändigt med Prince Tagg snällt vänta tills Never Again tröttnade innan han kunde attackera, vilket var 450 kvar. Till en början när han angrep såg Prince Tagg lite småtrög ut, men in på upploppet fick han upp "dubbelt så hög fart" som medtävlarna och lämnade flocken - där åtskilliga hästar satt instängda - bakom sig.

- Jag sade innan loppet att jag hoppades Prince Tagg skulle få ett bra lopp idag, för då skulle han få visa hur bra han är. Det blev så! Senast på Solvalla var första gången jag ryckte tussarna, och det var nog så att han efter det har blivit lite mer taggad (!), sade Ralf Karlstedt, som givetvis också tog sin långa karriärs (började som amatörtränare på 1980-talet) största seger.

Prince Tagg kom efter en segerlös treåringssäsong igång ordentligt tidigt som fyraåring. När han i april vann klass II-finalen i V75 Olympiatravshelgen var det redan hästens fjärde årsseger.

Svenskfödde pappan Prince R.S. efter Tibur och snabblopperskan Plumona R.S., dog 2007. Hans tävlingskarriär blev "evighetslång". Prince R.S. gjorde karriärens sista start den 28 december som tolvåring, och vann! Då hade han i tur och ordning tränats av Nils-Henrik Funck, Berth Johansson, Roger Walmann, Stig H Johansson, Berth Johansson igen och så avslutningsvis Lars-Åke "Kaka" Gustafsson. 52 segrar på 153 starter var Prince R.S. imponerande tävlingsfacit.

I aveln blev han dock sparsamt använd. Totalt fick han 73 svenskregistrerade avkommor och av dessa är det endast Prince Tagg som blivit miljonär, och Lucky Moment är ende halvmiljonären. I den fyraåringskull där Prince Tagg finns har han elva avkommor.

Prince Taggs möderne är faktiskt bra, även om det kanske inte ser så ut vid första anblicken. Åtminstone tycker Mantorptravets nu kanske smått åldrande stampublik att det här en klart fartfylld mödernelinje. Hans Lejons Vilma Lej lämnade flera kapabla och segersugna avkommor, och bäst i grunden i den skaran var antagligen Erling Lejon-tränade Zoot Suit-dottern Cindy Lej. Cindy tog 16 segrar på 119 starter på 1980-talet och hennes 1.14-rekord "bet på den tiden bra".

Cindy Lejs bästa avkomma blev Texas Lej som nästan tjänade en miljon kronor. Cinderella Lej, Prince Taggs mamma och alltså en syster till Texas Lej, gjorde inget väsen av sig. Cinderella har bara en avkomma - Breeders Crown-vinnaren Prince Tagg.

Resultat Breeders Crown fyraåriga hingstar och valacker, förstapris 700.000 kronor:
1 Prince Tagg - Ralf Karlstedt 1.13,8a
2 Alvena Pampas 1.14,3
3 G.H.Nemo 1.14,4
4 Staro Dynamite 1.14,4g
5 Sebastian K. 1.14,4
6 Zyrano Boko 1.14,4

******************************************

Breeders Crown:

Prince Tagg stenhård

 
  (travnet.se söndag 15 aug 2010 15:28)
Efter att ha segrat i en klass II-final på Åby i april har Prince Tagg (e. Prince R.S.) haft problem att bära sina snabba rikstotopengar.
Idag tog han däremot hem ett BC-försök i Tingsryd på övertygande vis.
Utan skor på hovarna och efter en lugn start kastade Ralf Karlstedt loss för fullt med Prince Tagg, som på rejält sätt tuggade sig förbi den ledande favoriten Alwood. I slutfasen av loppet svarade hästen även ärligt ut smygkörde Jagger Broline som kom med en vass slutstöt - och landade på 1.13,2a/1.609 meter på den något krävande milebanan i Tingsryd.

Prince R.S.-sonen fick 70.000 kronor för segern, men varje ros har en tagg - och för ägarkretsen smärtar det säkert en gnutta att hästen inte är anmäld till Derbyt. Istället lär man hoppas på utdelning i rikstoton och i fortsatta Breeders Crown-tävlingar.

Semifinalerna för samtliga klasser körs på Solvalla den 27 oktober medan finalerna avgörs i Eskilstuna den 6 november.
***************************************************************************

"Taggen" skrällde

[100417]: Ralf Karlstedt svarade för en sensation i klass II-finalen med Prince Tagg.


