Vad händer i hästarnas liv
2014
FODER SOM VI ANVÄNDER 

http://www.edelhippos.se/edelhippos.html

http://www.krafft.nu/mash/

http://www.krafft.nu/produkter/seniorhast/krafft_lusern_pellets_29/
Gjort nytt
Ni får läsa vidare on hästarna i fliken "under" denna och den heter " Hästliv "
För denna har blivit så "tung" att ladda upp 😀
Måndag 28 Februari 2011
Roade mig lite med att gå bakåt i dagboken till tiden innan Diggan föddes 🙂 för jag hade ett svagt minne av att kaline satte juver tidigt och mycke riktigt så satte hon juver redan 2 månader innan fölning så ikväll ska jag ut och glutta 😀 Cinderella vet vi ju inget om så det får bli en överraskning och ny erfarenhet.
Måste få skryyyyyyta om min älskade gubbe som nu medans jag är sjuk i mina lungor tar hand om ALLT som har med hästar o hundar att göra fast att han är allergisk mot just hästar 😲😮. Tack min älskade vän 😀😘.

Om det utlovade plusgraderna kommer nu i veckan så ska alla få gå ut utan täcken 😀😀 det kan behövas stackrarna har ju haft dom på lääänge nu.
Lite hingstbedömning 2011
 

Ingen hingst har
fått högsta betyg

 

(travnet.se lördag 26 feb 2011 10:29)

Red Hot Dynamite är den hingst som fram till dagens bedömningar på avelsvärderingen fått högst betyg.
Dock får ingen högsta betyg - och det lär inte förändras under lördagen.


Under helgen är det/har det varit Avelsvärdering på Axevalla.
Så här ar det gått:

Resultat från torsdag 24 februari:

Lovely Lidob - 56 poäng.
Northwood - 39 poäng.
Caramba Hall - 66 poäng.
Whatwouldtheysay - 38 poäng.
Bowling Inferno - 56 poäng.
Syrinxian - 44 poäng.
Impressive Lavec - 51 poäng.
So Perfect - 56 poäng.
Quito Gold - 55 poäng.
Garantido - 52 poäng.
Anderberg - 56 poäng.
Oeillet Rouge - 52 poäng.


Resultat från fredag 25 februari:

Red Hot Dynamite 82p
Zola Boko 79p
Please Poppy 62p
Sebastian K. 75p
Bring Me Back 42p
Gentleman 70p
Ken Warkentin 77p
Magnifik Sund 70p
Quarcio du Chene 71p
Text Me 81p
Russel November - struken

Idag bedöms: Olympic As, ZapdosHåjt, Daddy Joe och Neon P.E.

Så här görs avelsvärderingen
Nya hingstar granskas av Avelsvärderingsnämnden. De parametrar som granskas och poängsätts är hingstens egna tävlingsprestationer, härstamning och den veterinära statusen. Bedömningen görs skriftligt.
Det görs också en exteriörbedömning, som också avges skriftligen men inte poängsätts eller vägs in i den slutliga bedömningen.
Har hingsten avkommor görs en bedömning av dessa även om den inte påverkar prövningen av själva hingsten.

Hingstar poängsätts per parameter enligt följande:

Parameter - Maximalt antal poäng
Prestation - 50
Härstamning - 40
Veterinärt - 10
Totalt antal poäng - 100

När granskningen är klar gör avelsvärderingsnämnden ett skriftligt slutomdöme och resultatet redovisas offentligt. Nytt från 2010 är att nämnden i sitt skriftliga omdöme också värderar både hingstens härstamning och prestationer.
Obs! Delpoängen för respektive parameter redovisas inte offentligt. Det görs enbart med slutpoängen.

Avelsvärdet bedöms och poängsätts enligt följande:

Bedömt avelsvärde - Poängskala
Mycket högt 86-100
Högt 71- 85
Medemåttigt 56-70
Lågt 41-55
Mycket lågt 40-

Februari 2011
Det mesta ligger nere nu pga sjukdom
Lördag 22 Januari 2011
😀 Nu är dom skodda och verkade 😀 tusen tack CE - alltid lika trevligt och bra blir det med, sonen var med också och det var en väldigt trevlig kille.

Pratade om en gemensam bekant - ja för min del exbekant och han hade full förståelse för mitt "dra till ett varmare ställe" - han var inte förvånad så att säga 😉,
han ska komma igen i veckan för att ta ett par mindre skor till Diggan (jag köpte en storlek för stort) så hon har lagom skor fram och inga bak - jaja det löser vi i veckan.
Sen när jag kom in så ringde "exbekanten" på mobilen helt plötsligt 😲 varför vet jag inte för jag ignorerade samtalet - han måste ha sett CE:s bil på gården, men som sagt så har han skitit i det blåa skåpet och får ta konsekvenserna för det.
Vi pratade även om upplägget för Diggan och Regina som kommer att bli kalasbra 😀.
Fredag 21 Januari 2011
Vetten var här igår på ett "stickbesök" 😉 så nu är dom färdig vaccade vad det gäller influensan iallafall det är bara tanterna som ska en tredje spruta i mars(abortvirus) och då ska Regina få årspåfyllningen av A2:an 🙂.

Idag gör vi ett nytt försök med hovslagaren 😉 hoppas att det funkar denna gång då 😀.

En grej blev struken igår 😥 men det är bara att jaga nytt .

Torsdag 20 Januari 2011
Mmmmmm nya rön angående hovslagaren.....*suckar* antingen idag eller imorgon, han fick förhinder igår...........sånt som händer.........
Spännande dag idag om nu bara planeringen håller det vill säga 🙃 återkommer senare 😉
Tisdag 18 Januari 2011
Tittade på travet igår från Mantorp eftersom vi hade "intressen" i lopp 6 V5-3, från början var både Dumle Loss och Majesty of Rock anmälda till de loppet men Joakim valde att stryka Dumle pga underlaget som inte var det bästa på dagen - men blev tydligen bättre på kvällen enligt kuskar som körde - men vi fick se en pigg, fin och oerhört vacker Majesty of Rock vinna "plättlätt" - hade varit roligt att se dessa två göra upp men men det finns ju flera möjligheter till ett sådant möte - men fin var han iallafall 😀😘 pappsen till Cinderellas kommande föl 😀😘.
Enligt dom nya "rönen" så ska visst hovslagaren komma imorgon ........hoppas hoppas hoppas...för nu e det riktigt äckligt halt 😲.
Måndag 17 Januari 2011
I väntan på hovslagaren som INTE har dykt upp ännu *suckar* så gör vi vad vi kan för att träna - mycke longering på åkern blir det men men vad gör man, dom måste ju röra på sig........
Har en stökmajja som "krafsar" sönder insläppet för mig 😠 två ggr förra veckan, så dom kom lös allihopa 😠 då är dom lite billiga 😠.
Denna vecka kommer att bli lite spännande, hoppas planeringen håller nu bara - rapporterar om det senare.
Fredag 14 Januari 2011
Läget lugnt, magar växer, nya rullar hemma, matarkabeln in i stallet bytt - takraset tog den med sig så jag blev utan ström i stallet härom dagen 😠 men nu är det fixat.
Tisdag 11 Januari 2011
Återkommer vid ett senare tillfälle.............
Tisdag 4 Januari 2011
Alla mår bra 😀 Diggis har nu skaffat sig en attityd som kanske inte är så rolig, men den är ju naturlig i hennes utveckling - uppkäftig tonåring typ *suck* det är bara att gilla läget, vet ju att det går över sinom tid. Hon får massage varannan dag och träning varannan dag - precis som det ska vara .
Lördag 1 Januari 2011
😀 Alla mår bra - ingen som reagerade på smällandet inatt *skönt*. Idag var det två massager och en longering och allt var  bra *se Reginas sida* 😀.
Diggans vb var inte svullen idag 🙂 och det blev bara massage på henne idag - lite vila mellan passena är ett måste .

Läget lugnt så här långt 😉
Fredag 31 December 2010
Idag är det mera longering 🙂
Diggan ska jag behandla vb på igen - svullen men inte halt🤔😠
Regina ska gås igenom och longeras - ska bli så spännande och se hur hon rör sig - man ser ju tendensen i hagen men nu blir det på annat vis 😉
Torsdag 30 December 2010
Idag står genomgång (massage) och longering på schemat 😀.
Lördag 25 December 2010
😀  Äntligen kan man släppa ut dom direkt på morgonen, har inte fungerat senaste tiden då det varit ca 25 minus hela dagarna  - idag hade vi "bara" 15 minus och nu vid 11-tiden är det 10 minus 🙂 det är mer i min smak 😉.
Diggan och Regina går bra ihop 😀 och tanterna går för sig och jäser .
CE hann inte med innan jul men det kommer väl fler dagar.
Tisdag 21 December 2010
😀 Då har den "nya" tjejen kommit hem då 😀 hon ska vara här ett tag för att vi ska se om vi kan hjälpa henne på något sätt.
Hon har tagit flytten bra tycker jag, hon och Diggan har hittat varandra bra tycker jag 🙂 *nöjd* 🙂.
Igår fick dom stå inne - eftersom det snöat i nästan 4 dygn så var ju alla täcken blöta ( kan inte torka så många på en gång), men igår kväll var allt torrt och det har slutat snöa för denna gång 😀.
Förhoppningen är att CE kommer och fixar fötterna på dom innan jul - ska ju på med skor på Diggis, hon halkar bara nu när vi tränar och det är ju inte bra.
Annars är läget lugnt - tanterna jäser på och mår bra.
Onsdag 15 December 2010
Spänningen stiger 😀😀😉 bara nu allt hinner bli klart tills på lördag
Återkommer...............
Torsdag 2 December 2010
😀  "En valack säger man till. En hingst frågar man. Till ett sto får man skriva en ansökan i tre exemplar." ...Kyra Kyrklund  😀 så sant som det är sagt😀

Händer inte så mycket - dom håller värmen i stallet = står inne mest hela tiden med avbrott för en snabbvädring när jag mockar - hoppas att kylan släpper inatt, dom har ju "lovat" bättring.
Tisdag 30 November 2010
😀 Så har han varit ute och vunnit igen 😀 Prince Tagg 😀 Grattis från oss alla här 😀 om man går in på www.mantorptravet.com och kollar på webb-tv så kan man se en bra intervju med Ralf från den 26 november och där framgår det klart och tydligt att Taggen INTE är till salu 😀😀😀 det glädjer mig 😀.

