Hästliv 2012
Nyårsafton 2012
Årets sista dag även här och läget är både bra och inte så bra men vi reder ut det vart efter.

Det som varit bäst är att Diggan utvecklas hela tiden och efter sista sjukan så har hon gjort ett MVG kvallopp som var helt underbart att se, och på ny rekordtid 😀😘.

Stort tack till team Eskilsson på Romme för ett fint år och nu ser vi med spänning fram emot ett nytt friskt och ännu bättre travår 2013.


December 2012
Läget lugnt - alla mår bra
Onsdag 28 November 2012
Ojsan va tiden gått här ser jag hmmm jajaja har inte tid och lust att uppdatera precis allt som händer och alla har ju inte med det att göra heller, sen jag vet att det finns "hyenor" *ursäkta uttrycket och ni vet vilka ni är* som dammsuger det jag skriver för att använda det på ett så fult vis så dom borde skämmas, men men den dagen är inte uppfunnen än tyvärr..... världen skulle vara mycket trevligare utan  "tarvliga o osmakliga" människor.
Alla hästar stortrivs och Diggan är frisk enligt uppgift så vi får väl se när hon ska ut och visa va duktig hon är igen 😘 mattes kaksmula 😘
Tisdag 2 October 2012
Alla hästar har gått hem från betet nu - så nu kan alla IQ-badbolls människorna sluta springa/gå/åka bil förbi sommarhagen för att kolla om dom har mat ordentligt *suck* att dom bara orkar *jisses*.

Stor dag imorgon

Och nästa vecka blir antagligen spännande 😘

Har varit till det nya stallet och donat runt och det kommer att bli sååååååååå jäkla bra 😀.

Annars är det lugnt
Lördag 22 September 2012
Diggan startade på Rättvik den 18 sep, och blev störd 3 ggr så Claes utgick med henne.
Hennes prestation var inge fel på autostart och öppnade första 500 på 13 och det är inget att klaga på, hon gjorde det hon skulle på ett lysande sätt trots galopperna, hade hon sluppit den sista störningen så kunde hon nog varit med och slagits om pengarna (hon blåste ju inte ens när hon kom in) meeeeeeeeeeeeeeeeeeen det går inte alltid som man tänkt och det är bara att ta nya tag och blicka framåt. Hingsten ska förhoppningsvis kastreras i nästa vecka och märrarna + lilleman går nog kvar ett par dagar till.

Tisdag 11 September 2012
Diggan är en underbar individ med ett hjärta av guld - synd bara att det vansinniga tempot igår gjorde att hon kroknade fullständig sista biten och slängde sig i en trötthets galopp med en diskning som följd. Men vi är nöjda med hennes prestation i alla fall 🙂😘😘😘.

Det är bara att ta nya tag - ny dag och nya möjligheter 🙂.
Lördag 8 September 2012
😀  Läget lugnt på hästfronten, tränar på med hingsten och stona + maxen är kvar på betet - ska snart ta hem dom, skulle ju vilja ha han kastrerad innan dom kommer hem - men veti sjutton om vi hinner det, får bli som det blir. Dom ska ju flytta inom kort så lugnast skulle nog vara att låta dom gå kvar, men snart drar ju jakten igång och då vill jag inte ha dom där uppe bland alla skjutglada halvblinda och kanske inte alltid så spiknyktra cowboys.

Får fundera ett varv till på det hela 😀 till slut blir det bra 🙃.
Onsdag 29 Augusti 2012
ÄLSKADE KAKSMULAN DIG IN TOOWOOMBA VANN PÅ ROMME TRAVBANA 28/8 -12
Diggan och Sören Eriksson 28/8-12 Romme travbana
Lördag 25 Augusti 2012

Läget är nog hyggligt lugnt, första hösilage rullen är på plats redan😲.... stödfodringen fortsätter men nu ser hon MYCKET bättre ut än hon gjorde precis efter fölningen tack o lov och vetten är nöjd med framstegen....det har tagit sin lilla stund, men det fattar inte folket med IQ-BADBOLL .... jajaja vad kan man göra åt människor där hela besticklådan är TOM?????? Lite löjlig är det att nu sedan min lapp vid hagen kom upp (och antagligen har väl dom duktiga människorna berättat va duktiga dom varit, men vad dom inte fattar är att folk PRATAR) så har det varit så in i helvete med bilar som "rastas" och folk promenerar som aldrig förr förbi hagen för att läsa och titta på hästen som det är så synd om men jösses säger jag bara, hade jag kunnat ta betalt så hade jag varit miljonär innan hästarna går hem igen - sicken jävla håla detta är, tur det är över snart.