Efter en smygare i tredje inner och perfekt lucka kunde Prince Tagg med knapp marginal nosa ut vasst avslutande Vejby Boom och Jan Hansen i klass II-finalen.
- Det här är jättestort för en liten tränare som mig, sade Mantorptränaren.
Loppets favorit Lazer Crown hamnade först i andraspår och var slagen 300 meter från mål.

Segertiden blev 1.14,9a/2.140 meter och trea i mål var Bone Beiron.

****************************************************************************

Ralf Karlstedt

(travnet.se torsdag 11 feb 2010 11:50)

Prince Tagg med Ralf Karlstedt.
Foto: Tommy Andersson, ALNHallå där…Ralf Karlstedt, som igår tog tredje raka segern med Prince Tagg när han vann på Solvalla. Hur kändes det?

- Det var väldigt skoj, fruktansvärt roligt helt enkelt, säger en mycket nöjd Ralf Karlstedt.

Har du gjort något särskilt för att sätta hästen i så här fin form?

- Egentligen har vi inte gjort så mycket, han gjorde flera bra lopp redan som treåring och jag sa att när han väl fattar att han ska ta i så kommer han att vinna en del lopp. Men att polletten skulle trilla ner redan i januari trodde jag kanske inte.

Han har varit väldigt rejäl vid segrarna och både forcerats till spets och vunnit bakifrån, har gör ett väldigt bra intryck..

- Förut så fick man sitta och passa på honom hela vägen, men nu så tar han i av sig själv. Och Lennart Forsgren hoppade på mig innan loppet och sa, att det är en jäkla fin häst du har där, säger Ralf.

Du hann före storfavoriten Pronto Ribb igår, var det en medveten taktik på förhand?

- Min öppnade bättre än han brukar och när vi hamnade i dödens så var jag tvungen att testa framåt. Örjan hade fått öppna hårt så han såg sugen ut på att släppa när jag provade.

Har vi sett botten i hästen?

- Det här är definitivt inte botten i honom. Han har inte dragit en suck efteråt och hade 92 i puls i dopingstallet tio minuter efter loppet.

Så var får vi se honom nästa gång?

- Redan tidigare så hade vi ställt in siktet på V75 på Axevalla den 27 februari.

Slutligen, har du några intressanta unghästar i stallet?

- Det ser rätt så hyggligt ut i stallet och jag har en treåring efter Juliano Star och StoChampionatssegrarinnan Krossed Out som heter Kross Out. Jag hade en syster till den, Keep Out, men den var efter Power To Charm och det har visat sig att de kanske inte är så vassa i slutstriderna. Den här tror jag ska vara starkare. Min andra treåring Diesel Chance känns väldigt alert, så det känns spännande inför framtiden, avslutar Ralf Karlstedt.
**************************************************************************

Vass "Tagg"

[100210]: STOCKHOLM. Pappa Prince R.S. och morfar Tamin Sandy.
Mantorphästen Prince Tagg har en hemvävd och annorlunda stam, men på Solvalla stack han ut lite extra.

Ralf Karlstedt fick in Prince Tagg i träning på hösten som tvååring. Ägarna/uppfödarna har låtit Karlstedt ta det hela i egen takt och nu kommer också utdelningen för hästen som fyraåring. Onsdagens spetsseger var tredje fullträffen i rad och nu väntar V75-start på Axevalla den 27 februari.
- Tidigare har Prince Tagg aldrig tagit i något, men nu räckte det att jag visslade till lite för att han skulle svara hela vägen där framme, kommenterade en belåten Ralf Karlstedt.
Det runda framsteget blir allt bättre och Karlstedt ser inte enbart gatukorsningsinslag i stammen.
- Nej, modersidan är inte alls dum, där finns en hel del fina hästar som exempelvis Cindy Lej. Prince Tagg är en häftig häst som kanske kan bli en liten reklampelare för mig.

Skriv en kommentar: (Klicka här)

123minsida.se
Bokstäver kvar: 160
OK Skickar...
Se alla kommentarer

| Svar

Senaste kommentarer

30.06 | 17:49

Hästhimlen har blivit rikare på en busponny till. ❤️

...
30.06 | 17:31

Zantos hade en bra läromästare o uppfostrare av min gammel fjording. Zantos blev välomhändetagen o älskad av min fjording. Nu kan de umgås o ta hand om varandra

...
09.06 | 15:02

Äntligen! Tack Lotta - håller med i allt! En fantastisk dag, otroligt trevligt! Lycka på alla sätt och vis! Kram till er allihop från svär- far o mor!!!

...
21.09 | 22:38

Vilken är din häst då?

...
Du gillar den här sidan
Hej!
Prova att göra en egen webbsida precis som jag.
Det är enkelt och du kan prova helt gratis.
ANNONS