Idag har vi -19 grader så hästarna står inne på fm och äter så inte stallet blir helt utkylt 😲. Diggis har lite ledigt efter vaccinationen - hon var lite frussen dagarna precis efter så det  är bara att avvakta med träningen men men vem har bråttom, man måste lära sig ibland att ta det lugnt och inte "stressa" fram utvecklingen, är hon klar så är hon annars så är hon inte det - spelar ingen roll hur många som "tycker" en massa och flåsar en i nacken - dom får väl träna sitt egna material istället.... eller är dom avundsjuka tro????? vet ej och bryr mig inte.
 Nopps nu har jag annat att göra tjingelingen.
Tisdag 23 November 2010
😀 Undrens tid är inte förbi 😀
Äntligen är trumman och med fuktfläkt på plats i stallet *lycklig* - jag bara "älskar" min små "tomtar" i stallet 😘😘😘😘😘 
Som jag skrev igår så är det vettedax idag - blir bra det 😀
Allt för nu tjingelingen
Måndag 22 November 2010
😀 Det rör på sig - fölbox pågår - målning pågår, med andra ord på G.

Va och hämtade hem hösilage igår 😀 tänk va lyckliga dom blev 😀 ja Diggan kanske inte blev det direkt men när hon väl kom underfund med att dom STORA vita äggen gick att äta av så blev det lugnare - fast hon tyckte nog att dom såg otäcka ut först hehehehehe - jisses vilket vackert steg hon hade i hagen - man ser det ju inte när man sitter bakom 🙃 hon bara flööööt fram 😎 men som sagt det var i hagen det......

Imorgon tisdag kommer vetten ut och ska "stickas" lite, vaccineringsdax igen.

Annars är det lugnt här
Tisdag 16 November 2010
Mmmmm efter hagrivningen har hon varit svullen i ett bakben men inte halt😠 och det gick över på ett par dagar tack o lov 🙂.
Så nu ska vi tragla vidare igen 😀
Fredag 12 November 2010
😠 😠 Nu e hon billig den lilla dj-vla apan 😠😠 är det nått som kan reta upp mig så är det små skithästar som sabbar hagar när det är vinter, end of story.
Tisdag 9 November 2010

😀 Vad händer på denna front då!!??
Jo det tuffar på i maklig takt - stona mår bra och börjar bli runda om magarna 😘😘😀😘😘 så mysigt och spännande.

Diggan utvecklas bra - försöker göra något med henne varje dag - det är handen som bestämmer hur ofta det ska köras 😠, det är bättre att låta bli än att "tappa" henne, inget jag rekommenderar när man tränar unghästar iallafall - men det finns ju andra "träningsallternativ" tack och lov 😀. Pigg som ett dj-vla troll är hon iallafall 😉.
Nu är materialet hemma till Cindys fölbox - så snart ska det byggas vidare i stallet - sen var vi in i gammelstallet och skissade på två boxar till och det kommer att bli såååå jäkla bra 😉, det kan ju rent av bli två hingstar och det vill jag inte ha ihop med märrarna  men det är ju bra med extra platser för man vet ju aldrig vad framtiden har med sig för något 😀😉.

Nu ska jag ut i stallet och sätta lite fart på det hela - så allt är klart innan ovädret dyker in 😲.

Tisdag 2 November 2010
😀 Allt är lugnt - träningen går sakta framåt - det är handen som bestämmer hur mycket just nu 😠 men men det blir ju bra i slutändan, hoppas jag iallafall.
Har aktiverat min tränarlicens igen - har ju inte haft något att sätta på träningslistan - men nu har jag en liten prinsessa 😀😘😎
Torsdag 28 October 2010
😀 😀 GRATTIS till Taggen och Ralf som tog en välförtjänt finalplats i BC-semifinalen igår kväll på Solvalla - så jäkla kul, sen att hästen är både vacker och läcker att titta på är ju inte helt fel  jag kan lova att det tjoades och hejjades här igår kväll 😀😉😎 så nu ska vi bita på naglarna nästa helg när finalen går  det blir svettigt

Så här ser startlistan ut:

Starlistan BC finalen
Fyraåriga hingstar

 (travnet.se onsdag 27 okt 2010 21:43)
Breeders Crown Finalen för fyraåriga hinsgatr och valacker avgörs på Eskilstuna den 6 november och vinnaren får 700.000 kronor.
Loppet avgörs över 2140 meter autostart.

Häst / Tränare

1. Copy Tooma – Timo Nurmos
2. G.H. Nemo – Maria C Karlssom
3. Sebastian K. – Lutfi Kolgjini
4. You Bet Hornline – Robert Bergh
5. Staro Dynamite – Thomas Lönn
6. Prince Tagg – Ralf Karlstedt
7. Red Hot Dynamite – Sami Saarela
8. Never Again – Stefan Hultman
9. Japanese Face – Åke Svanstedt
10. Alvena Pampas – Per Lennartsson
11. Zyrano Boko – Stefan Hultman
12. Monster Drive – Per Lennartsson

Stolta ägare till hans mamma är vi 😀😉
Måndag 18 October 2010
😀 Alla "tottar" mår bra

Var ute och körde Diggis igår och det gick bara bra - körandet var ju inga stora problem det var bara selningen som var problematisk för att säga något - man behöver alla sina fingrar helt klart.

Tycker nog att märrarna har börjat "lägga på sig" lite 😀😘🙃 myyyyyyyysigt.

Ha det gott alla som är här och läser lämna gärna ett "avtryck" i gb:n 😀
Lördag 2 October 2010
😀 Tanterna är hemma igen - Diggan har lite körledigt medans min hand läker men bara en liten stund 😉
Läget lugnt i paradiset
Måndagen 27 September 2010
😀 Tränar vidare - hon är ju så jäkla duktig våran lilla unghäst *stolt*.
Kör varannan dag och hon vilar eller går på promenad varannan dag, så muskler och kropp hinner med (muskler byggs i vila), sen blir det massage med, bra att kunna vara med och se OM det skulle vara något fel någonstans, ju tidigare man hittar det dessto fortare kan man göra något åt det för det mesta och sen behöver det inte ta så lång tid innan det är bra 😀😎 ( tur man e utbildad i ämnet).

Tanterna ska hem denna vecka, för snart är jakten igång i området .

Allt lugnt.
Torsdag 9 September 2010

😀 halm halm halm - nu e alla rullarna hemma, hälften fick vi in igår kväll, så idag är det resterande som ska in 😎.
Diggan fick lite ledigt nu i och med halmen men det gör inget hon kan behöva smälta alla nya intryck ett par dagar 😉 men imorgon är det inge ledigt längre 🙂.
Tanterna går och jäser på betet fortfarande - dom ska hem innan älgjakten iallafall 🙂 Cindy kan man nog missta för en älg  hemska tanke.

Förövrigt lugnt i paradiset 😘

Måndagen 6 September 2010
😀 Så har vi fått henne i vagn 😀 underbara lilla duktiga Diggan 😘
Vi tog en "liten" tömkörning på lördagen 9,2 km endast 😉 när vi kom tillbaka så var vi ganska så trötta allihopa både häst och ägare  så då la vi på vagnen, och hon brydde sig inte speciellt mycket, på söndagen var vi ut på åkern (dom har skördat nu) där det ligger en hel massa halmrullar och tränade lite svängning, sen satte vi på vagnen och tog en tur på samma åker 😀 och hon var så jäkla duktig 😎😀 *stolt*.
Hovslagaren har varit här och nu är tanterna tillbaka på betet igen medans Diggan är hemma för "träning" och har kanske lite tråkigt, men sällskap av getterna .
Söndag 22 Augusti 2010
😀 GRATTIS från oss (ägaren/tränaren till hästen är bror till Erling Lejon - uppfödaren/proffstränare till våran Cinderella Lej som är mamma till den jätte duktiga hingsten Prince Tagg).

Johnny Takter och Deuxieme Picsous vann E3-finalen – Öppen klass på Örebro. Efter loppet så tillägnade tränaren (till höger i bild) segern till sin döda mor.
Foto: ALN/Montage

Tårarna i tv: Vann
för sin döda mor

Båda hans föräldrar gick bort i våras.

I dag vann Johan Lejons häst Deuxieme Picsous E3-finalen i Örebro med 800 000 kronor i förstapris.

Efter loppet mötte en mycket rörd och tårögd tränare TV4.

– Jag vill tillägna min mamma det här, sa han.

Den lille proffstränaren på Jägersro, Johan Lejon, med tolv hästar på träningslistan, tog i dag en stor seger. Hans talangfulle treåring, Deuxieme Picsous, spurtade hem E3-finalen i Örebro med 800 000 kronor i förstapris. Hästen fick ett lopp långt bak i kön, men det spelade ingen roll då tempot i loppet var mycket högt. Lejons häst, som för dagen kördes av Johnny Takter hade även tur då storfavoriten och mycket kapable Raja Mirchi galopperade i startrusningen. När upploppet nalkades var det flera hästar med vinstchans, men längst ut spurtade Johan Lejons talang bäst och skar linjen först med säker marginal.