Våran treåring har varit ute ett par gånger och varit duktig och nästa vecka är det dax igen - ska avnjutas tillsammans med människor vi tycker om 😀.

Värmningsdax
Onsdag 9 Augusti 2012
Tiden går fort ibland (numera förjämna tycker jag).

ALLA mår bra - det har vi "papper" på även om vissa i denna håla tror sig veta annat - IQ-BADBOLL.

Lillherrn mår bara bra och han blir stooooor 🙃, men så snäll och go han är, han måste ha det efter sin mamma 😘. Tappet efter fölningen har stannat så nu håller hon vikten och vi väntar bara på att det ska börja vända uppåt, tycker att det ser lite bättre ut på vissa delar, men detta kan ta tid (veterinären vet nog bäst) så det är bara fortsätta som vi gjort hela tiden. Hästarna kommer flytta före oss vilket inte är till någon nackdel ALLS, lite avis blir jag, för jag får vänta lite längre på familjens flytt, det heter ju att "den som väntar på nått gott.....".
 
Lördag 7 Juli 2012
Japp japp japp då har fölan anlänt 😀🙂😀🙂🙃
Cinderella Lej nedkom med ett hingstföl den 26 Juni 23.00, han var lite stor så vi fick hjälpa till att dra ut honom - men för övrigt så gick allt jätte bra, mor och son mår bara bra. Pappa till det lilla livet är Uptown Yankee och Prince Tagg har fått en lillebror 😘😘.

Diggan är friskförklarad efter sista sjukan med penicillinbehandling, nu letas det start till henne.

Kaline och Jojo är på betet, Mayhem och Zantos betar hemma.
Cinderella Lej och son ****** Toowoomba
Lördag 23 Juni 2012
Hoppsan 😲 då är Juni månad nästan över och jag har inte skrivit så mycket, jaha va kan ha hänt här då??!! Inget föl iallafall men den kommer tids nog.
Hon = Cinderella 😉 fick ju sådana fruktansvärda ödem under buken för två veckor sedan - vare sig jag eller veterinären har sett lika kraftiga någongång, hon kunde knappt gå 😮 och man blir ju j--vligt orolig, för risken att bukhinnan ska brista är STOR och då kan man ju hålla sig för skratt helt klart, men nu är hon piggare och det har dämpat sig lite (ödemet), med hjälp av diverse hokuspokus som man är bra på 😉😎.
Jojo & Kaline går på bete, Zantos och "Plopp" Mayhem går hemma på gården och så fort fölan har anlänt så ska dom ansluta till stona på betet är det tänkt.
Träningen av "plopp" fortskrider som planerat och Zantos motioneras han med . Igår longerade jag "Plopp" som jag brukar men då hade tydligen IVAbilen utryckning med sirener, blåljus och plattan i mattan vilket skrämde vettet ur hästen så han drog på och det slutade med att han slog ikull 😠😥, men han verkar inte ha slagit sig allvarligt tack o lov 🙂😘.

Men jag återkommer med en presentation av fölan när den har anlänt och allt har gått bra.
Husse om du kliar mig så kan jag klia dig lite på ryggen om du vill =)). Kaline och Johan.
Maj är inte över ännu =))
Nu går hästarna på lite grönt  = lyckliga 🙂.

Diggan har varit ute och rört på sig igen - "hon räcker inte till" (inte min kommentar) - men vi tycker att hon gör så gott hon kan sen ska jag nog inte säga mera, eftersom det finns människor som är inne och läser och sen gör sina egna sanningar av vad som står här, kanske ska man göra en "sluten" sida av denna hemsida istället.........får se hur jag gör.
Annars är det lugnt på gården.
En dag till i Maj 2012
Hästarna vill inte gå i lerhagarna - det har jag full förståelse för - men det hjälps ju inte när man bara har dessa lerhagar.........tycker mest synd om Cinderella som nu är både stor och tung på grund av dräcktigheten.......vi gör så gott vi kan - dom kan ju inte stå inne i alla fall, första bästa chans så är det bye bye till detta.