– Jag har kört honom några gånger och jag gillar den här hästen. Han är väldigt fin och köra, sa Johnny Takter efter loppet.

Han fortsatte:

– Han har inte snabbheten än men han har styrkan. Jag tänkte att jag hade en bra häst, men man vet ju inte. När man vet att man har en bra häst så ger man inte upp.

Lejon: Saknar henne

När Per Skoglund, som var TV4:s reporter i dag, kom fram till Johan Lejon efter loppet så blev det en känsloladdad intervju. Lejon, med tårar i ögonen, förklarade sin saknad efter sina föräldrar som gick bort i våras.

– När känslor kommer från olika håll så tänker man på mycket, sa han.

– Jag vill tillägna min mamma det här. Jag ville vinna ett stort lopp och säga att jag saknar henne som fan, fortsatte han.

”Lång och ful”

När tränaren hade samlay sig något och tagit sig till vinnarcirkeln berättade han hur hästen hade fått sitt namn.

– Deuxieme betyder den andre och Picsous betyder Farbror Joakim på franska. Så det blir Farbror Joakim den andra, förklarade han.

Men det var inget självklart val att döpa honom till det.

– Han var lång och ful som föl, så han skulle väl egentligen ha hetat Långben, sa Lejon lite skämtsamt

Lördag 24 Juli 2010
😀 Dom dräktiga tanterna är i stora beteshagen och Diggan är hemma på bete och inkörning  getterna håller sällskap 😎 stallet ska högtrycktvättas och målas färdigt nu innan tanterna kommer hem igen 🤩 mmmm blir bra det 😉 och tiden bara susar vidare
Lördag 17 Juli 2010
🙂 Dom växlar mellan bete i stora hagen och bete hemma  dom mår bra trots att både värme o insekter kan bli lite för mycket ibland - men det är så kort tid så det är bara att njuta och det gör dom😀 Diggan tömkör vi i mån av tid och lite beroende på värme och halten insekter (inte lönt att göra något när det är "för" mycket av dom nämnda) men hon är duktig och utvecklas fint 😎.
En av våra andra uppfödningar har kvalat, så nu ser vi fram emot att följa hans framfart på banorna framöver - lycka till säger vi 😀.
Midsommarafton 2010
NYHETER*****NYHETER*******NYHETER😀😀😀

BÅDA märrarna ÄR dräktiga 😀🙃 Kaline väntar tack o lov bara en och hemliga Cinderella är dräktig med Rocken - fast hon inte va det hehehehehe🙃😀😎

Trevlig Midsommar till er alla som är här och läser
Söndag 20 Juni 2010
Ja jag vet inte vad man ska äga riktigt - jo Kaline är dräktig det är ju bra men det är tvillingar och det är INTE bra så på onsdag ska dom försöka "klämma" det ena fostret annars så sprutar dom bort båda och vi får börja om - huvudsaken min älskade märr mår bra - Cinderella är inte dräktig så nu har vi bytt hingst på henne pga en del saker bland annat då hingststationen som har burit sig åt som ena riktiga arslen rent ut sagt *suck* tycker synd om Rocken och hans ägare Lotta som ska behöva ha detta hela säsongen, men vi önskar Rocken all lycka både på banan och i avelsboxen i framtiden -  jättefin häst.
Onsdag 2 Juni 2010
😀 Hämtningsdax av mina älskade märrar - färdigseminerade för denna gång - bara att hålla tummen att det fäster nu då 😘🙃

Betessläpp ikväll 🙃😉😀 skönt för dom

Återkommer........
Måndagen 31 Maj 2010
Det blir en seminering till imorgon och ny koll på Onsdag 🙃 jaja bara det blir nått av det hela 😀
Diggan betar på här hemma och har accepterat getterna som sitt sällskap "pluttan" 😘 hon betar inte förens dom är ute dom med - hon står och väntar på dom och när hon ser att jag kommer med dom så går hon iväg och betar .
Stängslade lite höggräs på tomten åt henne igår och det gillade hon *mums*
Ska vänta någon vecka till sen är bettledigheten slut 😎 intressant 🙂

Nu ska jag släppa ut Diggis + kompisar, tjingelingen
Fredag 28 Maj 2010
😀 YEEEEEEESSSSSSSSS  semindax imorgon på både Kaline och Cindy 🙃

Igår var vi till hästtandläkaren med Diggan och mycke riktigt så hade hon vargtänder som behövde komma ut, lite vass var hon med så det åtgärdades också  lilla smulan va hon är duktig 😘 så nu fick hon lite "bett" ledigt, dom får gå upp på bete så fort stona kommer hem, har vi tur så kommer dom hem på måndag redan 😀 läääängtar - för det är lite tomt hemma nu .

Ja det var det hela för nu Tjingelingen
Onsdag 26 Maj 2010
😀 Då är både Kaline och Cinderella på seminstationen nu då (körde dit Cindy igår kväll)
Så nu ska Diggan klara sig själv ett par dagar 🤩 bara hoppas att hon fixar det nu då 🤔 det återstår att se 😉
Betet ser ut att bli bra iår - kan nog vara den kalla och blöta maj som gjort det  såååå det är väl inget ont som inte har nått gott med sig eller vad man ska säga 😉
Imorgon är det hästtandläkaren för Diggan  jisses då  blir säkert bra 😲...
och sen ska visst hovslagaren hit ....hmm mycke jöja mycke jöja....😎

Återkommer om ston och ensamma unghästar 😉 tjingelingen

********EXTRA*********INFO************

Båda stona är på G, och om allt går som det ska så kan det kanske vara semindax på lördag 🙃😀😎🤩😲😉🙂
Och Diggan går själv i hagen och är sååååååå duktig men lite ledsen - gick bättre när getterna kom ut 😀
Fredag 21 Maj 2010
Ska ringa stationen om en stund för att höra om det är nått på G idag då - det var ju inget i onsdags 😥 men men det blir ju någongång iallafall så mycket är säkert 😀.

Var upp till sommarhagen igår kväll (efter första åskvädret) och det ser jätte fint ut  
Stora C och Diggan går hemma i "lilla" beteshagen och har det bra  det var lite oroligt i onsdags morse - Stora C visste inte riktigt hur hon skulle göra med allt för det är Kaline som är bossen på den här gården 😎, men det lugnade sig efter ett tag och igår var det riktigt lugnt 🙂.

Jag återkommer med mera semininfo senare Tjingelingen
Onsdag 19 Maj 2010
😀 Körde upp Kaline till seminstationen igår kväll - koll nu på morgonen för att se om det finns nått att seminera på - hoppas 🙂
Fixar med hagar (snart betessläpp), förövrigt är det lugnt - livet går sin gilla gång och saker blir gjorda i den takt det blir 😉

Ha det bra ni som är här och läser ( skriver senare om hur det såg ut)
Fredag 7 Maj 2010
😀 Vaccade och klara för denna gång - ska ha en omgång till om ca 1 månad 🙂
Diggan var som vanligt jätte duktig (dom andra var jätte duktiga med) och nu är pass fixat till stora C  jaja bättre sent än aldrig, förstår inte vitsen med att dessa gamla tanter och farbröder måste ha pass - kan vara med på att hästar som tävlar och reser ska ha pass ... meeen någon ska väl tjäna lite pengar🤩. Nähä nu ska jag susa vidare ha det bra alla som är här och läser.
Torsdag 6 Maj 2010
Tiden går ser jag 😉 

Idag är det vettedag 🙂 vaccineringar *måååånga* både hästar o hundar
plus en del annat med 🙂
Hagar ska kollas (sommarhagar) i helgen om det inte snöar eller så 😠🤒
Avvaktar med koll någon vecka till det är lite för kallt än så länge tycker jag 😉

Annars susar livets berg o dalbana vidare mot nya mål ha det gott alla som läser hos oss 😎
Torsdag 22 April 2010
GRATTIS till lilla fröken Diggan som fyller 1 år idag 😀😘 hoppsan va tiden går fort 😀😘
Tisdag 6 April 2010
😀 Hingstar bokade och koll på seminstation sker i den senare delen av april 😀😘🙃 såååååå jäkla kul och spännande 😎

Livet tuffar vidare här i paradiset 😀 höhämtning ikväll  
Varit ute med Diggan och "promenerat" i helgen - hon är såååå duktig så nu blir det tömmar på imorgon 😀 ska hänga på lite "extra" saker med för att hon ska bli van 😉 men det mesta är ganska så "stort" så det ser ju lite fånigt ut för hon är ju så finlemmad 😘😘😘 

Tjingelingen
Skärtorsdag 1 April 2010
Livet tuffar på - Diggan har åkt transport för första gången helt själv upp till travbanan för frysmärkning (äntligen) 🙂 kalas duktig var hon, i och urlastningen gick helt felfritt och hon stod som ett tänt ljus i transporten 😘

Söndag måndag hade Diggan lite feber men nu mår hon bra igen, ingen hosta eller näsflöde .

Snart är det dax för ett besök till seminstationen för koll 😀 såååå kul bara 😀 och späääääääääääääännande 😉

Nu ska jag ta tag i saker igen - allt för nu hejhej
Torsdag 11 Mars 2010
 Takrasens gyllene tid

Takras + hästar = panik i någon form (pratar enbart för mina egna).

Diggan upplevde sitt första takras igår och vi hade MYCKET snö på takena 😲, jag var ute och gav en extra sudd hö vid 16.30 (dom går in sent så jag tycker dom kan ha nått att pyssla med) sen vid straxt efter 18:30 skulle jag ut och göra iordning, men då tycker jag att det inte stämmer med hur som är placerade i hagen (skumt ljus ute men inte helt mörkt), då har Diggan dragit rakt genom två trådar in till Stora C 🤩 men hon drog inte längre tack o lov och Stora C tycktes inte bry sig det minsta (hon har haft hyss för sig förut), såg ut som hon tyckte det var mysigt med en föla i hagen - tur vi betäcker i år igen 😀 har nästan bestämt mej nu 😎.
Annars går livet sin gilla gång med "träning" osv.......
fredag 26 Februari 2010
😀 Stolt ägare till en perfekt unghäst på alla punkter 😀 proffstränaren som var här igår blev så imponerad av henne så han ville ta henne med sig direkt 😎
men det blir till hösten för finslipningen inför premieloppet

Sen fick jag "kärleksbrev" från Lutfi "Ludde" Kolgjini igår 😀😉 närå han ville inte ha mej utan mina ston *asg* 🤩 jaja vi får se hur det blir med val av hingst.
Hade ju bestämt mej - men va sjutton det har ju kommit såååå in i vassens med hingstar iår som är intressanta - så det blir att ta ett varv till 😉.

Läget är förövrigt lugnt - nu kan man ju äntligen ha dom ute hela dagarna bara 3 minusgrader ute 😀

Allt från vårat stall just nu tjingeling
Onsdag 10 februari 2010
😀 😘 Stora C:s son har tagit tre raka iår - äntligen fick vi se honom och han vann igen stort GRATTIS från oss 😘😀 sagolikt vacker och lik mamma 😀😘
Tisdag 26 Januari 2010
😀 Här är det bara bra 😀

Diggan har nu haft huvudlaget på - åååååå så grinig hon blev då *asg* jaja det är bara att gilla läget 😀 men det gick väldigt bra ändå  *duktig pålla*, så nu är det "bara det övriga kvar" 😎

Gick igenom all utrustning som Limen haft ( ska hängas undan i väntan på), usch det högg i hjärtat av saknad/sorg (undrar om det någonsin går över helt?), men hon har det bra där hon är, ingen smärta mer, mattes snuspussmule.........

Allt för nu
Torsdag 21 Januari 2010
😀 Stora C:s son vann i sin sista start härom dagen  Grattis från oss 😘

Läget lugnt - Diggan "ensamhetstränar" 🙃 hon är sååååå duktig - till helgen är det dags för huvudlag och bett 🤩 fick ju köpa nytt pga att "någon" har "picklat" mitt unghästhuvudlag 😠🤒 köp eget typ 😠 jaja klåfingrigt folk finns det överallt.

Kalines ben är nu helt återställt🙂😘 

Allt för nu Tjingeling
Fredag 8 Januari 2010
Läget lugnt - Kaline och stora C var ute en stund igår medans jag mockade 😀 och Diggan fick spader *väntat* men det gick det med 🙃.
Hon är en liten duktig häst 🙂 väldigt kontaktsökande nu när mamsen inte är inblandad längre 🙂.

Inte mycket till utevaro nu när det är kallt som f-n, men men det finns säkert ett slut på detta med (hoppas jag och snart).

Nu ska jag dona vidare ha det bra i kylan 🙂
Torsdag 7 Januari 2010
Läget lugnt, Kalines ben blir sakta men säkert bättre o bättre, även rörligheten 🙂
Diggan var lite lugnare idag - men tuttesuget är "stort" pluttan 😉, när jag gav sen kväll igår var hon så sint på getterna så det liknade ingenting *ASG* och Billie är ju inte sen att retas heller *ASG* så Diggan försökte hugga henne i klöven men Billie var lite snabbare så hon i sin tur "vevade" med frambenet genom gallret åt Diggan som gjorde henne ännu mera sint *ASG* ja jisses va dom höll på - underhållande

Dom får ev vädra lite en i taget medans jag mockar idag 😉 

Allt för nu tjingeling
Onsdag 6 Januari 2010
H-vete vad sur hon är nu Diggan - saknar "tutte" ju 😉 men men det är bara gilla läget 🙂 för kallt för att vistas ute någon längre stund 😠 hoppas på mildare väder SNART 😉 annars är läget lugnt och KALLT
Tisdag 5 Januari 2010
Hästar står inne - lite för kallt för att det ska vara skönt för dom ute sen behöver stallet lite hjälp att hålla värmen 😉 

Diggan bytte box igår så nu står hon intill getterna 🤩 hon tycker det är roligare än vad hennes mamma tycker iallafall - Kaline blir så skitförbannad på dom så då bytte vi 😀

Kaline var "seg" i steget igår morse och lite svullen i en kota bak - så när jag tog in dom igår kväll så tänkte jag linda henne - då var hon så j-vla svullen i hasleden så rörelseförmågan var nedsatt  hon har ett sår straxt under hasspetsen som det tydligen gått "troll" i så det blev att "fixa", avslutade med ett spritomslag som hon har stått med inatt och svullnaden är mindre idag tack o lov - stelkrampsvaccad är hon, hoppas att det lägger sig fort nu *stackars lilla gumman* mattes hjärta.
Nu får inte Diggan gå med mamsen mera, inte förens till sommaren på betet  hon kommer att vara lite olycklig en tag framöver men det går över.....😎

Det var lite från hästarna här på gården ....tjingeling
Söndag 27 December 2009
😀 Då har hon haft selen på sej för första gången 😎 jätte duktig lite häst 😘 hon undrade nog lite först vad det var matte kom med - men matte sa att det var ok - så då var det väl ok 😀 pluttan

Läget lugnt
Måndagen 21 December 2009
😀 Läget lugnt 😀

Dom fick stå inne i Lördags när det var som kallast för att inte kyla ut stallet helt -  men igår fick dom vara ute 😀 "Kajsa" va pigg så det sprakade om henne 🙃 stumpan hehehehe
Igår kväll frös vattnet i stallet - blir alltid så där när temperaturen vänder uppåt *suck* men det är tur att vi har en bra fläkt som nu står på plats och värmer upp det hela 😀 den får stå på nu 😉 så blir det bra 🙂
Onsdag 16 December 2009
😀 Stora C son har varit ute och plockat pengar igen 😎 duktig ponke  GRATTIS

Hösilage hemma - till glädje för hästarna  ja "kajsa" tyckte att det smakade skit först - men det gick över fort 😉 sen ska vi ju inte prata om dom där konstiga stora vita äggena som matte och husse tagit hem och lagt på stallplanen som man MÅSTE gå förbi  skitäckliga  

Annars händer inte så mycket
Fredag 11 December 2009
Läget lugnt 🙂 nu får det gärna frysa till lite i hagarna så denna lervälling upphör 😠 tur man inte har skor på dom nu .............

Hämtade torrhö igår och i helgen ska vi hämta hösilage 🙂 blir sååå bra såååå😎

Söndag 6 december 2009
😲  Först är det suglera så man tror att alla leder ska separera 😲 sen fryser allt så det ser ut som dom ska bryta sej fördärvade 🤨 och nu är det smetigt igen 😮 mmmmm man funderar ju ibland 😠

3v

Lillstumpan gör framsteg - inte sjutton brås hon på sin mamma iallafall - satan vilket humör hon har *lillskit* jaja det blir ju en del att "jobba" med i vinter 🙃

Annars är det lugnt här iallafall 🙂
Tisdag 1 December 2009
🙂 Livet rullar vidare - 2v utan min snuspussmule - annars mår alla bra i stallet.

"Lillafrökendrake" tränar vi vidare med i diverse situationer - personlighet som en kobra.......

Stora C:s son har varit ute igen och varit duktig  Grattis från oss (han har tagit en peng i varje start han gjort iår)

Tjingeling 
Lördag 21 November 2009
Förvirringen har lagt sej - vardagen börjar lunka på som vanligt i stallet.
Förberedelserna för den totala separationen har påbörjats - blir lite knixigare nu när "lektanten" inte finns hos oss längre *suckar*, men men , problem är ju till för att lösas......

Man funderar och funderar.........kunde det ha blivit på nått annat vis tro.......men som dom säger " om inte om fanns hade man kunnat skjuta björn med kvastskaft"
Måndagen 16 November 2009
Läget är förvirrat i stallet - stackrarna - när vi har lastat henne förut för träning eller dylikt så har hon ju alltid varit med hem igen ...... men denna gång var transporten tom och tyst när vi kom tillbaka.......och boxen är tom.......Kaline undrar väldigt......"kajsa "Kavat" blev utan sin "lektant"............. tungt........
Måndagen 9 November 2009
😀 Lägesrapport

"Kajsa kavat" har nu bott själv på natten i en vecka - och det går kalas bra 😀

Mammahästarna mår bra läget lugnt
Söndag 1 November 2009

Sååååååååååå då har "Kajsa kavat"  fått egen lya nu - hon får gå med mamsen på dagarna en tid framöver.