Hingsten och Cindy ska vaccas nästa vecka och det är min favvo bästaste vette som kommer *lycklig*. Zantos vet precis när jag glömt strömmen till hagen när vi går ut på morgonen, så då väntar han tills jag har fått på två trådar i insläppet sen drar(kryper) han under innan jag hinner sätta tredje tråden som en liten vässla och då är han en stor shettis ska alla veta - jäkla odjur - men vi älskar honom ändå 😀😘.

Kaline är döstressad över att Cinderella ska ha föl och inte hon *suck* får väll skicka henne på station snarast möjligt så det blir lugnt, och om två helger kommer Jojo Girl hem 😀😀.
Maj 2012
Läget lugnt - jooo just det Cindy har satt juver i helgen som var 😀 
Diggan startade i Rättvik förra veckan och det gick inge vidare men jag tror mera på att det skulle ha varit 2140m bröstsim istället, fyyy f-----n va blött det var 😲 men hon gjorde det bra iallafall men utan peng meeeeen det gör inget i min värld i alla fall och DET är det ENDA som räknas.
Kaline har fått "snurren" brist på dräktighet tror jag 😉.
Fredag 6 April 2012
Hemma på gården är allt lugnt.

Fick reda på att Diggan är sjuk 😠, ful i halsen och hosta 😥 och var tydligen det redan i sista starten...........................😲😮🤨 mmmmmmm.................
Lillebror Mayhem skickar en Glad Påsk och krya på dig hälsning till storasyster Diggan.
Tisdag 3 April 2012
😀  Diggan var ute i sitt första riktiga lopp i fredags och gjorde det så jäkla bra - knep sista matlappen, men hon var sliten, för hon hade ju gått ett hårt lopp veckan innan så man ska inte klaga (det gör jag inte heller men det kan finnas andra o dom kan hålla k-ften). Vi är nöjda o kusken likaså och det var ju huvudsaken,  chefen höll i styrningen som vanligt 😀

Får se vart det bär av härnäst 😀😉😎
Claes & Diggan på Romme inför start 30 mars 2012
Lördag 24 Mars 2012
Världens bästa Diggis gjorde ett kalasbra kval igår 😘😘😘😘😘😘😘😘

Så nu har hon gått från "premad" till starthäst 😀 massa nöjda o glada är vi 😀😘.

Idag bytte vi strömaterial i stallet, från halm till spån 😀.

Lugnt o skönt
Dig in Toowoomba och Claes Eskilsson kvallopp på Romme travbana den 23 Mars 2012
Fredag 23 Mars 2012
😀  Ääääääntligen så är det dax för Dig In Toowoomba att kvala *massa stolt o lyckliga är vi*

Kusk är som vanligt i dessa lägen "Chefen" Claes Eskilsson och banan är Romme 😎.

På hemmaplan är allt lugnt Cinderella Lej ökar i omfång 🙂 som sig bör 😀 Kaline Wic är nog lite ledsen för att inte hon ska ha något föl iår, Plopp är en "grishingst" och lilla Zantos börjar "apa" efter *suck*.
Bruno växer och mår bra, Nickie o Billie har börjat få vara ute på dagarna, tar det lite "piano" för dom har fällt ur ALL ull så fort att nya underhåret har haft lite svårt att hänga med., och lilla Alvin mår bara bra.

Nu ska det fixas vidare *vinkar*
Mina favoriter på Rommetravet Dig In Toowoomba och hennes vapendragare R.O.
Onsdag 22 Februari 2012
Läget lugnt