Det gick kalasbra men dom var nog lite förvirrade alla fyra nu när dom gick in - Stora C och Lime bytte box och mammahäst fick helt NYYYYY box 😀 japp den är färdig *äntligen* och "Kajsa" fick bo kvar i den hon stått i hela tiden - var lugnast så

Söndag 25 October 2009
😀 Limen har fått egen sida, så då måste man ju in här och skriva om dom andra  😀
Det är bara bra med dom  en aning lerigt i hagarna bara, men men det är den årstiden nu ju 😉
Tidpunkten för separation närmar sig - vi har övat lite redan så hon slipper få en fullständig chock *pluttan*...
Onsdag 14 October 2009
😀 ja men herre jösses det finns då folk till det mesta *ASG* och i hästkretsar finns det då folk till PRECIS ALLT *ASG*
Tisdag 13 October 2009
😀 Sista dagen med ordinerad skrittpromenad  men det var så skönt så det blir nog mera av sådant 😉

Idag är det backe som gäller - vi ska nog hålla oss borta ur skogen denna vecka *asg* man kan ju inte vara säker på att "gubbsena" ser skillnad på häst och älg *asg* fast hon har ju ljusblått täcke på sej och vad jag vet så har inte sååååå många älgar täcke på sej *ASG*😎

"Kajsa kavat" är en duktig liten häst - med attityd 😎 mmmmm undra vad det ska bli av henne 😲 mmmmm blir nog bra 😀

Mammahästarna mår bra - hingstar valda för nästa säsong  ska bli såååååå kul
Måndagen 5 October 2009
😀 Då är alla hemma nu från betet - ja dom kom hem o Lördags.
Så fort nya boxen är klar så ska Kajsa kavat få stå i egen box på nätterna - stor kicka nu 🙂 hon är kalas duktig, står på gången varje dag för att borstas och kratsa hovar, hon går i grimma och grimskaft - det var lite tvunget att vänja henne med det direkt eftersom vi har 70 - väg utanför och den går vi en bit på när vi går till och från betet 😀 då funkar det inte med lös fölunge precis  dom kör ju som om dom hade förstånd till det förbi här 😠 men men så kan det vara ibland 😉
Limen är ute på promenad varje dag med mej *mysigt* en vecka kvar nu med promenad (fortsätter nog det var både skönt och kul) idag när vi gick så kom "mats i byn" med sin traktor - men jisses då - ja själva traktorn va kanske inte så farlig men DEN HADE JU NÅTT I SKOPAN  det måååååste man ju bli skiträdd för 😲😉 så då gick både hon och jag på två ben ett tag *asg* men det gick snabbt över hhehehehehehe

Läget är under kontroll =))
Onsdag 30 September 2009
Lägesrapport:

Det går framåt - åt rätt håll med andra ord 😀
Ingen hälta kvar - rör sig fint
promenad varje dag ca 4-5 km
Klättrar "liten" backe ca varannan dag och 2 ggr på dom senaste 2½ v prommisar (gick en vecka innan vi var till vetten) har vi klättrat djävulsbacken  *matte kommer ha superkondis efter detta*ASG*

Den behandling jag gjort + den sprutan hon fick har fungerat och gett resulltat - att det sen tar lite tid göööööör inget 😀

Tjingeling
Onsdag 23 September 2009
😀 Kan inte låta bli att njuta av - VA VAD DET JAG SA - lååååååååååång näsa på alla "duktiga" förståsigpåare........................😀🤩🤩🤩🤩🤩🙃

Har jobbat så många år med detta så jag kan faktiskt detta väldigt bra  *skryt*

Sen att se hur det riktigt smakar illa i munnen på dom när dom måste erkänna att jag har rätt - då myser jag ännu mera 😎😎😎😎😎

Tisdag 22 September 2009
😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀

Röntgen UA runt om - inga lösa benbitar inga pålagringar osv - bara precis som jag envist har sagt HELA tiden en inflammation i bakknät + patellaupphakningar.

Sprutad och klar - 3v skritt med eller utan vagn, inget återbesök bokat 😎

Hon skötte sig exemplariskt idag 😀 pluttan 😘
Onsdag 16 September 2009
Hmmmmm jag undrar jag...........................🤨............🤨................🤨.......
Måndagen 7 September 2009
Mammahäst 1 o 2 och fölan är uppe på betet igen  "frökensomgörsigillajämt" är hemma på gården i sällskap med getterna *passande sällskap*

Får hjälp med henne denna vecka av en kollega - kan vara bättre om jag inte gör för nu är vi så sint på varandra så det finns risk för en ordentlig olycka - och det är ju dumt minst sagt.😠

Stallet går framåt igen *gör vågen*

hejhej
Måndagen 31 Augusti 2009
😀 Det ser klart mycket bättre  ut idag, än i lördags  bara att hålla tummarna (och be en stilla bön) 😲

Alla andra mår kalasbra
Lördag 29 Augusti 2009
 *SUCKAR*😠
Måndagen 24 Augusti 2009
😀 Äntligen är hon hemma min mamma häst 😀😘
En stor, klok och väldigt trevlig märr - just nu går dom var för sig och får vänja in sej lite med varandra - hoppas att det går bra när vi ska släppa ihop dom 😲
Fredag 14 Augusti 2009
😀 Läget lugnt 😀 alla mår bra snart är den nya märren hemma 😀(hoppas vi) om inget mera ska strula nu bara 😠 ska ringa sekris så fort dom är på plats för att höra vilka som ska åka uppöver och tävla, så får vi se om hon kan få skjuts med någon av dom 😀 (håller tummen)
Fredag 7 Augusti 2009
😀 Läget lugnt på hästarna 😀 väntar på hovslagaren - det är dags att ta "fötterna" på Kajsa kavat nu  ska bli kul   hon har humör den lilla 😉 
Måndagen 3 Augusti 2009
😀 Dom går hemma ett par dagar nu - ska donas lite med dom bla annat så har Limen trampat av sej en sko igen *morrar lite* ska slå på den ikväll  
Provade bettet föresten och det gick över förväntan bra  vart varnad för att hon kunde bli skitförbannad men än så länge är det lugnt 🙃😉🤩
Kajsa kavat ska maskas idag - hon har växt ur sin grimma så det vart en annan igår - finns ju ett par stycken efter dom tidigare fölen 😀
Mammahäst2 ska visst komma hem nu i slutet på augusti - hoppas att det blir så  denna gång - har varit många bud på detta   men men den som väntar ...........osv  ska bli sååååååå kul 😘

fixar om lite på hö/halmlogen så det funkar bättre iår - ja det funkade förra året med men nu ska det bli ännu bättre 😀😘 tänk att man kan ha såååååå fantastiska hyresvärdar * favvo hustomtar* 😘😘😘😘😘

Nu ska jag dra vidare tjingeling
Tisdag 28 Juli 2009
Mår bra
Tisdag 21 Juli 2009
😀 Har varit och köpt NYTT BETT *ler elakt* 😉 så då ska det provas då 🙃
Återkommer med mera info senare (hoppas jag) 😲
Onsdag 15 Juli 2009
Traglar vidare med Limen - hon har varit på riktigt skithumör den senaste tiden - helt plötsligt är hon inne i en okörbarhetsperiod 😠🤒trotsålder fick jag det förklarat för mej
Måste bla byta bett på henne för detta funkar inte - sen hon blev "extra morsa" till Kajsa kavat så har detta med att vara "travhäst" inte existerat i hennes värld suck suck suck, i helgen som gick var hon helt okörbar - så nu har vi ändrat lite utrustning, tragglar på med lite tömkörning osv - "tjatar på " så att säga, så får vi se vad som händer - igår var hon lite duktig iallafall - men hon har då ett "grishumör" ibland 😠😠😠😠

Men men jag är inte den som ger upp i första taget 😉😎

Kajsa kavat växer och har det bra, trivs på betet - byter lite päls i ansiktet och på benen som nu börjar bli lite svarta, så hon ser lite skabbig ut - men det går över 😀 mamma mu mår bra 😀 rund och fin - går tom iår - tar på båda nästa år istället - man ska ju hinna med alla och det ska vara kvalitet på det med 😀

Allt för nu
fredag 10 Juli 2009
Hästarna har fått gått in för att torka lite *stackrarna* det har ju regnat i 4 dygn nu nonstop 😮😠 - hoppas det ger sig snart annars kommer dom väl att utveckla gälar 😉 
Fördel om Limen är torrare vid körning senare idag 😀
Måndagen 29 Juni 2009
😀 Hemma på gården igen - mysigt, dom får gå in på nätterna nu - väldigt uppskattat tar det "piano" med träningen nu i denna värme - annars mår dom förträffligt bra 😘😘😘
Onsdag 24 Juni 2009
😀 Nya fötter på igen 😀 så nu e semestern slut för fröken  det var proffstränaren himself som skodde idag 😘 underbar människa 😉 absolut inget fel på min andra hovslagare men eftersom han inte kunde och jobbar för denna kille så löste det sej perfekt 😀 ses igen 😀
Lördag 13 Juni 2009
😀 Regn kommer det i massor men dom verkar trivas iallafall - batteribyte idag 😀
Den "nya" hästens avkomma har åter en gång gjort bra ifrån sig 😀 Grattis från oss 😀

Torsdag 4 Juni 2009
😀 Allt väl med hästarna 😀 på bete och det funkar jätte bra förutom att Limen är på förstörar humör nu igen *suck*

Den "nya" hästens avkomma har varit ute igen och varit duktig 😀 grattis säger vi
Måndagen 25 Maj 2009
😀 Första natten ute på bete 😀 har gått kanonbra det var bara Limen som hade lite svårt igår kväll om vilken plats hon hade i flocken men det löste sej och nu på morgonen var det lugnt 😀
men hon ska då hålla på att hälla ut vattnet IGEN *suck*😠

Dags för hovslagaren igen 😀
Söndag 24 Maj 2009
😀 Nu vart det länge sen igen 😀

Men livet står inte still direkt  donar det sista på sommarhagen - fick dra om lite igår kväll för det ska dikas lite där uppe  jaja det blev lite extra arbete men men det löser sig

"Kajsa kavat" växer och frodas - hon fick en ny grimma härom dagen 😀 vart så fin så 😘

På denna front är allt lugnt
Onsdag 6 Maj 2009
😀 Det lilla livet är 2v idag 😘
Fölbrunsten är igång så det har blivit att tvätta rumpan och smörja in den så hon slipper bli "svedd".

Grimma har hon haft på sej med men det var inge kul alls 🤩 men men det blir till att finna sej i det bara..........

Fick regn (välbehövligt) igår så snart ska det nog gå att släppa upp dom i stora hagen

Liman tränar på - har haft lite kännig i bogen men vi gjorde som vi brukar och det gick över snabbt😀
 Det var lite från hästarna *vinkar*
Lördag 2 Maj 2009
😀 "Lillan" är ute själv nu på dagarna (getter håller sällskap) lite ledsen är hon nog över att kompisen (mammahäst) inte bryr sej om henne längre (av förklarliga skäl)
Men hon lär sej nog detta med 😀
Hagplanering är det idag sol och varmt är det också 😀 HÄÄÄRLIIIIGT 😀

Mamma o dotter ska få gå ut om en stund - ska ha "lillan" ute samtidigt 😉 får se hur det går med det då 😉
Ska slå dit en tappsko senare  blir nog bra 😉
Onsdag 22 April 2009
😀 Kaline har fått ett underbart litet stoföl nu på morgonen E: Tap in 😘

Allt gick jätte bra (fick hjälpa att dra lite bara) och hon är ivrig att komma på fötter kan jag säga.😀😀😀😀

16:10 En dag fylld av både det ena och det andra - supertrött - men glad över ett sånt fint föl och en sån duktig mamma 😀
Har haft telefonkontakt med vetten hela eftermiddan - efterbörden ville inte släppa - så det vart longering ett x-antal gånger - men nu vid 15.30 tiden är det klart 😀*pustar ut*.

Lilla "kajsa kavat" (arbetsnamn just nu) har fått microlax och bajsat så det stod härliga till - skönt - för det var alldeles för hårt, så hon fixade inte det själv.
Så just nu slapp vi ta ut vetten

Allt för nu 😉
Tisdag 21 April 2009
😀 Nu är mjölken vitare - vet inte hur pass mycket "vitare" den kan bli 😀 men om nu allt stämmer med vad som finns skrivet i ämnet så ska det bli ett lite föl inom dom närmaste 24 -(48)timmarna  spännande 😉

Återkommer med mera info vart efter det händer nått 😀
Måndagen 20 April 2009
😀 Mjölken ändrade utseende igår kväll  den ser lika ut nu på morgonen som igår  På G med andra ord 😀 det märks på henne att det närmar sej - lilla gumman 😀
Håller tummar o tår att det går bra 😀
Söndag 19 April 2009
😀 Har "roat" mej med att kolla mjölken på mammahäst den senaste tiden - ska man nu följa allt som står om detta så är vi i "fas2" - spännande .
Jaja det händer ju nått iallafall 😀😀

"Lillan" va ute igår utan "övervakning" för första gången på en tag nu - och hon rev inte hagen  WOW "gör vågen"  får väl se hur det blir idag då hehehehe ska köra henne först INNAN hon får gå ut i hagen 😉 "odjur".........

Förövrigt är det lugnt, livet lunkar på och stallet likaså 😀
Onsdag 15 April 2009
Väntar....................händer inte så värst mycket bara att hon blir större o större

Den nya märren som står kvar "nere" hos den förra ägaren ska vi nog få hem snart - nu går det att göra "nya" hagar iallafall *lycklig* hehehehehe.......
Hennes tidigare avkomma har varit duktig såg vi 😀🙃 Grattis säger vi 😀

Har varit ute och kört "fröken scooby doo" *ASG* men jisses - den hästen är väl en lustig figur *ASG* tur att hon är såååå jäkla snäll - för det är en STOR häst fast det vet hon nog inte om *ASG*

Jajaja ---- får väl vänta vidare.............
Söndag 12 April 2009
😀 Härligt att vara ute och köra i detta underbara väder 😀

Väntar..........väntar...........väntar........... 
Onsdag 1 April 2009
Nu är det ordentligt tung åt mammahäst men snart klart - nyyyyyfiken är jag
Söndag 29 Mars 2009
 Nu börjar den där stressiga tiden med "falsklarm"😲 hade ett igår men nu är det lugnt igen
Torsdag 19 Mars 2009
😀 Allt lugnt 😀
Måndagen 16 mars 2009
😀 Allt lugnt - jobbar på i stallet och nu börjar det "ta form" ordentligt - allt fixande här och där börjar bli en helhet🙃 absolut dom bästa hyresvärdar har vi 😀😘😀 "gullgubbar"😀

*vinkar*
Lördag 14 Mars 2009
😀 Allt bara bra - spänningen stiger 🙃😲😘
Onsdag 11 Mars 2009
😀Läget under kontroll 😀

Hovslagaren upphittad 😀 fick ringa till proffstränaren som han jobbar för(trevlig karl hehehe)  det visade sej att hans telefon inte fungerar där ute 🤩 men jaja nu är han upphittad och ska komma o sko om hulliganen åt mej 😉
så vi kan fortsätta med träningen 😀 

*skam den som ger sig*
Måndagen 9 Mars 2009
😀 Läget lugnt 😀
Mammahäst jäser vidare *snartsnartsnart*

Och lillan tågar på som vanligt 🤩

Bara hovslagaren som lyser med sin frånvaro 😠

*Tålamod är en dygd*
Onsdag 4 Mars 2009
😀 Hon ser då till att man har att göra - ett gäng skruvar har hon nog lösa hehehehe
Tänk va förutsägbara hovslagare är *konstigt släkte* men detta har vi varit med om förut så det är bara att jaga vidare......
Stallet går sakta men säkert framåt - det blir sååå fint (bara det blir klart)

*den som har tålamod har allt*
Måndagen 2 Mars 2009

Och Gud tog en handfull av Sunnanvinden, blåste sin ande över den och skapade hästen.

När Gud skapade hästen sa han till den ståtliga varelsen: Jag har skapat dig till någonting olikt allting annat.

Alla jordens skatter ligger mellan dina ögon. Du skall bära dina vänner på din rygg.
Från din rygg ska dom be till mig. Och du skall flyga utan vingar och erövra utan något svärd.                      Arabiska visdomsord"En häst häst springer med sina lungor,fortsätter med sin hjärna och vinner med sin personlighet"                      

Tisdag 24 Februari 2009
😀 Hästen motionerad 😀😘Mammahäst jäser 😀😘
Måndagen 23 Februari 2009
😀 Ny vecka i hästarnas liv 😀

Fick äntligen "Lillan" att förstå att den svarta stora hemska vagnen inte var farlig och inte tänkte köra på henne heller - så nu går hon i den igen 😀

Fridens liljor *vinkar*
Lördag 21 Februari 2009
😀 Nu börjar jag känna igen min "Lillan" - inte så "knäpp" som förra helgen - troligtvis "posttraumatisk stress" till följd av olyckan - hon trodde helt enkelt att den "stora" svart vagnen skulle köra på henne 😲 men speedcaren gick bra 🤨😲 - men nu är det frid o fröjd igen 😀 hon var såååå duktig 😘

Mammahäst mår såååå bra och fölan lever rullan i magen 😀 ser ut som hela havet stormar *asg*

Nu ska dom nattas
Torsdag 19 Februari 2009
😀 Hon har börjat sätta juver  spännande 😀

Läget lugnt - tar en dag i taget 😉

Lite för kallt i vattenledningarna nu igen 😲 men det löser sej säkert - som det brukar 🙂

Super gulliga hyresvärdar har vi iallafall *puss o kram* på dom 😀
Tisdag 17 Februari 2009
😀 "Lillan" har en skruv lös någonstans tror jag 😲 tur att hon är "snäll" så man har en chans att disskutera med henne när det blir tokigt - och i helgen har det varit ordentligt tokigt kan jag ju säga 😉😎

Jaja det är bara att kavla upp ärmarna och ta i med hårdhanskarna nu 😀

Mammahäst e rund o go - mår bra och fölan verkar må bra den med 😀

Sliter vidare med stallet - har varit lite uppehåll nu pga att vi fick mer att göra - som "lillan" fixat till 😠 

Allt från hästarna

Fredag 13 Februari 2009
😀 Lillan har träningsvärk *ler elakt* efter att ha tränat lite i djupsnön *ler elakt igen* hon har såååå mycket energi så man kan bli gråhårig - men hon vart trött av djupsnön iallafall 😀

Idag är det köra som gäller

Trevlig helg från hästarna
Onsdag 11 Februari 2009
😀 Då är försäkringen ändrad - om nått skulle inträffa vid fölning - sen har vi beställt tid så vetten kommer ut vaccinerar (stelkramp) innan fölning - ska vacc "lillan" som troligtvis aldrig blev vacc som föl...🙂

Tränar vidare

* Har kollat ny hingst 😀 till båda stona iår 😀 blir såååå jäkla bra*Det finns svarta får i alla jordar*
Måndagen 9 Februari 2009
😀Äter morgonhöet inne idag - tills värsta kylan släppt - blir lite kallt i stallet annars 😠  Kör på i maklig takt 😀


*Alla djur utom människan vet att livets huvudsakliga mening är att njuta av det*
Söndag 8 Februari 2009
Fortsätter som vanligt😀 får väl se om det blir nått mera skrivet här 😠
Onsdag 4 Februari 2009
Tränar vidare 😀
måndag 2 Februari 2009
😀 😀 Ledigt idag 😀😀
Söndag 1 februari 2009
🙂 Nya hagarna funkar bra - dom går var för sig nu - så mammahäst får vila lite från huliganen 😀

"lillan" motioneras på vart efter - verkar som hon tycker det är kuuuuul 🤩

Allt härifrån......
Fredag 30 Januari 2009
😀 Mamma häst mår bättre idag 😀

Bilden visar inte magen rättvisa 😉 den e bredare än va den är "djup" hehehhe än så länge ser hon inte ut som ett hängbukssvin 😀
Terroristen ska det motioneras skallen på idag 😠 bara så lilla fröken vet det 😠

Allt från oss hejhej
Torsdag 29 Januari 2009
😠 Idag e hon billig för att inte säga gratis 😠 "lillan"😠 efter gårdagens bravader 😠
Raserat hela hagen och knäckt ca 50% av stolparna 😠 kunde nästan räknat ut att det skulle hända nått - hon hade hyss för sej HELA dagen igår 😠 satapa.