Ska till Romme i helgen för vad vi hoppas är sista provloppet innan kval 😀😎😘🙃, denna gång är det chefen som håller i tömmarna 😉.En rund o go Cinderella Lej
Söndag 12 Februari 2012
😀  Igår var vi upp till Rommetravet och tittade på provloppen - för Diggan var ju med, och var så kalas duktig - hon gick tider som hon aldrig gått förut och hon blåste inte ens när hon kom in - tummen upp för min grundning och Stall Eskilsson fortsatta träning av henne 😀 framför allt R.O:s hand i det hela 😀. Ett provlopp till sen är det väl dax 😎😎🙃.
Mayhem har lite hyss för sig fortfarande - men träning är påbörjad så han har lite hjärnstimulans.
Diggan och R.O i provlopp på Romme 11/2-12
Torsdag 9 Februari 2012
Fyyyyy f-----n för hingstar, nu är han billig det lilla svinet. Men han är frystmärkt iallafall och han var jätte duktig att åka transport (som han inte gjort innan) men hur f---n han bar sig åt för övrigt.... usch, ont i kroppen och blå på armen är jag efter ronden med honom 😠😠😠🤒😠😠
Följde med och hjälpte en vän med hennes hästar på ATG kliniken, då pratade jag med dom om kastering, och man behöver inte vänta till hösten om man inte vill, så nu ska jag ta och "glutta" ordentligt om han har släppt ner kulorna, för dom åker PUNKT.
Men han var väldigt spak igår kväll när jag tog in honom....undrar om det nått hjärnan nu, vad som hände i tisdags.... ja vem vet.....man kan ju hoppas.
Resten av gänget mår bra och Cindy är rund och go.
Har gjort en bra affär oxå 😀 återkommer om det senare 😉
Mayhem och Zantos Dec - 11
Söndag 5 Februari 2012
Kallt kallt kallt.....hästarna har fått stått inne senaste dygnet för att stallet inte ska frysa sönder för mig, vi har full beläggning på platserna men ändå så är det minusgrader istallet och fruset vatten *morrar* säger som jag sagt hela tiden att med BÄTTRE ventilation (men även tilluften måste fixas) så blir det inte fukt i stallet som gör att det lättare fryser...men lyssnar dom?.....nääääe så nu skiter jag i det - blir inte så långhårigt här iallafall......
Idag är det "bara" -14 så då kan dom gå ut ett par timmar 😀
Fredag 13 Januari 2012
😀 Här tuffar det på som vanligt-
Mayhem är en gris (ibland) men så är han ju hingst.... nu har han "luggat" Zantos så han har en stor kal fläck på halsen *morrar lite*, och håller på att pajja hans täcke helt *morrar lite till, är han inte snäll så blir det "haklapp" på, eller helt egen hage och kulor av så fort dom kommer på plats......😠, för mig spelar det ingen roll om dom blir kvar eller inte PUNKT

Cinderella Lej e rund å goooo 🙂, mamma Kaline känner sig nog lite utanför för hon är tom iår 😘, men vi får väl se vad vi lägger på iår, jajaja det löser sig framöver.............

Blåser idag så jag e lite fundersam om man ska släppa ut dom .....dom får ju inte ha maten kvar i denna blåst ....... äsch dom får äta inne.
Dig in Toowoomba och R.O på Rommetravet =))
Söndag 8 Januari 2012
🙂  Premiärskrivning här idag då 😉.

Mmmmmm få se nu vad som har hänt sedan sist..... jooo vi har börjat "klä på" Mayhem hans utrustning 🙂 och han är så duktig så - ja han är ju "grabb" så man får ta i lite mera med honom än med storasyster Diggan, där var det mera "silkesvantar" på 😉😉.
Man kan ju bara hoppas att det går lika lätt med honom som med henne. Sen har vi ju lilla Zantos som oxå ska köras in 🙂.
Snart kommer Bruno hem 😘🙂😉.
Och Cindy växer o frodas 😘😘😘

Skriv en kommentar: (Klicka här)

123minsida.se
Bokstäver kvar: 160
OK Skickar...
Se alla kommentarer

| Svar

Senaste kommentarer

30.06 | 17:49

Hästhimlen har blivit rikare på en busponny till. ❤️

...
30.06 | 17:31

Zantos hade en bra läromästare o uppfostrare av min gammel fjording. Zantos blev välomhändetagen o älskad av min fjording. Nu kan de umgås o ta hand om varandra

...
09.06 | 15:02

Äntligen! Tack Lotta - håller med i allt! En fantastisk dag, otroligt trevligt! Lycka på alla sätt och vis! Kram till er allihop från svär- far o mor!!!

...
21.09 | 22:38

Vilken är din häst då?

...
Du gillar den här sidan
Hej!
Prova att göra en egen webbsida precis som jag.
Det är enkelt och du kan prova helt gratis.
ANNONS