Har man inte att göra annars så fick vi det nu 😲😮

ja det enda possitiva va väl att jag inte behöver köra henne idag - hon va SJÖBLÖT igår när vi fick tag i dom - jojo remma runt i djupsnö - skyll sej själv 😉 kunde hon ha 😠

Men det som inte var så bra va att hon drog med sej mammahäst i djupsnön oxå *suck* håller tummarna att det inte blir följder på detta 😠
Tisdag 27 Januari 2009
😀 Hon går från klarhet till klarhet 😀 tränar vidare 😘😘😘😘😘🙃
Fredag 23 Januari 2009
😀Tränar vidare😀😘😘😘😘😘😘mattes smulpaj😘😘😘😘😘
onsdag 21 Januari 2009
😀 Jobba jobba jobba 😉
Tisdag 20 januari 2009
😀 Så då har lillan fått nya "fötter" 😀 ledigheten är härmed avslutad hehehehehehe
Måndag 19 Januari 2009
😀 Hovslagaren idag 😀
Tisdag 13 Januari 2009
😀 allt väl .............................
Lördag 10 Januari 2009
😀 nu är etapp två igång i stallet 😀 två boxar till ska göras - lillan och andra hästen ska ju stå på andra sidan medans mammahäst står kvar på sin sida men får ta lillans box i anspråk oxå 😀 kommer att bli sååå jäkla bra 😀
*toklycklig*

Dom mår alla tiders allihopa - nu kan lillan stå på gången medans getterna är i sin "box" utan att få spader 😀 framsteg *asg*

hejhej
Måndagen 5 Januari 2009
😀 Allt ganska så lugnt - magen blir större och livligare hehehehe  .
Täckesgjordarna kommer att bli korta om vi ska hålla detta ökningstempo fram till det är dax 😀😲😮😀😉 men det är ju sååååååå myyyyysigt 😀

Nu när det är -20 grader så är dom inte ute så länge som förut - och getterna bor nu i stallet dom med - deras lilla hus vart för kallt - och hästarna undrade väldigt igår om dom "där" konstiga djuren verkligen skulle bo i "deras" stall hehehehe - stackrs "Lillan" hon fick ju låna ut sin box till dom på dan igår - medans vi byggde nytt åt getterna  hon va inte riktigt nöjd med det kan jag ju säga *ASG* men det fick gå iallafall....😀😉 

Hejhej
Torsdag 25 December 2008
😀 Allt väl 😀 syns ordentligt på magen nu när den lilla rör sej 😀😘😘
Måndagen 22 December 2008
😀 Tiden går och allt är bra 😀 magen växer 😀 och det är livat i magen 😀
Tisdag 16 December 2008
😀 Jisses - tiden går 😀 Nu är det FULL RULLE i magen på mamma häst *lycklig*😘😘😘😘😘😘😘😘😘😀😀😀

Allt väl
Måndagen 8 December 2008
😀 Allt väl 😀
Onsdag 3 December 2008
😀 Livet rullar vidare 😉
Fredag 28 November 2008
 Sååå då va hon mätt då - "lillan" är 160 cm hög i strumplästen

Mamma häst har gått nästan  7½ månad 😘😀 nu börjar det bli spännade - magen växer och man går och väntar på att få känna rörelser mmmmm *njuter*
Onsdag 26 November 2008
😀 Innertaket är snart färdigt 😀😀😀 bilder kommer 😉

Lunkar vidare i maklig takt - vem f-n har bråttom??!!🙃

Lördag 22 November 2008
😀 Allt bra - jobbar vidare 😀
Söndag 16 November 2008
😀 Tömkörningstur modell längre idag 😀 vi tog en backe också  hon vart nog lite trött 😀 men det är bara bra 😉 ja det var nog vi nog med (trötta)  det kom två bilar upp bakom henne men som igår så brydde hon sej inte 😀...........

Lite från oss hejhej
Lördag 15 November 2008
😀 Såååååå jätte duktig "plutta" hon är 😀 Va ut idag och tömkörde - det vart lite tajt på tiden igår - innertaket kom osv - sen va det helt plötsligt kväll och mörkt hmmmm 🤨😲.
Men idag vart det av iallafall 😀 och vi mötte bil i skogen på en smal väg och hon brydde sig inte ett dugg 😀😘🙃 de är skönt - tur i oturen har hon haft.
Jobbar på i stallet - nu ska innertaket lyftas lite innan det nya innertaket ska på plats 😀.
Va och hämtade hö idag 😀
Imorgon ska jag bredda hagen lite -och göra en till åt den nya hästen - bara jag fått undan halmrullarna en bit - dom ligger ivägen  bara ca 20 stycken 😲.

Lite härifrån hejhej
Torsdag 13 November 2008
😀 dax att komma ut i trafiken med henne 😲 premiär för det imorgon
Bara att hålla tummarna för att hon inte blivit trafikrädd - hoppas på att hennes underbara psyke fungerar imorgon 🙃

Onsdag 12 November 2008
😀 Allt väl 😀 Mamma häst börlar bli lite rund 😘 myyyyysigt 😀
Söndag 2 November 2008
😀 Det går framåt med jämna steg 😀 Snart är det  äntligen dags för hovslagaren - nu när såret är nästan oömt 😀 och hon inte är så rädd om benet längre....

Ska longera lite lätt för att se hur hon rör sej under gång så att säga 😀
sen är det väl bara att sätta unga damen i vagn igen

Bara hon nu inte är döööörädd för trafiken  men det visar sig väl har jag en känsla av hehehehe 😲

Allt för nu
Fredag 31 October 2008
😲 Hästarna äter sitt morgonhö inne idag  annars får vi jaga det över hela åkern 😠 roligare kan man ju ha

getterna ville inte gå ut så dom äter inne dom med


Annars är läget lugnt och stabilt 😀
Söndag 19 October 2008
😀Det går framåt med henne 😀 vi är nöjda med utvecklingen så här långt😀

Laser o massage står på agendan idag 😀 tur man är utbildad i ämnet och har grejjorna hemma 😉
Mammahäst mår bra😀

Avmaskning imorgon

Det var lite från hästarna
Söndag 12 October 2008
😥 Min lilla tappra tjej - kom lös ur hagen inatt och vart påkörd av en bil 😮
Hon lever och står på benen men är skadad
Fick tvätta av såren och lägga om dom utan styggpinnen - men hon har ont 😥
Tisdag 7 October 2008
😀 Det tar ett skutt framåt 😀 nu har jag en stor stallgång 😀 bjälkar i taket och stolparna i gången är på plats så vi kunde ta bort alla stöttorna - och väggavsnittet som felade vart donad igår 😀 puss på mina små gubbar som sliter med detta 😘😀
Ska måla nästa väggbit ikväll 😀 kuuuul - det blir ju så fint *lycklig*🙃

Liten lägesrapport hejhej
Måndag 6 october 2008
😀 det går framåt men trögt  någongång blir det ju färdigt 😉
Söndag 21 september 2008
😀 Läget lugnt på hästsidan - dom trivs att var hemma igen och dom har vant sej vid getterna 😀 
Tycker väl att dom ser lite konstiga ut men annars går det bra
Stallet gör framsteg - nu ska det i en ny dörr - dom måste brädda den också annars blir det tjurigt att komma ut/in med vagnen😮😀 foton kommer på det snart
Klart för dom nya fönsterna är det med - men vi har inte fått leveransen på dom än - skulle ha kommit för en vecka sedan 😠

Jaja dom kommer.......

Det var lite från hästarna gnägggnägg
Fredag 12 September 2008
😀 Hemma igen 😀

Men det där med getterna va "äckligt" hehehe fåntrattar - bara att vänja sej för dom ska bo här (getterna alltså)......😲😉😀
Söndag 31 Augusti 2008
😀 Fortfarande på bete 😀
Onsdag 30 Juli 2008
Get flicka 2😀😘 visst är dom fina
Onsdag 30 Juli 2008

😲 Gosch - det var visst ett tag sedan vi skrev nått här
Jaha hästarna mår bra - longerar lillan med jämna mellanrum - väntar på hovslagare - lösa skor bak 😠.
Och sen har dom ÄNTLIGEN gjutit golvet i stallet 😀😀😀😀😀😀
Så till helgen ska vi flytta på alla stolpar så vi kommer åt att bila ner foderbordet  sen ska boxarna in sen ska det väl vara hyffsat klart för Tjejjerna att komma hem på nätterna - när det tränas iallafall.
Har ju glömt bort o berätta om getflickorna vi ska till sthlm o hämta snart - sååååååååååååååååååååååååå jätte söta bild kommer.
Det var lite om hästarna - gnägg gnägg

Tisdag 8 Juli 2008
Ja då var nya betet färdigt, och vi gick upp med dom igår men fick ta dom med oss hem igen - Lillan va ju så "glupen" så hon stuvade i sej så pass utan att tugga tydligen så hon fick en foderstrupsförstoppning 😮 *suckar* men det var inget stort stopp tack o lov  släppte på mindre än 10 minuter men det var tillräckligt för att hon fick gå med hem igem - snopna hästar? japp.
Har hängnat lite högre gräs här hemma för att se hur det verkar under dagen - tror att dom kan gå upp igen senare idag 😀 håller tummen.
Annars är allt bra runt omkring hästarna .
Allt för nu hejhej
Tisdag 24 Juni 2008
Tog hem dom i "trädgården" igår - dom får gå hemma tills ikväll 😀.
Armeringsmattorna är på plats (ja det har dom ju varit ett tag nu hehehe) glömde att visa kortet bara🙃.
Ska passa på att ta en del fästingar idag - fy äckliga djur (fästingarna alltså).
Lillan har passat på att trampa av sej 1½ sko *suckar*😲 ska höra med hovslagaren hur hon har det med tid inom den närmaste framtiden 😀.
Det va lite från oss hejhej
Tisdag 17 Juni 2008
Ska börja stängsla det "nya" betet till helgen 😀 kuuuuuuuuuuul 🙃
Söndag 8 Juni 2008 EXTRA
😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 🙃 🙃 🙃 😀 😀 😀 😀

******************EXTRA EXTRA************************

Glädjen är stor nu på kvällen för HON ÄR DRÄKTIG yes yes yes yes

SÅÅÅÅÅÅ SKITGLAD kan inte säga annat
Söndag 8 Juni 2008
😀 Idag är det så dags för koll på mamma häst - jisses man är nog lite nervös iallafall 🙃

Dom går på bete o har det såååå skönt men det behövs lite regn för att betet inte ska torka bort typ 😲. Och bromsarna är ju helt knäppa nu av värmen!!😠.
Plockade av ett par fästingar på dom igår - usch det är ett djur jag avskyr🤒.
Ska börja köra igen nu när det blir lite svalare, det är inte ens svalt tidigt på morgonen så man kan köra men men nu ska det ju bli lite svalare ett tag.
Det var lite från oss - meddelare sen hur det gick med kollen 😀.
Hejhej
Måndagen 2 Juni 2008
Nu är dom äntligen på bete - *pustar ut* gisses hela helgen har man varit ute i "spenaten" bland mygg,fästingar o andra vilda kryp hahahaha🙃😀 - bromsarna är värst 😠.

Men "flickorna" trivs i sin nya hage - vi är dit ca 3 ggr per dag o kollar vatten ström och smörjer in dom om det behövs 😀.

På söndag är det dräktighets koll -  håller tummarna 😀.

Det var lite från hästarna det hejhej
Fredag 23 Maj 2008
Longerade "Lillan" igår - tänk så knäpp hon är - tokrusar 20 varv i galopp innan man kan prata med henne 😲 vad det nu ska vara bra för hehehehe men men hon fick ju lite träning iallafall .
Va till sommarhagen och stegade runt och kollade hur mycket vi behöver ta hem i stängselmaterial - det blir ju en del . Ska åka o kolla på aggregat idag - får se vad det blir för kul. Hade ett på lut men den snubben hörde aldrig av sej o svarade inte på tel el mail så då får det vara 😠.
Jaja det löser sig alltid - det var lite från oss hejhej
Torsdag 22 maj 2008
Då är hon hemma igen😀 är såååå nöjd - saknat henne massor .

En kompis till oss har ett sto som är dräktigt med samma hingst - lite kul hoppas att våran är dräktig när vi ska tillbaka o kolla om ett x antal dygn 😀.

Återkommer med mera info om detta ,
Allt för nu hejhej
onsdag 21 maj 2008
😀 🙃 🤩 japp japp japp - nu är hon ääääääntligen klar på seminstationen.
Ska hämta henne om en stund  "lillan" har fått nya "fötter" idag - så duktig häst och bra hovslagare som jag fick tillåtelse att ringa igen *GLÄDJE*.
Kollar runt efter dessa aggregat - kan inte riktigt bestämma mej - men jag lär ju göra det snart om jag ska hinna ta hem dom till månadsskiftet .

Grannen lite längre bort i byn har fått sitt första föl för iår - en liten kallblodshingst GRATTIS säger vi 😀.
Jaha det var allt för idag hejhej
Tisdag 20 maj 2008
Men tänk att hon ska vara sååå envis mamma hästen hmmmm😠 inte har hon släpp ägget ännu - pratade med dom igår och nu är ägget 6 cm - så nu vore det väl själva f-n om det inte ska bli nått hehehehe 😉.
Semin idag igen - den 3:dje i ordningen 🙃 vetkoll imorgon - håller tummen.
Det va det hela för nu hejhej
Söndag 18 maj 2008
Åkte till seminstationen igår kväll med ett fodrat regntäcke 😲 vem i h-vete hade trott att det skulle snöa 😮, det var ju snudd på sommar förra helgen 🙃.
Jaja det går över - ska röra lite på "lillan" idag är det tänkt, får se vad vi hittar på , dom säger att hon ser ut som en älg - kan inte annat än hålla med 🙃 hehehe.....
Vi ska upp en stund till betet och stega ut hur mycket stolp och tråd som kommer att behövas 🤩 blir en del - får köpa ett batteriaggregat - va och kollade på nätet igår och det finns ju hur mycket som helst att välja på 🤨 då är det ju bara att köpa det rätta - vilket det nu kan va 😲 hehehehe.
Nu är det frukost sen stallet - allt från oss för nu hejhej
Lördag 17 maj 2008

Idag regnar det - ett fint stilla regn som går dit det ska 😀 Bra för hö o annat sått 🙂.
Nu har dom grävt igen utanför stallet o alla rör är på plats 😀 sen har dom ställt hit en betongblandare så nu kan det inte vara så långt bort med gjutningen  ska bli så kul o spännande (knäpp? jaaa).

Lillan har fogat sej i att mammahäst inte är hemma 😥 fortfarande lite ledsen men hon äter o dricker , kostar även på sej att "bralla" runt i hagen - så inte behöver jag oroa mej för henne inte 🙂.

Det var allt för stunden hejhej

Fredag 16 maj 2008
Sitter och väntar på att klockan ska bli 11:00 så jag kan ringa seminstationen  spännande ............
Har fixat en NY hovslagare men man fick böna o be på sina bara knän - men de gick 😀 hoppas hon kan komma flera ggr.......

Sen "kanske" att vi har en ponny på G till dottern - håller tummen, den verkade väldigt trevlig skulle passa henne perfekt .

Näe nu måste jag göra nått så tiden går lite fortare hehehehe.....
rappoterar snart hur de gått
Det va allt för stunden hejhej


Då har jag pratat med stationen - dom måste seminera om en gång till så vi beslutade att hon blir kvar tlls på måndag annars ska jag sitta o åka fram o tillbaka - bara struligt 🙃 sen slipper hon tro att hon ska på banan varje gång vi lastar .
Allt för nu hejhej
Torsdag 15 maj 2008
Det har kommit regn 😀 och det behövdes verkligen - kan behövas lite till också 🙂.

Idag ska hon semineras då  *lycklig* - hoppas det tar sej nu  🙃
veterinären va i stallet imorse och raspade tänder på alla hästarna inkl min "lilla" tjej och det gick hur bra som helst *pustar ut*.

Idag gräver dom för dränering runt stallet 😀 och bete har vi klart nu *lycklig* så nu kan jag ta hem dom även om stallet inte är helt klart .

Sen har man ju det vanliga hovslagar trasslet - kommer aldrig när han ska hör inte av sej , så man får jaga med blåslampa fattar inte varför en del ska hålla på så - hört att andra har liknande problem så man är inte ensam 😮
Jaja det går nog över.

Det var allt för nu härifrån hejhej
Onsdag 14 maj 2008
Godmorgon
Körde Mammahäst till seminstation igår kväll 🤩 så nu sitter man lite som på nålar - hoppas ju att det är brunst på G - då blir hon kvar där för semin - annars får jag hämta hem henne o vänta lite till 🙃......

"Lillan" vart ledsen när mammahäst åkte  lite förvirrad också - dom har ju varit tillsammans sedan vi tog hem henne - så det är ju inget konstigt, men hon har ju andra stallkompisar och tur är det 😀.

Väntar på att hovslagaren ska ta och höra av sej, men det är som vanlig - låååååång väntetid är det 🤨 men men.............

Ska ringa till stationen om en stund  håller tummen ............
Hörs igen hejhej

LYCKA O GLÄDJE pratade med seminstationen och det står ett jättefint ägg som dom seminerar på imorgon JIIIIIIIPIIIIIIII😀🙃🤩
går på små moln hehehe
hejhej
Tisdag 13 maj 2008

Så har den "lilla" fröken tappat en sko igen 😠 hon e sanslös ibland.......
Jaja det gick ju att longera i hagen där det är mjukare iallafall 🙃 
Lite galopp träning vart det igår - hon rör sej så fint - hoppas att det får vara så här positivt framöver - lite farhågor har man ju eftersom hon är så stor .
Idag ska jag ringa seminstationen o höra när vi ska vara där imorgon för att kolla eventuell brunst på "mammahäst" 😀 spännande tycker vi. Håller tummen för att jag får hem min andra "mammahäst" till nästa säsong 🤩 ska bli så kul!
Det var lite härifrån
Hejhej

Lördag 23 Februari 2008
Flyttdag för hästarna  vi flyttade igår men hästarna åker idag......Dom får stå hos en god vän tills det blir klart här hemma och det kan ta sin lilla runda tid........

Men vi jobbar på 🙃

Skriv en kommentar: (Klicka här)

123minsida.se
Bokstäver kvar: 160
OK Skickar...
Se alla kommentarer

| Svar

Senaste kommentarer

30.06 | 17:49

Hästhimlen har blivit rikare på en busponny till. ❤️

...
30.06 | 17:31

Zantos hade en bra läromästare o uppfostrare av min gammel fjording. Zantos blev välomhändetagen o älskad av min fjording. Nu kan de umgås o ta hand om varandra

...
09.06 | 15:02

Äntligen! Tack Lotta - håller med i allt! En fantastisk dag, otroligt trevligt! Lycka på alla sätt och vis! Kram till er allihop från svär- far o mor!!!

...
21.09 | 22:38

Vilken är din häst då?

...
Du gillar den här sidan
Hej!
Prova att göra en egen webbsida precis som jag.
Det är enkelt och du kan prova helt gratis.
ANNONS